Laatst bijgewerkt: 01-03-2021; 12:01
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2002.


Zondag 6 jan 2002.
De nieuwjaarsreceptie bij Herman en Riky Mensink was weer zoals ieder jaar goed verzorgd. Het was een druk bezochte receptie, maar de stemming was tamelijk in mineur i.v.m. een zieke in onze gelederen. Iedereen keek vol verwachting naar de cijfers in het jaarverslag van 2001, dat Johan Burink traditiegetrouw bij zich had.

Woensdag 9 jan 2002.

Na een kortstondige ziekte hebben we afscheid moeten nemen van Marian Wiegink-Hagedoorn. Zij mocht slechts 44 jaar worden en zal in onze herinnering voortleven.Maandag 25 feb 2002.
ooievaar

Geboren Anouk. Dochter van Fabian en Bianca Teikotte.Zondag 10 mrt 2002.
De wedstrijd tegen SV SuSa uit Suddendorf betekende voor Herman Damink zijn 1000 ste wedstrijd voor Aogel United. Tijden de pauze van de wedstrijd werden aan hem de gebruikelijke bloemen en een passend cadeau uitgereikt. Na afloop van de wedstrijd was er gelegenheid om de jubilaris te feliciteren onder het genot van eten en drinken in ons thuishonk in Agelo.
[voor een kleine fotoshoot klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
2002-03-10 Herman Damink speelt 1000ste wedstrijd 2002-03-10 Herman Damink speelt 1000ste wedstrijd 2002-03-10 Herman Damink speelt 1000ste wedstrijd

Zaterdag 16 mrt 2002.
Ter gelegenheid van het 30 jarige bestaan van onze vereniging op 18 maart a.s. heeft Alkrada gemeend groots te moeten gaan uitpakken. Dit wel natuurlijk nadat iedereen een groot financieel offer had gebracht. Het vertrek was reeds om 08.15 uur gepland bij ons thuishonk in Agelo. Met de bus van Les Miezerables uit Weerselo werd er koers gezet naar het Van der Valk hotel met een kakatoe op het dak in Hengelo. Daar werd gebruik gemaakt van een uitgebreid ontbijt. Daarna werd de weg vervolgd naar Amsterdam. Onderweg deed Herman Damink een vergeefse poging om het nieuwe clublied erin te hameren. Nabij de Amsterdam Arena werd de bus gestald op parkeerplaats P2. De arena werd vluchtig een blik aan de buitenkant gegund, waarna via het nabij gelegen station, de richting van het Centraal Station werd gekozen. Vanaf CS werd er te voet het centrum opgezocht. Bij een fietsverhuur bedrijf had Alkrada, tijdens een van hun verkenningstochten, voor iedereen een fiets gehuurd. Verdeeld over enkele groepen kon iedereen Amsterdam met haar grachten, monumenten, rosse buurten, het Vondelpark en diverse horeca enz, in een eigen tempo onderzoeken en beleven. Bij terugkomst werd een donkerbruin café met smerige wc's aangedaan, waar een rasechte Amsterdamse artiest voor een riant salaris zijn zangkunsten vertoonde. Meezingen lukte slechts bij enkele nummers. Na een stadswandeling met oponthoud in enkele kroegjes werd er weer koers gezet naar de bus bij de Arena. Onderweg moesten we nog enkele stenengooiende belhamels van ons afschudden. Tot overmaat van ramp was de slagboom op het parkeerterrein van P2 bij de Arena neergelaten en was er niemand te bekennen. Dus moest sleutel 17 er aan te pas komen om de slagboom te demonteren en weer terug te zetten. Onderweg werden de oogjes van menigeen wel zeer klein. Het eindpunt van het toeristische dagje Amsterdam kwam in zicht en werd bij Café Groot Agelo afgesloten met een stevige maaltijd.
[voor diverse bijlages klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Busreis AU bij 30 jarig jubileum op 2002-03-16 Busreis AU bij 30 jarig jubileum op 2002-03-16 Busreis AU bij 30 jarig jubileum op 2002-03-16 Busreis AU bij 30 jarig jubileum op 2002-03-16 Busreis AU bij 30 jarig jubileum op 2002-03-16

Maandag 18 mrt 2002.
Aogel United bestond op deze datum precies 30 jaar. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen is dit heuglijke feit op grandioze wijze gevierd met een bezoek aan Amsterdam.

Vrijdag 10 mei 2002.
De klootschietwedstrijd tegen een team van KV Wilskracht werd met slechts een half schot verloren. Aogel United werd dus beter in deze sport of de schrijver had niet alles goed op papier gekregen. De barbecue in het clubgebouw van Wilskracht was weer uitstekend verzorgd door Gerrit en Sini Wiegink.

