Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 21:53
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2004.


Zondag 4 jan 2004.
Huis Mensink De nieuwjaarsreceptie van Aogel United was weer druk bezocht. Herman en Riky Mensink nodigden ons hiervoor weer bij hun thuis uit. De borrel behorende bij het nieuwe jaar ging er in als koek. De gesprekken waren weer van een artistiek hoog gehalte mede gevoed door de beugeltjes Grolsch. Het grootse buffet was daarin een welkome afwisseling. Tijdens deze receptie reikte Johan Burink het veelbesproken jaarverslag van 2003 uit.

Zondag 18 jan 2004.
ooievaar


Geboren Fleur. Dochter van Fabian en Bianca Teikotte.


Zaterdag 31 jan 2004.
De feestcommissie bracht ons dit keer naar Oldenzaal bij de Herberg de Gulden Kroes. Van daaruit kregen we een fikse stadswandeling voor de kiezen. Het hoogtepunt van deze wandeling was letterlijk en figuurlijk de beklimming van de toren van de Plechelmus. Bij terugkomst in De Gulden Kroes waren daar nog enkele activiteiten gepland alvorens we aan het buffet konden aanschuiven.

Zaterdag 27 mrt 2004.
Er was weer een samenscholing gepland bij ons thuishonk in Agelo om opnieuw een Abraham in elkaar te knutselen. Onder het genot van een knalpottie is het aardig gelukt en mocht het resultaat er wezen. Tegen het eindigen van de dag begaven we ons met De Abraham op weg naar Henk Alberink. Daar werd het heerschap tussen de andere senioren gepoot, het bord erbij gestoken en klaar was kees. Zoals verwacht werden we naar binnen geroepen, om op de jubilaris te proosten.

Zondag 28 mrt 2004.
Abraham
Op uitnodiging van Henk Alberink kwamen we samen bij Partycentrum 'n Kotten op de Kuiperberg. De aanleiding was de vijftigste verjaardag van Henk. De muzikale omlijsting werd verzorgd door dj Theo van de alom bekende disco "smileface". Herman Damink en Harry Krabbe toonden hun beste Tiroler acteertalenten tot groot vermaak van de aanwezigen. Ook overhandigde Herman het bekende Abrahambeeldje aan Henk, waarmee deze zeer vereerd was. Na de nodige dans en conversatie kon men gebruik maken van het overheerlijke buffet.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Henk Alberink ziet Abraham op 2004-03-28

Zondag 25 apr 2004.
Fabian en Bianca Teikotte nodigden Aogel United uit voor het kroamschudden van Fleur. Omdat het bijzonder fraai weer was vond de happening in de tuin plaats. Bianca had er veel werk van gemaakt en dus was het weer een gezellige middag in Tubbergen.

Zondag 2 mei 2004.
Jan Vloothuis speelde zijn laatste wedstrijd voor Aogel United tegen D.V.V. (De Vrolijke Verliezers). Door een voortslepende blessure zag hij nu kans om meer tijd te gaan besteden aan zijn andere hobby: de jacht. Jan speelde totaal 954 wedstrijden voor Aogel United. Hij blijft non-playing lid van Aogel United.

Maandag 10 mei 2004.
Een late bijeenkomst in ons thuishonk in Agelo om wederom een Abraham op te poetsen. Onder het genot van een drankje is dat wonderwel gelukt. Rond elf uur werd richting Tubbergen gereden om het personage af te leveren bij Johan Burink. De Abraham werd daar voorzien van het op slinkse wijze verkregen bonte regenjasje. In de tuin was nog net genoeg ruimte voor onze Abraham tussen zijn collega-Abrahams. Binnen werd de avond nog voortgezet onder het genot van een drankje en een kleine versnapering.

Dinsdag 11 mei 2004.
Abraham
Feestavond op uitnodiging van Johan Burink ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag bij Café-restaurant De Molenberg in Reutum. Mede door toedoen van Dj Theo van disco-show "Smileface" uit Agelo werd het een swingende avond. Herman Damink bracht het bekende Abrahambeeldje aan de man door de jubilaris een quiz te laten winnen met vragen die alleen hij kon weten. De avond werd afgesloten met een buffet.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Johan Burink ziet Abraham op 2004-05-11

Vrijdag 21 mei 2004.
Op de dag na Hemelvaart is er ieder jaar weer de klootschietwedstrijd tegen een team van KV Wilskracht. Dat Aogel United deze ongelijke wedstrijd zou verliezen stond van te voren al vast. Het ging er deze avond alleen maar om, om de onderlinge verstandhouding intact te houden. De barbecue na afloop van de ronde maakte in dit opzicht weer veel goed.

