Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 16:57
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2000.


Zondag 2 jan 2000.
Huis Mensink Aogel United werd weer fantastisch ontvangen door Herman en Riky Mensink voor de nieuwjaarsreceptie. De nieuwjaarsborrel werd snel achterovergeslagen waarna de overgegaan werd op het gebruikelijke vocht. Nadat de nodige aangedikte verhalen over de tafel waren gegaan kon worden aangeschoven aan het heerlijke buffet. Hiermee was een eerste aanzet gedaan voor een succesvol seizoen. Johan Burink maakt van de gelegenheid gebruik en reikte het jaarverslag van 1999 uit.

Woensdag 12 jan 2000.
Vergadering in het verenigingsgebouw van Blau-Weiβ Bookholt. Hier werd de nieuwe opzet voor de competitie van 2000 besproken en de loting verricht voor de bekerwedstrijden.

Zondag 16 jan 2000.
Leo Wiegink was er in geslaagd om een compleet nieuwe outfit voor Aogel United te regelen. Mede door zijn relatie met de Koninklijke Grolsch N.V. in Enschede kregen wij de beschikking over een complete set tenues met het logo van De Grolsch. De aanbieding van het nieuwe tenue geschiede op zondag 16 januari 2000 in het gezellige thuishonk aan de Voortsweg bij de familie Mensink. Natuurlijk werd er een teamfoto gemaakt waarop de spelers gestoken waren in het "millenniumproof" gekwalificeerde tenue. Aansluitend daarop werd er op het terrein in Agelo een wedstrijd gespeeld tegen het team van Fc Zomerlust. Ondanks de nieuwe kledij werd deze wedstrijd toch met 2 - 5 verloren. Na afloop hadden de heer en mevrouw Mensink gezorgd voor een stevige "moosmaaltijd" voor beide teams die hier altijd al kind aan huis waren. Ook het drankje van onze shirtsponsor "Grolsch" kon hierbij natuurlijk niet ontbreken.
[voor programma en grotere foto klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Koninklijke Grolsch N.V. schenkt Aogel United nieuw tenue op 2000-01-16 Koninklijke Grolsch N.V. schenkt Aogel United nieuw tenue op 2000-01-16

Vrijdag 17 mrt 2000.
Feestavond georganiseerd door Herman Damink. Vanuit de stamkroeg in Agelo werd per auto richting de Methoeve in Weerselo gekoerst. Daar restte ons een geweldige Western Party met o.a. schieten, bierpulschuiven, paardrijden, line-dancen enz. Ter afsluiting was er een gezamenlijke maaltijd.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Jaarfeest van Aogel United op 2000-03-17

Zondag 19 mrt 2000.
Aanvang van de nieuwe veteranencompetitie 2000(groep B) met een uitwedstrijd tegen SG Bentheim. In een gelijk opgaande strijd werd een ruststand van 1 - 1 bereikt. Na de theepauze tapte Aogel United uit een ander vaatje en werd er een veldoverwicht gecreëerd dat uiteindelijk resulteerde in een 2 - 1 overwinning. Deelnemers aan de competitie 2000 waren: Groep A: FG Mühlenesch, Fc Blanke, Blau-Weiβ Bookholt en Fc Lau Brechte, Groep B: SG Sieringhoek, SSV Quendorf, SV Suddendorf-Samern, SG Bad Bentheim en Aogel United. Staffelleiter voor groep A was Wilfried Hollmann. Voor groep B was Dieter Wieking de verantwoordelijke persoon.
[voor speelschema klik je op onderstaande afbeelding]
Speelschema voor Alte Herren Liga 2000

Vrijdag 26 mei 2000.
In Wilsum(Duitsland) had weer de jaarlijkse ontmoeting plaats met aansluitend de barbecue. De wedstrijd tegen de plaatselijke RK-Wilsum kende een russtand van 0 - 5. Na de pauze kon Aogel United nog redelijk terugkomen in de wedstrijd en wist nog een paar doelpunten te scoren. De eindstand werd 3 - 6.

Vrijdag 2 jun 2000.
Klootschieten tegen een team van KV Wilskracht begint een ware nachtmerrie voor Aogel United te worden. Winnen is er nooit bij en voor de nabije toekomst zijn er ook geen verbeteringen te verwachten. Ook dit jaar werd er weer verloren op dit technische onderdeel. Een troost daarbij is nog wel dat de gezamenlijke barbecue die daar op volgt heel veel goedmaakt. Dit jaar was de plaats van handeling in en rondom het clubgebouw van KV Wilskracht.

Vrijdag 23 jun 2000.
Wederom was er de jaarlijkse barbecue bij ons thuishonk bij de familie Mensink aan de vijver. Het was er weer gezellig en 's zondags hadden we ook nog weer genoeg vlees om na de wedstrijd de honger te stillen.

