Laatst bijgewerkt: 02-03-2014; 17:16
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2013.


Zondag 13 jan 2013.
Deze zondag hield ABC(Aogel United - KPJ Beuningen) weer de eerste training van het nieuwe jaar op het terrein in Beuningen. Dit keer waren er opvallend veel spelers en toeschouwers aanwezig. Dit had uiteraard te maken met de geplande nieuwjaarsreceptie na afloop bij Sterrebos in Beuningen. Aan de stamtafel was het natuurlijk gezellig druk. De twee teams hadden nogal wat oude koeien uit de sloot te halen. De algemene indruk was dat deze receptie wel voor herhaling vatbaar was.

Zondag 20 jan 2013.
Henk Stevelink organiseerde op zondag 20 januari de Eerste Bijeenkomst Nieuwe Stijl van het jaar 2013. Deze stond in het teken van de nieuwjaarsreceptie. Om 10.00 uur was iedereen aanwezig bij Café De Molenberg in Reutum. Na het gebruikelijke overbrengen van de beste wensen, was het tijd voor koffie met krentenwegge. Daarna maakten we ons op om op jacht te gaan. Het jachtseizoen was opengesteld. Jos had voor ons in een aanpalende zaal een schietopstelling in gereedheid gebracht. Dat was zo'n elektronisch geval dat bestond uit een beeldscherm en een geweer. We begonnen met kleiduivenschieten. Even ter info: kleiduiven zijn normaal schoteltjes van aardewerk, maar hier bewogen ze alleen over het scherm. Dus opruimen was naderhand ook niet nodig. Het bleek toch nog wel aardig tegen te vallen om zo'n ding te raken. Zelfs gerenommeerde jagers onder ons konden dat beamen. Maar al doende leerde men en werd er over gegaan op grof geschut. Naast duiven en zwijnen kwamen er op safari nog allerlei wilde beesten voorbij op het scherm. Ook hopen steen werden voor beesten aangezien. Jachtverhalen werden, zoals de gewoonte is in die kringen altijd overdreven. Ondertussen werd ons diner in gereedheid gebracht. Dat bestond uit een gehaktbal met alles erop en eraan. Natuurlijk ontbraken ook de pilsjes en het glas wijn niet. Daarna werd het langzaam aan al weer tijd om afscheid te nemen.

Zondag 24 feb 2013.
Jan Vloothuis organiseerde de Bijeenkomst Nieuwe Stijl van de maand februari. Op de sneeuwwitte zondag 24 februari verzamelden we ons om 10.00 uur bij Restaurant Postelhoek in Oud-Ootmarsum. Daar werden we verwelkomd met een lekker bakje koffie. Na de koffie begaven we ons op weg Laar in Duitsland. Ons doel was de boerderij van Geert en Helga Luttermann. Daar aangekomen stond Geert ons reeds op te wachten. Na een korte kennismaking begonnen we met een rondwandeling over het bedrijf. Eerst stonden we stil bij een ren met enkele wilde zwijnen. De jonkies waren pas een paar weken oud. De oudste "keiler" met zijn imposante figuur en slagtanden zag er vervaarlijk uit. Ondertussen had Helga zich ook bij ons aangesloten. Er werd afgeraden om niet over de omheining te klauteren. Vervolgens konden we een kippenschuur met zo'n 17.000 kuikens in vol bedrijf aanschouwen. Daarna namen we nog een kijkje in de schuren met diverse antieke auto's, trekkers, boten, motorfietsen en landbouwwerktuigen(o.a. een "tuffelheks"). Natuurlijk had Geert nog voor het uitoefenen van zijn bedrijf de beschikking over meerdere mega grote machines. Na een korte wandeling langs de kunstmatig aangelegde vijver en de BBQ-plaats kwamen we bij het doel van de rondleiding: de biogas installatie. Twee enorme groene tanks doemden voor ons op. Hierin wordt op biologische wijze maïs, gier mest e.d. omgezet in gassen, die weer gebruikt wordt om een generator aan te drijven. De opgewekte stroom wordt dan weer aan het stroomnet geleverd. Geert gebruikt ook nog de restwarmte van de motor om zijn kippenschuren te verwarmen. Geert vertelde alsof het een lieve lust was. In zijn rommelige werkplaats hebben we afscheid van hem genomen. Terug bij de Postelhoek hebben we nog een heerlijke gehaktbal verorberd. Vervelend was nog wel dat FC Twente zijn wedstrijd verloor en daarmee ook zijn titelkansen vergooid had.

