Laatst bijgewerkt: 1-03-2021; 12:16
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1996.


Jan 1996.
Prijsuitreiking van de competitie van de Hohenkörbenrunde 1995 in Gaststätte Zum Blauen Bock in Alte Piccardie. Kampioen werd Fc Blanke, kreeg dus de kampioensbeker uit handen van Siegfried Hölter, en promoveerde daarmee naar de Hiltenrunde. Aogel United eindigde op een gedeelde vierde plaats met een slechter doelgemiddelde. De tabel met de afsluitende cijfers toonde echter enkele schoonheidsfoutjes, waardoor AU ook nog vijfdes zou kunnen zijn geworden. Zoals ieder jaar gebruikelijk was, bracht de afvaardiging van Aogel United nog een bezoek aan enkele kroegjes in de grensstreek om het bereikte resultaat te overdenken.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Hohenkörben Runde 1995

Woensdag 28 feb 1996.
Loting voor de "Volksbankenpokal der Grafschafter Freizeit- Fuβballmannschaften 1996". Deze loting vond plaats in Gaststätte Dorfkrug in Hesepe. Deelnemende teams waren dat jaar: Sturmvögel Hilten, Fc Lau Brechte I, Fc Lau Brechte II, Nino Hochbau, Westfalia Bilk I, Westfalia Bilk II, Fc Blanke, Blau-Weiβ Bookholt, Heseper SV I, Heseper SV II, Waldsturm Frensdorf, Rot-Weiβ Bimolten, Kaiserkicker Quendorf en Aogel United. Aogel United moest in de eerste wedstrijd in de achtste finale aantreden tegen het team van Rot-Weiβ Bimolten, een elftal uit de Hiltenrunde, waar AU traditioneel veel moeite mee had.

Vrijdag 15 mrt 1996.
De feestcommissie had een fantastische feestavond voor de leden in petto. Dit speelde zich af op diverse lokaties in Ootmarsum. Startpunt was bij de Guldene Crone. De zwoele wandelroute door het pittoreske stadje eindigde in een zwoele avond bij de toenmalige Blokhut, bij velen van ons zeer goed bekend. Een optreden van een dansgroep viel bij iedereen in goede aarde. Spontaan werd door menigeen meegedanst op de opzwepende muziek. De aangevoerde gerechten van het buffet werden daarna in een mum van tijd van tafel gegeten.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging voor feestavond op 1996-03-15

Zondag 17 mrt 1996.
Begin van de competitie van de Hohenkörbenrunde 1996 met een thuiswedstrijd tegen Fc Lau Brechte II. Deze wedstrijd leverde Aogel United de volle winstpremie op, zowel de ruststand als de eindstand was 2 - 1. De deelnemers aan de Hohenkörbenrunde van 1995 waren: Sturmvögel Hilten, Heseper SV II, Kaiser Kicker Quendorf, Blau-Weiβ Hohenkörben, Fc Lau Brechte II en Aogel United. Diverse teams uit de Hilten- en de Hohenkörbenrunde trokken zich terug uit de competitie door een tekort aan spelers of sloten zich aan bij de DFB. Hierdoor bestond de competitie uit slechts 6 teams. Om voldoende wedstrijden te krijgen werd besloten om drie maal tegen elkaar uit te komen.

Zondag 31 mrt 1996.
Uitschakeling in de eerste ronde van het Pokalturnier 1996. In de aanvankelijk gelijk opgaande wedstrijd tegen Rot-Weiβ Bimolten moest Aogel United tegen het eind van de wedstrijd toch nog diep buigen en verloor nog met 2 - 5.

Maandag 27 mei 1996.
Jan Wiegink speelde zijn 1000 ste wedstrijd voor Aogel United tegen Blau-Weiβ Hohenkörben uit Osterwald. De gebruikelijke bloemen en cadeau's werden aan hem in de pauze van de wedstrijd overhandigd door de voorzitter. Tijdens de derde helft was er op sublieme wijze gezorgd voor de inwendige mens.


