Deze pagina is het laatst bijgewerkt op: 24-4-2024; 18.55

Geplaatst 24 apr 2024
2024-04-21 BVA Henk Molenberg Op zondag 21 april begaven we ons, op voorspraak van Henk Krop voor de bijeenkomst van die maand naar "De Molenberg" in Reutum.
Om 10.00 uur waren we aanwezig in het voorcafé. Daar nestelden we ons rondom aan de ruime stamtafel. Uitbater Jos voorzag ons van het bekende bakje koffie met krentenwegge.
Terwijl we de koffie gezapig opdronken, kwam penningmeester Ben Burink met het financiële jaarverslag van Aogel United op de proppen. De kascontrole was in handen van Harry & Harry. De zaken waren blijkbaar uitstekend op orde, want binnen de kortste keren gingen zij over tot ondertekening van de aangeleverde stukken.
We zouden net overgaan op het betere werk van bierdrinken, toen Henk ingreep en vertelde dat er nog eerst een activiteit op het menu stond. Daarvoor was er een kleine wandeling nodig naar de kantine op de bekende klootschietersbaan.
Daar stond Frank reeds op ons te wachten met het geweer in de aanslag. Het was de bedoeling om meteen te gaan beginnen met het zogenaamde vogelschieten. Op een hoge paal was een vogel geplaatst, die bestond uit hout en gasbeton, net echt! Degene die de vogel van de paal zou schieten met de buks, zou eeuwige roem vergaren. Het meest bedrevene in het schieten, kwam uit onverwachte hoek. Gerrit Wiegink lukte het om alleen de staart van de vogel naar beneden te halen. Johan Burink wist de vogel nog vleugellam te maken, maar die vleugel bleef nog wel redelijk vastzitten. De rest van de aanwezigen, waaronder jagers en jongens die in dienst nog hebben leren schieten, lieten het gruwelijk afweten.
Terug in het café kropen we gezellig in het hoekje nabij het schap. Daar lieten we enkele knalpotties, wijn en fris aanrukken. Ook de verhalen waren niet van de lucht.
Tot slot namen we nog patat met een flinke heerlijke gehaktbal tot ons. En daarmee liep ook wel de bijeenkomst op zijn einde.
Hier nog enkele kiekjes van Harry:
2024-04-21 BVA Henk Molenberg 2024-04-21 BVA Henk Molenberg 2024-04-21 BVA Henk Molenberg 2024-04-21 BVA Henk Molenberg 2024-04-21 BVA Henk Molenberg 2024-04-21 BVA Henk Molenberg 2024-04-21 BVA Henk Molenberg


Geplaatst 31 mrt 2024
2024-03-17 BVA Harry Oldenzaal Harry Krabbe nodigde ons uit op zondag 17 maart voor de bijeenkomst van die maand. Om 10.00 uur waren we present bij hun thuis in Oldenzaal. José en Harry stonden ons vriendelijk op te wachten.
Lekker knus aan de grote tafel werden we verwend met heerlijk bakkie leut met de bekende krentenwegge. Tijdens de kortstondige conversatie maakte Harry duidelijk dat hij een heel strak programma had en dat we ons dus redelijk snel op pad moesten gaan.
Zo gezegd en zo gedaan. We reden per fiets of per auto naar het centrum van Oldenzaal. We kwamen elkaar daar weer tegen voor het stadhuis. Van daaruit gingen we te voet richting museum "De Pelgrim".
De Pelgrim is een museum dat gaat over het ritme van het leven. Je ontdekt er van alles over typisch Oldenzaalse en/of Twentse rituelen en tradities, maar ook over die van jouzelf!
De rijke collectie van Museum de Pelgrim is ontstaan als hobby van mevrouw Achterweust-Siegerink. In de loop der jaren heen heeft zij veel religieus cultureel erfgoed verzameld.
We werden in het museum opgewacht door Leonie, die ons die morgen door het museum zou gaan rondleiden. Zij voerde ons langs beelden, voorwerpen, een educatieve film, waarbij ze bij ieder onderwerp een levendig verhaal kon vertellen.
Na deze leerzame en religieuze verpozing, gingen we als brandweer, naar het op een steenworp afstand gelegen café bierlokaal "De Engel". Hier konden we genieten van een paar heerlijke koele pilsjes of wijn. Aan deze stamtafel was het weer ouderwets gezellig en we konden de schillen van de doppinda's onder de tafel mieteren.
"Wappie" nam in deze discussies de gelegenheid te baat om de voortgang van de busreis te bespreken. En warempel, met unaniem besluit, werd de datum van de busreis vastgesteld op donderdag 10 oktober. Alleen al om dit heuglijke feit was het toch nog weer een zeer vruchtbare bijeenkomst.
Na enkele bittergarnituurtjes was het weer tijd om afscheid van elkaar te nemen.
Hier komen nog enkele foto's van Harry:
2024-03-17 BVA Harry Ootmarsum 2024-03-17 BVA Harry Ootmarsum 2024-03-17 BVA Harry Ootmarsum 2024-03-17 BVA Harry Ootmarsum 2024-03-17 BVA Harry Ootmarsum 2024-03-17 BVA Harry Ootmarsum 2024-03-17 BVA Harry Ootmarsum 2024-03-17 BVA Harry Ootmarsum


Geplaatst 16 mrt 2024
2024-02-18 BVA Gerard Ootmarsum Gerard Engbers was de gelukkige om de bijeenkomst van de maand februari te mogen realiseren. Op zondag 18 februari om exact 10.00 uur stonden we bij Gerard en Marjo in Ootmarsum op de stoep.
Na een hartelijk welkom door Marjo en Gerard schoven we aan de lange tafel, waarna Marjo voor de koffie ging zorgen. Zij had voor deze gelegenheid speciaal zelf een overheerlijke appeltaart gebakken. Hiervan kregen we allemaal een flink stuk mee.
Gerard had voor die bijeenkomst gedacht naar het nabij gelegen "Los Hoes" te kunnen wandelen voor een bezichtiging aldaar. Doch, nog voor iedereen goed en wel buiten stond, kwamen de eersten alweer naar binnen. Vanwege het gure en regenachtige weer, besloten we om binnen maar weer aan tafel te gaan zitten.
Natuurlijk had Gerard het bier wel goed op temperatuur. Het werd er wel weer gezellig waarbij de onderwerpen van de vorige bijeenkomsten ook weer ter sprake konden komen. Wel kwam "Wappie" nog met enkele vragen over de te organiseren busreis begin mei. Hierover werden degelijke afspraken gemaakt.
Tegen een uur of twaalf nam Gerard het roer in handen met de mededeling dat er toch nog een andere locatie opgezocht ging worden. Niet wandelend maar met de auto reden we daarop naar "Gasterij Oatmössche" met gastheer Manfred (van 't Wagenrad). Dit is waarlijk een unieke en prachtige horecagelegenheid in Ootmarsum.
Aan de lange tafel deden we ons tegoed aan een van de vele speciaal bieren, die in de inpandige brouwerij "Othmar" gebrouwen worden.
De gesprekken voornamelijk over de huidige oorlog werden steeds luidruchtiger. Dit ontging de overige restaurantgasten dus duidelijk niet. Maar ze waren het instemmend wel met ons eens.
Ter afsluiting trakteerden we onszelf nog op 2 croquetten met brood. Tijdens het eten nam het gespreksvolume toch wel een aanvaardbaar niveau aan.
Het natafelen hield nog wel even aan, maar aan alles komt een einde. Zo ook aan deze gezellige bijeenkomst.