Dinsdag 11 jul 2000.
Opnieuw zijn er problemen met het voltooien van de competities 2000(Groep A en Groep B). Fc Mühlenesch had er plotseling de brui aangegeven en ook SG Bad Bentheim zou zich na de lopende competitie terugtrekken. In onze groep was de voorronde zo goed als afgelopen. Aogel United eindigde op een vierde plaats met 9 punten uit 8 wedstrijden. Winnaar van de voorronde werd SV Suddendorf-Samern. Nadere ontwikkelingen over het voortzetten van de wedstrijden zouden nog volgen.
[voor stand van zaken klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Problemen in Alte Herren Liga 2000 Problemen in Alte Herren Liga 2000

Zondag 16 jul 2000.

De beker voor de eindoverwinning van het Eefleens nederlaagtoernooi 2000 was dit jaar een prooi voor Aogel United. Deze overwinning kwam tot stand met een solide gesloten verdediging, een creatief middenveld en een accurate voorhoede. Met de pauze was de stand nog gelijk: 1 - 1. Na de thee werd het hoge percentage aan balbezit nog omgezet in nog een doelpunt. Daarmee was de eindstand 2 - 1. Dit was dus voldoende voor de eerste plaats in het toernooi. Na afloop van de laatste toernooiwedstrijd bij de prijsuitreiking in café De Molenberg mocht Aogel United de fel begeerde bekers in ontvangst nemen.

Vrijdag 21 jul 2000.
Mededeling van de competitieleider van Groep A, Wilfried Hollmann, dat de eerder voorgenomen competities niet voltooid konden worden. Begin september zou in een algemene vergadering besloten moeten worden tot weer één competitie met de volgende teams: SV Suddendorf-Samern, SG Sieringhoek, SSV Quendorf, Fc Blanke, Fc Lau Brechte, Nino Hochbau, Blau-Weiβ Bookholt en Aogel United.
[voor mededeling klik je op onderstaande afbeelding]
Wederom problemen om competitie uit te spelen

Woensdag 26 jul 2000.
Aogel United behaalde een zege in het Pokalturnier 2000. Er werd op vrij eenvoudige wijze met 6 - 1 gewonnen van SG Sieringhoek. Aogel United staat voor de eerste keer in de halve finale van het Pokalturnier, dus minimaal was er een vierde plaats voor AU weggelegd. Deelnemers aan deze bekerronde waren: Fc Blanke, Fc Lau Brechte, Blau-Weiβ Bookholt, SG Sieringhoek, SSV Quendorf, SG Bad Bentheim, SV Suddendorf-Samern en Aogel United.

Zaterdag 26 aug 2000.
De jaarlijkse fietstocht van Aogel United was dit jaar rustig verlopen en er waren geen gebeurtenissen die het vermelden waard waren.

Maandag 4 sep 2000.
Bijeenkomst van vertegenwoordigers van de "Alte Herren" teams in het verenigingsgebouw van Blau-Weiβ Bookholt. Door het afhaken van enkele teams was de vorige opzet van de competitie 2000 volkomen in het water gevallen. In de vergadering werd besloten om in 2000/2001 weer een competitie op te starten met de overgebleven teams. Nog deze maand zou er een begin worden gemaakt volgens het reeds opgestelde programma. Een bekerronde kwam vooreerst nog niet aan de orde.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Nieuwe Versammlung over voortzetting competitie

Zondag 10 sep 2000.
Aanvang van de nieuwe veteranencompetitie 2000/2001 met een uitwedstrijd tegen SSV Quendorf. Hier werden we getrakteerd op een wel zeer beschamende nederlaag van 0 - 13. De deelnemers aan deze competitie waren: SV Suddendorf-Samern, SSV Quendorf, Fc Lau Brechte, Nino Hochbau, SG Sieringhoek, Fc Blanke, Blau-Weiβ Bookholt en Aogel United.

Zondag 1 okt 2000.
Hotel Zomerlust Sinds de komst van het asielzoekerscentrum in Hotel Zomerlust was de situatie er voor Aogel United er niet rooskleuriger op geworden. Het niveau van de faciliteiten die behoorden bij een club als Aogel United konden niet meer gewaarborgd worden. Zo werd het plegen van onderhoud aan het veld en de kleedkamers niet meer ter hand genomen. Dit had tot gevolg dat de toestand van het veld en de kleedkamers zo'n niveau had aangenomen dat het uitnodigen van een tegenstander uit goed fatsoen niet meer te billijken was. Er zat dus niets anders op dan een andere locatie voor onze thuiswedstrijden te zoeken. Deze vonden we dus in Beuningen, de thuishaven van onze sportvrienden en veelvuldig tegenstander van K.P.J. Beuningen. Op 1 oktober 2000 speelde Aogel United haar eerste thuiswedstrijd in Beuningen tegen SV Suddendorf-Samern.

