Laatst bijgewerkt: 1-03-2021; 12:24
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1984.


Vrijdag 13 jan 1984.
Algemene jaarvergadering voor alle leden van Aogel United in Hotel Zomerlust. Punten van vergadering waren onder andere: zaalvoetbal, feestagenda, aanschaf nieuwe shirts, beperktere deelname aan eendagstoernooien en kosten voor feesten.
[voor de notulen klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Notulen van de vergadering op 1984-01-13 Notulen van de vergadering op 1984-01-13

Zondag 22 jan 1984.
Aogel United nam deel aan een (zaal)voetbaltoernooi van BuBo uit Haaksbergen. Het vreemde was dat dit toernooi niet in een sporthal afgewerkt werd maar in een heuse paardenmanege met als ondergrond een soort turfmolm. De Brammelhoeve was dus het decor van deze wedstrijden. AU werd weliswaar winnaar van de poule, maar in de kruisfinale werd met 0 - 2 verloren van Fc Bannink. In de strijd om de derde en de vierde plaats werd met 4 - 0 gewonnen van v.v. Bubo. Derhalve was de derde plaats voor Aogel United.

Dinsdag 14 feb 1984.
Bekeruitreiking van de "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten 1983" in Gaststätte Steinweg in Hilten. De eerste helft van de competitie bivakkeerde Aogel United steevast op een degradatieplaats, maar door sterk spel in de tweede helft kon verder onheil worden voorkomen. Aogel United eindigde teleurstellend op de negende plaats als voorlaatste. Fc Blanke II had de twijfelachtige eer door als eerste te degraderen na het invoeren de samenwerking met de Hohenkörben Runde. Kampioen van 1983 werd Rot-Weiβ Bimolten.
[voor eindstand van competitie 1983 klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand van competitie van 1983

Zaterdag 17 mrt 1984.
Receptie ter gelegenheid van het 12½ jarige jubileum van voetbalvereniging Stepelo bij Café-restaurant Evers in Haaksbergen.
[voor uitnodiging receptie klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging receptie v.v. Stepelo

Zondag 25 mrt 1984.
Start van de "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten 1984" met een wedstrijd tegen Rot-Weiβ Bimolten. Deze wedstrijd tegen regerend kampioen werd met 2 - 0 gewonnen. Het tweede team van Fc Blanke is gedegradeerd naar de Hohenkörben Runde. Nieuw in deze competitie is promovendus Fc Bogen Streng. Verdere deelnemers zijn: Rot-Weiβ Bimolten, Sturmvögel Hilten, Waldsturm Frensdorf, Fc Blanke, Blau-Weiβ Kalle, Nino Hochbau, Blau-Weiβ Bookholt, Heseper SV en Aogel United.

Dinsdag 17 apr t/m Dinsdag 8 mei 1984.
Deelname van Aogel United aan het Trefpunt zaalvoetbaltoernooi in Weerselo. De resultaten waren zeer wisselend.
[voor resultaten klik je op onderstaande afbeelding]
Resultaten zaalvoetbal Trefpunt Weerselo

Zondag 6 mei 1984.
Aogel United won op haar eigen toernooi de beker voor de tweede plaats. Deelnemers waren die dag: Damrakkers, Sturmvögel Hilten, Fc Zomerlust, K.P.J. Beuningen, v.v. Stepelo, Elsmöss Boys, Bubo en Aogel United. In de poule van vier eindigde AU als eerste. In de finale tegen de Damrakkers, de nummer een van de andere poule, verloor Aogel United echter kansloos met 0 - 5.

Woensdag 23 mei 1984.
Presentatie van de Buurtschapsraad van Agelo in Hotel Zomerlust. Ondanks een uitnodiging schitterde Aogel United door afwezigheid.

Vrijdag 25 mei 1984.

Op het voetbalveld bij Café De Molenberg in Reutum wist Aogel United het nederlaagtoernooi van de Eefleens winnend af te sluiten. De doelpuntrijke wedstrijd werd met 6 - 3 winst afgesloten. De prijsuitreiking was op 22 juni in café De Grens na afloop van de laatste wedstrijd.

Vrijdag 1 jun 1984.
Feestavond bij café Ossenvoort in Ootmarsum. Ons "stadsjeunke" Henk Alberink was tevens lid van Nivo ( een gezelligheidsvereniging van buitengewoon hoog niveau) dat toen tien jaar bestond. Bij de "Potkachel" was er een feest in de sfeer van de 70-er jaren(juist, de muziek en de prijzen waren aangepast aan die flower power tijd).
[voor uitnodiging receptie klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging feestavond van NIVO op 1984-06-01

Donderdag 21 jun 1984.
Het nederlaagtoernooi van Fc Zomerlust leverde echter niet meer op dan een vijfde plaats. De wedstrijd tegen de medegebruiker van de velden bij Hotel Zomerlust werd met 1 - 2 verloren.

Zondag 24 jun 1984.
Met snel en fris spel sloot Aogel United het toernooi van de Sturmvögel af met een tweede plaats. AU werd poulewinnaar maar werd in de grote finale met het kleinst mogelijk verschil van 0 - 1 verslagen door de Sturmvögel uit Hilten.