Zondag 17 mrt 2013.
Gerrit Wiegink was de grote organisator van de Bijeenkomst Nieuwe Stijl van de maand maart. Op de kille zondag 17 maart kwamen we om 10.00 uur bijeen bij Café Partycentrum Hutten in Rossum. De koffietafel was al in gereedheid gebracht. De warme koffie met krentenwegge deed ons goed na het gure weer van buiten.
Cafe Hutten Plots kwam er een warm ingepakt boertje uit Rossum aanfietsen. En jawel hoor, hij was lid van de plaatselijke Jeu de Boules Vereniging, die ons op de riante banen bij café Hutten tekst en uitleg bij deze edele sport gaf. Hijzelf kon, zoals hij liet blijken, heel verdienstelijk werpen. In vroegere betere tijden had hij zelfs nog tegen Aogel United gevoetbald bij "Knaal Gait". Er werden enkele partijen gespeeld. Het niveau was echter niet om over naar huis te schrijven. Het was zo koud dat de ijzeren ballen bijna aan onze vingers vastvroren. Spelers met handschoenen waren dus duidelijk in het voordeel. Ook het fototoestel van fotograaf Harry gaf in deze omstandigheden de geest. Bij terugkomst in "De Hut" namen we allen een welverdiende hartverwarmer in de vorm van een "Jägermeister". Aan tafel kwam de Europese crisis aangevuld met boeren wijsheid uitvoerig aan bod. Het bittergarnituurtje dat aanvankelijk op tafel verscheen was ietwat aan de karige kant. Na daar de herbergier op gewezen te hebben, werd ons een garnituur voorgeschoteld, die z'n weerga niet kende en waar iedereen stil van werd. Ondertussen was de tijd weer aangebroken om naar huis te gaan.

Zaterdag 23 mrt 2013.
Op deze zaterdag was er weer het jaarfeest van Aogel United. De organisatie was in handen van Mart en Beja. Iedereen verzamelde zich om 20.00 uur bij Café-restaurant Florilympha in De Lutte. Zelfs Ria en Ben Mittendorff uit Tunesië kwamen even langswippen. Dankzij het gure, winderige en ijskoude weer waardeerden we de warme kop koffie met gebak en het knetterende openhaardvuur op hun waarde. De aanwezigen werden opgedeeld in drie groepen, waarvan de eerste groep weldra kon vertrekken voor een stevige wandeling door de natuur van Het Lutterzand. Aan de hand van een routeomschrijving kon men de route vervolgen door donkere avond en het flauwe schijnsel van de maan. Natuurlijk was er ook nog gezorgd voor een hartversterker onderweg. Veel van de natuur met o.a. De Dinkel konden we helaas niet bewonderen. Over het eindpunt was de route omschrijving niet erg duidelijk, daar twee groepen daar niet uitkwamen. Het eindpunt was in Het Paviljoen op Het Lutterzand.
Paviljoen Daar was er nog tijd om het vragenformulier in te vullen en om weer bij te praten. Ondertussen kwam de herbergier met een rap praatje en om de vlam onder de grote pan aan te steken. Het buffet met salades, vlees en wat niet meer was uitstekend. De organisatie kwam met drie rekjes eieren voor de winnende groepen, daarmee waren ze een week voor Pasen wel redelijk vroeg. Dit jaarfeest was door z'n opzet weer ouderwets oergezellig.

