Laatst bijgewerkt: 1-03-2021; 11:50
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2009.


Zondag 18 jan 2009.
Dit jaar begon ons activiteitenprogramma met de nieuwjaarsreceptie bij Herman Damink. De opkomst was bijzonder goed en de bekende "Nij-joarsborrel" bracht de stemming er meteen in. Een stevige wandeling op deze prachtige zondagmorgen voerde ons over 'n Achteres en de Kuiperberg. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Brasserie "Le Bon Maïtre" in Ootmarsum. Daar stond voor ons een lange tafel gedekt met een heerlijke broodmaaltijd. Onder invloed van de vlotte babbel van Tim en onze gigantische honger hadden we de tafel in een mum van tijd "glad". Enkele pilsjes en verhalen later, was het weer tijd om verder te trekken. Gedreven door het opkomende slechte weer volgde er een snelle run naar de gezellige "De Deurloop". Hier werd aan de stamtafel de conversatie voortgezet.

Maandag 2 feb 2009.
Zondag 25 januari speelde ABC (Agelo Beuningen Combinatie) een wedstrijd tegen het veteranen elftal van DSVD uit Deurningen. Dit is het nieuwe team van ex-AU medespeler Tonnie Steggink. In een gelijkopgaande strijd trok ABC aan het langste eind en won met 4 - 2.

Zaterdag 7 feb 2009.
In de wintereditie van KOSC-Proat stond dit keer een onderhoudend en informatief artikel over Aogel United. Kosc-proat vermeldt niet wie de auteur van dit artikel is, we denken echter wel te weten wie het bewuste artikel hebben(heeft) geschreven. De inhoud vermeldt een aanzienlijk deel van de geschiedenis van Aogel United. Dit artikel onderstreept ook nog eens de goede relatie van AU met KOSC. We verdenken G.E. te O. ervan, dat hij de nodige achtergrondinformatie heeft doorgespeeld aan de auteur.
[voor Kosc-proat artikel klik je op een van volgende afbeeldingen]
Artikel over Aogel United in KOSC-proat op 2009-01-01 Artikel over Aogel United in KOSC-proat op 2009-01-01 Artikel over Aogel United in KOSC-proat op 2009-01-01

Zondag 8 feb 2009
Zondag 8 februari speelde ABC een vriendschappelijk potje voetbal tegen de veteranen van TVC. In dit team speelden ook onze ex-AU spelers Fabian Teikotte en Mark Paalhaar. ABC begon slecht aan de wedstrijd en stond in no-time met 0 - 2 achter. Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht en werd de eerste helft afgesloten met een 2 - 4 tussenstand. Na de theepauze ontspon zich een vermakelijke wedstrijd met kansen over en weer. TVC wist de kansen echter beter te benutten, waardoor de wedstrijd eindigde met een geflatteerde 3 - 8 uitslag.

Zaterdag 14 feb 2009
Zaterdag 14 februari om 09.48.34 uur heeft zich de 10.000 ste bezoeker gemeld op onze website. Vermoedelijk is het iemand van onze vereniging met een wanadoo-account. Hoogstwaarschijnlijk is het Henk Stevelink. Er zijn evenwel geen prijzen aan verbonden. Alleen onmetelijke roem en eer vallen hem te beurt. Inmiddels blijft de teller gestaag doorlopen, wat de populariteit van de site nog eens onderstreept.

Zondag 15 feb 2009
Zondag 15 februari was er een bijeenkomst bij Mans en Riky om voor Leo Wiegink die 50 jaar zou worden, de gang van zaken te bespreken. Hoewel er vaak van de agenda afgeweken werd, zijn we er toch uitgekomen. De Abraham was geregeld en de teksten konden op papier komen.

Zondag 22 feb 2009
Zondag 22 februari om een uur of 11 begaven we ons met een opgedirkte Abraham en een scherpe tekst naar Leo Wiegink. Onze Abraham werd naast zijn medebroeders in de tuin gezet, waarna we binnengeroepen werden. Om precies twaalf uur konden we de jarige feliciteren. Onder het nuttigen van een hapje en een drankje, brachten alle aanwezigen een aubade aan Leo met het zingen van enkele liedjes van vader Abraham.

Maandag 23 feb 2009
Leo Wiegink viert na het carnavals weekend op deze dag zijn 50 ste verjaardag.

