Laatst bijgewerkt: 1-03-2021; 12:14
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1997.


Jan 1997.
Complete paniek en consternatie in voetballend Nederland en Duitsland. Doordat diverse Mannschaften zowel uit de Hilten- als de Hohenkörbenrunde te kennen gaven dat ze hun team uit de competitie terug zouden trekken, was het niet meer mogelijk om twee volwaardige competities in stand te houden. De voornaamste redenen voor terugtrekking waren het gebrek aan spelers en de wens om zich aan te sluiten bij de Duitse officiële bond: de DFB. In een vergadering werd dus besloten om de twee competities samen te voegen onder de naam: Hiltenrunde 1997. Er namen 13 teams deel aan deze competitie. Om in het vervolg de Runde na de vakantie te kunnen laten beginnen, werd ook besloten om in 1997 een halve competitie te spelen die in juni afgelopen moest zijn. Staffelleiter werd de heer Heinz Wipper van Fc Blanke. Hiermee bleek Aogel United weer gepromoveerd te zijn naar de Hiltenrunde.

Woensdag 5 feb 1997.
Kegelavond met een uitgebreid diner bij Bistro-kegelhuis 't Zölderke in Ootmarsum. Harry Wiegink bleek aan het eind van deze avond de meeste kegels omgeworpen te hebben.

Zondag 16 feb 1997.
Aanvang van de halve competitie van de Hiltenrunde 1977 met een uitwedstrijd tegen Sturmvögel Hilten. Na een 1 - 0 ruststand werd de wedstrijd winnend afgesloten bij een stand van 2 - 1. Deelnemende teams aan deze halve competitie waren: Waldsturm Frensdorf, Westfalia Bilk I, Westfalia Bilk II, Fc Blanke, Nino Hochbau, Rot-Weiβ Bimolten, Fc Lau Brechte I, Fc Lau Brechte II, Sturmvögel Hilten, Blau-Weiβ Bookholt, Kaiser Kicker Quendorf, Blau-Weiβ Hohenkörben en Aogel United.

Woensdag 5 mrt 1997.
Loting voor de "Volksbankenpokal der Grafschafter Freizeit-Fuβballmannschaften 1997". Deze loting vond plaats in Gaststätte Dorfkrug in Hesepe. Een interessant detail hierbij was dat deze editie van de bekerronde de tiende was. Deelnemende teams waren dat jaar: Sturmvögel Hilten, Fc Lau Brechte I, Fc Lau Brechte II, Nino Hochbau, Westfalia Bilk I, Westfalia Bilk II, Fc Blanke, Blau-Weiβ Bookholt, Waldsturm Frensdorf, Kaiserkicker Quendorf en Aogel United. Aogel United werd de eerste ronde vrijgeloot maar moest in de kwartfinale aantreden tegen het geduchte Fc Lau Brechte I.

Zondag 16 mrt 1997.
Met het oog op het komende 25 jarig jubileum werd voorafgaand aan de wedstrijd tegen Beuningen het team nog op de gevoelige plaat vastgelegd door Foto Kalma.
[voor grotere foto klik je op de foto]
Teamfoto Aogel United 25 jaar op 1997-03-18

Dinsdag 18 mrt 1997.
Op 18 maart 1972 werd Aogel United opgericht. 1997 was dus het 25-jarig jubileum jaar. Aogel United zou Aogel United niet zijn als dit niet op gepaste wijze zou worden gevierd. Greun haal'n stond dinsdag op het programma voor alleen de heren. Met trekker en platte wagen werd meer dan voldoende greun vanuit het Singgraven gehaald. Ook het bekende nat bij een dergelijk ouderwets gebruik mocht natuurlijk niet ontbreken. Het was nog lang gezellig in onze stamkroeg.
[voor het programma klik je op onderstaande afbeelding]
Programma voor 25 jarig jubileum op 1997-03-18

Vrijdag 21 mrt 1997.
Hotel Zomerlust
Op vrijdag 21 maart stond het opzetten van de boog voor de ingang van Hotel Zomerlust als activiteit op het programma voor het mannelijke deel van Aogel United. De vrouwen vulden de gezellige avond met het maken van de roosjes voor in de boog. Nadat de boog was opgezet en de nodige versieringen waren aangebracht werd de avond nog voortgezet in de stamkroeg van AU.

Zaterdag 22 mrt 1997.
Ter gelegenheid van het 25 jarige bestaan van Aogel United werd een jubileumwedstrijd gespeeld. De tegenstander was Fc Zomerlust. Deze club had ook haar thuishonk bij café Zomerlust en was dus een logische keuze. Deze onvervalste derby in Agelo werd met 3 - 1 gewonnen, voorwaar een goede afsluiting van de 25 jaar en een goed begin voor de nog komende jaren.

