Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 16:22
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1988.


14 feb '88.
Versammlung bij Gaststätte Dorfkrug in Hesepe bij Nordhorn. Manfred Handlöchten wilde in deze vergadering komen tot de oprichting van een bekerronde met deelnemers uit de Hilten Runde en de Hohenkörben Runde. De vergadering ging hiermee akkoord. Deze bekerronde kreeg de naam: "Volksbankenpokal der Grafschafter Freizeit-Fuβballmannschaften". Sponsor was de Raiffeisen- und Volksbank Nordhorn eG. Deelnemers aan deze ronde in 1988 waren: Sportfreunde Itterbeck, Heseper SV I, Heseper SV II, SG Heimstätte Bad Bentheim, Kaiser Kicker Quendorf, NINO- Hochbau, Fc Blanke I, Fc Blanke II, Fc Blanke III, Blau-Weiβ Kalle, Fc Bogen Streng, SV Kloster Frenswegen, Blau-Weiβ Hohenkörben, Sturmvögel Hilten, Waldsturm Frensdorf, Jugendzentrum Nordhorn, Rot-Weiβ Bimolten, Blau-Weiβ Bookholt en Aogel United. In de loting voor de eerste ronde werd Aogel United gekoppeld aan SG Heimstätte Bad Bentheim.

27 feb '88.
De eerste uitwedstrijd in het "Volksbankenpokal der Grafschafter Freizeit-Fuβballmannschaften Pokalturnier 1988" werd er met de cijfers 7 - 1 gewonnen van SG Heimstätte Bad Bentheim. Daarmee was Aogel United een ronde verder in het bekertoernooi.

13 mrt '88.
Start van de "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten 1988" met een uitwedstrijd tegen Heseper SV I. Deze wedstrijd tegen regerend kampioen werd met 2 - 6 verloren. Het team van Sturmvögel Hilten is voor de tweede keer gedegradeerd naar de Hohenkörben Runde. Nieuw in deze competitie is de Meister van de Hohenkörben-Runde: Jugendzentrum Nordhorn. De deelnemers in 1988 zijn: Rot-Weiβ Bimolten, Waldsturm Frensdorf, Fc Bogen Streng, Fc Blanke, Blau-Weiβ Kalle, Nino Hochbau, Blau-Weiβ Bookholt, Heseper SV, Jugendzentrum Nordhorn en Aogel United.

26 apr '88.
ooievaar

Geboren Miriam. Dochter van Gerrit en Siny Wiegink.8 mei '88.
Ook de tweede uitwedstrijd in de achtste finale van het Pokalturnier 1988 werd gewonnen. Met 5 - 3 werd SV Kloster Frenswegen in een onvervalste bekerwedstrijd verslagen. Daarmee drong Aogel United door tot de kwartfinale van het bekertoernooi.

5 jun '88.
Slechts een zesde plaats restte Aogel United op het nederlaagtoernooi van de Eefleens. De wedstrijd op het terrein van de Molenberg werd met dubbele cijfers verloren door personeelsgebrek. Uitslag: 2 - 11. De prijsuitreiking was op 15 juli bij café Jan Blom na afloop van de laatste wedstrijd.

22 juni '88.
Loting voor de kwartfinale van de "Volksbankenpokal der Grafschafter - Freizeitfuβballmannschaften". Aogel United moest aantreden tegen Waldsturm Frensdorf, voorwaar een geduchte tegenstander.

15 jul '88.
Aogel United ontving een uitnodiging van het schoolbestuur van 'n Baoken voor een receptie ter gelegenheid van 200 jaar onderwijs in de buurtschap Agelo.
[voor uitnodiging 'n Boaken klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging 'n Boaken 200 jaar onderwijs

7 aug '88.
In de kwartfinale van het Pokalturnier 1988 werd Aogel United uitgeschakeld. Na een ruststand van 1 - 1 en een zinderend scoreverloop in de tweede helft werd met 3 - 6 verloren van Waldsturm Frensdorf uit Nordhorn.

11 sep '88.
Wederom een toernooi van BuBo in Haaksbergen op de terreinen bij café Bannink. Dit keer moest Aogel United met de vijfde plek genoegen nemen. In de poule eindigde AU op de derde plaats. In de strijd om de vijfde en zesde plaats werd zeer overtuigend met 3 - 0 gewonnen van Fc Bannink.

