Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 15:34
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1994.


Jan 1994.
Bekeruitreiking van de "Meisterschaftsrunde 1993" in Gaststätte Zum Blauen Bock in Alte Piccardie. Staffelleiter Siegfried Hölter kon de kampioensbeker overhandigen aan Fc Westfalia Bilk dat daarmee promotie naar de Hiltenrunde realiseerde. Aogel United draaide een uitstekend en regelmatig seizoen en eindigde evenals het vorige seizoen op een verdienstelijke vierde plaats. De grote afvaardiging van Aogel United bezocht na afloop nog enkele horecagelegenheden in de grensstreek om deze prestatie luister bij te zetten.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Hohenkörben Runde 1993

Zondag 23 jan 1994.
De wedstrijd tegen K.P.J. Beuningen was de eerste wedstrijd van Aogel United die vanwege barre weersomstandigheden werd gestaakt.

Zondag 23 jan 1994.
Henk Stevelink gaf te kennen dat hij het niet meer verantwoord vond om door te voetballen. Zijn bedrijf kreeg vanaf nu de voorrang. Zijn medespelers konden dit wel respecteren, hoewel ze het jammer vonden. Henk speelde zijn laatste wedstrijd tegen Beuningen op 23 januari 1994. In totaal speelde hij 838 wedstrijden voor Aogel United. Ook blijft hij wel als lid aan de club verbonden.

Donderdag 24 feb 1994.
Loting voor de "Volksbankenpokal der Grafschafter Freizeit- Fuβballmannschaften 1994". Deze loting vond plaats in Gaststätte Dorfkrug in Hesepe. Deelnemende teams waren dat jaar: Sturmvögel Hilten, Fc Lau Brechte I, Fc Lau Brechte II, Nino Hochbau, Westfalia Bilk I, Westfalia Bilk II, Spielbank Bad Bentheim, Fc Blanke, Blau-Weiβ Bookholt, Heseper SV I, Heseper SV II, Waldsturm Frensdorf I, Waldsturm Frensdorf II, Rot-Weiβ Bimolten, Fc Kronenstübchen, Kaiserkicker Quendorf, SF Itterbeck, Blau-Weiβ Hohenkörben en Aogel United. Aogel United moest in de eerste wedstrijd de degens kruisen met Fc Westfalia Bilk I, een titelkandidaat uit de Hiltenrunde.

Zondag 13 mrt 1994.
Eerste competitiewedstrijd in de "Meisterschaftsrunde 1994" in een thuiswedstrijd tegen SV KLoster Frenswegen. Na een ruststand van 1 - 2, werd in de tweede helft met flitsend voetbal en een paar beauty's van doelpunten de achterstand nog ten gunste van AU omgebogen. Eindstand: 3 - 2. De volgende teams namen deel aan de "Hohenkörbenrunde 1994": Spielbank Bad Bentheim, Sturmvögel Hilten, Heseper SV II, Kaiser Kicker Quendorf, SV Kloster Frenswegen, Blau-Weiβ Hohenkörben, SF Itterbeck, Fc Westfalia Bilk II, Fc Lau Brechte II en Aogel United.

Donderdag 17 apr 1994.
Zoals verwacht maar niet gehoopt, werd de eerste wedstrijd in het Pokalturnier 1994 verloren met de alleszeggende cijfers 1 - 7. De tegenstander was dit keer Fc Westfalia Bilk I uit de hoogste Liga en was dit keer een maatje te groot voor Aogel United. Hiermee was de rol van Aogel United in het bekertoernooi van zeer korte duur.

Zondag 3 jul 1994.
Harry Wiegink maakte tegen "De Tegenstander" uit Deurningen zijn 1000 wedstrijden voor Aogel United vol. Tijdens de pauze van de wedstrijd kreeg hij van zijn teamgenoten bloemen en een passend cadeau aangeboden. Na afloop van de wedstrijd trakteerde Harry zijn medespelers met het traditionele diner.