Donderdag 3 jun 2004.
De jaarlijkse wedstrijd tegen De Witmakers op het terrein van V.v. Reutum werd een verdiende 4 - 1 overwinning voor Aogel United. De gezamenlijke barbecue bij De Molenberg bracht de stemming weer tot een hoogtepunt.

Zaterdag 26 jun 2004.
De barbecue van Aogel United, die altijd rond de langste dag georganiseerd werd, vond weer plaats op het erf van Leo Alberink. Deze locatie voldeed steeds weer aan de strenge eisen van de bezoekers. Alles was weer tiptop in orde. Er was zelfs een mogelijkheid om de EK-wedstrijden live te volgen, dit tot genoegen van de mannen bij deze barbecue.

Vrijdag 2 jul 2004.
Bekeruitreiking bij de Gaststätte Kerkhoff in Quendorf van de "Grafschafter Freizeit-Fuβball 2003/2004". Staffelleiter Heinz Wipper kon de kampioensbeker uitreiken aan het team van Fc Lau-Brechte AH. Aogel United kon de achtste plaats tijdens de winterstop consolideren. Wel waren we winnaar van de Fair Play Cup. We verdienden er echter geen cup mee maar twee kwaliteitsvoetballen. Tijdens deze vergadering deelde het team van Heseper SV III mede, niet meer beschikbaar te zijn voor volgende competitie. Ook zou er in het seizoen 2004/2005 weer een bekerronde op het programma staan.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Grafschafter Freizeit Fuβball Meisterschaftsrunde seizoen 2003/2004

Zondag 18 jul 2004.
Het Eefleens nederlaagtoernooi werd dit jaar afgesloten met een nederige vijfde plaats. De wedstrijd op het terrein bij de Molenberg begon aanvankelijk voortvarend voor AU doch wist niet tot scoren te komen. De Eefleens wist tegen het eind van de eerste helft zelfs twee keer het net te vinden. Na het teleurstellend verlopen laatste gedeelte van de eerste helft, was de moraal ver te zoeken in de tweede helft. Door gebrek aan uithoudingsvermogen en het jeugdige elan van de tegenstander was het een verloren ongelijke strijd. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 2 - 8. De prijsuitreiking door Herman Pross vond na afloop van de wedstrijd plaats in café De Molenberg.

Zaterdag 24 jul 2004.
De jaarlijkse fietstocht begon zoals ieder jaar in ons hok bij Mans in Agelo. De tocht leidde ons in de richting van Vasse. Rondom Vasse en met name in 't Streu was de organisator menig keer de weg kwijt, hetgeen nog tot bange momenten leidde. Er was wel degelijk angst om dicht bij huis toch nog te verdwalen. Uiteindelijk vielen alle puzzeltjes weer in elkaar. De maaltijd werd genuttigd bij Café Bolscher in Vasse, al vaker een vast punt in onze fietsroutes. De afsluiting had plaats bij de Deurloop in Ootmarsum.

Vrijdag 20 aug 2004.
De wedstrijd tegen RK Wilsum, uit het gelijknamige plaatsje in Duitsland, werd na een moeilijke eerste helft pas in de eindfase van de tweede helft in ons voordeel beslist. De eindstand was: 2 - 1. De gezamenlijke barbecue was weer als vanouds gezellig en het vlees was weer van de geweldige Duitse kwaliteit.

Zondag 5 sep 2004.
De aftrap voor de competitie vond plaats in een thuiswedstrijd tegen Nino Hochbau AH. De ruststand was 0 - 1 door een ongelukkige verdedigingsfout. Vol goede moed werd er echter aan de tweede helft begonnen. Hier bleek echter dat het doorzettingsvermogen van de tegenstander het verschil maakte. De wedstrijd werd afgesloten met een 1 - 5 nederlaag. De deelnemers aan de competitie van 2004/2005 waren: Bimolten/Hohenkörben 1, Fc Lau-Brechte 1, Fc Lau-Brechte AH, SSV Quendorf 1, SSV Quendorf AH, Suddendorf-Samern AH, Nino Hochbau AH en Aogel United AH.

Zondag 14 nov 2004.
Fc Lau-Brechte I was te sterk voor Aogel United in het Pokalturnier 2004/2005. In de eerste helft was het een spannende en gelijk opgaande strijd. Ruststand: 0 - 0. Doch in de tweede helft moest Aogel United door conditieachterstand zijn meerdere erkennen in Fc Lau-Brechte I. Eindstand 1 - 4. Deelnemers aan de bekerronde waren: Bimolten/Hohenkörben 1, Fc Lau-Brechte 1, Fc Lau-Brechte AH, SSV Quendorf 1, SSV Quendorf AH, Suddendorf-Samern AH, Nino Hochbau AH en Aogel United AH.