Zaterdag 22 mrt 1997.
Alkrada, de in het leven geroepen commissie voor Kunst, Kultuur ende Vermaack, had voor de hele vereniging een play-back avond op het programma gezet. Dit werd een doorslaand succes. Met enorm enthousiasme werden de acts(met o.a. gabbertje en Normaal) op de planken ten uitvoer gebracht. Het talent droop ervan af en de carrière van diverse leden zou zo maar op de podia in den lande kunnen eindigen. Bovendien verzorgde Alkrada zelf een weergaloze opvoering waarvoor menig bekende artiest zich niet zou hoeven te schamen. In de loop van de avond waren er ook nog optredens van Elvis Presley en Mark Owen, wat zeer duidelijk in de smaak viel bij het in groten getale aanwezige publiek. De uitbundige viering van het 25-jarig jubileum was bij iedereen in de smaak gevallen en komt nu nog menigmaal ter sprake. Naar de door Harry Wiegink gemaakte videoband werd naarstig uitgekeken.
[voor brieven klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
25 jarig jubileumsfeest Aogel United op 1997-03-22 25 jarig jubileumsfeest Aogel United op 1997-03-22

Vrijdag 4 mei 1997.
Ook dit jaar werd Aogel United vroegtijdig uit het Pokalturnier 1997 verwijderd. Met 1 - 10 werd verloren van Fc Lau-Brechte I, een van de lijstaanvoerders uit de competitie. Bij de rust was de stand 1 - 5, en daardoor leek een grote nederlaag onafwendbaar. Het doemscenario voltrok zich over Aogel United, ondanks moedig verweer van onze spelers viel er in de tweede helft geen eer meer te behalen. Als het verschil in leeftijd in ogenschouw werd genomen was dit een uitstekend doch zeer onbevredigend resultaat.

Vrijdag 4 jul 1997.
Voor de jaarlijkse barbecue was de vereniging welkom bij Leo en Joke Wiegink. Deze plaats stond garant voor een uitermate goed verzorgde avond.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Jaarlijkse barbecue op 1997-07-04

Zondag 6 jul 1997.
Op het nederlaagtoernooi van de Eefleens, dat op het terrein bij De Molenberg werd gespeeld, werd de vierde prijs in de wacht gesleept. De ruststand van 0 -3 en het vertoonde spel gaven weinig hoop om de wedstrijd nog tot een goed einde te kunnen brengen. De donderspeech in de rust bleek niet te helpen, waardoor na 90 minuten de eindstand van 0 - 6 op het scorebord stond. De prijsuitreiking was na afloop bij café De Molenberg.

Zondag 13 jul 1997.
Prijsuitreiking van de halve competitie van de "Hiltenrunde 1997" Gaststätte Steinweg in Hilten. Aogel United eindigde in deze halve competitie op de elfde plaats. Kampioen werd Waldsturm Frensdorf uit Nordhorn. Tijdens deze vergadering nam Aogel United het alom betreurde besluit om niet meer deel te nemen aan de volgende editie van de Hiltenrunde. Door het grote verschil in leeftijd(meer dan 20 jaar) van de spelers van Aogel United met de leeftijd van de andere teams, was iedere wedstrijd een ongelijke strijd aan het worden. Het besluit werd met respect door de ander teams aanvaard. Aogel United zou zich nu aansluiten bij de veteranencompetitie. Deze "Alte Herrenrunde" werd in dezelfde contreien gespeeld als de Hiltenrunde en AU zou menig oude bekende weer tegenkomen.
[voor de eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand halve Hilten Runde 1997

Zondag 17 aug 1997.
Alte Herren Versammlung voor de "Alte Herren Meisterschaftsrunde 1997/1998" in Gaststätte Schützenhof in Bookholt bij Nordhorn. Op deze vergadering hadden we een weerzien met verscheidene spelers waar we ettelijke jaren terug ook al tegen gespeeld hadden. Het was gebruikelijk bij deze clubs dat je bij een leeftijd van über 30 naar de veteranen verkast, wat bij Aogel United niet mogelijk was met slechts een team. Ook zij waren zeer ingenomen met onze aanmelding voor de veteranencompetitie. Competitieleider van deze runde was Jürgen Heetlage van Blau-Weiβ Bookholt. De competitie liep van augustus/september tot en met juni/juli van het volgende jaar. De duur van de wedstrijden werd vastgesteld op 2 x 35 minuten. Hiermee was er weer een nieuw hoofdstuk aan de toch al rijke historie van Aogel United toegevoegd.
[voor de notulen klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Notulen van de Versammlung in Bookholt op 1997-08-17 Notulen van de Versammlung in Bookholt op 1997-08-17

