Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 13:42
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1990.


Donderdag 11 jan 1990.
Bekeruitreiking van de "Hohenkörbenrunde 1989" in Gaststätte 'Zum Blauen Bock' in Alte Piccardie. Uit handen van Siegfried Hölter kon Aogel United de beker voor de kampioen in ontvangst nemen. In de Fair-Play tabel eindigde AU op de vijfde plaats. Als kampioen van de Hohenkörbenrunde zou Aogel United weer kunnen promoveren naar de Hiltenrunde. Doch Aogel United gaf te kennen toch in de Hohenkörbenrunde te mogen blijven acteren. Uit ervaring wist AU dat het spelniveau te hoog en het leeftijdsverschil met de spelers uit de Hiltenrunde te groot zou zijn. De vergadering bleek begrip te hebben voor de argumenten van Aogel United en stemde in met het voorstel om in de Hohenkörbenrunde te mogen blijven.
[voor eindstand van competitie klik je op onderstaande afbeelding]
Kampioenschap van de Hohenkörbenrunde 1989

Donderdag 8 mrt 1990.
Loting voor de derde editie van de "Volksbankenpokal der Grafschafter Freizeit- Fuβballmannschaften" in Gaststätte Dorfkrug in Hesepe. Aogel United werd in de eerste ronde gekoppeld aan Blau-Weiβ Hohenkörben.

Zondag 11 mrt 1990.
Aanvang van de "Hohenkörbenrunde 1990" met een uitwedstrijd tegen SG Heimstätte Bad Bentheim. De spannende en gelijkopgaande strijd werd met 4 - 3 gewonnen na een ruststand van 2 - 3. De deelnemende teams aan de competitie van 1990 waren: SG Heimstätte Bad Bentheim, SF Itterbeck, SV Kloster Frenswegen, Blau-Weiβ Hohenkörben, Kaiser Kicker Quendorf, Fc Kronenstübchen Stadflur, Waldsturm Frensdorf II, Heseper SV II en Aogel United.

Zaterdag 24 mrt 1990.
Open Huis in Hotel Zomerlust ter gelegenheid van een complete modernisering.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging open huis Hotel Zomerlust op 1990-03-24

Maandag 16 apr 1990.
De editie 1990 van het Pokalturnier kende voor Aogel United een kortstondig verblijf. Na negentig minuten in de wedstrijd tegen Blau-Weiβ Hohenkörben uit Osterwald stond er 1 - 1 op het scorebord. In de noodzakelijke verlenging werd met het kleinst mogelijke verschil van 1 - 2 de wedstrijd alsnog verloren. Daarmee was de rol van Aogel United in de bekercompetitie uitgespeeld.

Zondag 17 jun 1990.
De zesde plaats op het Eefleens nederlaagtoernooi was een van de mindere resultaten tegen deze club. De wedstrijd op het terrein van De Molenberg in Reutum werd met 0 - 8 verloren.

Vrijdag 10 aug 1990.
Ringen
Feestavond bij Demicon in Denekamp. Ben en Ria Mittendorff waren dat jaar 12½ getrouwd en hun bedrijf had een ingrijpende opknapbeurt gehad. Dit was aanleiding om eens feestelijk uit te pakken. Aogel United liet zich niet onbetuigd en had een wervelende show in elkaar gedraaid. Diverse bekende en minder bekende personages traden in het voetlicht en deden hun verhaal, dit tot vermaak van de aanwezige toeschouwers.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging bruiloft Ben en Ria Mittendorff op 1990-08-10

Donderdag 23 aug 1990.
Foto Hennie Groeleken op 19-7-1981Zeer plotseling overleed Hennie Groeleken. Hij was een van de topkeepers van Aogel United en van Vogido. Hennie (altijd in het gezelschap van zijn vrouw Annie) was een zeer gewaardeerd en graag gezien lid en erelid van Aogel United. Sportiviteit en inzet had hij hoog in het vaandel staan.

Zaterdag 15 sep 1990.
Afscheidsreceptie van de heer Veldhuis in 't Trefpunt te Weerselo. De heer Veldhuis kenden we als beheerder en als bartender in 't Trefpunt.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging afscheidsreceptie van Dhr. Veldhuis op 1990-09-15

Vrijdag 28 sep 1990.
ooievaar

Geboren Erik. Zoon van Gerrit en Siny Wiegink.Dinsdag 23 okt 1990.
ooievaar

Geboren Christiaan. Zoon van Frans en Ingrid Luttikhuis.Woensdag 24 okt 1990.
Een aansprekende derde plaats was het resultaat op het toernooi van de Damrakkers. De ruststand in deze wedstrijd was 2 - 3. De tweede helft leverde voor de aandachtige toeschouwers echter geen goals meer op. Eindstand dus: 2 - 3.