Vrijdag 8 dec 2000.
Open middag voor genodigden van het Multi Care Center behorende bij het Streekziekenhuis Midden-Twente in Hengelo. Onze medevoetballer Tonnie Steggink en zijn vrouw Ellen beheerden (nog steeds) "De Winkel" in dit nieuwe gebouw. Met de opening van het nieuwe gebouw beschikten Tonnie en Ellen over een goed geoutilleerde en aan de eisen van deze tijd aangepaste winkel. Het werd een feestelijke middag met diverse activiteiten en demonstraties in en rondom het gebouw en de feesttent.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Tonnie Steggink opent nieuwe winkel op 2000-12-08

Zondag 17 dec 2000.

Gerrit Wiegink speelt op 17 december 2000 zijn 1000 ste wedstrijd voor Aogel United tegen K.P.J. Beuningen. In de rust van de wedstrijd werden hem en zijn vrouw Sini door de andere spelers een cadeau en bloemen overhandigd. Na afloop was er een gezellig samenzijn in het thuishonk in Agelo.

Zondag 17 dec 2000.
Met het spelen van de 1000 ste wedstrijd speelde Gerrit Wiegink ook meteen een van zijn laatste wedstrijden voor Aogel United. Een ernstige ziekte dwong hem om met het voetballen te stoppen. Als eerste keeper van het team verliest AU een waardevolle kracht met het terugtreden van Gerrit. Uiteraard blijft Gerrit de verrichtingen van Aogel United nauwlettend volgen.

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2000.

Jan: 27 - Nederland - Gerrit Komrij wordt als eerste Dichter des Vaderlands gekozen.

Jan: 30 - Op het Wereldkampioenschap veldrijden in Sint-Michielsgestel zorgt de Belgische kampioen Sven Nys voor een anticlimax. Hij offert zijn kansen op voor zijn Nederlandse merkgenoot Richard Groenendaal.

Feb: 17 - Het besturingssysteem Windows 2000 van Microsoft verschijnt.

Mrt: 17 - Op de Effectenbeurs van Amsterdam wordt het aandeel World Online geïntroduceerd. Deze beursgang zal blijken een van de grootste aandelenzwendels uit de geschiedenis te zijn. Hij is mede oorzaak van de beurskrach van dit jaar.

Apr: 22 - Six Flags Holland opent zijn deuren met vier nieuwe achtbanen.

Mei: 13 - Enschede - Een vuurwerkramp legt een complete woonwijk in de as en kost 23 dodelijke slachtoffers.

Mei: 24 - Real Madrid wint de Champions League. In de finale in Parijs is de Spaanse voetbalclub met 3-0 te sterk voor het eveneens Spaanse Valencia.

Jun: 3 - In het Wagener-stadion in Amstelveen wint de Nederlandse vrouwenhockeyploeg voor de tweede keer de Champions Trophy.

Jun: 4 - In het Wagener-stadion in Amstelveen wint de Nederlandse hockeyploeg voor de vijfde keer de Champions Trophy.

Jul: 2 - Frankrijk wint in Rotterdam het EK voetbal door Italië in de finale met 2-1 te verslaan. In de verlenging maakt David Trezeguet de zogeheten golden goal.

Jul: 25 - Parijs - Een Concorde, een supersonisch vliegtuig, van Air France stort neer net buiten Parijs, er komen 113 personen om het leven.

Sep: 30 - Bij de Olympische Spelen in Sydney prolongeert de Nederlandse hockeyploeg de olympische titel door Zuid-Korea in de finale op strafballen (5-4) te verslaan.

Nov: 2 - Het internationaal ruimtestation ISS wordt vanaf vandaag permanent bemand.

Nov: 11 - In Oostenrijk maakt de kabeltreinramp in Kaprun 155 slachtoffers.

Dec: 19 - Inval van Hells Angels in de RTL-studio waar het tv-programma van Henk van Dorp en Frits Barend zal worden uitgezonden.

Dec: 31 - Een zware cafébrand in Volendam eist het leven van veertien jonge mensen en meer dan 150 jongeren lopen ernstige brandwonden op.

Muziek: Album top tien van 2000.
1.Marco Borsato - Luid En Duidelijk
2.Krezip - Nothing Less
3.U2 - All That You Can't Leave Behind
4.Santana - Supernatural
5.Eminem - The Marshall Mathers LP
6.Red Hot Chili Peppers - Californication
7.The Corrs - Unplugged
8.Live - The Distance To Here
9.Anouk - Urban Solitude
10.Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia