Laatst bijgewerkt: 01-03-2021; 10:23
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2011.


16 jan '11
Zondag 16 januari verzorgde Harry Krabbe de eerste Bijeenkomst Nieuwe Stijl van 2011. Zoals de laatste jaren de gewoonte was, stond deze in het teken van een nieuwjaarsreceptie. Dus om 10.15 uur stonden we handen te schudden op de parkeerplaats voor de "'n Oaln Griez'n" in Oldenzaal. Van daaruit kuierden we rustig naar nabij gelegen Museum Palthe-Huis. Hier werden we rondgeleid door Dhr. Olde Dubbelink. Uitgebreide informatie kregen we onder andere over de volgende onderwerpen: Familie Palthe(inclusief aangetrouwde familie(veelal buren)), alle vertrekken met authentieke (al dan niet echte eiken) kasten en portretten, de complete apotheek, bibliotheek, keuken, jachtkamer enz.). In de tentoonstellingsruimte stond nog de beruchte dwangstoel van "Huttenkloas". Na het leerzame museumbezoek verplaatsten we ons naar Café-bar Markt 19. Daar deden we ons tegoed aan een uitgebreid ontbijt. Tijdens het afsluitende borreluurtje vroegen we ons af hoe het Benno zou vergaan in Tunesië tijdens de rumoerige opstanden daar. Een mail van Ben en Ria bracht hier uitkomst. Verder werd de (feest)agenda voor komend jaar doorgenomen en kwam de penningmeester weer om geld bedelen.

20 feb '11
Zondag 20 februari verzorgde Henk Krop de bijeenkomst nieuwe stijl van de maand februari. In Bad Bentheim kwamen we bijeen op de parkeerplaats bij het kasteel. Het weer zat ons niet erg mee. Het was er zo ijzig koud dat de gevoelstemperatuur ongeveer uit kwam op min 20 graden bij tegenwind. Reeds bij de auto trakteerde Henk ons op koffie en broodje zalm. Natuurlijk hadden we onze wollen handschoentjes erbij aan. Daarna gingen we op zoek naar Wolfgang die ons rond zou leiden door het oude stadsgedeelte. Zo kwamen we ook in een aardig kunstatelier "Haus Westerhoff", waar van melkpakken kunstwerken werden gemaakt. Wij hadden natuurlijk Herman Schulten(ja inderdaad, de broer van) in ons midden om indruk te maken bij de plaatselijke kunstenaar. Oude steegjes en oude gebouwen in overvloed, maar in het kasteel zijn we helaas niet geweest. Natuurlijk werd er ook uitgebreid aandacht geschonken aan de fabricage van de bekende Bentheimer zandsteen. Na anderhalf uur wandelen namen we afscheid van onze gids en begaven wij ons naar restaurant Alter Bismarck. Daar deden we ons tegoed aan koffie, bier en wijn. Verder voerden we daar de discussie over het nut(of onnut) van de nieuwe sociale media zoals Hyves, Twitter, Facebook etc. Daarmee was weer een interessante bijeenkomst teneinde.

20 mrt '11
Zondag 20 maart droeg Henk Stevelink zorg voor de bijeenkomst nieuwe stijl van de maand maart. Hij nodigde ons uit om te verschijnen bij de familie Masselink aan de Beusemkolkweg 8 in Tilligte. De familie Masselink runt daar een Shiitake bedrijf. Shiitake is een eetbare vlezige paddenstoel uit China en Japan. In Nederland staat deze bedrijfstak nog in de kinderschoenen. Het is nog waarlijk pionierswerk. We werden hartelijk verwelkomd met koffie en cake in de pas gerealiseerde ontvangstruimte. Allereerst werden we voorzien van de nodige mondelinge informatie. Daarna werden we uitvoerig rondgeleid over het bedrijf. Terug in de kantine werden we getrakteerd op een overheerlijke Shiitake soep. Aan het eind van de ontmoeting was er gelegenheid om Shiitake producten te kopen. Ter afsluiting van de bijeenkomst brachten we nog een bezoek aan café Rouwers.
[voor flyer klik je op onderstaande afbeelding]
Bezoek bij Shiitake bedrijf Masselink op 2011-03-20

26 mrt '11
Zaterdag 26 maart had Aogel United weer eens een ouderwets feestavondje. Harry Wiegink was hiervan de organisator. De prachtige locatie was: "Het Buitenhuys" op het Hulsbeek in Oldenzaal. We werden daar ontvangen met koffie en krentenwegge. Daarna konden we ons opmaken voor een heuse smokkeltocht langs de vijvers. Bij afwezigheid van de maan was het een zeer geschikte avond om te gaan smokkelen. De route moest worden bepaald met een GPS-systeem, dat overigens goed bleek te functioneren. Onderweg waren er enige opdrachten uit te voeren, waaronder gokken, spiekerpoepen en gezichten herkennen op foto's. Dit gebeurde door de groepen met wisselend succes. Bij terugkomst werd er een heerlijk warm en koud buffet in gereedheid gebracht. De rest van de avond werd gevuld met het uit de sloot halen van oude en nieuwe koeien.

17 apr '11
De eerste bijeenkomst nieuwe stijl in Duitsland werd natuurlijk georganiseerd door Jan Vloothuis. We werden op de boerderij van Jan en Ria verwelkomd met de traditionele Duitse "Kaffee und Kuchen". Al snel daarna begaven we ons al wandelend door de natuur van Gildehaus. De jachthond van Jan ging natuurlijk ook mee en die heeft een betere neus dan een van ons, zoals al snel bleek. We kwamen uit bij een jachthut van Jan's buurman en mede jachtliefhebber. De locatie was perfect en de hut was volgehangen met jachttrofeeën(waterbuffel, moeflon, everzwijn en klimgeiten). In de kantine deden we ons tegoed aan een Duits pilsje of spätlese. Min of meer verrassend kwam Ria op het juiste moment met warme kippenvleugeltjes. De jachtverhalen waren niet van de lucht. Maar foto's aan de muur bewezen wel enige waarheden. Een fikse wandeling terug naar de boerderij met de windmolen, bracht ons aan het einde van een prachtige bijeenkomst.

15 mei '11
Zondag 15 mei verzorgde Gerrit Wiegink de bijeenkomst nieuwe stijl. Om klokslag 10.00 uur waren we aanwezig op de boerderij in Agelo. In de zon en uit de wind konden we buiten deze morgen goed beginnen met koffie en Twentse krentenwegge. Daarna stond er een wandeling op het programma. De minder valide heren bleven achter om de eet en drinktafel in gereedheid te brengen. De wandeling bracht ons naar de "Dannenkaamp" en kanaal Almelo - Nordhorn. De gevolgen van het natuur beheerplan waren hier en daar al duidelijk waar te nemen. De natuur was er om deze tijd van het jaar op zijn best. Alleen de weergoden waren ons op de terugweg niet goed gezind. Een klein buitje viel ons ten deel. Terug op de boerderij konden we direct aanschuiven en beginnen met een Mümmelmann. Daarna konden we ons tegoed doen aan een Grolschje of een wijntje. De verhalen over de kunstenaars in Ootmarsum waren niet van de lucht. Natuurlijk werd het voetbal op de Twentse velden onder de loep genomen. Het hoogtepunt van de morgen was wel de overheerlijke eigengemaakte gehaktbal(len) van Sini. Al snel was daarmee deze bijeenkomst ten einde.

20 jun '11
Het seizoen 2010/2011 voor de Grafschafter - Freizeitfuβball Liga liep deze maand ook weer teneinde. Deze competitie eindigde in een overwinning voor Bimolten/Hohenkörben. Ook de pokal voor het bekertoernooi was een prooi voor Bimolten/Hohenkörben.

24 jun '11
Vrijdag 24 juni stond weer onze jaarlijkse BBQ op de menukaart. De locatie was weer bij Leo op de boerderij. Het weer was niet helemaal perfect, maar de heater van Leo bracht uitkomst. Het verstrekte voedsel was zoals we gewoon waren weer van uitstekende kwaliteit. Ook op de kwantiteit was niets aan te merken. De gezelligheid nam naarmate de avond vorderde toe en zo gebeurde het dat we in de kleine uurtjes terecht kwamen.