Vrijdag 15 jul 1994.
Aogel United was uitermate succesvol bij het nederlaagtoernooi van de Eefleens. In een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was, werd de eerste helft afgesloten met een doelpuntrijke 2 - 2 tussenstand. Na de pauze schakelde Aogel United een tandje hoger en overrompelde de tegenstander. De wedstrijd eindigde in een welverdiende zege voor Aogel United. De eindstand was 6 - 3 in het voordeel van AU. Deze uitslag was ook voldoende voor de toernooizege. De prijsuitreiking was later bij café Jan Blom in Ootmarsum.

Zaterdag 23 en zondag 24 jul 1994.
De Sturmvögel vierden hun 25-jarig bestaan met een driedaags gebeuren rondom de grote feesttent in Hilten. Aogel United nam deel aan de feestavond op zaterdag en het (kleinveld)voetbaltoernooi op zondag. Het voetbaltoernooi voor 5 spelers op een half veld leverde Aogel United geen ereplaatsen op. Na de poulewedstrijden was voor AU de koek op. Doch, in en rondom de tent was voor iedereen wel iets te beleven.
[voor progamma en speelschema's klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
25-jarig jubileum van De Sturmvögel 1994-07-23 25-jarig jubileum van De Sturmvögel 1994-07-23 25-jarig jubileum van De Sturmvögel 1994-07-23

Zaterdag 29 okt 1994.
Culturele avond voor alle leden van Aogel United met aanhang. Onderdeel van het programma was een leerzaam bezoek aan de Sterrenwacht in Tilligte-Lattrop.

Dec 1994.
In de Meisterschaft van de Hohenkörbenrunde 1994 eindigde Aogel United op de vijfde plaats. Dat was een plaats lager dan het jaar daarvoor. Daarmee was Aogel United een waardige middenmoter geworden. Kampioen werd dat jaar het team van Fc Westfalia Bilk II en promoveerde daardoor naar de Hiltenrunde. In de Fair-Play competitie eindigde Aogel United op de achtste plaats.
[voor eindstand klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Eindstand Hohenkörben Runde 1994 Eindstand Hohenkörben Runde 1994

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1994.

Jan: 31 - BMW kondigt de overname van Rover aan.

Feb: 12 - Edvard Munchs schilderij De Schreeuw wordt gestolen in Oslo. Het wordt teruggevonden op 7 mei.

Mrt: 12 - De Church of England benoemt voor het eerst vrouwen tot priester.

Apr: Afrikaans Nationaal Congres-leider en ex-banneling Nelson Mandela wordt, na algemene verkiezingen, de eerste zwarte president van Zuid-Afrika.

Apr: 30 - Formule 1-autocoureur Roland Ratzenberger verongelukt tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Imola.

mei: 1 - Formule 1-autocoureur Ayrton Senna komt om het leven door een crash tegen een muur tijdens de grote prijs van Imola.

Jun: 17 - Amerikaans tv-kijkers kunnen live kijken naar de politie-achtervolging van de sportheld O.J. Simpson.

Jul: 9 - Het Nederlands elftal verliest in de kwartfinale van het wereldkampioenschap voetbal 1994 in de Verenigde Staten met 3-2 van Brazilië en is daardoor uitgeschakeld.

Jul: 17 - Brazilië wint in de Verenigde Staten de wereldtitel door Italië na strafschoppen te verslaan in de finale van het WK voetbal.

Sep: 28 - De veerboot Estonia vergaat tussen Estland en Finland in de Oostzee. Er komen 852 bemanningsleden en passagiers om het leven.

Nov: 16 - De eerste passagiers reizen door de kanaaltunnel.

Dec: 10 - Yasser Arafat, Yitzchak Rabin en Shimon Peres krijgen de Nobelprijs voor de Vrede.

Muziek: Album top tien van 1994.
1.Mariah Carey - Music Box
2.Laura Pausini - Laura
3.Wet Wet Wet - End Of Part One (Their Greatest Hits)
4.Jeff Trachta & Bobbie Eakes - Bold And Beautiful Duets
5.Laura Pausini - Laura Pausini
6.Paul de Leeuw - Plugged
7.Paul de Leeuw - ParaCDmol
8.Pink Floyd - The Division Bell
9.Bon Jovi - Crossroad (The Best Of Bon Jovi)
10.André Rieu - Strauβ & Co.