Laatst bijgewerkt: 1-03-2021; 11:56
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2006.


Zondag 8 jan 2006.
Huis Mensink De nieuwjaarsreceptie bij Herman en Riky werd weer druk bezocht. Na de traditioneel geworden "nij-joarsborrel" kwamen de tongen toch nog redelijk los. Menig onderwerp en voorval passeerden de revue en een enkel persoon werd nog het een en ander onder zijn neus gewreven. Bovendien werd er die morgen een historisch besluit genomen. Gezien de lichamelijke ongemakken bij menig speler en het steeds frequenter ontbreken van de elfde man op het veld werd er besloten om medio 2007 met de activiteiten op het voetbalveld te stoppen. Na 35 jaar strijd op het voetbalveld moest er dus uitgekeken worden naar een andere gepaste activiteit. Geopperd werd om de fiets bij de horens te vatten, maar dit idee en andere moest in de loop van het komende jaar nader uitgewerkt worden. Ook hoe het afscheid van de leren voetbal zijn beslag moest krijgen, was nog een onbeschreven blad. In de loop van de morgen tijdens deze discussies bood Riky ons nog een heerlijk koud buffet aan. Bij het sluiten van de markt werden Jan Wiegink en Johan Burink nog als vrijwilligers aangewezen om in maart een klein feestje te organiseren. Dat werd in dank aanvaard.

Zaterdag 11 mrt 2006.
Op zaterdag 11 maart 2006 om precies 11.21.51 uur is de website van Aogel United de lucht in gegaan. De nieuwe site is te vinden onder www.aogelunited.nl.
[voor contract Edentify klik je op onderstaande afbeelding]
Website www.aogelunited.nl gaat de lucht in op 2006-03-11 om 11.21.51 uur

Zaterdag 11 mrt 2006.
Verslag van de feestavond voor alle leden van Aogel United. De organisatie was in handen van Jan Wiegink, Johan Burink met hun partners. De avond begon met een autosterrit vanuit ons thuishonk in Agelo. De route over de Twentse dreven eindigde op een prachtige buitenlocatie in Sibculo. Bij aankomst daar stond de versgezette koffie net klaar. Om ± 21.00 uur waren alle groepen binnen en kon eenieder genieten van een lekkere bak snert. Daarna reikte Johan een vragenlijst uit met diverse vragen, instinkers, hersenbrekers en opdrachten. Het was een lust voor het oog(van de organisatoren) om te zien hoe fanatiek men daarmee aan de slag ging. Er was dan ook een formidabele eerste prijs in het vooruitzicht gesteld. Ondertussen was er ook gelegenheid om gebruik te maken van het prachtige buffet, dat Corrie en Ria tevoorschijn hadden getoverd. Er waren ook nog de nodige punten te verdienen met darten en sjoelen. Het voornaamste was echter wel dat men gezellig met elkaar omging en heen en weer kuierden. Een van de opdrachten had verband met een pagina op de site van Aogel United. Daarmee was meteen de nieuwe site van Aogel United geïntroduceerd aan de leden van Aogel United. Iets later dan gepland, omdat de formulieren op onverklaarbare wijze waren zoekgeraakt, kon Jan om ± 11.00 uur de hoofdprijs van die avond (een geweldige slagroomtaart) aan de winnaars uitreiken. Daarna kon iedereen een eigen invulling geven aan de rest van de avond. Het was reeds in de kleine uurtjes toen de laatsten der Mohikanen huiswaarts keerden.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Jaarfeest Aogel United in Sibculo op 2006-03-11

Donderdag 23 mrt 2006.
Eerste poging om iets op papier te krijgen voor het Abrahamfeest van Ben Burink. In ons thuishonk in Agelo wilde het aanvankelijk nog niet zo lukken om een en ander op papier vast te leggen. Doch na enkele knalpotties waren de ideeën niet van de lucht, alleen er was nog meer informatie nodig. Zondag na de wedstrijd zou de volgende bijeenkomst zijn.

Zondag 26 mrt 2006.
De tweede sessie voor het voorbereidende werk voor het Abrahamfeest van Ben Burink was gepland na de met 2 - 0 verloren wedstrijd tegen Bimolten/ Hohenkörben. Deze bijeenkomst viel enigszins in het water daar de jubilaris zelf blijkbaar ongewild een zee van tijd had en meende lang te moeten blijven zitten.

Donderdag 30 mrt 2006.
Bij de derde poging lukte het om een sluitend verhaal om te smeden tot een wervelende toneelact. Voornamelijk door toedoen van Harry en Herman kwam de tekst op papier en kwamen de kostuums op tafel. Nu was het de tijd voor de topacteurs om hun teksten in te studeren, daarvoor hadden ze maar een paar dagen de tijd, voorwaar een prestatie van jewelste.

Zaterdag 1 apr 2006.
Wederom was er een bijeenkomst bij ons thuishonk belegd en wel om een Abraham voor Ben Burink in elkaar te knutselen en om de laatste oneffenheden omtrent de ultieme opvoering glad te strijken. Tegen elven ging het richting Zenderen en aldaar werd de pikante Abraham in de tuin gestald. Uiteraard werden we, met nog vele anderen, binnen geroepen om het een en ander te vieren(red. ook Titia was jarig). Het was er nog lang onrustig aan de Grote Bavenkelsweg.

Zondag 2 apr 2006.
Abraham De dag van het grote feest was aangebroken. In een prachtig verbouwde schuur in Bornerbroek genaamd "The Country Barn" konden we Abraham Ben feliciteren met zijn verjaardag. Na enkele optredens van de familie en buren was het onze beurt om onze kunsten te vertonen. Spreekstalmeester Harry Krabbe met zijn kompaan Herman Mensink als dompteur lieten een viertal lieftallige dames ten tonele komen. Gerard Engbers, Harry Wiegink, Leo Wiegink en Henk Stevelink verschenen na een werkelijk prachtig gelukte totale metamorfose in de schijnwerpers. Deze vertelden in geuren en kleuren en met hoogstaande acteerprestaties, de levenswandel van Ben. Met het nodige raffinement werden enkele tipjes van diverse sluiers opgelicht en werden tot in de finesses zaken aan de kaak gesteld. De muzikale leiding van het koor stond onder leiding van Henk Alberink. Aanvankelijk was Ben zichtbaar onder de indruk van show, maar later viel er een zware last van zijn schouders na alles aangehoord te hebben. Tenslotte overhandigde Herman Damink nog het bekende exclusieve Abrahambeeldje aan de jubilaris. Hierna kon eindelijk de cateraar z'n werk doen door een heerlijk buffet neer te zetten. Daarna kon het feest met zang en dans tot ieders genoegen verder doorgang vinden.
[voor uitnodiging klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Ben Burink ziet Abraham op 2006-04-02 Ben Burink ziet Abraham op 2006-04-02

Maandag 12 jun 2006.
Ringen Voor de tweede keer binnen een korte tijd nodigden Marjo en Gerard Engbers ons uit bij "Het Koetshuis" (voorheen was dit De La Poste) in Ootmarsum. Dit keer was het ter gelegenheid van hun 25-jarige bruiloft. Op deze bloedhete dag(was dat ook al niet zo op hun trouwdag bij Tante Sien in Vasse) werd door menig feestganger verkoeling gezocht op het terras en in het nuttigen van diverse drankjes. De muzikale begeleiding werd verzorgd door ons (bijna)vaste drive-in discotheek "Smileface" uit Agelo. De jongens van Gerard en Marjo, die regelmatig ons team op het veld komen versterken, hadden in de loop van de avond nog een ludieke actie in petto voor het bruidspaar. De indruk was dat het voor iedere aanwezige een meer dan gezellige avond was.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Gerard en Marjo Engbers zijn 25 jaar getrouwd op 2006-06-12

Vrijdag 23 jun 2006.
De jaarlijkse barbecue van Aogel United vond weer plaats op locatie bij Leo Alberink. De catering was weer van een hoog niveau en de opkomst was wederom overweldigend te noemen. Door de medewerking van het weer en de stemming, die er al vroeg goed in zat, kunnen we terugkijken op een geslaagde avond. Een klein minpuntje was de late aanvoer van de overheerlijke schalen met bowl. Echter de kwaliteit was van dien aard, dat de schalen in een mum van tijd tot op de bodem leeg waren gedronken.

Woensdag 28 jun 2006.
Bekeruitreiking bij de Gaststätte Kerkhoff in Quendorf van de "Grafschafter Freizeit-Fuβball 2005/2006". Aogel United werd dit jaar vertegenwoordigd door Gerard Engbers. Aogel United eindigde op de zesde en daarmee op laatste plaats in de competitie. Kampioen van het seizoen 2005/2006 werd de combinatie Rot-Weiβ Bimolten/Blau-Weiβ Hohenkörben. Ook in het bekertoernooi speelde Aogel United een ondergeschikte rol. Pokalsieger (winnaar) van het bekertoernooi werd Nino Hochbau. De kampioenen kregen uit handen van Heinz Wipper de bijbehorende trofeeën uitgereikt. Ook voor de andere deelnemende verenigingen was er een beker en een lederen voetbal voorhanden. Voor Aogel United was dit de voorlaatste bekeruitreiking, omdat de leden eerder besloten hadden om nog slechts één seizoen aan de competitie deel te nemen.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding
Eindstand Grafschafter Freizeit Fuβall Meisterrunde seizoen 2005/2006

Zondag 2 jul 2006.
Op het terrein van de Molenberg in Reutum moest United aantreden voor een wedstrijd die meetelde voor het Eefleens Nederlaagtoernooi. De weersomstandigheden waren door de heersende hittegolf bepaald niet ideaal te noemen en ook het terrein was daardoor niet in optimale conditie. In de eerste helft kwam AU danig onder druk te staan en had het grote moeite met de weersomstandigheden, wat tot gevolg had dat rust werd ingegaan met een 1 - 2 achterstand. Na de theepauze verscheen er echter een herboren team van AU op het veld en werden de zaken daadkrachtiger aangepakt. Met enkele wervelende acties van onze voorwaartsen werd de achterstand omgebogen in een dik verdiende 4 - 3 overwinning.

Zondag 9 jul 2006.
De bekeruitreiking van het Eefleens Nederlaagtoernooi vond plaats na de laatste wedstrijd van het toernooi in Molenberg. Aogel United kwam door de zege met de cijfers 4 - 3 uiteindelijk terecht op de derde plaats, hetgeen beloond werd met een beker. Winnaar van het toernooi werd het eerste team van De Molenberg. Herman Pross eerde op ludieke wijze nog de aanvoerder van Fc De Bom uit Ootmarsum voor zijn specifieke kwaliteiten. Een passend geschenk in de vorm van elektrisch gereedschap werd, met algemene instemming van de aanwezigen, met genoegen aangenomen.

Donderdag 13 jul 2006.
De traditionele wedstrijd tegen de Witmakers uit Reutum vond dit jaar plaats op het terrein van de Molenberg. Aogel United wist deze wedstrijd met de ruime cijfers van 5 -1 te winnen. Het was niet een zogenaamde "walk-over" zoals de cijfers doen geloven. Aogel United had grote moeite om enig vat op de wedstrijd te krijgen. Het veldspel van de Witmakers was stukken beter verzorgd dan dat van Aogel United. D och door enkele snelle verraderlijke uitvallen wist AU op voorsprong (3 - 1) te komen in de eerste helft. In het tweede gedeelte wist United de voorsprong nog uit te bouwen tot 5 - 1. Een gelijk spel was zeker een betere en eerlijkere uitslag geweest. De gezamenlijke barbecue buiten op het terras was gezellig te noemen en werd later voortgezet binnen in de zaal.

Zaterdag 15 jul 2006.
Op deze dag stond weer onze jaarlijkse fietstocht op het programma. Leo Wiegink had een strak fiets-en routeschema opgesteld. Succes was dus verzekerd. Johan Burink moest verstek laten gaan, het was zijn eerste keer dat hij er niet bij was. Diverse etappes werden er gereden met als etappeplaatsen horecagelegenheden. Bij De Zoeke in Noord-Deurningen werd er een Quad-wedstrijd gereden door de stoffige omgeving. Sommige coureurs kwamen na afloop van de wedstrijd onherkenbaar smerig over de eindstreep. De dag eindigde in de late uren en iedereen ging voldaan naar huis. Een klein punt van kritiek was achteraf het feit, dat er voor het eerst in de geschiedenis van de fietsmiddag, de penningmeester met een forse naheffing moest komen.
[voor actiefilmpjes klik je op de juiste afbeelding of je gaat naar het Picasa album]
Jaarlijkse fietsdag op 2006-07-15 Jaarlijkse fietsdag op 2006-07-15 Jaarlijkse fietsdag op 2006-07-15
[voor uitnodiging/deelnemerslijst aan fietstocht klik je op onderstaande afbeelding]
Jaarlijkse fietsdag op 2006-07-15

Vrijdag 25 aug 2006.
De eerste wedstrijd na de vakantie was het traditionele "Länderspiel" tegen onze vrienden uit Wilsum in de Arena in Wilsum. De eerste helft creëerde Aogel een licht veldoverwicht. Dit resulteerde in een verdiende voorsprong van 0 - 2 met de rust. Na de hervatting drong RK Wilsum steeds meer aan en wist ook een keer te scoren. Door trainingsachterstand bij menig speler, werd AU sterk in de verdediging teruggedrongen en kwam enkele keren met de schrik vrij. Alleen met enkele gevaarlijke counters kon Aogel nog voor enig gevaar in de voorhoede zorgen. Bij het verlossende eindsignaal was de eindstand 1 - 2 in Agelo's voordeel. Na de warme douche werd er aangeschoven voor de gezamenlijke barbecue, die geheel verzorgd werd door leden van RK Wilsum. De kookkunsten van onze Duitse gastheren stonden op een ongewoon hoog peil. Bij het sluiten van de markt was er dan ook geen stuk vlees meer te verkrijgen.
[voor foto's klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum 2006-08-25 Interland tegen RK Wilsum

Zaterdag 14 okt 2006.

Op zaterdag 14 oktober 2006 om precies 17.51.48 uur meldde de 1000 ste bezoeker zich op onze website.

Zondag 15 okt 2006.
De eerste wedstrijd in het bekertoernooi werd jammerlijk met 8 - 1 verloren in Nordhorn van Nino Hochbau. Ondanks de tomeloze inzet van enkele gastspelers en het prachtige grote speelveld bleek de overmacht te groot en werd er verdiend verloren. De return zou op 5 november plaatsvinden in Beuningen.

Zondag 5 nov 2006.
De tweede wedstrijd in het bekertoernooi tegen Nino Hochbau werd met sprankelend spel en inzet gewonnen met 4 - 2. Als onze voorwaartsen iets adequater met de kansen om waren gesprongen had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen. Ondanks de winst in deze wedstrijd betekende dit het einde van het bekertoernooi voor Aogel United. Het doelsaldo was niet toereikend om in het bekertoernooi te overwinteren.

Zaterdag 25 nov 2006.
Smokkeltocht bij Peddemors in Manderveen. Gerrit en Sini Wiegink lieten ons reeds om 19.15 uur bij Peddemors komen voor de koffie. Daarna werden we met busjes van Filart afgevoerd en werden we uitgezet in de bushbush voor een smokkeltocht. Onderweg werden we opgeschrikt door een wilde bruine beer en hield de douane ons enkele keren staande. Na enkele verwoede gevechten om het smokkelkistje en enkele opdrachten onderweg keerden we terug naar het startpunt bij Peddemors. Hoewel groep 3 dacht te hebben gewonnen, bleek groep 2 met de eer te gaan strijken. Groep 3 had de grote fout gemaakt om het smokkelkistje bij het eindpunt uit het oog te verliezen, wat door groep 1 dankbaar aangegrepen werd om de smokkelwaren te ontvreemden. Na het stampot buffet werd er nog druk nagepraat over de blunder van groep 3 en verdere flauwekul.

Zondag 31 dec 2006.
Op de helft van de competitie staat Aogel United troosteloos op de laatste plaats. Met slechts een gelijk spel, zou ieder andere vereniging de moed in de schoenen zakken. Doch niet bij Aogel United. Het vertoonde spel in de laatste paar wedstrijden biedt voldoende perspectief op herstel. De spelers hebben voldoende vertrouwen in eigen kunnen en menen in het vervolg van de competitie een paar plaatsen op de ranglijst te kunnen stijgen.
[voor tussenstand klik je op onderstaande afbeelding]
Tussenstand Grafschafter Freizeit Fuβball Liga seizoen 2006/2007

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2006.

Jan: 16 - Het nieuwe Euroborg-stadion van FC Groningen wordt officieel geopend.

Mrt: 9 - Het Regiment Limburgse Jagers verlaat Maastricht, waarmee een einde komt aan het garnizoen dat hier eeuwenlang was gestationeerd.

Mei: 16 - Ayaan Hirsi Ali vertrekt uit de Tweede Kamer, en tevens maakt minister Rita Verdonk bekend dat uit onderzoek is gebleken dat Ayaan Hirsi Ali wordt geacht het Nederlanderschap niet te hebben verkregen.

Jun : 9 t/m 9 juli - In Duitsland vindt het 18e wereldkampioenschap voetbal plaats. Het wordt gewonnen door Italië.

Jun: 29 - Het Kabinet-Balkenende II valt na een motie van wantrouwen tegen het kabinet door D66.

Aug: 10 - Scotland Yard voorkomt met een grootschalige arrestatie van 24 Britse moslims dat terroristen met vloeibare explosieven een aanslag plegen op vliegtuigen die van Londen naar de Verenigde Staten vliegen.

Okt: 9 - Noord-Korea voert een kernproef uit.

Okt: 16 - Commissievoorzitter Frits van Oostrom biedt aan minister van Onderwijs Maria van der Hoeven de Canon van Nederland aan.

Nov: 5 - Ex-dictator van Irak Saddam Hoessein wordt wegens massamoord op 148 sjiieten veroordeeld tot de dood door ophanging.

Muziek: Album top tien van 2006.
1.Jan Smit - Op Weg Naar Geluk
2.BLøF - Umoja
3.Katie Melua - Piece By Piece
4.Andrea Bocelli - Amore
5.Ilse DeLange - The Great Escape
6.Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium
7.Lucie Silvas - Breathe In
8.Trijntje Oosterhuis & Metropole Orchestra - The Look Of Love (Burt Bacharach Songbook)
9.Jan Smit - Jansmit.com
10.Kelly Clarkson - Breakaway