Hier komen nog enkele foto's van Harry:
2024-02-17 BVA Gerard Ootmarsum 2024-02-17 BVA Gerard Ootmarsum 2024-02-17 BVA Gerard Ootmarsum 2024-02-17 BVA Gerard Ootmarsum 2024-02-17 BVA Gerard Ootmarsum 2024-02-17 BVA Gerard Ootmarsum 2024-02-17 BVA Gerard Ootmarsum 2024-02-17 BVA Gerard Ootmarsum

Geplaatst 17 feb 2024
2024-07-01 BVA Receptie Ben Oldenzaal Ben en Ria Mittendorff waren de eerste weken van het nieuwe 2024 in Oldenzaal-Nederland. En ze stonden er op om de bijeenkomst van de maand januari te organiseren.
Tevens stond ook de traditionele nieuwjaarsborrel op het programma. Zo kon het gebeuren dat we om klokslag 10.00 uur op zondag 7 januari bij hun appartement in Oldenzaal voor de deur stonden. Daar werden we met open armen ontvangen door Ben en Ria. De nieuwjaarswensen gingen daarbij over en weer.
Iedere keer dat we komen, gaan we allereerst genieten van het prachtige vergezicht over heel Oldenzaal. Markante gebouwen zijn daarbij oude watertoren en het oude ziekenhuis uit 1917 "Heil der Kranken".
Ondertussen kwamen Ria en Ben op de proppen met koffie en door Ria eigengemaakte appeltaart met slagroom.
Er werd druk gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de gebeurtenissen van de laatste paar maanden aan de kaak te stellen. Oorlogen en kabinetsformatie kwamen ruim aan de orde. Dan werden ook nog de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van bekenden en onbekenden tegen het licht gehouden. Zoals gewoonlijk ontbraken de groene Grolsch flesjes en wijn niet op het menu.
Keukenprinses Ria had zich terug getrokken in de keuken om het traditionele Nieuwjaars diner te kunnen voorbereiden. Zij verraste ons met een eigengemaakte salade, zoals we die nog kenden van onze eigen moeder in vervlogen tijden. Natuurlijk ging die salade vergezeld van diverse lekkere versnaperingen. Kortom overheerlijk waren de aangeboden lekkernijen.
Uiteindelijk ging iedereen tevreden naar huis en konden Ben en Ria zich gaan voorbereiden op de reis naar Tunesië.
Hierna komen nog enkele foto's van Harry:
2024-01-07 BVA Receptie Ben Oldenzaal 2024-01-07 BVA Receptie Ben Oldenzaal 2024-01-07 BVA Receptie Ben Oldenzaal 2024-01-07 BVA Receptie Ben Oldenzaal 2024-01-07 BVA Receptie Ben Oldenzaal 2024-01-07 BVA Receptie Ben Oldenzaal 2024-01-07 BVA Receptie Ben Oldenzaal 2024-01-07 BVA Receptie Ben Oldenzaal


Geplaatst 14 dec 2023
2023-11-19 BVA HD Ootmarsum De bijeenkomst van de maand november werd georganiseerd door Herman Damink. Op zondag 19 november waren we om 10.30 uur present bij hem thuis aan de Parkstraat in Ootmarsum.
Herman en Tine verwelkomden ons met een lekker bakje koffie geserveerd met de ons wel bekende krentenwegge.
Herman gaf meteen te kennen dat er die morgen geen activiteiten op het programma stonden. Daar was iedereen het wel roerend mee eens. Het is geen verplichting om er iets bij te organiseren. Herman is hiermee trendsetter geworden. Er was zelfs sprake van dat Mans nog zou verschijnen, maar dat was helaas niet het geval.
Besloten werd dus om plaats te nemen aan de grote tafel. Na de koffie werden we in de gelegenheid gesteld om ook nog van een wijntje of een biertje te genieten.
Jullie kunnen wel raden wat de onderwerpen van gesprek waren in deze warrige tijden. De hoofdmoot werd gevuld met alle ins en outs van de verkiezingen, waarbij de meningen van diverse personen nogal uiteenliepen. Af en toe werd het zelfs een klein beetje luidruchtig in de kamer.
Een goede tweede was, niet te vergeten, de oorlog in Oekraïne. Deze dramatische gebeurtenis is nog lang niet ten einde, was de algemene opinie.
Rond de middag kwam Herman in beweging en nestelde zich achter het fornuis. Als een volleerd top kok begon hij kippenbilletjes en kippenvleugeltjes te braden. Vroeger hebben we menige schaal met deze lekkernijen mans gemaakt. Ook Herman liet zien dat hij in de keuken niet te verslaan is. Samen met gefrituurde friet smulden we van al het gebraden lekkers.
Na enige tijd werd het tijd om afscheid te nemen, dit was de laatste bijeenkomst van het jaar.
Hierna komen nog enkele foto's van Harry:
2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum


Geplaatst 23 okt 2023
2023-10-15 BVA JB Tubbergen Johan Burink stond op de lijst om de bijeenkomst van de maand oktober te organiseren. Op zondag 15 oktober was het dan zover. We waren met een beperkt groepje om 10.00 uur aanwezig bij hem thuis aan de Bachstraat in Tubbergen.
De beste binnenkomer bij onze bijeenkomsten is wel de koffie met krentenwegge, zo ook hier. Angstig werd tijdens de koffie de buienradar regelmatig geraadpleegd, daar er een wandeling op het programma stond.
Gewapend met paraplu en goed humeur werd er gestart tijdens een regenbuitje. Doch de hoeveelheid regen stelde eigenlijk niets voor. Johan had een architectuur route in en rond Tubbergen uitgestippeld.
Allereerst was daar het nieuwbouwplan "Weleveld", hier stonden de werkzaamheden echter op een laag pitje door bezwaren van een enkel persoon. Een paar straten verder komen we in de Industriestraat bij het nieuwbouwproject "De Boskamp". Van deze rij woningen krijgt Floris een prachtige nieuwe eindwoning met oprit. Zonder bezwaren blijkt een bouwproject ook heel snel alle trajecten te kunnen doorlopen.
We vervolgden onze route richting het "Dr. Schaepman monument" op de top van de Tubberger es.
Maar allereerst doorliepen we nog het nieuwbouwproject "De Esch" op het voormalige terrein van het tuincentrum. Dit plan heeft door bezwaren van eerdergenoemd persoon een viertal jaren vertraging opgelopen. Timo heeft hiervan een woning weten te bemachtigen al heeft het al met al lang geduurd.
We daalden de es af aan de andere kant van Tubbergen, waarna we na enkele honderden meters een prachtig gerenoveerde boerderij met bijgebouwen passeerden. Vervolgens kwamen we voorbij de bassins van de waterzuivering.
Onze weg liep daarna over het terrein van toenmalige "Havezate Eeshof". De havezate is helemaal in ere hersteld als beeldbepalend gebouw. Rondom deze havezate bevinden zich tal van gebouwen van diverse zorginstellingen.
Aan de andere kant van de Eeshof kwamen we bij het terrein van Tubbigs voetbaltrots TVC'28. De nieuwste aanwinst van TVC was wel de onlangs in gebruik genomen imposante circulaire tribune aan het hoofdveld.
Hier eindigde dan wel de architectuur route van deze dag. Vanaf hier kozen we de kortste weg naar huis aan de Bachstraat.
Eenmaal aan de tafel gezeten, kwamen de knalpotties en de fles wijn tevoorschijn. Ondertussen ging Ria bezig met het bereiden van een heerlijk gerecht. Na enige tijd kwam er een schaal met reepjes shoarma op tafel. Samen met sla, knoflooksaus en verse broodjes was lekkere hap compleet. De complimenten waren voor de kok.
De gesprekken aan tafel hadden als onderwerp de aan de gang zijnde oorlogen, die ons allen treffen. Een goed tweede gespreksitem was wel lichamelijke kwaaltjes en tekortkomingen waar wij als pensionado's steeds frequenter mee te maken kregen.