Vrijdag 31 mei 2002.
Ringen Jan en Ria Vloothuis gaven een feest ter ere van hun 25 jarig huwelijk bij "De Vereeniging" in De Lutte. Vooraf daaraan was er een devote latijns gezongen mis in de kerk van De Lutte. Tijdens de feestavond deed Aogel United een overigens mislukte poging om op de tekst van ons clublied een koorzang ten gehoor te brengen. Voor het publiek was het vermakelijk en voor ons om door het podium te zakken.
[voor uitnodiging en songtekst klik je op een van onderstaande afbeelding]
Jan en Ria Vloothuis vieren 25 jarige bruiloft op 2002-05-31 Jan en Ria Vloothuis vieren 25 jarige bruiloft op 2002-05-31

Vrijdag 7 jun 2002.
Bekeruitreiking van de veteranencompetitie 2001/2002 in het "Vereinsheim Blau-Weiβ Bookholt" door Heinz Wipper. Aogel United eindigde op een zeer verdienstelijk vijfde plaats dwz bovenaan in het rechter rijtje. Tot kampioen van het seizoen 2001/2002 werd het AH team van Fc Lau Brechte gekroond, dat de uiteindelijk de lange strijd van medekoploper SSV Quendorf wist te winnen. Bekerwinnaar werd Fc Blanke, dat het "Pokalendspiel" met de duidelijke cijfers van 10 - 0 wist te winnen van SG Sieringhoek. Heseper SV III kwam zich weer aanmelden bij de Hiltenrunde en de bekerronde. Heinz Wipper bleef leider van de Hiltenrunde en van de bekerronde. Competitieleider van de Alte Herrenrunde werd Bernhard Post van regerend kampioen Fc Lau Brechte.

Zondag 16 jun 2002.
Dit jaar werd het Eefleens nederlaagtoernooi afgesloten met een dik verdiende tweede plaats. In de eerste helft golfde het spel op en neer zonder de gecreëerde kansen in goals om te zetten: 0 - 0. In de tweede helft werd er beter met de kansen omgesprongen. Een gelijk spel zou rechtvaardig zijn geweest in deze spannende wedstrijd, doch De Eefleens wist een keer vaker te scoren. Eindstand: 2 - 3. Dit resultaat was voldoende voor een tweede plaats in het toernooi. De prijzen werden na afloop uitgekeerd in Café De Molenberg.

Vrijdag 21 jun 2002.
De traditionele barbecue werd ook dit jaar weer gehouden op erve Alberink. Deze avond was weer als vanouds met alles erop en eraan.

Zaterdag 29 jun 2002.
De fietstocht van Aogel United was dit jaar zeer rustig verlopen. Er zijn geen noemenswaardige gebeurtenissen te melden.

Zondag 11 aug 2002.
Ringen Aogel United was aanwezig op een prachtig tuinfeest bij De Stiftschuur in Weerselo ter gelegenheid van het 25 jarige huwelijk van Harrie en Joé Krabbe. Onder het lover van de bomen en de entourage van de omgeving was het daar heerlijk om te vertoeven. Ook binnen in de oude schuur was er van alles aan gedaan om de aanwezigheid zo aangenaam mogelijk te maken.

Zaterdag 17 aug 2002.
Paul Luttikhuis c.s. nam het nobele initiatief tot het organiseren van een reünie voetbaltoernooi op het sportcomplex "De Boggelscamp" van Sportclub Denekamp. Het werd een treffen tussen teams waartegen we reeds in de jaren zeventig, tachtig en negentig regelmatig uitkwamen. Deelnemers waren: Fc Zomerlust, Fc Berghuizen, Keizersbets Boys, SV Bubo, Vv Aarninkhof, De Eefleens, De Elsmöss Boys en Aogel United. Het toernooi bestond uit twee poules met uiteindelijk nog de finalewedstrijden. Keizerbets Boys werd de terechte winnaar van het toernooi, gevolgd door Fc Zomerlust en De Eefleens. Aogel United legde in dit toernooi beslag op de vijfde plaats. Tevens was de Fair Play Cup voor onze sportieve vereniging. Aansluitend op de prijsuitreiking schoof iedereen aan de gewaardeerde barbecue en was de tap nog lang geopend. Het spreekt voor zich dat bij het weerzien van de oude bekenden menig oud verhaal en anekdote ter tafel kwam. Het initiatief van de organisatoren werd algemeen zeer op prijs gesteld en misschien nog wel een keer voor herhaling vatbaar.
[voor uitnodiging en krantenberichten klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Reünie toernooi in Denekamp op 2002-08-17 Reünie toernooi in Denekamp op 2002-08-17 Reünie toernooi in Denekamp op 2002-08-17 Reünie toernooi in Denekamp op 2002-08-17

Vrijdag 23 aug 2002.
In de avond moesten we weer aantreden tegen onze vrienden uit Wilsum. Met een danig gehavend elftal werd het een spannende wedstrijd. Toch keek AU in de pauze tegen een 2 - 3 achterstand aan. In de tweede helft werd het spel op een andere wagen gepakt en met voortreffelijk veldspel werd de achterstand omgebogen tot een 4 - 3 overwinning. Het hoogtepunt was natuurlijk de gezamenlijke barbecue na afloop van de wedstrijd.

