Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 15:01
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1992.


1 mrt '92.
Het nederlaagtoernooi van de Damrakkers werd door Aogel United afgesloten met een magere vijfde plaats. De ruststand in deze wedstrijd was 0 - 1. Aogel United wist in de tweede helft nog terug te komen tot 2 - 2. Doch enkele minuten voor tijd moest nog een tegentreffer geïncasseerd worden. Eindstand: 2 - 3.

mrt '92.
Hotel Zomerlust

Aogel United bestond op 18 maart 1992 twintig jaar en dit was reden om dat op gepaste wijze te vieren in ons stamcafé Hotel Zomerlust. Er werd een feestcommissie in het leven geroepen om alles in goede banen te leiden. Deze slaagde er in om een grandioos programma in elkaar te draaien.
[voor uitnodiging en programma klik je op onderstaande afbeelding]
Programma voor het 20 jarig jubileum van Aogel United

19 mrt '92.
Loting voor de "Volksbankenpokal der Grafschafter Freizeit- Fuβballmannschaften 1992". Deze loting vond plaats in Gaststätte Dorfkrug in Hesepe. Deelnemende teams waren dat jaar: Sturmvögel Hilten, Fc Lau Brechte, Nino Hochbau, Westfalia Bilk, SV Kloster Frenswegen, Fc Blanke, Blau-Weiβ Bookholt, Heseper SV I, Heseper SV II, Waldsturm Frensdorf I, Waldsturm Frensdorf II, Rot-Weiβ Bimolten, Fc Kronenstübchen, Kaiserkicker Quendorf, SF Itterbeck, Blau-Weiβ Hohenkörben en Aogel United. Aogel United trof dat jaar Nino Hochbau, een tegenstander uit de hogere klasse, en had daarmee recht op een thuiswedstrijd.

29 mrt '92.
Aanvang van de "Meisterschaftsrunde 1992" met een uitwedstrijd tegen Fc Lau Brechte uit Ochtrup. Het werd een uitslag om snel te vergeten: 1 - 11. In 1992 namen de volgende teams aan de competitie deel: Fc Lau Brechte, Westfalia Bilk, Waldsturm Frensdorf II, SF Itterbeck, Heseper SV II, Sturmvögel Hilten, Blau-Weiβ Hohenkörben, SV Kloster Frenswegen en Aogel United.

20 apr '92.
Bekerwedstrijden heten per definitie spannend te zijn. Deze wedstrijd in het Pokalturnier 1992 was er ook zo een. Na een spectaculaire wedstrijd was de stand na twee maal drie kwartier nog steeds gelijk, waarna een verlenging volgde. Aogel United trok daarin aan het kortste eind en verloor uiteindelijk met 5 - 7 van Nino Hochbau (Nordhorn).

31 mei '92.
In een wedstrijd tegen de Elsmöss Boys maakte Ben Mittendorff zijn 1000 wedstrijden voor Aogel United vol. In de rust boden zijn medespelers hem bloemen en een cadeau aan. Als tegenprestatie zorgde Benno na afloop voor een degelijke warme hap in Café Zomerlust.


6 jun '92.
RingenHenk en Annelies Stevelink gaven een feest bij Hotel Zomerlust ter gelegenheid van hun 12½ jarig huwelijk.

[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging bruiloft van Henk en Annelies op 1992-06-06

12 jul '92.
Dit jaar werd Aogel United overtuigend winnaar van het nederlaagtoernooi van Eefleens. Met de rust stond Aogel United nog met 0 - 1 achter tegen de Eefleens. Doch na een bak thee en een donderspeech van de trainer in de rust werden de zaken in de tweede helft energieker aangepakt en werd met oogstrelend spel de wedstrijd alsnog met de alleszeggende stand 4 - 2 gewonnen. De prijsuitreiking was op 17 juli na afloop van de laatste wedstrijd bij café Blom in Ootmarsum.

16 jul '92.
ooievaar

Geboren Marije. Dochter van Jan en Ria Vloothuis.20 okt '92.
Ringen


Feest bij Café-restaurant Ensink in Weerselo ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van Herman en Riky Mensink. Aogel United gaf op deze avond weer een voorstelling weg met zang en veel tekst.

dec '92.
In de competitie van de Hohenkörbenrunde 1992 haalde Aogel United een verdienstelijke vierde plaats, daarmee werd een verdienstelijk seizoen afgesloten. Kampioen werd dit jaar het team van Fc Lau Brechte uit het Duitse Ochtrup. De prijsuitreiking zou plaats vinden op 22 januari van het volgende jaar.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Hohenkörben Runde 1992

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1992.

Jan: 19 - De pas twintigjarige Fries Falko Zandstra wordt de jongste Europese schaatskampioen aller tijden.

Jan: 26 - Boris Jeltsin kondigt aan dat Rusland geen kernraketten meer op Amerikaanse steden zal richten.

Feb: 11 - In Nederland stort een F-16 neer in de Hengelose woonwijk Hasseler Es.

Apr: 12 - Euro Disney opent zijn deuren.

Apr: 29 - Nadat de politieagenten vrijgesproken werden van mishandeling van Rodney King breken in Los Angeles rellen uit.

Mei: 10 - PSV wordt landskampioen voetbal in Nederland.

Mei: 13 - Ajax wint de UEFA Cup door over 2 finalewedstrijden het Italiaanse Torino FC te verslaan.

Jun: 17 - Rusland en de Verenigde Staten tekenen een akkoord over de vermindering van hun aantallen wapens (START II).

Junl: 26 - Het in allerijl opgetrommelde Denemarken, vervanger van het geboycotte Joegoslavië, wint in Stockholm het EK voetbal door Duitsland in de finale met 2-0 te verslaan.

Jul: 25 - De Olympische Zomerspelen 1992 openen in Barcelona.

Sep: 20 - Het vliegveld Ypenburg gaat dicht.

Okt: 4 - Een vliegtuig van de Israëlische maatschappij El Al stort neer in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer en boort zich in twee flats. De Bijlmerramp kostte 43 mensen het leven.

Okt: 9 - Een meteoriet van 13 kg vernielt een auto in Peekskill, New York.

Dec: 21 - Op het vliegveld van Faro (Portugal) stort een DC-10 van Martinair neer. 56 mensen komen om.

Dec: 25 - Getooid met feestverlichting is de Zendmast Lopik de grootste kerstboom ter wereld.

Muziek:Bestverkochte singles in 1992:
1.Guns N' Roses - Knockin' On Heaven's Door
2.Dr. Alban - It's My Life
3.Double You - Please Don't Go
4.Snap! - Rhythm Is A Dancer
5.George Michael & Elton John - Don't Let The Sun Go Down On Me (Live)
6.Red Hot Chili Peppers - Under the Bridge
7.Inner Circle - Sweat (A La La La La Long)
8.Mr. Big - To Be With You
9.2 Unlimited - Twilight Zone
10.Mariah Carey & Trey Lorenz - I'll Be There

Bestverkochte album in Nederland:
1.Queen - Greatest Hits II