10 okt '11
Zaterdag 10 september werd uitgekozen voor onze jaarlijkse fietsdag. Organisator van dit jaarlijks hoogtepunt was Jan Vloothuis. Als startpunt had hij Café Rouwers in Agelo uitgekozen. En jawel hoor, de eerste e-bike had z'n intrede gedaan bij Aogel United. Over godswegen door de Twentse natuur vertrokken we richting Beuningen. Een tussenstop werd ingelast bij Café Sterrebos. In de heerlijke middagzon was het aangenaam verpozen op het tuinterras. We vervolgden onze weg richting de Duitse grens. De volgende tussenstop was inderdaad bij Jan op de boerderij. Daar verraste Ria ons met een paar overheerlijke zelfgemaakte gehaktballen. De volgende etappe bracht ons bij een schietlokaal van schietvereniging Waldhoek in Gildehaus. Geweerschieten is een hobby van Jan, maar enkelen onder ons toonden zich zeer goede leerlingen in deze discipline. Volgens de Duitse begeleider waren de scores zeer hoog te noemen. In Gildehaus bezochten we ook nog de steengroeve waar de Bentheimer zandsteen gewonnen wordt. Hierna volgde nog een heel stevige trip richting Nederland. Bij Keet'n Zwart werd een dinerpauze gehouden. Harry en Harry hadden egoïstisch en ironisch een potje eten voor hun tweeën alleen besteld. Angstvallig werd het deksel op de pot gehouden, bang dat ze waren dat een ander er wat uit zou halen. Het laatste adres van deze dag was bij de Vereeniging in de Lutte. Iedereen was het er over eens dat het weer een prachtige fietsdag was geweest. We hadden het beste weer van de wereld en voor het wel en wee van ons lichaam werd uitstekend gezorgd.

18 sep '11
De eerste bijeenkomst nieuwe stijl na de vakantie werd geregeld door Harry Wiegink. Op zondag 18 september kwamen we bij Harry bij elkaar. Daar trakteerde Josefien ons op koffie met krentenwegge. Daarna begaven we ons naar de jeu de boules baan bij 'n Kotten. Onder leiding van twee leden van de Ootmarsumse Petanque Club La Montagne werkten we daar een onderling toernooitje af. De resultaten staan beschreven op het wedstrijdformulier. Het warme weer zorgde voor een droge keel en een lege maag. Josefien werd dan ook hartelijk ontvangen toen ze met kaas, worst en een kruidenbitter op de baan verscheen. Uiteindelijk werd er nog flink bij Harry nageborreld bij een riant uitzicht op het bergbezinkbassin.
[voor wedstrijdformulier klik je op onderstaande afbeelding]
Jeu de Bouleswedstrijd Ootmarsum op 2011-09-18

16 okt '11
Maar liefst 12 personen waren zondag 16 oktober aanwezig op de bijeenkomst nieuwe stijl bij Jan Wiegink. Corrie trakteerde ons op een heerlijk bakje koffie met een warme versnapering. Vanwege het strakke schema vertrokken we al snel wandelend richting het centrum van Ootmarsum. Daar werden we opgewacht door een bekende gids (Ben Kleissen). Hij voerde ons langs de bekende kroegjes en steegjes. De verhalen die hij verkondigde waren voor de meesten onder ons wel nieuw. Na de rondleiding begaven we ons weer terug richting huize Bernard. Daar stond Corrie ons al weer op te wachten met saté en brood. Terwijl we ons de beugeltjes goed lieten smaken, bereidde Jan(lees: Corrie) voor ons op de BBQ nog een hamburgertje. Met brood en saus smaakte dat heerlijk. P.S. Het dragen van een stropdas heeft vanaf die dag een andere betekenis gekregen en wordt ten stelligste afgeraden.

20 nov '11
Op zondag 20 november verzamelden zich 9 personen voor de bijeenkomst nieuwe stijl bij Leo en Joke Wiegink in Ootmarsum. Koffie met krentenwegge was de lekkere binnenkomer. Per auto reden we daarna naar een parkeerplaats op "Het Springendal". Daar begonnen we direct aan een fikse rondwandeling door de prachtige natuur met al haar herfstkleuren. Tijdens de rustpauze toverde Leo een illuster kruidendrankje van de Bornse Melbuul'n uit z'n rugtasje. Samen met een tweetal voorbijgangers hebben we dit flesje geleegd. Teruggekomen in Ootmarsum kregen we van Leo een proeverij van Duitse bieren voor de kiezen. Het betrof hier de bieren van Brauerei Pott's uit Oelde nabij Münster. De proeverij viel uitermate goed in de smaak bij het voltallige panel. Ondertussen werd ons ook nog brood met een sappige karbonade voorgeschoteld. En alsof dat nog niet genoeg was, konden we onze laatste honger nog stillen met gehaktballen. Het was weer een bijeenkomst die voldeed aan alle verwachtingen.

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2011.

Jan: 5 - Bij een grote brand op het terrein van Chemie-Pack in de Nederlandse plaats Moerdijk komen 23.500 liter giftige en bijtende stoffen vrij. Vooral boeren in de buurt worden gedupeerd.

Feb: 11 - Na achttien dagen van protest stapt de Egyptische president Hosni Moebarak, die bijna dertig jaar aan de macht was, op en draagt hij de macht over aan het leger.

Mrt: 9 - De Nederlandse Spoorwegen krijgen een recordboete van 2 miljoen euro wegens niet voldoen aan prestatieafspraken met het rijk.

Mrt: 10 - De dalai lama treedt af als politiek (cermonieel) leider van Tibet. Hij blijft wel aan als geestelijk leider van het Tibetaans boeddhisme.

Mrt: 11 - Een aardbeving met een kracht van 9,0 op de momentmagnitudeschaal vindt plaats 130 kilometer ten oosten van de Japanse stad Sendai. De daaropvolgende tsunami zorgt voor 15.780 doden, 4122 vermisten en 500.000 daklozen en een schade boven de 200 miljard euro.

Mrt: 13 - De noodtoestand wordt afgekondigd voor 6 reactoren in 3 kerncentrales in Japan. De grootste problemen zijn bij Fukushima.

Apr: 9 - Een 24-jarige man schiet in het rond in winkelcentrum de Ridderhof in de Nederlandse stad Alphen aan den Rijn, waarbij 7 doden vallen, inclusief de dader.

Mei: 2 - Osama bin Laden, de leider van de islamistische terreurorganisatie Al Qaida, wordt gedood door elitetroepen van het Amerikaanse leger.

Mei: 15 - AFC Ajax wint in de Amsterdam ArenA met 3-1 van FC Twente waardoor het voor de 30ste maal de landstitel behaalt.

Mei: 21 - Bram van der Vlugt maakt middels een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van Sinterklaas.

Mei: 26 - Ratko Mladic wordt gearresteerd en later vervolgd door het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag.

Jul: 7 - Bij de bouw voor uitbreiding van het stadion van de Nederlandse voetbalclub FC Twente, De Grolsch Veste, stort door een ongeluk met een hijskraan een dakdeel in. Er zijn 2 doden en 14 gewonden te betreuren.

Jul: 15 - Na brand stort de Zendstation Smilde in Hoogersmilde voor een gedeelte in.

Jul: 22 - Bij twee aanslagen in Noorwegen vallen 77 doden; bij een autobom in Regjeringskvartalet, de regeringswijk van Oslo, vallen acht doden en ruim een uur later vallen bij een schietpartij in een jeugdkamp van de Noorse Arbeiderspartij op het eiland Utøya 69 doden.

Okt: 15 - Het Nederlands honkbalteam behaalt in Panama-Stad voor de eerste keer in de geschiedenis de wereldtitel door Cuba met 2-1 te verslaan.

Okt: 20 - Moammar al-Qadhafi, de (voormalige) leider van Libië, wordt gedood in Sirte.

Dec: 21 - De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers begint vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan voor de tweede keer aan een ruimtereis, voor een verblijf van bijna een half jaar in het internationale ruimtestation ISS.

Muziek: Album top tien van 2011.
1.Adele - 21
2.Anouk - To get her together
3.Coldplay - Mylo xyloto
4.Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor
5.Bruno Mars - Doo-wops & hooligans
6.Nick & Simon - Symphonica in Rosso
7.Michael Bublé - Christmas
8.Guus Meeuwis - Armen open
9.Adele - Live at the Royal Albert Hall
10.Glennis Grace - One night only