Dinsdag 7 dec 2004.
Ringen
Feestavond bij Café Rouwers in Agelo ter gelegenheid van het 25 jarige huwelijk van Henk en Annelies Stevelink. In een overvolle zaal wist de muziek en de diverse voordrachten de stemming er goed in te brengen. Ter afsluiting van de gezellige avond was er een geweldig buffet door de uitbater op de tafels uitgestald.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Henk en Annelies Stevelink zijn 25 jaar getrouwd op 2004-12-07

Dinsdag 7 dec 2004.
Alkrada wist iedereen voor de feestdagen nog onaangenaam te verassen met een aanmaning voor een aanbetaling van € 50,00 per persoon voor het grootse feest dat in maart zou volgen. De hoogte van de aanmaning deed vermoeden dat er weer een geweldig evenement aan zat te komen.
[voor aanmaning klik je op onderstaande afbeelding]
Alkrada komt onverwacht met aanmaning voor jaarfeest op 2004-12-07

Donderdag 9 dec 2004.
De Grolsche Bierbrouwerijen hadden een nieuwbouw gerealiseerd op één lokatie in Boekelo. Leo Wiegink was er als de kippen bij om ook hier een excursie af te spreken. De rondleiding door het nieuwe complex was indrukwekkend te noemen. Alles was "funkelnagel neu" en de nieuwste technieken zorgden voor een goed geoliede fabriek. Aogel United was tot in lengte der dagen verzekerd van een prima potje bier van ons eigen huismerk. Na afloop van de rondleiding werden we in een van de café's gastvrij ontvangen en konden we over de gebrouwen drankjes een oordeel vellen. Dat oordeel viel zoals verwacht zeer goed uit.
[voor uitnodiging en foto's klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Excursie Aogel United naar Grolsche Brouwerijen op 2004-12-09 Excursie Aogel United naar Grolsche Brouwerijen op 2004-12-09 Excursie Aogel United naar Grolsche Brouwerijen op 2004-12-09 Excursie Aogel United naar Grolsche Brouwerijen op 2004-12-09

Dec 2004.
Voor de winterstop bivakkeerde Aogel United op een zevende plaats met slechts 3 punten uit zeven wedstrijden. Het team van Bimolten/Hohenkörben 1 mocht zich kampioen van de winter noemen.
[voor tussenstand klik je op onderstaande afbeelding]
Tussenstand Grafschafter Freizeit Fuβball Meisterrunde seizoen 2003/2004

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2004.

Jan: 13 - Op het Terra College in Den Haag schiet de 17-jarige leerling Murat Demir conrector Hans van Wieren dood.

Mrt: 1 - 22 - In België wordt het proces tegen Marc Dutroux gehouden. Hij wordt veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf plus 10 jaar Terbeschikkingstelling van de Regering.

Mrt: 11 - In Spanje vinden aanslagen plaats op vier treinen bij drie stations.

Mrt: 29 - Estland, Letland, Litouwen, Slowakije, Slovenië, Roemenië en Bulgarije treden toe tot de NAVO.

Mei: 1 - Foto's van in de gevangenis Abu Ghraib door het Amerikaanse leger gemartelde gevangenen verschijnen in de media en zorgen voor opschudding.

Jun: 18 - Jan Pronk wordt benoemd tot Hoge Vertegenwoordiger van de Verenigde Naties in Khartoem om een oplossing te zoeken voor de oorlog in Darfoer.

Nov: 2 - Filmregisseur Theo van Gogh wordt in Amsterdam vermoord door de moslim-extremist Mohammed Bouyeri.

Dec: 26 - Bij een zware aardbeving in de Indische Oceaan, gevolgd door een tsunami, zijn in Zuidoost-Azië ruim 200.000 mensen om het leven gekomen. Indonesië, India, Sri Lanka en Thailand zijn ernstig getroffen.

Muziek: Album top tien van 2004.
1.Norah Jones - Feels Like Home
2.Anastacia - Anastacia
3.André Hazes - 25 Jaar (Het Allerbeste Van)
4.Dido - Life For Rent
5.Alicia Keys - The Diary Of Alicia Keys
6.Robbie Williams - Greatest Hits
7.U2 - How To Dismantle An Atomic Bomb
8.Usher - Confessions
9.Guns N' Roses - Greatest Hits
10.Evanescence - Fallen