Zaterdag 28 feb 2009
Abraham

Abraham Leo Wiegink nodigde ons uit voor een verjaardagsparty bij "De Weemhof" in Ootmarsum. Het was een feest met veel zang, dans en optredens. Herman Damink reikte het voor ons bekende Abrahambeeldje uit aan de jarige. Zelf had Leo ook nog een gevoelig optreden in petto. Een ander hoogtepunt was het optreden van het Duo Duval. Ook werden we rijkelijk voorzien van de nodige versnaperingen.
[voor uitnodiging klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Leo Wiegink ziet Abraham op 2009-02-23 Leo Wiegink ziet Abraham op 2009-02-23

Zondag 15 mrt 2009
Zondag 15 maart, werden we hartelijk ontvangen door Marjo en Gerard bij Van der Tuin Greencreation in Oldenzaal. Gerard was de organisator van onze maandelijkse bijeenkomst. Allereerst was er koffie met krentenwegge in het ruimbemeten tuinhuisje. Na ons grondig te hebben laten informeren over het fenomeen "midigolf", konden we zelf onze slag slaan. Dit lukte wonderwel zeer goed en viel in goede aarde bij de aanwezigen. De regen zorgde nog wel even voor een kortstondige onderbreking, maar de slagbeurten werden allemaal voltooid. Er werden de nodige Birdie's en Eagle's geslagen. Met een klein beetje meer geluk had Dhr. Krabbe bijna een "hole in one" geslagen, en had hij dus bijna aanspraak kunnen maken op de auto. Na afloop volgden er de gebruikelijke evaluatiegesprekken in het tuinhuisje, dat was ingericht als een goed geoutilleerde bar. Dus voelden we ons er meteen op ons gemak. Mede door de wederom grote opkomst was deze bijeenkomst ook weer geslaagd te noemen.
[voor scorelijst van een prominente speler klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Midigolf Van der Tuin op 2009-03-15 Midigolf Van der Tuin op 2009-03-15

Zondag 19 apr 2009
Vandaag was er weer een nieuwe maandelijkse bijeenkomst. Dit keer was Harry Krabbe de organisator. Hij noemde deze ochtend er een van de grote "verkuiering". Om 10.00 uur stonden we gereed op de parkeerplaats bij hotel-restaurant de Tankenberg aan de weg Oldenzaal-De Lutte. Gereed om een fikse wandeling te maken door de lommerrijke bossen in de omgeving. Alleen Jan Vloothuis meende met de fiets te moeten meegaan. Dit onder het motto van: "Woar de Krab kan loop'n, kan ik ok wa fiets'n". De geplande tussenstop vond plaats in De Lutte op het zonnige terras van "t Dorpscafe-Lutters Kwartiertje". Na gebruind te zijn door de zon, aanvaardden we de wandeling terug naar ons startpunt.

Zaterdag 16 mei 2009
Na een jaar uitstel ging de busreis dit jaar wel door op deze mooie zaterdag van 16 mei. Op een eenling na was de complete vereniging aanwezig. De thuisblijvers hadden het dit keer bij het verkeerde eind. De bus van "Lavasjkierie" (het bekende dweilorkest uit Lemselo) stond reeds om 07.30 uur op ons te wachten. We waren nog maar nauwelijks onderweg (zo ongeveer op de A1 bij Borne) of Alkrada trakteerde reeds ons op een uitgebreid rijdend ontbijt. De eerste geplande stop (na een korte plaspauze) was in Zaanstad bij het museum "De Zaanse Schans". Hier kon onze hoffotograaf zijn lusten botvieren op de vele interessante fotogenieke onderwerpen en personen. Onze volgende stop was in de "kaasstad" Alkmaar. Allereerst was er een rondleiding met gids door steegjes, hofjes en kerkjes van het oude centrum. Aansluitend was er voor ons in café-restaurant "De Notaris" (nu restaurant Mojo's)in een sfeervolle ambiance een smakelijke lunch. Daaropvolgend was er een boottocht door de kanalen van Alkmaar. Onderweg op dit bootje, deden we onze sportieve plicht met het uitvoeren van buig- en opdrukoefeningen. Na enig terraswerk stond onze bus weer paraat om de terugtocht naar Twente te aanvaarden. Het interieur van de bus leende zich uitstekend voor het nuttigen van blikjes bier en glaasjes wijn. Ook de Schrobbeler en apfelkorn vielen goed in de smaak onder de reizigers. In ieder geval kwam dit de stemming ten goede. De afsluitingsceremonie van dit sportieve evenement vond plaats bij Hotel "Van der Maas" in Ootmarsum. Hier werd ons nog een uitgebreid buffet in drie gangen voorgeschoteld. In het afsluitende borreluurtje gaf Alkrada aan, het stokje voor de organisatie over te willen dragen aan andere kandidaten. Er gaan geruchten dat er zich reeds gegadigden zijn voor deze functies hebben aangemeld.

Zondag 14 jun 2009
Op deze zondag was er weer een wedstrijd van ABC tegen een veteranenteam van DOS'19. Uitslag: ABC - Dos'19(8): 2 - 5.

Zaterdag 20 jun 2009
Het einde van een roemruchte voetbalclub. De Damrakkers was een even geliefde als een gevreesde tegenstander van Aogel United. Meer dan 25 jaar stonden we tegenover elkaar op de groene velden in Agelo en omstreken. Met wisselend succes werden de talloze wedstrijden afgesloten. Memorabel waren in onze hoogtijdagen onder andere de eerste wedstrijden in het nieuwe jaar voor beide teams. Deze werden veelal afgewerkt op een bevroren of dik ondergesneeuwd terrein. Ook in hun stamcafé "Ten Dam" in Oud Ootmarsum, met Jan en Gerrie achter de tapkraan, hebben we samen menig pilsje achterover geslagen. Aan dit alles is nu een einde gekomen. Zowel Aogel United als De Damrakkers hebben hun voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Zaterdag 20-06-2009 hebben ze met een prachtig afscheidfeestje bij De Witte Berg hun "Damrakkers" opgeheven. Een artikel in Dinkelland Visie was aan hun vereniging gewijd.
[voor krantenartikels klik je op een van onderstaande afbeeldingen].
Einde van Damrakkers op 2009-06-20 Einde van Damrakkers op 2009-06-20

Zondag 21 jun 2009
Onze maandelijkse bijeenkomst hadden we dit keer bij Kakelbont in Tilligte. Als welkomstdrankje kregen we koffie met koek. Organisator Henk Krop had daar voor ons een prachtig midgetgolf parcours uitgezet. Mede dankzij de aanwijzingen van enkele aanwezige professionals steeg het niveau tot ongekende hoogte. Uiteindelijke overallwinnaar werd G. Wiegink. Hij kreeg een overheerlijke doos met lekkernijen van de organisatie uitgereikt. De regen noopte ons de bijeenkomst binnen aan de stamtafel voort te zetten. De zigeunerburger en de pils van het bekende merk maakten de bijeenkomst tot een waar genot.

Vrijdag 26 jun 2009
De langste dag is geweest, dus was er weer de jaarlijkse barbecue. De barbecue stond ook dit jaar weer bij Leo op het erf. De landelijke omgeving en het schitterende weer leverden uitstekende ingrediënten voor een oergezellige avond. De heerlijke gerechten en de smakelijke verhalen van de talrijk opgekomen leden maakten de avond tot in de kleine uren tot een succesvol festijn.

Maandag 29 jun 2009
Aogel United was de grote afwezige bij de bekeruitreiking in Quendorf van de Grafschafter Freizeit Fuβball Liga. Kampioen van het seizoen 2008/2009 werd Fc Lau-Brechte. Tot bekerwinnaar werd SSV Quendorf gekroond.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Grafschafter Freizeit Fuβball Liga seizoen 2008/2009

Vrijdag 24 jul 2009
De Sturmvögel uit Hilten-Lemke bestonden 40 jaar. Jarenlang hebben we wedstrijden op niveau met hun uitgevochten, waarbij de sportiviteit hoog aangeschreven stond. Natuurlijk kreeg Aogel United een uitnodiging. De delegatie van onze vereniging werd hartelijk ontvangen op deze feestavond. Onze aanwezigheid werd zeer op prijs gesteld. Ook het programma van die avond droeg bij aan het welslagen van de avond.
[voor het programma klik je op onderstaande afbeelding]
De Sturmvögel bestaan 40 jaar op 2009-07-24

Zaterdag 15 aug 2009
Zaterdag 15 augustus stapten we op de fiets voor de jaarlijkse fietsdag. Startpunt van de fietstocht was gepland bij "t Peuleke" in Rossum. De organisatoren Harry en Frans begonnen met een klein schoonheidsfoutje. Het "Oetblaascafé"" was namelijk wegens vakantie gesloten. Vol goede moed begonnen we aan de tocht der tochten. Bovendien troffen we het met de echt schitterende weersomstandigheden. Harry en Frans waren er in geslaagd om een prachtige route uit te stippelen. Vanuit Rossum ging het richting Beuningen. Daar hadden we een tussenstop bij Jacob van het ons bekende "Sterrebos". Hier kregen we dan eindelijk ons eerste pilsje met krentewegge. De volgende etappe bracht ons naar "Florilympha" in het Lutterzand. "Adventure King" bracht ons daar de kunst bij van het handboogschieten, kruisboogschieten en blaaspijpschieten. Algemeen winnaar van dit evenement werd B. Burink. Hij mocht de "altijd raak" trofee in ontvangst nemen. Zeer smakelijk waren daar ook de H&S-borrel met verse haring. De volgende bergetappe(meer dan 8%) voerde ons naar "Plexat" in De Lutte. Daar werden de weinige gehaktballen aangevuld met saté en tosti's. Voor een prikkie konden we er graaien in de grote bak met patat. Bij buurman "De Vereeniging" werden we overladen met overheerlijk bier, wijn en versnapering door de lieftallige bediening. Deze locatie was ook het eindpunt van deze geweldige dag. De delegatie uit Ootmarsum had ter overbrugging van de lange laatste etappe nog een tussenstop bij "Hutten" in Rossum.

Vrijdag 21 aug 2009
Het bloed kroop waar het niet gaan kon. Vrijdag 21 augustus speelden we dan toch weer een wedstrijd, hoewel we het voetbal reeds afgezworen hadden. We speelden tegen onze sportvrienden uit Wilsum. Ondanks het ontbreken van wedstrijdritme wisten we een goede pot voetbal op de mat te leggen. Tegen de jonge gasten van RK Wilsum haalden we een meer dan eervol resultaat. De einduitslag was 6 - 3 in het voordeel van RK Wilsum. Evenals vorige jaren konden we na afloop aanschuiven aan de overdadige BBQ (dat is hun wel toevertrouwd). Gezelligheid was troef op deze avond. Een minpunt was dat de oude garde van Wilsum verstek liet gaan bij deze traditionele ontmoeting. Dit legde een bom onder het voortbestaan van dit evenement. Nader overleg met RK Wilsum moet uitwijzen hoe dit gebeuren de volgende jaren gestalte zal krijgen, desnoods in afgeslankte vorm(bijv. alleen penalty schieten en BBQ).

Dinsdag 22 sep 2009
Zondag 20 september was een mooie zonnige dag voor onze bijeenkomst nieuwe stijl. Op uitnodiging van Henk Stevelink verzamelden we ons bij Café De Molenberg in Reutum. Koffie met cake werd ons welkomstdrankje. Na enig aandringen begaven we ons naar de kegelzaal, om de zware ballen in beweging te zetten. Aanvankelijk was het zelfs lastig om de ballen überhaupt op de baan te houden, maar dat werd allengs beter. Al snel bleek dat het niveau in onze eigen ogen vrij hoog lag. Uiteraard torende Henk als geoefend kegelaar ver boven de rest uit. Hij wist het "hout" het vaakst te raken en kon zichzelf de beker overhandigen. Na enige werpsessies was het de hoogste tijd om op het terras uitgebreid te gaan kuieren en genieten van de nazomerzon. De warme hap en de koele drankjes kwamen het genot uitermate ten goede. Dit was wederom een geslaagde bijeenkomst.

Zondag 18 okt 2009
Zondag 18 oktober was een frisse maar wel droge dag, uitstekend voor onze maandelijkse bijeenkomst. Op enig aandringen van Jan Vloothuis kwamen we bijeen bij het "Paviljoen" in het natuurgebied Lutterzand. Zoals wel vaker het geval wil zijn, was het etablissement gesloten en werd ons een heerlijk bakje leut ontnomen. Dus zijn we dan maar direct begonnen met een stevige ochtendwandeling langs de Dinkel. Als volleerde gidsen voerden Harry Krabbe en Jan Vloothuis ons langs de meanderende Dinkel. Het was jammer dat het water op die dag erg laag stond, want de gidsen hadden alleen maar grote heldhaftige verhalen over een buiten zijn oevers tredende Dinkel. Je kon inderdaad op verschillende plekken zien wat het effect van watererosie op de loop van het riviertje heeft gehad. Ook was het geplande tweede koffiehuisje, camping "Dennenlust", helaas gesloten. Dus werd er besloten om met grote spoed terug te keren naar het Paviljoen.
Paviljoen Daar genoten we onder een reusachtige boom in het zonnetje van een kop koffie met gebak en broodje kaas. De bijeenkomst werd daarna binnen voortgezet met enkele beugeltjes, een glas wijn en een gehaktballetje. De penningmeester maakte van de gelegenheid misbruik om zijn kas te laten controleren door Harry en Harry. De laatste had zijn bril vergeten en dus tekende hij ongezien de voorgelegde stukken. Dit rook met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid naar fraude.