Zondag 9 sep 1984.
Op het toernooi van BuBo uit Haaksbergen werd beslag gelegd op een vierde plaats. In poule B eindigde Aogel United ongeslagen op de eerste plaats. In de daaropvolgende kruisfinale werd met 0 - 0 gelijk gespeeld tegen v.v. Stepelo. Deze laatste was echter koelbloediger met het nemen van de penalty's. Daardoor moest AU in de wedstrijd om de derde en de vierde plaats aantreden tegen Bubo. Ook deze wedstrijd eindigde onbeslist in 0 - 0. Penalty's moesten dus ook hier als scherprechter fungeren. Doch ook nu moest AU zijn meerdere erkennen in Bubo. Aogel United eindigde daardoor ongeslagen toch nog op de vierde plaats.

Zaterdag 22 sep 1984.
Ter gelegenheid van het 12½ jarige jubileum van Aogel United werd er een wedstrijd gespeeld tegen Oud leden en gastspelers van Aogel United. Deze wedstrijd werd echter beschamend met 0 - 3 verloren. Na afloop was er een feestavond in Hotel Zomelust. Daarbij werden er nog enkele archiefbeelden vertoont die gemaakt waren door Riky Mensink, Foto Kalma en Truus Engbers.
[voor krantenknipsels klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Krantenknipsels van koperen jubileum Krantenknipsels van koperen jubileum Krantenknipsels van koperen jubileum

Donderdag 18 okt 1984.
Het nederlaagtoernooi van de Damrakkers werd besloten met een vijfde plaats. De wedstrijd die gespeeld werd op het terrein van Hotel Zomerlust werd verloren met de veelzeggende cijfers 2 - 7. Aogel United werd in de eerste helft overrompeld. Pas in de tweede helft, na een ruststand van 0 - 5, kon Aogel United iets terug doen door toch nog twee keer te scoren. De prijsuitreiking was op 22 november bij H.C.R. Oald Oatmöske.

Donderdag 29 nov 1984.
In een wedstrijd tegen De K.P.J. Ootmarsum sloeg het noodlot toe voor Herman Mensink. In een onschuldige scrimmage voor het doel van Aogel United raakte Herman zwaar geblesseerd. Later in het ziekenhuis bleek dat hij zijn been gebroken had. Gezien zijn leeftijd en zijn belangen in zijn bedrijf gaf hij te kennen dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen zou hangen. Herman speelde in totaal 327 wedstrijden voor Aogel United.

Maandag 31 dec 1984.
ooievaar

Geboren Frank. Zoon van Henk en Annelies Stevelink.Dec 1984.
De "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten 1984" werd met een negende plaats afgesloten. De prijsuitreiking was op 29 januari 1985 in Gaststätte Steinweg in Hilten. Voor meer informatie kijkt men aldaar.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Hilten-runde 1984

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1984.

Jan: 14 - De BBC verbiedt uitzending van de song Relax van Frankie Goes to Hollywood. Dat maakt de groep pas écht bekend.

Jan: 24 - De eerste Apple Apple Macintosh-computer kan worden gekocht.

Feb: 16 - De Golf-oorlog tussen Irak en Iran raakt geïntensiveerd: Iran begint een groot offensief. Op 22 februari sturen de VS oorlogsschepen naar de Perzische Golf.

Apr: 5 - Sportverslaggever Theo Koomen verongelukt met zijn auto op de terugweg van de wedstrijd FC Twente-MVV.

Apr: 14 - De Nederlandse band Doe Maar stopt en geeft twee afscheidsconcerten in de Maaspoort te 's-Hertogenbosch.

Mei: 8 - Het nationaal Olympisch comité van de Sovjetunie besluit de Olympische Spelen van Los Angeles te boycotten.

Jun: 1 - De Nederlandse regering besluit dat alle 48 Amerikaanse kruisraketten zullen worden geplaatst.

Jun: 27 - Gastland Frankrijk wint in Parijs het EK voetbal door Spanje in de finale met 2-0 te verslaan.

Sep: 7 - De Nederlandse afdeling van Artsen zonder Grenzen wordt opgericht.

Sep: 29 - Groot-Brittannië en de Volksrepubliek China komen overeen dat Hongkong per 1 juli 1997 zal worden overgedragen aan China.

Okt: 8 - Bart Vos claimt als eerste Nederlander de Mount Everest te hebben beklommen.

Okt: 12 - Betonrot is de oorzaak dat de bewoners van vier torenflats aan de Haagse Melis Stokelaan moeten verhuizen.

Okt: 25 - De grootste waterkrachtcentrale van de wereld, de Itaipudam op de grens van Brazilië en Paraguay, wordt na een bouwtijd van tien jaar feestelijk in gebruik genomen.

Nov: 1 - Abortus gelegaliseerd in Nederland.

Nov: 26 - Bij de televisieactie Een voor Afrika geven de kijkers 61 miljoen gulden voor leniging van de hongersnood in de Sahel-landen.

Dec: 3 - Giframp Bhopal, India ongeveer 8.000 mensen komen om het leven. Later zal het dodental oplopen tot 20.000.

Muziek: Albums top tien van 1984.
1.Lionel Richie - Can't Slow Down
2.Sade - Diamond Life
3.Paul Young - No Parlez
4.Michael Jackson - Thriller
5.Prince & The Revolution - Purple Rain
6.Spandau Ballet - Parade
7.Duran Duran - Seven and the Ragged Tiger
8.Robert Long - Dag Kleine Jongen
9.Tina Turner - Private Dancer
10.Talk Talk - It's My Life