Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 11:50
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1985.


Dinsdag 29 jan 1985.
Bekeruitreiking van de "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten 1984" in Gaststätte Steinweg in Hilten. Fc Bogen Streng was in enkele wedstrijden niet aangetreden omdat volgens haar de regels met voeten waren getreden. Onze Staffelleiter kon dit echter weerleggen en waardeerde de niet gespeelde wedstrijden met nul punten. Zo kon het gebeuren dat niet Aogel United maar Fc Bogen Streng op de laatste plaats eindigde en dus degradeerde. Aogel United eindigde op de negende en voorlaatste plaats. Kampioen werd dat jaar Waldsturm Frensdorf uit Nordhorn. Als nieuwe Staffelleiter werd Helmut Derks van de Sturmvögel aangenomen.
[voor nieuwe besluiten en regels klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Nieuwe regels voor de Hilten Runde 1985 Nieuwe regels voor de Hilten Runde 1985

Donderdag 14 feb 1985.
Zoals ieder gerenomeerde club in het betaalde voetbal, kon Aogel United beschikken over een lichtinstallatie die voldeed aan de modernste eisen. H. Mensink ging over tot de aanschaf van deze installatie omdat de vraag, om ook in de winter 's avonds te kunnen voetballen, hand over hand toe nam. Aogel United speelde als thuisclub de eerste officiële lichtwedstrijd op het terrein in Agelo. De tegenstander was het vierde team van VCF Fleringen. Aogel United wist deze wedstrijd met 4 - 2 te winnen. De spelers moesten in het begin wel wennen aan het kunstlicht maar naarmate de wedstrijd vorderde was iedereen op de nieuwe situatie ingespeeld. Eenieder was zeer ingenomen met de nieuwe kunstlichtinstallatie.

Zondag 10 mrt 1985.
Aanvang van de "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten 1985" met een uitwedstrijd tegen Sturmvögel Hilten. Deze wedstrijd eindigde onbeslist met 0 - 0 als eindstand. . Kaiser Kicker Quendorf is gepromoveerd naar onze Hilten Runde. In 1985 namen dus de volgende tien teams deel aan de competitie: Sturmvögel Hilten, Rot-Weiβ Bimolten, Blau-Weiβ Kalle, Fc Blanke, Nino Hochbau, Blau-Weiβ Bookholt, Heseper SV, K.K. Quendorf, Waldsturm Frensdorf en Aogel United.

Donderdag 21 mrt 1985.
ooievaar

Geboren Evelien. Dochter van Harry en José Krabbe.Dinsdag 16 apr t/m dinsdag 23 apr 1985.
Slechte uitslagen van Aogel United op het zaalvoetbaltoernooi van het Trefpunt in Weerselo. Aogel speelde slechts mee in de marge van het toernooi.

Woensdag 5 jun 1985.
Het nederlaagtoernooi van Eefleens bracht Aogel United niet meer op dan een vijfde plaats. De wedstrijd werd met 2 - 6 verloren na een ruststand van 1 - 2. De prijsuitreiking was op 21 juni na afloop van de laatste wedstrijd bij Café De Grens.

Zaterdag 6 jul 1985.
Het was weer tijd voor de jaarlijks terugkerende fietsdag voor alle leden van Aogel United. Dit evenement is ieder jaar weer een van de hoogtepunten van het seizoen.

Zondag 28 jul 1985.
Een vierde plaats werd behaald in Hilten op het dagtoernooi van de Sturmvögel. Met twee gelijke spelen in de poule eindigde AU daarin op de tweede plaats. In de strijd om de derde en de vierde plaats werd echter met 1 - 2 verloren van Rot-Weiβ Bimolten. Toernooiwinnaar werd Blau-Weiβ Bookholt.

Vrijdag 2 aug 1985.
Bruiloft van Leo en Joke Wiegink bij café De Molenberg in Reutum. Vanzelfsprekend liet ook Aogel United weer van zich horen op deze avond.
[voor de songteksten klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Songtekst bij bruiloft van Leo en Joke op 1985-08-02 Songtekst bij bruiloft van Leo en Joke op 1985-08-02 Songtekst bij bruiloft van Leo en Joke op 1985-08-02

Zaterdag 17 aug 1985.
Onze sportvrienden van de Fc Eefleens nodigden Aogel United uit om hun 10-jarig jubileum te komen vieren. Dit gebeuren had plaats bij hun clubcafé De Grens in Ootmarsum.
[voor de uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging feestavond van FC Eefleens 10 jarig jubileum

Zondag 25 aug 1985.
Een derde plaats viel Aogel United ten deel op het toernooi van BuBo uit Haaksbergen. In de poule eindigde AU op de tweede plaats. In de strijd om de derde en de vierde plaats was AU te sterk voor Fc Bannink uit Haaksbergen. Deze kleine voetbalfinale werd met 3 - 0 overtuigend gewonnen.

Woensdag 30 okt 1985.
Op het nederlaagtoernooi van de Damrakkers behaalde Aogel United slechts een zesde plaats. De wedstrijd werd met 1 - 6 verloren na een ruststand van 0 - 5. De wedstrijd werd gespeeld op ons eigen terrein bij Hotel Zomerlust.