Zondag 15 nov 2009
Zondag 15 november was Gerrit Wiegink aan de beurt om de maandelijkse bijeenkomst te organiseren. Om 10.00 uur werden we door Gerrit en Siny Wiegink hartelijk ontvangen bij hun op de "dell" met koffie en gebak. Daarna volgde een wandeling naar buurman Scholtenlinde "Broam". Op deze historische en eigentijdse boerderij gaven Christel en Leo ons een uitgebreide rondleiding met veel informatie. Aandacht werd besteed aan de rijke geschiedenis van deze boerderij en hoe er in de loop der tijd aanpassingen zijn gedaan om er het moderne bedrijf van te maken zoals het er nu uitziet. Tijdens deze rondgang voorzag Siny ons nog van worst, kaas en een neutje. Terug bij "Erve Tommesboer" was er nog een nazit uurtje met belegde broodjes en gerstenat.

Zondag 29 nov 2009
Zondag 29 november speelde ABC een vriendschappelijke wedstrijd tegen Quick'20-13 in Oldenzaal. Jammerlijk verloor ABC met 1 - 5, maar wel terecht. Na afloop konden beide teams zich gezamenlijk in de kantine van Quick tegoed aan de overheerlijke "blood- en lewwerworst".

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2009.

Jan: 1 - Bij een brand in een nachtclub in de Thaise hoofdstad Bangkok komen 61 mensen om het leven.

jan: 20 - Inauguratie van Barack Obama, de opvolger van George W. Bush, als 44ste president van de Verenigde Staten.

Feb: 25 - Vlucht 1951 van Turkish Airlines stort neer vlak voor de landing op Schiphol. Negen van de 135 inzittenden komen om het leven.

Mrt: 11 - In het Duitse Winnenden schiet een 17-jarige op zijn oude school 15 mensen dood, waarna hij zelfmoord pleegt.

Apr: 19 - Voetbalclub AZ wordt voor de tweede keer in de clubhistorie kampioen van de Nederlandse Eredivisie.

Apr: 30 - De Koninginnedag-viering in Apeldoorn en grote delen van het land wordt afgebroken na een mislukte aanslag op de koningin en haar familie.

Jul: 26 - Alberto Contador wint de 96e Ronde van Frankrijk, voor de Luxemburger Andy Schleck.

Jul: 30 - Bij een busongeluk nabij Sant Pol de Mar (Spanje) komen 6 Nederlanders om het leven. Tientallen raakten gewond.

Aug: 16 - De Jamaicaan Usain Bolt loopt met 9,58 s een nieuw wereldrecord op de 100 m.

Sep: 7 Nederland verliest zijn 21e militair sinds het begin van de missie in Afghanistan: Mark Leijsen, Sergeant-Majoor van de Pantsergenie , komt om in Uruzgan door een aanslag met een geïmproviseerd explosief.

Okt: 9 - Barack Obama wint de Nobelprijs voor de Vrede 2009.

Okt: 19 - DSB Bank wordt failliet verklaard.

Nov: 13 - De NASA maakt bekend 90 liter water in vaste vorm te hebben gevonden op de maan.

Dec: 4 - Bij een brand in een nachtclub in de Russische stad Perm als gevolg van een vuurwerkongeluk vallen ruim 150 doden.

Dec: 13 - De Thalys gaat rijden op het tracé van de Hogesnelheidslijn Schiphol - Antwerpen.

Muziek: Album top tien van 2009.
1.Adele - 19
2.Anouk - For Bitter or Worse
3.Nick & Simon - Luister
4.U2 - No Line on the Horizon
5.Krezip - Best of Krezip
6.Michael Jackson - King of Pop - The Dutch Collection
7.K3 - MaMaSé!
8.Ilse DeLange - So incredible
9.Guus Meeuwis - NW8
10.Kings of Leon - Only By the Night