Zondag 21 apr 2013.
Harrie Wiegink organiseerde op zondag 21 april de nieuwe bijeenkomst nieuwe stijl van de maand april. Om 10.00 uur waren we present bij hem thuis in Ootmarsum. En wel met de fiets of e-bike. Josefien had een grote vinger in de pap bij de organisatie van dit evenement. Begonnen werd met koffie en krentenwegge. Na het bakkie leut sprongen we dus op de fiets en ging het richting Ottershagen. Daar aan de Kerspelweg stond een vogelobservatiepost van de Ootmarsumse Vogelvereniging. Nick Keupink en Harry Wolbers stonden ons reeds op te wachten en hadden reeds een viertal verrekijkers in gereedheid gebracht. Deze heren konden ons nog aardig bijpraten over de wonderlijke vogelwereld. En inderdaad vielen er ook diverse soorten vogels te bewonderen in het nieuw aangelegde natuurgebied. Bovendien ontwaarden we nog enkele hazen en buitenlandse arbeiders door de kijkers. Op het juiste moment verscheen Josefien met een tasje met daarin kaas, worst en de nodige kruidendrank. Na afscheid genomen te hebben van de vogelaars, fietsten we met een omtrekkende beweging weer richting Ootmarsum. Bij Harrie thuis aangekomen maakten we ons op voor een klein tuinfeestje. Ondanks het thema vogels van deze morgen werden we getrakteerd op heerlijke kippenvleugeltjes. Onder het nuttigen van enkele glaasjes Grolsch en Pilsner Urquell werden er weer oude en nieuwe verhalen op tafel gegooid. Er was een tijd van komen en weer en tijd van gaan.

Zondag 19 mei 2013.
Jan Wiegink organiseerde op zondag 19 mei de nieuwe Bijeenkomst Nieuwe Stijl van de maand mei. Om 10.30 uur gaven we acte de présence bij hem thuis in Ootmarsum. Zoals gebruikelijk begonnen we met een bakje koffie met cake. Onze penningmeester kwam daarna onmiddellijk met de jaarcijfers op de proppen. De kascontrole door de heren Harry en Harry werd op efficiënte en snelle wijze uitgevoerd. Waarna men overging tot ondertekening van de stukken. Vervolgens maakten we ons op weg voor een wandeling door de omgeving, zo werd de "Mölnbekke" aangedaan, het zwembad en het appellaantje. Henk en Gerda Ossenvoort werden begroet op hun terras. Aan het eind van de Grotestraat konden we toetreden tot de "Pastorie". Een tweetal van ons arriveerde iets later omdat ze een binnendoorroute zijn gelopen. Onder het genot van een pilsje werden we daar welkom geheten door een tweetal dames, die ons verder zouden rondleiden door het museum van "Ton Schulten". Uiteraard konden we zelf ook menig wetenswaardigheden over deze kunstenaar op tafel gooien. Een echte kunstliefhebber kon hier aan z'n trekken komen. Ook de film met Ton in de luchtballon was het kijken waard. Ton ontwikkelde z'n eigen stijl waar hij zijn hele ziel en zaligheid in kwijt kon. Consensisme wordt deze stijl genoemd door kunstcritici. Na het interessante bezoek aan dit museum kuierden we weer terug naar "Huize Bernard". Daar werden we door Corrie nog verrast met gevulde pasteitjes met ragout en natuurlijk werd een drankje ook niet vergeten.

Corrie maakte bij die gelegenheid diverse kiekjes. Hieronder kun je ze zien. 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl 2013-05-19 Bijeenkomst Nieuwe Stijl

Zondag 9 jun 2013.
In De Lutte, als je de weg neemt naar Losser, ligt er een eindje buiten de bebouwde kom "Het Arboretum", een prachtig aangelegde botanische tuin. Rij je nog een paar honderd meter verder dan zie je rechts een klompenmakerij annex museum. Als je het erf oprijdt heb je een grote kans dat je Johnny Koop tegen het lijf loopt. Op zondag 9 juni troffen we ons daar voor een Bijeenkomst Nieuwe Stijl op voorspraak an Leo Wiegink. We werden buiten reeds hartelijk ontvangen door Johnny. Hij was een oude bekende van AU.
J. Koop Veelvuldig troffen we hem bij Hotel Zomerlust. Hij was daar lid van de plaatselijke biljartvereniging ABC. Enfin, in de ontvangsthal hadden Johnny en zijn vrouw Mieke een ontbijttafel voor ons in gereedheid gebracht. Daarna was het tijd voor de rondleiding door het museum en de werkplaats. Johnny kon ons met een levendig verhaal de historie van zijn bedrijf en de klompenmakerij in het algemeen, uit de doeken doen. Daarbij demonstreerde hij eigenhandig de diverse machines. Het begon ons echter wel te "groezel'n veur oonze oog'" toen hij grote blokken hout op de immense lintzaag begon te bewerken. Het is waarlijk een Godswonder dat deze man al zijn vingers nog heeft. Op een andere machine kon hij al heupwiegend(hij had volgens de vrouwen altijd al een schattig kontje) het voetbed in klomp aanbrengen. Aan het eind van de rondleiding had hij nog een paar sterke verhalen in zijn klompenwinkel met aanverwante artikelen. Na de afrekening zijn we nog bij Leo thuis geweest. Hier verraste Joke ons nog met heerlijke balletjes gehakt en een drankje.

Vrijdag 21 jun 2013.
Deze vrijdagavond was er een met guur weer en veel wind uit alle hoeken. Zelfs onze barbecue had last van deze wind. Deze avond had Aogel United weer haar jaarlijkse BBQ. Zoals de laatste jaren de gewoonte was, hadden we ons ook nu weer bij Leo Alberink op de boerderij rond de barbecue verzameld. Natuurlijk had Leo weer voor meer dan voldoende BBQ-vlees(van Linderman) en aanverwante versnaperingen gezorgd. Zelfs zijn vermaarde en zelfgemaakt schalen met bowl ontbraken niet. Tijdens deze BBQ werden ook de organisatoren bekend gemaakt van onze jaarlijkse fietsdag op zaterdag 31 augustus. Het lot voor het organiseren van deze prestigieuze happening is gevallen op Jan Wiegink en Henk Stevelink. Eeuwige roem zal hun deel zijn. De kille avond noodzaakte ons om uiteindelijk allemaal naar binnen te gaan. Knus naast elkaar gezeten, kwamen daar natuurlijk de wonderlijkste verhalen over de tafel. Dit tot in de kleine uurtjes.

Zaterdag 31 aug 2013.
De jaarlijkse fietsdag van Aogel United vond dit jaar plaats op zaterdag 31 augustus. De organisatie was in handen van Jan Wiegink en Henk Stevelink. Om 13.30 uur is het verzamelden we ons met fiets, op het erf bij huize Stevelink in Agelo. Met 12 man hadden we een zeer goede opkomst voor deze dag. Niet verwacht maar, zelfs Ben uit Tunesië was hiervoor naar Agelo gekomen. Wij hoopten natuurlijk op een stralende dag en warempel die kregen we ook. Annelies en Corrie verzorgden de koffie met krentenwegge voor de start. Er moesten ter plekke nog reparaties uitgevoerd worden aan enkele fietsen. Een paar groene flesjes verder, begaven we ons dan toch eindelijk op weg. Via het Singraven kwamen we uit bij het museum "Natura Docet" in Denekamp. Daar konden we rondneuzen in "Wonderryck Twente" , een kijk op het schone Twentse landschap en dierenrijk. Ook op het terras was het uitermate gezellig. Vanuit Denekamp fietsten we terug richting het kanaal. Schuivenhuis
Daar was een stop gepland bij het zogenaamde "Schuivenhuisje". Daar wachtten Annelies en Corrie ons op met bier, worst en kaas. De volgende etappe bracht ons naar restaurant "Postelhoek" in Oud Ootmarsum. Na enig terraswerk konden we binnen aanschuiven voor een uitgebreid diner. De laatste halteplaats van onze fietsroute was bij camping "Bij de Bronnen". Sterke verhalen onder het genot van een kruidenbitter waren niet van de lucht. Een loslopende koe op de camping zorgde nog voor veel gespreksstof met een tweetal campingbewoners. Daarmee waren we wel aan het einde gekomen aan een bewogen dagje fietsen(of e-biken).