Zolang we nog zondags bij elkaar kunnen komen voor zo'n bijeenkomst als deze, is de kou nog uit de lucht. Dus gaan we op naar de laatste bijeenkomst van het jaar in november.
Hierna komen nog enkele foto's van Harry:
2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen


Geplaatst 8 okt 2023
2022-08-27 Fietsdag AU
Fietsdag AU 2023.
Vrijdag 1 september was het dan weer zover. Op deze dag stond weer de jaarlijkse fietsdag op het programma. Het was waarschijnlijk de eerste keer dat we een vrijdag hadden uitgekozen, maar ja, met al die pensionado's was dit opeens een ongelofelijke optie.
Dit jaar bestond het organiserende trio uit Gerard Engbers, Harry Krabbe en Frans Smellink. Het startpunt van de fietsroute was in Rossum bij "Eetcafé De Bisschop". Aanvankelijk hadden we bij Hutten willen beginnen, maar die was helaas toen nog gesloten.
Maar "De Bisschop" was een uitstekend alternatief voor koffie met appelgebak. Binnen troffen we zowaar nog een oud gastspeler, Willy Hesselink, aan. Dit was een onverwacht leuk begin van de fietstocht. Ter afsluiting namen we nog ter gewenning een flesje bier of een wijntje.
Bij het vertrek aldaar kregen we te maken met het oude fenomeen: Wie weet de te volgen route. De organisatoren waren het onderling nog niet eens over de reeds uitgestippelde route. Dus zijn we maar rechtsaf gegaan en zo is het toch nog goed gekomen. We kregen die dag een schitterende fietsroute voor de kiezen.
We begonnen te fietsen vanuit Rossum via binnendoor weggetjes richting Oldenzaal. Daar aan de buitenkant van de Essen, reden we over schilderachtige fietspaden, afgewisseld met wegen door de bouw. Vanaf het "crematorium" , dat we rechts lieten liggen, kregen we zowaar nog mooiere routes voorgeschoteld. We waren duidelijk aangekomen op het "Hulsbeek".
Onze volgende stop was bij "De Kartbaan Oldenzaal". Natuurlijk had de organisatie een kartwedstrijdje voor ons in petto. Na een uitgebreid te volgen protocol waren we gereed met passende kleding en helm. Gelukkig konden we onze stramme benen nog net in het karretje krijgen, niet zeker wetend of we er ook nog wel weer uit konden komen.
Enfin, de race kon beginnen. Voor ons heren heeft kart racen toch nog wel iets magisch, in aanleg hebben we net zoveel talent als "Max". Alleen deze middag is daar niet veel van gebleken. Ben Burink was het meest bedreven in het besturen van zijn kart. Hieronder tussen foto's kun je de resultaten van deze middag zien.
De kartbaan heeft een prachtig terras met uitzicht op de baan. Daar hebben we gretig gebruik van gemaakt. Onze dorst werd gelest met Bier en wijn de honger werd gestild met een bittergarnituur.
Na dit gebeuren stond er een grote fietsetappe op de planning. Vol goede moed mede door het prachtige weer trapten we ons van Oldenzaal richting Weerselo. Onderweg was er een grootscheepse plaspauze ingesteld. In Weerselo was café De Troll onze eerste halteplaats. Hier voegde Henk zich ook nog bij ons gezelschap. Buiten aan de grote ronde tafel deden we ons tegoed aan een hapje en een drankje. We hadden elkaar natuurlijk ook nog diverse, deels hilarische, verhalen mede te delen.
Vanaf deze locatie vertrokken we richting eetcafé "Antje en Billie". Ook hier smaakte het goudgele bier heerlijk en werden de verhalen steeds smeuïger.
Ondertussen werd de kok deftig aan het werk gezet. De uitgebreide vleesschotels waren weer van de uitstekende buitencategorie. Nagenoeg alles werd verorberd. Ondertussen was het al aardig donker aan het worden. Het tijdstip om afscheid te nemen was aanstaande.