Zaterdag 3 nov 1990.
Feestavond bij Hotel Zomerlust. Deze avond werd voorafgegaan door een autosterrit door het Twentse land.

Woensdag 28 nov 1990.
ooievaar

Geboren Marlijn. Dochter van Ben en Titia Burink.Dec 1990.
In de competitie van de Hohenkörbenrunde werd Aogel United zevende. Als regerend kampioen zat er voor Aogel United dit jaar niet meer in dan een zevende plaats. Het was dus een goede keuze geweest om vorig jaar niet te promoveren naar de Hiltenrunde. Kampioen werd dit jaar het team van Fc Kronenstübchen. De prijsuitreiking zou plaats vinden op 18 januari van het volgende jaar.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand van de Hohenkörben Runde 1990

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1990.

Jan: 1 - Meer dan tweehonderdduizend West- en Oost-Duitsers vieren nieuwjaar bij de Brandenburger Poort, die in december was geopend.

Jan: 7 - De Toren van Pisa wordt om veiligheidsredenen gesloten voor het publiek.

Jan: 15 - Duizenden bestormen het Stasi-hoofdkantoor in Berlijn om hun dossier in te zien.

Jan: 25 - Er raast een storm door West-Europa die windsnelheden bereikt van 156 km/u. In Nederland vallen negentien doden.

Feb: 9 - Sovjetpresident Michail Gorbatsjov stemt in met Bush' plan om de troepen in Europa van beide mogendheden te beperken tot 195.000.

Feb: 11 - Vrijlating van de Zuid-Afrikaanse activist en ANC-leider Nelson Mandela uit de Victor Verstergevangenis bij Kaapstad (Zuid-Afrika).

Feb: 19 - Grenswachters van de DDR beginnen om middernacht met de afbraak van de Berlijnse Muur in het hart van het oude centrum van Berlijn, bij de Rijksdag.

Mrt: 12 - De eerste troepen van de Sovjet-Unie verlaten Hongarije.

Mrt: 18 - In Oost-Duitsland vinden de eerste democratische verkiezingen sinds 1932 plaats.

Apr: 11 - Om gezondheidsredenen legt Moeder Teresa de leiding van haar orde neer.

Apr: 20 - In Gdansk (Polen) wordt Lech Walesa met een grote meerderheid herkozen tot voorzitter van de Poolse vakbond Solidariteit.

Mei: 15 - De Gouden Roos gaat naar het televisieprogramma Mr. Bean.

Mei: 23 - Voor de tweede maal op rij wint AC Milan de Europese Beker voor landskampioenen. Milaan verslaat in de finale Benfica Lissabon met 1-0.

Jul: 8 - West-Duitsland wint in Italië de wereldtitel door titelverdediger Argentinië in de finale van het WK voetbal met 1-0 te verslaan.

Jul: 21 - Op de Potsdamer Platz in de Duitse hoofdstad Berlijn wonen zo'n 200.000 toeschouwers een opvoering bij van Roger Waters' The Wall, waarbij de Berlijnse Muur symbolisch weer wordt opgebouwd en uiteindelijk afgebroken.

Aug: 2 - Golfoorlog - Invasie van Iraakse troepen in Koeweit. De emir van Koeweit wordt afgezet. De olieprijzen stijgen naar hun hoogste koers sinds 1986.

Aug: 8 - Golfoorlog - Irak annexeert Koeweit als een deel van zijn grondgebied.

Aug: 25 - Golfoorlog - Voor het eerst keurt de VN-Veiligheidsraad unaniem een resolutie goed waarbij het wordt gewettigd om militaire middelen in te zetten om het handelsembargo tegen Irak te doen naleven.

Okt: 1 - Start van de eerste Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Okt: 3 - Hereniging van de DDR (Oost-Duitsland) met de BRD (West-Duitsland), die nu 16 Länder (deelstaten) telt. De West-Duitse wetgeving zal gefaseerd in het oosten worden ingevoerd.

Okt: 15 - Sovjetleider Michail Gorbatsjov krijgt de Nobelprijs voor de vrede.

Dec: 1 - Britse en Franse arbeiders van de Kanaaltunnel ontmoeten elkaar 40 meter onder het Kanaal.

Dec: 9 - Golfoorlog - In Bagdad begint de uittocht van zo'n 8.000 buitenlandse gijzelaars uit Irak.

Muziek: Album top tien van 1990.
1.Toto - Past To Present 1977-1990
2.Phil Collins - ...But Seriosly
3.Supertramp - The Very Best Of Supertramp
4.Gary Moore - Still Got The Blues
5.UB40 - Labour Of Love II
6.Diverse artiesten - Tour Of Duty
7.Eros Ramazzotti - In Ogni Senso
8.Clouseau - Hoezo?
9.Sinéad O'Connor - I Do Not Want What I Haven't Got
10.Rolling Stones - Rewind 1971-1984