Vrijdag 7 jun 1996.
Fam. Berber, de nieuwe huurder van Hotel Zomerlust, hield een informele opening van hun nieuwe hotel met een feestavond. Het sprak voor zich dat de leden van Aogel United, als thuisspelende vereniging, ook in groten getale aanwezig waren.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging voor opening van hotel door Adam Berberop 1996-06-07

Vrijdag 5 jul 1996.
Feest bij Hotel Zomerlust ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Riky Mensink.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Riky Mensink 50 jaar op 1996-07-07

Zondag 7 jul 1996.
De vierde prijs was voor Aogel United op het nederlaagtoernooi van de Eefleens. Er werd gerust bij een stand van 0 -1. In een spannende tweede helft wisten beide team nog twee maal te scoren waardoor de eindstand 2 - 3 werd. Door dit resultaat eindigde Aogel United op de vierde plaats in het toernooi. De prijsuitreiking was na afloop in café De Molenberg.

Zaterdag 31 aug 1996.
Receptie bij Café Restaurant Evers te Haaksbergen. Voetbalvereniging "Stepelo", voorheen "De Nachtegaal", vierde daar haar 25-jarig jubileum. Aogel United, al meer dan 20 jaar tegenstander van Stepelo, was ook aanwezig om dit feestje enige luister bij te zetten.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
25 jarig jubileum van V.V. Stepelo op 1996-08-31

Donderdag 31 okt 1996.

Tegen de Witmakers uit Reutum speelde Leo Alberink zijn 1000 ste wedstrijd voor Aogel United. In de pauze van de wedstrijd werd hij bedolven onder de bloemen en cadeau's. De catering na de wedstrijd was door Leo in goede handen uitbesteed.


Dec 1996.
Wederom een wisseling van de wacht. Auke van der Goot nam omstreeks de jaarwisseling de leiding over van Hotel Zomerlust.
[voor prijslijst klik je op onderstaande afbeelding]
Hotel Zomerlust onder Auke van der Goot Hotel Zomerlust onder Auke van der Goot

Dec 1996.
In de competitie van de Hohenkörbenrunde 1996 haalde Aogel United een uitstekende vierde plaats, daarmee werd eenzelfde positie bereikt als het jaar daarvoor. Kampioen werd dit jaar het team van Kaiserkicker Quendorf dat daarmee promoveerde naar de Hiltenrunde. In de fair-play tabel eindigde Aogel United op een zeer sportieve tweede plaats.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Hohenkörben Runde 1996

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1996.

Jan: 30 - Staatssecretaris van Defensie Jan Gmelich Meyling maakt onverwacht bekend dat de lichting van 29 januari 1996 de laatste groep dienstplichtige militairen is geweest.

Feb: 10 - De schaakcomputer Deep Blue verslaat voor de eerste keer wereldkampioen Garri Kasparov.

Mrt: 15 - Faillissement van vliegtuigbouwer Fokker.

Jun: 13 - België schaft als laatste Europees land de doodstraf af.

Jun: 15 - Zware bomaanslag in het stadscentrum van Manchester tijdens het EK voetbal.

Jun: 30 - Duitsland wint in Londen het EK voetbal door Tsjechië in de finale met 2-1 te verslaan.

Jul: 5 - De geboorte van Dolly. Het eerst zoogdier dat met succes werd gekloond uit een volwassen cel.

Jul: 7 - Richard Krajicek verslaat Malivai Washington in de finale van Wimbledon en wordt de eerste Nederlandse Grand Slam winnaar.

Jul: 15 - Een Hercules C-130 stort neer op Eindhoven Airport, 34 leden van een militair orkest komen om het leven.

Aug: 2 - Voor het eerst in de geschiedenis wint de Nederlandse mannenhockeyploeg de gouden medaille bij de Olympische Spelen. In de finale wordt Spanje met 3-1 verslagen.

Aug: 4 - De Nederlandse mannen volleybalploeg wint de gouden medaille door aartsrivaal Italië in een bloedstollende finale te verslaan met 3 tegen 2.

Aug: 13 - Marc Dutroux wordt gearresteerd.

Dec: 15 - In de Indiase stad Madras wint de Nederlandse hockeyploeg voor de derde keer de Champions Trophy.

Muziek: Album top tien van 1996.
1.Céline Dion - Falling Into You
2.Marco Borsato - Als Geen Ander
3.Andrea Bocelli - Bocelli
4.Helmut Lotti - Helmut Lotti Goes Classic
5.Alanis Morissette - Jagged Little Pill
6.Guus Meeuwis & Vagant - Verbazing
7.Michael Jackson - HIStory: Past, Present and Future, Book I
8.Frans Bauer - Voor Jou
9.Fugees - The Score
10.Eros Ramazzotti - Dove C'è Musica