De organisatoren hadden ons een attractieve dag voorgeschoteld. Iedereen vond het weer een van de meest geslaagde evenementen van het jaar.
Hier volgen enkele foto's van Harrie:
2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United


Geplaatst 26 jun 2023
De jaarlijkse BBQ.
Op vrijdag 23 juni stond weer de jaarlijkse BBQ op het programma. Ook dit jaar waren we daarvoor bij Leo op de boerderij uitgenodigd.
De zon scheen nog volop toen we om 19.00 uur langzaam konden opstarten met de koffie. De partytent van Harry hebben we door het prachtige weer niet hoeven op te zetten. Ondanks dat de groep niet zo heel erg groot was (slechts 13 personen) werd het toch nog een gezellige boel.
Leo had de gezorgd voor voldoende BBQ-vlees van zijn huisslager Linderman. Het ontbrak ons aan niets. Bijna was Leo vergeten dat hij ook nog een schaal met heerlijke bowl in zijn keuken had gemaakt, maar beter laat dan nooit. De schaal werd helemaal opgesoupeerd. Natuurlijk hebben we nog verscheidene beugelflesjes bier van de brouwer uit Enschede laten ploppen.
Gezelligheid was troef. Het weer, de mooie avond, een gezellig muziekje en de nodige smeuïge verhalen maakten van de avond een geslaagd feestje.
Bij het scheiden van de markt moesten we nog de organisatoren voor de fietsdag op vrijdag 1 september aanwijzen. De animo was groot en we hebben dus een keuze moeten maken. Het lot viel op het volgende trio: Gerard Engbers, Frans Smellink en Harry Krabbe.
Daarmee was de koek op en konden we voldaan huiswaarts keren.


Geplaatst 26 jun 2023
2023-05-13 Jaarfeest Erve Broam
Na de geweldig mooie jubileums reis in 2022 naar Rüdesheim was nu de "Wappie Feestfabriek" aan zet om het jaarfeest van 2023 te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan. Op zaterdag 13 mei verzamelden we ons om 19.00 uur bij de monumentale boerderij van "Erve Broam" aan de Nijenkampsweg in Agelo.
Daar werden we verwelkomd door Kristel, de grote animator van dit hele gebeuren. Ook werden we die avond in de weggelopen door Joep en Loet, twee machtige Sint-Bernard honden.
Omdat het weer geweldig mooi zomers was wilden we buiten aan de megagrote tafel buiten zitten. Dus moest die tafel nog wel even ontdaan worden van de nodige vogelpoep, maar dat was ook zo gepiept. Als binnenkomer werden we daar getrakteerd op koffie met cake. En wat later met knalpotties van Krombacher. Aan deze tafel werd er ook nog even op de vrolijke toer geappt met Jan Vloothuis die wegens ziekte er helaas niet bij kon zijn.
Aogel United was en is een sportieve vereniging. Dus maakten we ons op voor enkele activiteiten om de spiertjes weer in vorm en de geest weer helder te krijgen. De beoogde spellen waren van oorsprong geënt op werken op het boerenbedrijf.
Allereerst was er het appelschillen om een zo lang mogelijke schil te krijgen. Menig een keek beteuterd in de rondte als de schil te vroeg door een al te scherp mesje voortijdig in tweeën uiteenviel.
Dan was er nog het zoeken van een speld in een berg hooi. Hierbij werd je geduld aardig op de proef gesteld. Het leek wel of de speld de vorm van een strootje had aangenomen.
Bij het hooivork darten speelden klasse, kracht een souplesse een belangrijk rol. Bij de meesten onder ons waren deze drie eigenschappen ver te zoeken.
Spijkerslaan was een gevaarlijke en moeilijke bezigheid. Nu was het wel zo dat er geen harder stuk eikenhout op de boerderij te vinden was, waardoor er een keer de spijker rakelings langs onze neuzen voorbij kwam suizen.
