Laatst bijgewerkt: 03-03-2014; 20:52
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1974.


Zondag 10 mrt 1974.
Wegens een verhuizing was Jan Kunne genoodzaakt zijn lidmaatschap bij Aogel United op te zeggen. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 10 maart 1974. Jan speelde in totaal 51 wedstrijden voor Aogel United.

Zondag 17 mrt 1974.
Door het vertrek van Jan Kunne was Aogel United genoodzaakt zich op de roerige transfermarkt te begeven. Ben Mittendorff werd aangetrokken en speelde zijn eerste wedstrijd tegen K.P.J. Losser.

Zondag 28 apr 1974.
Met een toptransfer werd Harry Krabbe op de loonlijst van Aogel United gezet. Bij de onderhandelingen speelden belangen in de familiaire sfeer wel een hele grote rol. Op 28 april speelde hij zijn eerste wedstrijd.

Zaterdag 25 mei 1974.
Op het toernooi van BuBo uit Haaksbergen werd slechts een derde plaats in Poule A behaald. Hierdoor was Aogel United meteen uitgeschakeld voor een hoge notering. Tegenstanders waren: T.M.R., FC Prins en Café De Panne.

Zondag 16 jun 1974.
Op het terrein van de Molenberg in Reutum werd het toernooi van de K.P.J. Ootmarsum afgesloten met een derde plaats. Hier waren de tegenstanders: Sturmvögel, Heidschnucken en K.P.J. Ootmarsum en K.P.J. Lonneker.

Zondag 14 jul 1974.
Een eerste plaats werd behaald op het toernooi van de Sturmvögel in Hilten (DLD). Met drie winstpartijen tegen resp.: Sturmvögel, Heidschnucken en K.P.J. Ootmarsum kon Aogel United dit toernooi ongeslagen op haar naam schrijven.

Zondag 28 jul 1974.
Na 2x driekwartier spelen in de ochtend werd er met liefst 7 - 0 van Van Gils Meubelen uit Oldenzaal gewonnen. Tijdens de derde helft voelde de tegenstander zich zo sterk worden dat ze uitdagend aanstuurden op het direkt spelen van een revanchewedstrijd.
Oudste teamfoto Aogel United wilde zich natuurlijk niet laten kennen en nam vol vertrouwen de handschoen op. Na de middag werd er dus nog een wedstrijd gespeeld van 2x tweekwartier. Ook deze wedstrijd werd door Aogel United gewonnen en wel met 4 - 2. Doordat de verstandhouding tussen deze twee elftallen in de loop der jaren meer dan goed te noemen was, kunt u zich wel voorstellen dat de zesde helft nogal uitgelopen was. Er was dus een dagvullend programma.

Zondag 11 aug 1974.
Wederom een derde plaats in een toernooi. Dit keer bij een toernooi van de K.P.J. Losser, op het terrein van de "Panderosa".

Zaterdag 17 aug 1974.
De verdediging van Aogel United werd versterkt met een nieuwe speler. Frans Keupink werd overgenomen van KOSC na spectaculaire onderhandelingen. Zijn eerste wedstrijd speelde hij op het toernooi van Aogel United tegen de Bels Boys uit Weerselo.20 apr '75. Vanuit de eigen jeugdopleiding werd Leo Wiegink overgeheveld naar de eerste selectie van Aogel United. Zijn eerste wedstrijd speelde hij op het toernooi van BuBo in Haaksbergen.

Zaterdag 17 en Zondag 18 aug 1974.
Het toernooi van Aogel United werd gespeeld over twee dagen. Een derde plaats was er voor Aogel United weggelegd. Deelnemende teams: AU, Bels Boys, BuBo, Heidschnucken, Sturmvögel en Sterrenbos. Kampioen werd BuBO uit Haaksbergen.

Zondag 1 sep 1974.
Aogel United behaalde een derde plaats op het toernooi van de K.P.J. Lonneker. Hier werd gespeeld tegen: K.P.J. Lonneker I, K.P.J. Beuningen en K.P.J. Lonneker II.

Zondag 15 sep 1974.
Wederom werd er een derde plaats behaald en wel op het toernooi van K.P.J. Beuningen. Hier waren de tegenstanders: K.P.J. Lonneker, K.P.J. Beuningen I en K.P.J. Beuningen II en K.P.J. Denekamp.

Zaterdag 28 sep 1974.
Nog een derde plaats voor AU op het toernooi van de Heidschnucken in Hesingen. Op dit toernooi werd aangetreden tegen: Heidschnucken, Sturmvögel en K.P.J. Ootmarsum.

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1974.

Jan: 16 - Eerste uitzending van het tv-kinderprogramma De Film van Ome Willem, met Edwin Rutten in de hoofdrol.

Mrt: 3 - Een Turkse DC-10 stort neer op 39 kilometer van Parijs, waarbij 346 personen omkomen.

Mrt: 24 - In het Franse Mandelieu verovert de Nederlandse vrouwenhockeyploeg de wereldbeker door met 1-0 van Argentinié te winnen.

Apr: 6 - ABBA wint het Eurovisiesongfestival in Londen met het nummer Waterloo.

Mei: 29 - Feyenoord wint als eerste Nederlandse voetbalclub de UEFA Cup. De tegenstander in de finale is Tottenham Hotspur FC.

Jun: 21 - De Belgische wielrenner Eddy Merckx wint de Ronde van Frankrijk voor de vijfde en laatste keer.

Jul: 7 - Nederland verliest de finale van het WK voetbal in (en van) West-Duitsland met 2-1 ondanks een vroege voorsprong door een benutte penalty (Johan Neeskens) in de eerste minuut.

Aug: 8 - De Amerikaanse president Richard Nixon verschijnt op tv en verklaart af te treden wegens het Watergateschandaal.

Aug: 30 - Op de basis Vandenberg in California wordt de eerste Nederlandse kunstmaan ANS (Astronomische Nederlandse Satelliet) gelanceerd.

Aug: 31 - De populaire zeezenders Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal maken hun laatste programma's en beëindigen hun uitzendingen om 18.00 uur respectievelijk 20.00 uur. De Belgische zeezender Radio Mi Amigo gaat wel door met uitzenden.

Nov: 20 - In Nederlands Limburg worden de laatste kolen gedolven in de laatste kolenmijn: de Julia.

Muziek: Album-top 10 van 1974.
1.Jesus Christ Superstar - Original Soundtrack
2.Introspection - Thijs van Leer
3.Vroeger of later - Robert Long
4.In the still of the night - Jack Jersey
5.Band on the run - Paul McCartney & Wings
6.Ella - André Moss
7.Hot Baker - George Baker Selection
8.Rock your baby - George McCrae
9.Love in your eyes - The Cats
10.Greatest hits - Demis Roussos
11.The Hostage - Donna Summer