Zondag 25 aug 2002.
Aanvang van de Grafschafter Freizeitfuβball Meisterrunde Für Alte Herren 2002/2003 met een uitwedstrijd tegen Fc Lau Brechte AH. Met de rust keek Aogel United nog tegen een 1 - 2 achterstand aan. In de tweede helft wist AU het veldoverwicht nog in een doelpunt om te zetten, waardoor de eindstand 2 - 2 werd. Deelnemers aan de competitie van 2002/2003 waren: SV Suddendorf-Samern AH, Fc Lau Brechte AH, SG Sieringhoek, SSV Quendorf AH, Nino Hochbau AH en Aogel United AH. Om voldoende wedstrijden te krijgen werd er drie maal tegen elkaar gespeeld.

Donderdag 26 sep 2002.
Abraham Het was tijd om een Abraham brengen naar Jan Vloothuis. In ons thuishonk in Agelo werd een voetballende Abraham geproduceerd, waarmee we richting Gildehaus trokken. Daar werd deze geposteerd onder de wieken van de reusachtige windmolen. Hij misstond niet tussen de andere gedrochten tussen de bosjes. Waar het eigenlijk om ging was het natje en droogje en dat was bij Jan en Ria uiteraard uitstekend verzorgd.

Vrijdag 27 sep 2002.
Aan de uitnodiging van Jan Vloothuis om bij hem thuis in Duitsland feest te komen vieren werd graag gevolg gegeven. Jan Was 50 jaar geworden en in een feesttent op zijn erf in Gildehaus zou het dan moeten gebeuren. Het werd een geweldige happening samen met onze Duitse Nachbarn. Het buffet was van kwalitatief hoog gehalte en met het Duitse bier was ook niets mis. Herman Damink in de gedaante van een Abraham deed zijn gebruikelijke optreden.
[voor Einladung klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Jan Vloothuis ziet Abraham op 2002-08-27 Jan Vloothuis ziet Abraham op 2002-08-27

Zondag 29 sep 2002.
Om tot nu toe onbekende redenen is Tonnie Geerdink gestopt met het spelen voor Aogel United. Tonnie speelde in totaal 32 wedstrijden voor Aogel United.

Woensdag 2 okt 2002.
ooievaar

Geboren Danthe. Dochter van Ben en Elise Scholten.Woensdag 2 okt 2002.

Tegelijk met de geboorte van Danthe bleek haar tweelingzusje Fauve niet levensvatbaar te zijn. Deze tegenslag zou vooral voor de familie Scholten moeilijk te verwerken zijn.Zondag 20 okt 2002.
De uitwedstrijd tegen de het voor ons onbekende FG Bakelde betekende het eindstation in het Pokalturnier 2002/2003. De eerste helft kenmerkte zich door het om zeep helpen van de vele kansen door beide partijen. De ruststand van 1 - 2 had met nog enkele doelpunten uitgebreid kunnen worden. De verkregen voorsprong in de tweede helft van deze spannende bekerwedstrijd werd in de slotminuten nog uit de handen gegeven. Uitslag: 3 - 4. Deelnemers aan deze bekerronde waren: FG Bakelde, Blau-Weiβ Hohenkörben, Rot-Weiβ Bimolten, SV Suddendorf-Samern AH, Fc Lau Brechte I, Fc Lau Brechte AH, SG Sieringhoek, Nino Hochbau, Heseper SV III, SSV Quendorf I, SSV Quendorf AH en Aogel United AH.

Zondag 20 okt 2002.
Ringen
Bij thuiskomst van de uitwedstrijd naar FG Bakelde verrasten Herman en Riky Mensink ons met een heerlijke maaltijd omdat ze 35 jaar waren getrouwd.


Zondag 3 nov 2002.
De wedstrijd tegen de Alte Herren van Fc Lau Brechte kende wel een zeer merkwaardig einde. Bij een stand van 1 - 0 in het voordeel van Aogel United werd de wedstrijd gestaakt met nog een kwartier te spelen. Bij een ongelukkige botsing tussen twee spelers werd een speler van Fc Lau-Brechte dusdanig geraakt dat hij met een Krankenwagen afgevoerd moest worden. Het nog na te spelen kwartier werd op 1 december ingehaald. Aogel United moest in dit kwartier nog een tegentreffer incasseren waardoor de eindstand 1 - 1 op het scorebord verscheen.