Zondag 22 sep 2013.
Het was een prachtige dag voor de Bijeenkomst Nieuwe Stijl op deze zondag in september. Henk Alberink liet ons met fiets samenkomen bij de Welkoop in Ootmarsum. De nieuwe fiets van Henk, met 5 kilometer op de teller, trok veel bekijks. Al fietsend over het Springendal genoten we weer van de prachtige natuur. Al vrij snel kwamen we aan bij restaurant "Beim Schweinswirt" in Koningshoek. Daar kun je elke zondagmorgen aanschuiven aan het "Bauernfrühstück". Dat hebben we ons natuurlijk ook goed laten smaken, daar was niks mis mee. We troffen daar nog een oude bekende in de persoon van Erwin Schläfke van de Sturmvögel. Na het ontbijt van een dik uur fietsten we weer rustig richting Ootmarsum. De feesttent bij De Poort lieten we met tegenzin links liggen. Zo kwamen we dus uit bij "n Deurloop". Deze zondag konden we zelfs nog buiten op het terras zitten en genieten van een koel glaasje Hertog Jan of witte wijn.

Zondag 27 okt 2013.
Ben Burink organiseerde zijn Bijeenkomst Nieuwe Stijl op zondag 27 oktober. We kwamen bijeen om 10 uur bij Morshuis in Albergen. Olga kon ons direct voorzien van een lekker bakje leut met een bokkenpootje. Het slechte weer speelde de organisator echter parten en dus was hij genoodzaakt een deel van het programma te schrappen. Een wandeling naar "'t Vossenveen" met een geplande rondwandeling daar door de beeldentuin konden helaas geen doorgang vinden. Ben beloofde het de volgende keer goed te zullen maken. Met algemene instemming werd het volgende programmapunt aanvaard n.l. zitten blijven. Na menig gesloopt elftal van "De Tukkers" voorbij hebben zien trekken langs de stamtafel, was het de hoogste tijd voor een forse gehaktbal met mayo. Natuurlijk kon een drankje bij de levendige gesprekken ook niet ontbreken.

Zondag 17 nov 2013.
Johan Burink organiseerde zijn Bijeenkomst Nieuwe Stijl op zondag 17 november. Hij nodigde iedereen uit om 10 uur bij De Herterij in Geesteren. Bij binnenkomst werden we welkom geheten door Tiny en Gert. Zoals wel vaker het gebruik is, begonnen we met koffie met krentenwegge. Daarna gaf Tiny met een powerpoint-presentatie uitleg over ontstaan en ontwikkeling van het boerenbedrijf tot wat het nu is. Vanaf medio 1800 was hier reeds een boerenbedrijf. Verschillende bewoners hebben daarna het bedrijf verder uitgebouwd. Tiny en Gerd hebben de laatste jaren enkele ingrijpende verbouwingen doorgevoerd. Tiny had op het eind van de presentatie nog enkele onderwerpen onder het motto "Boerenmagie". Hierin kwamen onder andere stiepeltekens aan de orde. En natuurlijk ook bomen en planten waaraan sinds jaar en dag duistere krachten werden toegekend. De boeren en jagers onder ons waren uiteraard niet onder de indruk en wisten wel beter. Na deze lezing was het tijd voor het voeren van de edelherten nabij de boerderij. Deze herten werden gehouden voor het vlees en voor de toeristenindustrie. Vervolgens gingen we weer naar binnen om de tot vergaderruimte omgebouwde "hiel" te bekijken. Beneden gekomen konden we eindelijk beginnen aan de derde helft. Pilsjes, een wijntje en een enkel frisdrankje brachten de stemming er meteen in. Uiteindelijk werd het tijd voor de ouderwetse gehaktbal. Die kregen we niet, maar Tiny schotelde ons heerlijke "Cowboyvlees" voor met alles erop en eraan. De tijd vloog en dus brak de tijd aan om huiswaarts te keren.