De spectaculairste bezigheid was wel het hangen aan een overall die vastgeknoopt was aan een heftruck. Boer Leo bediende deze truck. Johan was als eerste aan de beurt. Hij werd een beetje gepiepeld door de boer, die begon met trillende lepels. (Later liet Leo zien dat hij de lepels ook we heel geleidelijk omhoog kon laten gaan.) Daardoor was het snel gedaan en verdween een goede tijd uit het gezicht. Maar het grootste compliment ging toch naar Joke. Zij oogstte alom veel bewondering en ontzag door veruit de langste tijd aan de overall te blijven hangen.
Na deze activiteiten was tijd om de bar van binnenuit te gaan bekijken. Kristel en haar gevolg voorzagen ons van de nodige drankjes en werden er de nodige verhalen opgerakeld.
Na verloop van tijd werd er voedsel voor ons binnengebracht. "Wappie" had ervoor gekozen om op deze avond een Tapas buffet te laten aanrukken. Dat bleek een goede keuze te zijn. Alles was overheerlijk, alleen jammer dat we de aangeboden lekkernijen niet allemaal hebben opgegeten. Wij kunnen blijkbaar niet meer die grote hoeveelheden achter de kiezen krijgen.
Nu volgde er nog de prijsuitreiking van onze activiteiten. Hierbij mocht Joke de algemene populariteits prijs in ontvangst nemen. Johan kreeg nog onder luid gelach de pechprijs in handen.
Hierna waren we ook wel zo'n beetje aan het einde van dit jaarfeestje gekomen. Hier volgen enkele foto's van Harrie:
2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo


Geplaatst 27 apr 2023
2023-04-19 BVA BB Zenderen Ben Burink organiseerde de bijeenkomst van de maand april. Op zondag 16 april waren we om 10.00 uur aanwezig bij hem thuis aan de Grote Bavenkelsweg in Bornerbroek.
Als binnenkomer werden we daar getrakteerd op koffie met krentenwegge. Vervolgens werden de wandelschoenen aangetrokken om een flink eind te gaan wandelen door de rijke natuur van Zenderen.
Zo vroeg in de morgen was het gras nog redelijk nat van de regen, maar dat was natuurlijk geen probleem voor ons. Verder was het prachtig wandelweer.
Vanuit het huis vertrokken we door het weiland. Na een honderdtal meters kwamen we allereerst aan bij de in aanbouw zijnde woning van Cor. Cor heeft reeds menig wedstrijdje met ons meegespeeld en de strijd voor ons beslist. We stonden nog uitgebreid stil bij dit prachtig gelegen bouwwerk. Ook hebben wij nog beslist welke kleur voegsel de buiten muren moesten krijgen. Er waren vier proefvakken ingevoegd. Wij kozen voor de vierde mogelijkheid en dus koos Cor daar ook voor.
We vervolgden onze wandeling langs de wateren van de pas aangelegde "Doorbraak". Als natuurliefhebbers is daar enorm veel te genieten van de flora en fauna.
Onderweg kwamen we nog bij een historische plek in het bos. Hier had namelijk een lanceerinstallatie gestaan voor "V1" raketten in de Tweede Wereldoorlog. Uit de betonnen restanten konden we als kenners wel opmaken, dat het hier een aanmerkelijk groot bouwwerk betrof.
We, nog steeds onder de indruk, weer op weg om het laatste gedeelte van de wandeling af te ronden. Thuis gekomen bij Ben, schaarden we ons om de stamtafel. Natuurlijk zorgde hij voor de drankjes. Ook de schaaltjes met borrelnootjes ontbraken niet. Dus konden we beginnen om het nieuws van de dag en weken met elkaar door te nemen. En nieuws was er meer dan zat.