Zondag 10 nov 2002.
Ben en Elise Scholten gaven bij Café Riek voorheen:Kliesjee een feestje ter gelegenheid van de geboorte van hun dochter Danthe. We waren zogenaamd op kroamvisite bij de familie Scholten en kroamschudden was en is een goed Twents gebruik. Het waren een paar gezellige en goedverzorgde uurtjes in het donkerbruine cafétje.

Zondag 17 nov 2002.
Door lichamelijke ongemakken en drukke werkzaamheden op zijn bedrijf besloot Leo Alberink zijn voetbalschoenen in het vet te zetten en te stoppen met voetballen. Hij speelde zijn laatste wedstrijd op 17 november 2002 tegen K.P.J. Beuningen. Leo speelde in totaal 1086 wedstrijden voor Aogel United.

Zondag 24 nov 2002.
Hossein Ali Amiri speelde zijn laatste wedstrijd voor Aogel United tegen Nino Hochbau. Na een periode in het asielzoekerscentrum van Agelo te hebben gezeten, was hij nu voornemens om terug te keren naar Afghanistan. Daar zou hij zich weer herenigen met zijn vrouw en zijn kinderen. Amiri speelde in totaal 50 wedstrijden voor Aogel United.

Dec 2002.
Op de helft van de competitie tijdens de winterstop stond Aogel United op een zeer goede derde plaats. En gezien het puntenverschil met de twee hogergeklasseerden zou er nog mogelijkheid zijn om nog een plaatsje te klimmen.
[voor tussenstand klik je op onderstaande afbeelding]
Tussenstand Alte Herren Liga sezoen 2002/2003

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2002.

Jan: 1 - Invoering van de euro als chartaal geldmiddel in twaalf van de vijftien Europese landen die zijn aangesloten bij de EU: België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal en Spanje.

Feb: 2 - De Nederlandse kroonprins Willem-Alexander huwt de Argentijnse Máxima Zorreguieta in de Beurs van Berlage (burgerlijk huwelijk) en de Nieuwe Kerk (kerkelijk huwelijk) in Amsterdam.

Feb: 28 - Einde van en de Nederlandse gulden.

Feb: - Bij het Joegoslavië-tribunaal begint het proces tegen Slobodan Milosevic.

Apr: 16 - Het Nederlandse Kabinet-Kok II (Paars II) valt over de nasleep van 'Srebrenica'.

Apr: 24 - Vrijspraak in de Puttense moordzaak.

Mei: 5 - Ajax wordt kampioen van de eredivisie seizoen 2001/2002.

Mei: 6 - De Nederlandse politicus Pim Fortuyn wordt op het Hilversumse Mediapark vermoord.

Mei: 8 - Feyenoord wint in de eigen Kuip voor de tweede keer de UEFA Cup door Borussia Dortmund met 3-2 te verslaan.

Mei: 15 - Real Madrid wint de Champions League. In de finale in Glasgow is de Spaanse voetbalclub met 2-1 te sterk voor het Duitse Bayer 04 Leverkusen.

Jun: 30 - Brazilië wint in Yokohama de wereldtitel door Duitsland met 2-0 te verslaan in de finale van het WK voetbal.

Jul: 24 - Michael Boogerd wint de Alpen-etappe in de Ronde van Frankrijk naar La Plagne.

Aug: 1 - De lichamen van Marion en Romy van Buuren, die vijf jaar vermist waren, worden gevonden in de duinen van Egmond en Bergen.

Sep: 8 - In Keulen wint de Nederlandse hockeyploeg voor de zesde keer de Champions Trophy.

Sep: 13 - President George W. Bush van de Verenigde Staten van Amerika roept de Verenigde Naties op Irak te dwingen tot ontwapening.

Okt: 23 - In Moskou houden Tsjetsjeense rebellen meer dan 500 mensen gegijzeld in een theater. Bij de reddingsactie op 26 oktober komen 50 gijzelnemers en 100 gegijzelden om.

Dec: 13 - De Europese Unie stemt in met uitbreiding met tien landen met ingang van 1 mei 2004.

Muziek: Album top tien van 2002.
1.Marco Borsato - Onderweg
2.Shakira - Laundry Service
3.BLØF - Blauwe Ruis
4.Céline Dion - A New Day Has Come
5.Robbie Williams - Swing When You're Winning
6.Eminem - The Eminem Show
7.Anastacia - Freak Of Nature
8.K3 - Teleromeo
9.Within Temptation - Mother Earth
10.K3 - Verliefd