Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 16:36
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1998.


Zondag 11 jan 1998.
Steeds vaker had Aogel United een tekort aan spelers, zodat er noodgedwongen steeds vaker een beroep werd gedaan op gastspelers. Als de nood aan de man was waren deze personen steeds oproepbaar. De voornaamste gastspelers waren (en zijn nog): Frans Smellink, Fabian Teikotte, Ben Bruns, Mark Paalhaar, Paul Luttikhuis, Hossein Ali Amiri, Blado, Jan Wonnink, alsmede de nazaten(deze zijn inmiddels al wel beter dan hun ouwe heer) van enkele leden van AU. De registratie voor deze spelers begon op 11 jan 1998, hoewel ze allemaal al wel eens eerder voor Aogel United zijn aangetreden. Fabian Teikotte is inmiddels aangenomen als volwaardig lid.

Zondag 8 feb 1998.
In een thuiswedstrijd tegen Blau-Weiβ Hohenkörben speelde Leo Wiegink zijn 1000ste wedstrijd voor Aogel United. Tijdens de pauze van de wedstrijd werd Leo voorzien van de gebruikelijke attenties en felicitaties van zijn teamleden. Tijdens de derde helft in Hotel Zomerlust had Leo voor de nodige versnaperingen gezorgd en was het nog lang onrustig aan de stamtafel.

Zondag 15 feb 1998.
De grootste voetballers allertijden zoals Cruijff, Maradona en Pelé konden niet wat onze Harrie wel kon. Een unicum op de Nederlandse en buitenlandse voetbalvelden. Harrie Wiegink wist voor Aogel United maar liefst 1000 goals te scoren voor een en hetzelfde team. In een wedstrijd tegen de Sturmvögel uit Hilten maakte hij zijn 1000 ste goal. Voor deze prestatie had hij slechts 1102 wedstrijden nodig. Uiteraard werd dit heuglijke feit na afloop op zijn Aogel's gevierd. Harrie roept eenieder op die kan aantonen dat hij ook 1000 goals voor een en het zelfde team heeft gemaakt.
[ voor een krantenbericht klik je op onderstaande afbeelding]
Harry Wiegink scoort 1000x voor Aogel United op 1998-02-15

Vrijdag 6 mrt 1998.
De feestcommissie bracht ons dit keer bij Ten Dam in Tilligte voor een ouderwets gezellige kegelavond met uitgebreid diner.

Zaterdag 4 apr 1998.
Harry Wiegink wilde het feit dat hij 1000 maal voor Aogel United had gescoord samen met zijn teamgenoten op uitbundige wijze vieren. Derhalve organiseerde hij thuis een gezellige bijeenkomst voor de hele club. Want, zo liet hij weten: goals maken en winnen doe je met het hele team. Deze clubgedachte kon iedereen onderschrijven en de avond was nog lang en gezellig.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Aogel United viert dat Harrie Wiegink 1000 goals heeft gescoort

Vrijdag 22 mei 1998.
De klootschietwedstrijd tegen een samengesteld team van KV "Wilskracht" werd met enkele schoten verloren. De winst werd echter gehaald tijdens de barbecue bij Max in Groot Agelo.

Jun 1998.
Siegerehrung (dwz prijsuitreiking) van de "Alte Herrenmeisterschaftsrunde 1997/1998" op het sportterrein van Blau-Weiβ Bookholt. Aogel United eindigde bij de eerste deelname aan deze competitie op de achtste en laatste plaats. Deze lage klassering was te wijten aan de onbekendheid met de speelwijze van de alte herren van onze Duitse collega's. De intentie voor het volgende seizoen was dat we ons beter op deze speelwijze moesten instellen en daarmee de nodige punten te verzamelen. Op de ranglijst hadden we dus duidelijk de blik naar boven. Als kampioen van het siezoen 1997/1998 werd Waldsturm Frensdorf gehuldigd.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Alte Herren Liga seizoen 1997/1998

Zondag 12 jul 1998.
Nederlaagtoernooi van de Eefleens op het terrein bij De Molenberg in Reutum. Reeds met de rust keek Aogel United reeds tegen een achterstand van 1 - 3 aan. De tweede helft gaf echter geen verbetering in het spel, waardoor de wedstrijd met 1 - 6 werd verloren. Hiermee eindigde AU op de vierde plaats in het toernooi. De prijsuitreiking was na afloop bij café De Molenberg.

Vrijdag 17 jul 1998.
De traditioneel geworden wedstrijd tegen de Witmakers uit Reutum werd in een doelpuntrijke wedstrijd uiteindelijk toch nog gewonnen met 3 - 2. In de rust stond AU nog met 0 - 1 achter. Omdat we door omstandigheden niet bij Auke bij Hotel Zomerlust konden barbecuen werd er uitgeweken naar Café De Molenberg.

Zaterdag 15 aug 1998.
De fietsmiddag (en avond) van Aogel United begon in Agelo en voerde ons onder andere richting Tilligte en Lattrop. Er was een lange stop bij de Dinkel ter hoogte van de Sterrenwacht. Ter bevordering van de teambuilding moest er per team een vlot gebouwd worden die zeewaardig genoeg was om ermee over de Dinkel te kunnen roeien. Later op die middag werd het uitgebreide diner genuttigd bij café Hulsmeijers in Breklenkamp. Dit was weer en van de hoogtepunten van het jaar, ondank het feit dat enkele fietsers zich onder medische behandeling hadden moeten stellen.