Zaterdag 7 dec 2013.
Benno meets Gullit.
Benno meets Gullit
Onze voorzitter was voor een kort werkbezoek in Brazilië ten tijde van de loting voor het WK van 2014. Hij had daar diverse ontmoetingen met coryfeeën uit de voetbalwereld. Enkelen daarvan nodigde hij ook uit om een bezoek te brengen naar zijn riante onderkomen in Tunesië. Hij deed ons volgend verslag toekomen.

"Ik heb nog wel een foto met daarop een groot bewonderaar van Aogel United zonder dat we het wisten. Hij heeft me afgelopen maanden meerdere keren benaderd voor een gesprek, maar ik kon me natuurlijk niet zomaar even voor hem vrijmaken, dat zul je wel begrijpen. Twee weken geleden heb ik hem naar Tunesië laten komen en hebben we samen een leuk gesprek gehad. Hij vertelde dat hij al fan van Aogel United is sinds zijn tiende, maar dat hij altijd bezet was met trainingen en studie en daardoor nooit naar Twente heeft kunnen komen. Ik heb hem gezegd dat ik daarvoor wel begrip had en dat ook wij als clubleden enorme offers hebben gebracht om met ons clubje zover te komen en ontzettend veel belangstelling hebben gehad in onze topjaren, zowel in binnen- als buitenland. Hij kende vrijwel alle spelers nog bij naam en vroeg mij om een handtekening. Dat kon ik natuurlijk niet weigeren en heb hem met een viltstift mijn handtekening op zijn t-shirt gezet, dat hij onder zijn trui droeg. Hij vroeg mij jullie allemaal een fijne Sinterklaas te wensen en natuurlijk ook alvast een prettige jaarwisseling. Toch leuk dat er na zoveel jaar nog interesse is voor ons cluppie, niet dan? Ik heb een foto van onze fan bijgevoegd en hij zou mijns inziens in de toekomst ook prima als zwarte Piet zonder oorbellen door het leven kunnen, dan hebben we ook een Pietenprobleem minder."

Hier de link naar reakties op dit bericht.

Reaktie 1 van Harry Wiegink
Hallo Ben.

Gisteren ontving ik een mail van Johan Burink met daarbij een leuk verhaal.
Bij het lezen van dit verhaal schoot ik meteen in de lach en was gelijkertijd helemaal onder de indruk. Een bewonderaar van Aogel-United die in 1988 de gouden bal heeft ontvangen neemt contact met jou op. Heel speciaal is ook dat Gullit jou steeds probeert te benaderen. Want meestal is het net andersom en bovendien komt hij ook nog eens naar je toe. Dat is uniek! Gisteren was hij nog te zien op TV samen met Nelson Mandela. Meteen bij het zien van de beelden dacht ik: bij het volgende beeld zal Benno wel te zien zijn tussen Nelson Mandela en Ruud Gullit. En of je het nu gelooft of niet: ik meen zelfs een schim opgevangen te hebben.
Ik ga jouw verhaal (zie bijlage) nog even doorsturen naar Johan om dit op de site van Aogel te zetten, want dit grote nieuws mag natuurlijk niet verloren gaan. Ben, ik wens jou en Ria, ook namens Josefien, alvast fijne feestdagen toe.

PS,Mocht je Ruudje vandaag of morgen nog tegen het lijf lopen, wil je hem dan de hartelijke groeten doen van mij? Zeg maar van Harry, niet hij met de gouden bal maar hij van de gouden schoen.