Zondag 7 sep 1997.
In de eerste wedstrijd in de nieuwe Alte Herren runde moest Aogel United uit spelen tegen Quendorf AH. Aogel United moest nog duidelijk wennen aan de andere speelstijl van deze veteranen. Na een ruststand van 1 - 2 werd de wedstrijd geleidelijk uit handen gegeven. Eindstand 1 - 5. Dit was een uitslag waar toch echt nog niet op was gerekend, het was nu duidelijk dat we de doelstellingen voor het komende seizoen danig bij moesten stellen. Aan de "Alte Herren runde 1997/1998" namen de volgende AH-teams deel: Heseper SV, Fc Blanke, Blau-Weiβ Bookholt, Waldsturm Frensdorf, FG Mühlenesch, SG Sieringhoek, Kaiser Kicker Quendorf, en Aogel United.

Donderdag 11 dec 1997.
Ringen

Frans Smellink en zijn Mieke trouwden op die dag. De feestavond was gepland bij Dans en Partycentrum Rouwhorst in Oldenzaal. Aogel United was die avond ook uitgenodigd en was met bijna alle leden aanwezig.

[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Trouwerij Frans en Mieke Smellink op 1997-12-11

Dec 1997.
Eind december kon de eerste helft van de competitie worden afgesloten. Dramatisch genoeg eindigde Aogel United op de achtste en daarmee laatste plaats met slechts 3 punten uit 7 wedstrijden een doelsaldo van -50. Waldsturm Frensdorf werd gekroond tot "Herbstmeister" van 1997.
[voor tussenstand klik je op onderstaande afbeelding]
Tussenstand Alte Herren Liga seizoen 1997/1998

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1997.

Jan: 4 - De vijftiende Elfstedentocht wordt verreden. Winnaar is Henk Angenent.

Jan: 12 - Tonny de Jong wordt bij de vrouwen Europees kampioen hardrijden op de klapschaats.

Feb: 19 - De laatste grote revolutionair van China, Deng Xiaoping, sterft op 92-jarige leeftijd.

Mrt: 23 - In de buurt van Beverwijk vindt een afgesproken treffen plaats van aanhangers van Feyenoord en AFC Ajax. De Ajax-fan Carlo Picornie wordt doodgeslagen.

Mrt: 26 - De Kerncentrale Dodewaard wordt buiten bedrijf gesteld.

Apr: 12 - De Lijkwade van Turijn wordt bedreigd door brand, mogelijk veroorzaakt door brandstichting.

Mei: 10 - Koningin Beatrix stelt de Maeslantkering officieel in gebruik: de Deltawerken zijn voltooid.

Mei: 28 - Borussia Dortmund wint de Champions League. In de finale in München zegeviert de Duitse voetbalclub met 3-1 ten koste van het Italiaanse Juventus.

Jun: 26 - Harry Potter en de Steen der Wijzen, het eerste deel van de Harry Potter-serie, verschijnt.

Jul: 4 - De Pathfinder, een Amerikaanse sonde, landt op Mars.

Jul: 26 - In Oostende stort tijdens een vliegshow een stuntpiloot neer in het publiek. Er vallen 10 doden en 50 gewonden.

Aug: 31 - Prinses Diana (V.K.) komt om het leven bij een auto-ongeval in Parijs.

Sep: 13 - De 30-jarige Meindert Tjoelker wordt in zijn woonplaats Leeuwarden door vier jongens doodgeschopt omdat hij iets zegt van hun wangedrag.

Sep: 15 - Oprichting van Google.

Sep: 29 - Britse wetenschappers stellen het verband vast tussen de Ziekte van Creutzfeldt-Jakob en de zogenaamde gekkekoeienziekte (BSE).

Dec: 11 - Het verdrag van Kyoto stelt richtlijnen voor de beperking van het broeikaseffect.

Muziek: Album top tien van 1997.
1.Marco Borsato - De Waarheid
2.Spice Girls - Spice
3.Total Touch - Total Touch
4.Andrea Bocelli - Romanza
5.Frans Bauer & Marianne Weber - Frans Bauer & Marianne Weber
6.No Doubt - Tragic Kingdom
7.No Mercy - My Promise
8.Céline Dion - Falling Into You
9.Jantje Smit - Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen
10.Toni Braxton - Secrets