Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 15:09
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1993.


Vrijdag 22 jan 1993.
Bekeruitreiking van de "Meisterschaftsrunde 1992" in Gaststätte Zum Blauen Bock in Alte Piccardie. Siegfried Hölter kon Fc Lau Brechte feliciteren met het behalen van het kampioenschap en het bewerkstelligen van promotie naar de Hiltenrunde. Aogel United begon weliswaar slecht aan het seizoen maar eindigde toch nog op een verdienstelijke vierde plaats in de subtop. De grote delegatie van Aogel United bezocht na afloop nog enkele horecagelegenheden in de grensstreek.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Hohenkörben Runde 1992

Donderdag 4 mrt 1993.
Loting voor de "Volksbankenpokal der Grafschafter Freizeit- Fuβballmannschaften 1993". Deze loting vond plaats in Gaststätte Dorfkrug in Hesepe. Deelnemende teams waren dat jaar: Sturmvögel Hilten, Fc Lau Brechte, Nino Hochbau, Westfalia Bilk, SV Kloster Frenswegen, Fc Blanke, Blau-Weiβ Bookholt, Heseper SV I, Heseper SV II, Waldsturm Frensdorf I, Waldsturm Frensdorf II, Rot-Weiβ Bimolten, Fc Kronenstübchen, Kaiserkicker Quendorf, SF Itterbeck, Blau-Weiβ Hohenkörben en Aogel United. Het lot verbond Aogel United in de eerste wedstrijd met SF Itterbeck.

Zondag 14 mrt 1993.
Eerste competitiewedstrijd in de "Meisterschaftsrunde 1993" in een thuiswedstrijd tegen Westfalia Bilk. Na een ruststand van 1 - 2 werd de wedstrijd in de tweede helft kansloos uit handen gegeven. Eindstand: 1 - 11. Dit was overigens dezelfde uitslag als bij de eerste wedstrijd van het vorige jaar. De volgende teams namen deel aan de "Hohenkörbenrunde 1993": Spielbank Bad Bentheim, Sturmvögel Hilten, Waldsturm Frensdorf II, Heseper SV II, Kaiser Kicker Quendorf, SV Kloster Frenswegen, Blau-Weiβ Hohenkörben, SF Itterbeck, Fc Westfalia Bilk en Aogel United.

Maandag 12 apr 1993.
In de eerste ronde van het Pokalturnier 1993 werd thuis aangetreden tegen Sportfreunde Itterbeck. In een uiterst aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten werd de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. Na een ruststand van 2 - 1 kwam uiteindelijk de stand van 5 - 4 op het niet aanwezige scorebord.

Zaterdag 1 mei 1993.
ooievaar

Geboren Elke. Dochter van Harry en Josefien Wiegink.Zondag 2 mei 1993.
Helaas was het bekeravontuur van Aogel United in het Pokalturnier 1993 van korte duur. In de kwartfinale werd aangetreden tegen Rot-Weiβ Bimolten. In een pittige wedstrijd was het na negentig minuten 1 - 1. Hierdoor werd een verlenging noodzakelijk. Hierin bleek dat Aogel United te veel kracht tekort kwam en werd de wedstrijd alsnog uit handen gegeven. Einduitslag: 1 - 4.

Zaterdag 19 jun 1993.
Receptie bij 't Hogelinde(voorheen Pikkemaat) in Ootmarsum ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van v.v. KOSC uit Ootmarsum.
[voor uitnodiging en oude foto klik je op onderstaande afbeelding]
60-jarig jubileum van KOSC op 1993-06-19 60-jarig jubileum van KOSC op 1993-06-19

Zondag 18 jul 1993.
De prijzenkast werd aangevuld met een beker voor de derde prijs. Deze werd gewonnen op het nederlaagtoernooi van de Eefleens. Met de rust was de stand nog in het voordeel van Aogel United: 3 - 2. De winst werd echter in de tweede helft nog uit handen gegeven. Eindstand: 3 - 5. De prijsuitreiking was op 23 juli na afloop van de laatste wedstrijd bij café De Grens in Ootmarsum.

Dinsdag 10 aug 1993.
Ook de techniek speelt Aogel United wel eens parten. Tijdens een lichtwedstrijd tegen R.K.K Wilsum viel plotseling het licht uit. Het euvel was niet te verhelpen. Maar zoals Cruyff reeds filosofeerde: "Ieder nadeel heb zijn voordeel". En het bijkomstige voordeel hier was wel dat de geplande barbecue eerder kon beginnen.

Donderdag 28 okt 1993.

Na een lange slepende ziekte overleed Frans Luttikhuis. Frans was een gewaardeerd lid en voelde zich zeer verbonden met onze vereniging. Helaas mocht hij niet langer in ons midden zijn. Als robuuste centrumverdediger ging met hem een waardevolle speler voor de vereniging verloren.


Maandag 29 nov 1993.
RingenFeest bij de Molenberg ter gelegenheid van het 12½ huwelijk van Jan en Marian Wiegink.

Dec 1993.
In de Meisterschaft van de Hohenkörbenrunde 1993 prolongeerde Aogel United de vierde plaats, hetgeen best een uitmuntende prestatie genoemd mag worden. Kampioen werd dat jaar het team van Fc Westfalia Bilk. Ook in de Fair-Play competitie eindigde Aogel United op de vierde plaats.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Hohenkörben Runde 1993

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1993.

Jan: 20 - Bill Clinton volgt George H.W. Bush op als president van de Verenigde Staten.

Feb: 12 - Gruwelijke moord op James Bulger. Twee jongens van 10 jaar oud ontvoeren, martelen en vermoorden een peuter van drie jaar oud.

Feb: 26 - Het World Trade Center in New York wordt getroffen door een bomaanslag. Een autobom, die geparkeerd stond onder de noordelijke toren, gaat af en doodt zes mensen.

Apr: 19 Bij de bestorming van hun ranch in Waco (Texas) komen 80 leden van de Branch Davidians om het leven. Vermoed wordt, dat de meesten zelfmoord hebben gepleegd.

Mei: 16 - Voetbalclub VVV-Venlo wordt voor de eerste keer in de clubhistorie kampioen van de Nederlandse Eerste divisie.

Jul: 25 - Miguel Indurain wint de tachtigste editie van de Ronde van Frankrijk.

Sep: 29 - In Maharashtra in India komen ruim 10 000 mensen om bij een aardbeving.

Nov: 1 - Het verdrag van Maastricht treedt in werking. Officiële oprichting van de Europese Unie.

Dec: 2 - Astronauten repareren een optische fout in de ruimtetelescoop Hubble.

Dec: 15 - Het Verenigd Koninkrijk verbindt zichzelf tot het zoeken naar een oplossing voor Noord-Ierland met de Declaratie van Downing Street.

Muziek: Album top tien van 1993.
1.Soundtrack - The Bodyguard
2.Eric Clapton - Unplugged
3.Golden Earring - The Naked Truth
4.ABBA - Gold : Greatest Hits
5.Paul de Leeuw - Plugged
6.René Froger - Sweet Hello's & Sad Goodbyes
7.Eros Ramazzotti - Tutte Storie
8.Paul de Leeuw - Van U Wil Ik Zingen
9.Bon Jovi - Keep The Faith
10.Dire Straits - On The Night