Hartelijke groet, Harry



 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2013.

Jan: 2 - Bij een luchtaanval van het Syrische leger op een buitenwijk van de hoofdstad Damascus komen minstens 30 mensen om het leven.

Jan: 13 - Sven Kramer wordt Europees schaatskampioen van de heren en Ireen Wüst is dat van de vrouwen.

Jan: 20 - Barack Obama begint aan zijn tweede termijn als President van de Verenigde Staten.

Jan: 28 - Beatrix, regerend Koningin der Nederlanden, maakt bekend dat ze op 30 april 2013 zal aftreden en het koningschap overdraagt aan haar zoon prins Willem-Alexander van Oranje-Nassau.

Feb: 15 - In het Oeralgebied in de buurt van de plaats Tsjeljabinsk komt een meteoroïde de dampkring binnen. Vele honderden mensen raken gewond.

Feb: 28 - Paus Benedictus XVI treedt af als paus.

Mrt: 8 - Noord-Korea maakt een einde aan de wapenstilstand met Zuid-Korea die sinds 1953 gold.

Mrt: 13 - De Argentijnse kardinaal Jorge Mario Bergoglio, aartsbisschop van Buenos Aires, wordt tijdens het conclaaf tot nieuwe paus verkozen. Hij kiest de naam Franciscus.

Apr: 15 - Een bomaanslag tijdens de marathon van Boston kost het leven aan drie mensen.

Apr: 30 - Troonswisseling in Nederland.

Apr: 24 - In Bangladesh stort een industrieel complex in; meer dan duizend mensen komen om.

Mei: 9 - Hemelvaartsdag. AZ wint voor de vierde keer in de clubhistorie de KNVB-beker door in de finale PSV met 2-1 te verslaan.

Mei: 25 - Bayern München wint de geheel Duitse finale van de UEFA Champions League 2012/13 door met 2-1 van Borussia Dortmund te winnen.

Juni: 29 - Juli: 21 - De 100ste editie van de Ronde van Frankrijk wordt verreden, deze start op Corsica. De Brit Chris Froome is de grote winnaar.

Juli: 3 - Het leger van Egypte zet president Mohamed Morsi af en wijst de voorzitter van het constitutioneel hof aan als waarnemend staatshoofd.

Juli: 24 - Bij een ernstig spoorwegongeval in de Spaanse stad Santiago de Compostella vallen tientallen doden.

Aug: 14 - De Egyptische regering roept de noodtoestand uit, nadat in Caïro en de rest van het land minstens 638 doden en minstens 3000 gewonden zijn gevallen.

Aug: 21 - In een voorstad van Damascus wordt een aanval uitgevoerd met Sarin (zenuwgas). Er vallen ongeveer 1400 doden en een veelvoud aan gewonden.

Aug: 21 - De Amerikaanse klokkenluider Bradley Manning wordt veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf.

Nov: 8 - Op de Filipijnen passeert een typhoon van type 5 het midden van het land. 11 miljoen mensen werden getroffen en minstens 6000 doden zijn er tot op heden geteld.

Dec: 13 - In Noord-Korea wordt Jang Song-thaek, oom van de jonge partijleider Kim Jong-Un, als "verrader" terechtgesteld.

Dec: 29 - De Duitse autocoureur Michael Schumacher is betrokken bij een zwaar skiongeval en raakte daarbij levensgevaarlijk gewond.

Muziek: Album top tien van 2013.
1.Marco Borsato - Duizend spiegels
2.Sandra van Nieuwland - And more
3.Caro Emerald - The shocking miss Emerald
4.Anouk - Sad singalong songs
5.Kinderen voor Kinderen - Klaar voor de start
6.Armin van Buuren - Intense
7.Racoon - The singles collection
8.One Direction - Midnight memories
9.P!nk - The truth about love
10.Guus Meeuwis - Het kan hier zo mooi zijn