Vrijdag 21 aug 1998.
Aogel United kreeg de eervolle uitnodiging om een afscheidswedstrijd te komen spelen tegen de Sturmvögel uit Hilten. Helmuth Derks zou dan zijn laatste wedstrijd spelen voor de Sturmvögel. Helmuth was jarenlang een van de drijvende krachten achter het team van de Sturmvögel. Hij was ook de contactpersoon met Aogel United. De wedstrijd en avond werden in stijl afgesloten.

Zondag 30 aug 1998.
Aanvang van de competitie 1998/1999 met een uitwedstrijd tegen K.K. Quendorf AH. Deze eerste wedstrijd werd met 0 - 3 verloren waardoor de hoge verwachtingen voor het nieuwe seizoen direct bijgesteld moesten worden. Deelnemers aan de "Alte Herren" Meisterschaftsrunde 1998/1999 waren de veteranen van: Kaiser Kicker Quendorf, Fc Lau Brechte, Waldsturm Frensdorf, Heseper SV, FG Mühlenesch, Blau-Weiβ Bookholt, Fc Blanke, SG Sieringhoek en Aogel United.

Zondag 20 sep 1998.
ooievaar

Geboren Esmée. Dochter van Frans en Mieke Smellink.Zondag 20 sep 1998.
Tonnie Steggink vestigde zich in een woning in de nabije omgeving van Zomerlust. Het lag dus voor de hand om hem in te lijven als speler. Temeer omdat zijn kwaliteiten als voetballer hem al vooruit waren gesneld. Ons scouting apparaat had zijn huiswerk dus goed gemaakt. Tonnie speelde zijn eerste wedstrijd voor Aogel United op 20 september 1998 tegen de Alte Herren van Waldsturm Frensdorf uit Nordhorn.

Vrijdag 30 okt 1998.
Huis Mensink


Barbecue op locatie bij Huize Mensink voor de hele meute. De gezelligheid was troef en de hoeveelheid vlees was meer dan voldoende. Want 's zondags na de wedstrijd kon de barbecue nog weer volop draaien.

Zondag 6 dec 1998.
Sinterklaas
De traditioneel geworden Sinterklaasbijeenkomst voor alle leden met hun kroost in de zaal bij Hotel Zomerlust is dit jaar niet meer doorgegaan omdat het geloof in deze heilige man tot het minimum is gedaald.


Dec 1998.
Halfweg de competitie van het seizoen 1998/1999 stond Aogel United troosteloos onderaan op de laatste plaats. Blau-Weiβ Bookholt en Fc Lau Brechte waren in een felle strijd gewikkeld om de fel begeerde eerste plaats.

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1998.

Jan: 5 - De wereldberoemde kleine zeemeermin in de haven van Kopenhagen wordt voor de tweede keer onthoofd.

Jan: 8 - Ontdekking van de chemische stof die er voor zorgt dat nicotine verslavend werkt.

Jan: 11 - De Nederlandse dartsspeler Raymond van Barneveld wint voor de eerste maal in zijn carrière de Embassy door in een spannende finale de Welshman Richie Burnett met 6-5 te verslaan.

Jan: 26 - Bill Clinton ontkent op de Amerikaanse televisie dat hij een seksuele relatie had met stagiaire Monica Lewinsky.

Feb: 22 - VN Secretaris-generaal Kofi Annan bereikt een akkoord met Saddam Hoessein over de voortzetting van de VN-wapeninspecties.

Apr: 23 - Marc Dutroux ontsnapt uit het gerechtsgebouw van Neufcháteau. Vier uur later wordt hij in de Ardense bossen van Herbeumont opgemerkt door een boswachter en gearresteerd.

Mei: 20 - Real Madrid wint de Champions League. In de finale in Amsterdam is de Spaanse voetbalclub met 1-0 te sterk voor het Italiaanse Juventus.

Jun: 3 - In Eschede (Duitsland) komen 101 mensen om als een ICE hogesnelheidstrein ontspoort.

Jun: 16 - Het Woordenboek der Nederlandsche Taal (WNT) is klaar. Het grootste woordenboek ter wereld[1] beschrijft tussen de 350 000 en 400 000 woorden.

Jul: 12 - Gastland Frankrijk wint voor de eerste keer in zijn geschiedenis de wereldtitel door Brazilië met 3-0 te verslaan in de finale van het WK voetbal.

Aug: 15 - Bij een autobomaanslag in Noord-Ierland van het Real IRA komen 29 mensen om en raken meer dan 200 anderen gewond.

Okt: 18 - Door de explosie van Jesse in Nigeria komen 1.082 mensen om het leven, waarmee het een van de dodelijkste explosies ooit is.

Nov: 8 - In de Pakistaanse stad Lahore wint de Nederlandse hockeyploeg voor de vierde keer de Champions Trophy.

Dec: 1 - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment (procedure van aftreding) van president Bill Clinton.

Muziek: Album top tien van 1998.
1.Marco Borsato - De Bestemming
2.Céline Dion - Let's Talk About Love
3.Eros Ramazzotti - Eros
4.Madonna - Ray Of Light
5.U2 - The Best Of 1980 - 1990 & B-Sides
6.Anouk - Together Alone
7.James Horner - Titanic (Soundtrack)
8.Era - Era
9.Total Touch - This Way
10.Volumia! - Volumia!