18 sep '88.
Na veel blessureleed en drie operaties besloot Johan Burink zijn actieve loopbaan als voetballer voor Aogel United te beëindigen. Johan speelde zijn laatste wedstrijd op 18 september 1988 tegen de K.P.J. Beuningen. Hij wist nog tot een totaal van 663 wedstrijden te komen. Hij blijft evenwel voor de club behouden als secretaris, wedstrijdlijder, ballenjongen en scheidsrechter.

20 sep '88.
ooievaar

Geboren Joost. Zoon van Henk en Annelies Stevelink.21 sep '88.
Op het nederlaagtoernooi van de Damrakkers werd een vijfde plaats behaald. De wedstrijd op het terrein bij Hotel Zomerlust werd met 1 - 4 verloren.

23 okt '88.
Een tweede plaats werd er gewonnen op het nederlaagtoernooi van de Fc Zomerlust op het veld van café Zomerlust. De wedstrijd werd met 5 - 2 gewonnen na een ruststand van 3 - 0. Deze klinkende uitslag was net niet genoeg voor de eindoverwinning. De prijsuitreiking vond op 28 oktober plaats na afloop van de laatste wedstrijd.

dec '88.
Aogel United eindigde in de "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten 1988" als tiende en daarmee op de laatste plaats. Dit had automatisch degradatie naar de Hohenkörbenrunde tot gevolg. Dit historisch sportieve dieptepunt voor Aogel United kwam echter niet geheel onverwachts. In de loop der jaren hadden de overige teams zich jaarlijks versterkt met spelers uit hun eigen jeugdopleiding. Dit was voor Aogel United indertijd niet aan de orde, omdat AU bewust niet voor toetreding van jeugd tot het team had gekozen. Mede door het leeftijdverschil ( dat soms meer dan 15 jaar bedroeg) werd het krachtsverschil met het jaar groter en op het laatst niet meer te overbruggen. Kortom de jeugd had het gewonnen van de jarenlange ervaring. Hiermee nam Aogel United als medeoprichter afscheid van de Hiltenrunde. Kampioen werd in 1988 Waldsturm Frensdorf. De bekeruitreiking zou zijn op 13 januari van het volgende jaar.
[voor eindstand competitie klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Hilten Runde 1988

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1988.

Feb: 28 - Bij de Olympische Winterspelen te Calgary (Canada) wint schaatsster Yvonne van Gennip goud op de 5000 meter. Daarmee komt haar totaal op drie gouden medailles tijdens deze spelen.

Mei: 1 - De maximumsnelheid op de Nederlandse autosnelweg wordt verhoogd van 100 km/h naar 120 km/h.

Mei: 25 - PSV wint in Stuttgart de Europa Cup voor Landskampioenen door het Portugese Benfica te verslaan na strafschoppen.

Jun: 21 - Het Nederlands voetbalelftal verslaat in Hamburg het Duitse met 2-1 in de beladen halve finale van het EK 1988.

Jun: 25 - Nederland wint in München het EK voetbal door in de finale de Sovjet-Unie met 2-0 te verslaan. Doelpuntenmakers zijn aanvoerder Ruud Gullit en topscorer Marco van Basten.

Jul: 6 - In de Noordzee wordt het olieproductieplatform Piper Alpha g etroffen door een reeks explosies, die een zware brand veroorzaken. Van de 232 mensen, die op het platform aanwezig zijn, worden er slechts 73 gered.

jul: 24 - De Spaanse wielrenner Pedro Delgado wint de 75ste editie van de Ronde van Frankrijk.

Sep: 14 - Op Rijksweg A7 wordt de laatste otter in Nederland doodgereden.

Dec: 21 - 270 mensen komen om als een vliegtuig tijdens Pan Am vlucht 103 explodeert en neerstort op Lockerbie (Schotland)

Muziek: Album top tien van 1988.
1.Tango In The Night - Fleetwood Mac
2.Nothing Like The Sun - Sting
3.The Seventh One - Toto
4.Faith - George Michael
5.Dirty Dancing - Original Soundtrack
6.Bad - Michael Jackson
7.Kick - Inxs
8.Whitney - Whitney Houston
9.Introducing The Hardline According To Terence Trent D'Arby - Terence Trent D'Arby
10.Popped In Souled Out - Wet Wet Wet