Donderdag 31 okt 1985.
Ringen
Bruiloft van Johan en Ria Burink bij Partycentrum Kampkuiper in Harbrinkhoek. Aogel United had weer iets nieuws uitgedacht en kwam met een echte geit op de dansvloer. Er werd afgesproken dat het bruidspaar de enveloppe met inhoud pas zou krijgen indien ze met de geit op de volgende Ootmarsumse kermis zou verschijnen.

Begin nov 1985.
Koale Karmse in Ootmarsum. Om aan de opdracht van Aogel United te voldoen verschenen Johan en Ria Burink met de geit op de kermis. Later op de avond werd het beestje zeer geschikt voor Hfl 70,-- van de hand gedaan. Al met al was dit voor heel Aogel United een van de betere Ootmarsumse kermissen.

Dinsdag 17 dec 1985.
Bekeruitreiking van de "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten 1985" in Gaststätte Steinweg in Hilten. Aogel United eindigde dat seizoen op een verdienstelijke achtste plaats. Tevens legde Aogel United beslag op de eervolle Fair-Play Bokaal. Kampioen werd op doelsaldo Blau-Weiβ Bookholt. De Sturmvögel (de naamgever aan deze competitie) was dat jaar de degradant. Fc Bogen Streng keerde na een jaar afwezigheid weer terug naar de Hiltenrunde.
[voor de eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand van de Hilten-Runde 1985

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1985.

Jan: 1 - De Volksrepubliek China voert verstrekkende economische hervormingen door, die een gedeeltelijke herziening van de centraal geleide planeconomie inhouden.

Feb: 21 - Voor het eerst sinds 1963 wordt er weer een Elfstedentocht gereden. Dit gebeurt na weken winterweer. De dooi valt echter net in als de tocht wordt verreden. Evert van Benthem wint de wedstrijdtocht.

Feb: 28 - Goedkeuring van de Europese Akte. De binnengrenzen in de Europese Gemeenschap zullen uiterlijk in 1992 worden opgeheven.

Mrt: 5 - Opnieuw escaleert de Irak-Iranoorlog: Irak en vervolgens ook Iran beginnen nu ook steden te bombarderen.

Apr: 7 - De nieuwe leider van de Russische communistische partij, Michail Gorbatsjov, kondigt een eenzijdig moratorium af op de plaatsing van de SS-20 middellange afstandsraketten in Europa, geldig tot eind november.

Mei: 11 - Bij een voetbalwedstrijd tussen Bradford City en Lincoln City vinden 56 mensen de dood door brand op de tribunes.

Mei: 11 - 15 - Paus Johannes Paulus II bezoekt Nederland en België, waaronder de stad Ieper.

Mei: 29 - In het Brusselse Heizelstadion komen bij het Heizeldrama 39 mensen om het leven bij de finale van de Europa Cup I tussen Liverpool en Juventus, nadat Engelse fans hun vak zijn binnengedrongen. Uiteindelijk wordt beslist om de wedstrijd toch te laten doorgaan. Juventus wint nadat Michel Platini een strafschop binnentrapt.

Jun: 14 - Frankrijk, Duitsland en de Beneluxlanden sluiten het Verdrag van Schengen. Zij regelen vrij grensverkeer voor hun inwoners door afschaffing van de grenscontroles.

Jul: 10 - Het Nederlandse Greenpeaceschip Rainbow Warrior wordt door Frankrijk tot zinken gebracht, waarbij een opvarende wordt gedood.

Jul: 13 - In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten wordt het benefietconcert Live Aid gehouden, met een enorme keur aan pop- en rocksterren.

Jul: 21 - De Franse wielrenner Bernard Hinault wint voor de vijfde en laatste keer de Ronde van Frankrijk.

Aug: 12 - Een Boeing 747SR-46 van Japan Airlines verliest zijn staart en botst 30 minuten later tegen Mount Osutaka in Japan. 520 van de 524 passagiers komen om.

Aug: 25 - Laatste formule 1 GP van Nederland op Circuit Park Zandvoort. Deze race wordt gewonnen door de Oostenrijker Niki Lauda.

Sep: 1 - Joop Zoetemelk (38) wordt in Italië wereldkampioen wielrennen.

Sep: 7 - Na eerder Noorwegen, Australië, Frankrijk en Denemarken wijst nu ook Canada deelname aan het Amerikaanse 'Star Wars'-programma SDI van de hand.

Sep: 27 - De Bende van Nijvel pleegt brutale overvallen op warenhuizen van Delhaize in Overijse en Eigenbrakel.

Okt: 15 - Michail Gorbatsjov introduceert zijn politiek van perestrojka, herstructurering.

Okt: 24 - Bij krakersrellen in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt wordt kraker Hans Kok ingerekend.

Nov: 1 - De Nederlandse regering besluit tot plaatsing van kruisvluchtwapens met atoomlading in Woensdrecht.

Nov: 27 - De Komeet Halley komt op zijn dichtste punt bij de aarde.

Dec: 9 - In Argentinië worden verschillende juntaleden uit de tijd van de militaire dictatuur veroordeeld wegens schendingen van mensenrechten.

Muziek: Album top tien van 1985.
1.Bruce Springsteen - Born in the U.S.A.
2.Madonna - Like A Virgin
3.Dire Straits - Brothers In Arms
4.Sade - Diamond Life
5.Sting - The Dream Of The Blue Turtles
6.U2 - The Unforgettable Fire
7.Alison Moyet - Alf
8.Tears for Fears - Songs From The Big Chair
9.Talking Heads - Stop Making Sense
10.Phil Collins - No Jacket Required