Ondertussen was ook Titia, de vrouw des huizes teruggekomen van het sporten. Even later kwam ook Harry Krabbe nog ten tonele. Hij was niet in staat om de wandeling mee te lopen wegens een voetblessure. Dit ongemak had hij opgelopen, echt ongelogen waar, bij het "walking football". Ondertussen kwam Titia met rijkversierde broodjes met hamburgers. Deze smaakten heerlijk en dus konden we ook nog een tweede exemplaar verorberen. Het was weer een topbijeenkomst, maar de tijd van gaan, was aangebroken. Hierna komen nog enkele kiekjes van Harry:
2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen


Geplaatst 13 apr 2023
2023-03-19 BVA Heintje Henk Alberink was aan de beurt om de organisatie van de bijeenkomst van de maand maart voor zijn rekening te nemen. Op zondag 19 maart had hij met ons afgesproken om 10.00 uur bij "Camping De Witte Berg" in Nutter nabij Ootmarsum.
Deze camping heeft de laatste jaren in positieve zin, mede ingegeven door corona, een ware metamorfose ondergaan. Vakantiepark de Witte Berg biedt verschillende faciliteiten, zoals een restaurant, midgetgolf, fietsverhuur en een buitenzwembad. Het is dus een ware belevenis om daar als kampeertoerist te vertoeven.
Maar wij kwamen er dus uiteraard niet om te gaan kamperen. We nestelden ons aan een tafel bij het raam met uitzicht op de camping. Daar lieten we ons de koffie met krentenwegge goed smaken.
Aanvankelijk zou Henk ons mee willen nemen in het zwembad, maar daar zat nog geen water in. Dus zochten we een andere bezigheid. Daarbij kwamen we uit bij het Funbowlen, wij waren een van de eersten die van deze nieuwe baan gebruik maakten. Je speelt op een snellere baan, met speciale lichteffecten.
We hebben er gretig gebruik van gemaakt, alleen wisten we na afloop niet wie er nu eigenlijk gewonnen had. Ook zou een groep verkeerd gebruik van de baan hebben gemaakt (het gebruik van trottoirbanden is bij ons professionals niet toegestaan.) Dus kwam er uiteindelijk geen prijsuitreiking.
Terug aan de tafel moesten we genoegen nemen met een pilsje of een wijntje. De grensoverschrijdende opmerkingen waren niet van de lucht, de politieke toestand in het land van "BBB" en de oorlog in Oekraïne passeerden de revue.
Ter afsluiting van de bijeenkomst namen we als versnapering nog een bal gehakt met patat.
En dat was het dan.
Hierna volgen nog enkele foto's van die bijeenkomst:
2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje


Geplaatst 20 jan 2023
2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo Primeur: Het volgende verslag van de receptie is gemaakt met behulp van ChatGPT, een tekstgenerator.Op zondag 15 januari 2023 om 10.00 uur werden we hartelijk ontvangen bij Joke en Leo bij hen thuis voor de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar. De sfeer was gezellig en uitnodigend, en wij wisselden nieuwjaarswensen uit.
Na de ontvangst werd er een uitgebreide ontbijttafel opgediend door Leo en Joke, met warme en koude broodjes, diverse soorten beleg en zelfs gebraden spek met roerei. Er was koffie, thee en jus d'orange beschikbaar voor ons.
Na het ontbijt maakten wij een stevige wandeling door kunststadje Ootmarsum.
Bij terugkomst zaten wij gezellig rond een knapperend houtvuur, en dronken wij als eerste drankje een nieuwjaarsborrel genaamd "Mummelman". Daarna konden wij kiezen tussen een pilsje of wijntje. Wij bespraken gebruikelijke verhalen en actualiteiten, waardoor het samenzijn nog gezelliger werd.
Aan het einde van de bijeenkomst namen wij afscheid van Joke en Leo en bedankten wij hen voor de gastvrijheid en het heerlijke eten en drinken. Het was een geslaagde nieuwjaarsborrel en wij keken uit naar de volgende bijeenkomst.
Hierna volgen nog enkele foto's van die bijeenkomst:
2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo