Laatst bijgewerkt: 1-03-2021; 12:03
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2001.


7 jan '01.
Huis Mensink Herman en Riky Mensink hadden ons weer uitgenodigd voor de start van het nieuwe jaar voor de nieuwjaarsreceptie bij hun thuis. Vast onderdeel van deze receptie was de nieuwjaarsborrel en het heerlijke buffet. Voor de rest werd de morgen opgevuld met geklets in de ruimte. Johan Burink reikte na afloop nog het jaarverslag van 2000 uit.

21 jan '01.
Eerste training van het nieuwe jaar op ons oude veld bij Hotel Zomerlust. Na afloop wachtte er in ons thuishonk een goed gevulde tafel met stamppot moos en ribbetjes. Herman en Riky hadden ons weer een heerlijke maaltijd voorgeschoteld.

18 feb '01.
Het aankomende keeperstekort werd opgevuld door het aantrekken van Tonnie Geerdink. Zijn eerste wedstrijd speelde hij op 18 februari tegen T.V.O.-6 uit Beckum.

1 mrt '01.
Mede door uitstekend scoutingwerk van Tonnie Steggink werd Ben Scholten aan de selectie van Aogel United toegevoegd. Deze conditioneel sterke speler speelde zijn eerste wedstrijd op 1 maart 2001 tegen SV SuSa AH uit Suddendorf.

17 mrt '01.
Harrie, Josefien, Gerrit en Ingrid waren als vrijwilligers aangewezen om een feestavond te organiseren. Deze avond werd in de vorm gegoten van een theaterdiner. Dit alles vond plaats bij Snitzelhuis Kakelbont in Tilligte. Het personeel van Kakelbont bediende verkleed als theaterfiguren ons aan de goed gevulde dinertafel. Ook waren er kleine optredens op het kleine podium. Weer was het de organisatie gelukt om de vereniging iets nieuws voor te schotelen.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Jaarfeest bij Kakelbont in Tilligte op 2001-03-17

8 apr '01.
Hossein Ali Amiri een asielzoeker uit Afghanistan was de eerste die vanuit het asielzoekers centrum in Agelo bereid was het team van Aogel United te komen versterken. Amiri speelde zijn eerste wedstrijd voor Aogel United op 8 april 2001 tegen Fc Blanke AH uit Nordhorn.

6 mei '01.
Abraham Ben Mittendorff behaalde op 12 april van dat jaar de zeer respectabele leeftijd van 50 jaar. Omdat hij normaliter in het verre Tunesië vertoefd vanwege zijn bedrijf, wilde hij wel terugkomen om dit heugelijke feit vieren in het thuishonk van Aogel United in Agelo. Herman Damink overhandigde hem vanzelfsprekend weer het Abrahambeeldje. Abraham zelf verscheen ook nog op het toneel en gaf een denderende recital ten gehore. Voorts kon Ben diverse felicitaties en cadeau's in ontvangst nemen van zijn medespelers en van de vereniging. Hijzelf had er voor gezorgd dat de inwendig mens niets tekort zou schieten.
[Voor brief van Abraham klik je op onderstaande afbeelding]
Ben Mittendorff wordt 50 jaar 2001-04-12

25 mei '01.
De klootschietwedstrijd tegen een team van KV Wilskracht op hun voortreffelijke baan aan de Nijenkampsweg in Agelo werd ook dit jaar wederom verloren. Winst was er voor Aogel United vooral te halen in de afsluitende barbecue in het clubgebouw van Wilskracht.

22 jun '01.
De jaarlijkse barbecue van Aogel United vond dit jaar voor de verandering plaats bij Leo Alberink op de boerenhoeve. Tevens werd er gevierd dat hij, samen met zijn buurman in 1999, een brug had aangelegd over het water, dat hun twee landgoederen van elkaar scheidden. Het spreekt voor zich dat het een gezellige bedoening was op deze barbecue.
[voor krantenartikel klik je op onderstaande afbeelding]
Gespreks onderwerp tijdens barbecue op 2001-05-22

1 jul '01.
Een vijfde prijs kon Aogel United toevoegen aan haar toch al goed gevulde bekerkast. Deze prijs werd in ontvangst genomen op het nederlaagtoernooi van de Eefleens, dat gespeeld werd op het terrein van De Molenberg in Reutum. In de wedstrijd keek Aogel United met de rust reeds tegen een achterstand van 0 - 1 aan. Na de pauze schakelde de Eefleens er nog een tandje bij en wist de winst naar zich toe te trekken: 1 - 4. De prijsuitreiking was na afloop in café De Molenberg.

1 jul '01.
Na enige aarzeling werd ook Khachatrjan Vladimir Sergeevitch over de streep getrokken om de selectie aan te vullen. Blado (dit werd zijn roepnaam) speelde zijn eerste wedstrijd voor Aogel United op 1 juli 2001 tegen de Eefleens uit Ootmarsum.

6 jul '01.
Prijsuitreiking van de Meisterschaftsrunde 2000/2001 in het "Vereinsheim Blau-Weiβ Bookholt". Aogel United werd dat seizoen zesde. Voor AU was dit een meer dan uitstekend resultaat, gezien de krachtsverschillen tussen de teams. Wilfried Hollmann kon de kampioensbeker overhandigen aan de aanvoerder van Fc Blanke. In deze vergadering werd ook weer besloten om een bekerronde(met een uit en een thuiswedstrijd) in het leven te roepen. Blau-Weiβ Bookholt gaf te kennen dat ze zich bij de DFB zouden aansluiten, hetgeen betekende dat we met 7 teams in de competitie 2001/2002 zouden overblijven. Heinz Wipper van Fc Blanke(van de kersverse kampioen) voelde zich geroepen om samen met Jürgen Ehses op te treden als nieuwe Staffelleiter van de nieuwe rondes.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Alte Herren Liga seizoen 2000/2001

7 jul '01.
De traditionele fietstocht van Aogel United begon bij onze thuishaven in Agelo. Van daaruit ging het richting Ootmarsum, het Springendal en Duitsland. Natuurlijk werden er nog enkele horecagelegenheden bezocht om de dorstige kelen te laven. In Lage in Duitsland werd Het eetcafé van "De Krab" met een bezoek vereerd. Hier werden we getrakteerd op een heerlijke maaltijd door "oons Patries en Erik". Verder verliep de toch volgens het opgestelde schema.

15 juli '01.
Onze vrienden van Waldsturm Frensdorf waren van zins om de inwijding van hun nieuwe sportcomplex met clubgebouw te vieren met diverse activiteiten op en rondom het sportveld. Op zaterdag was er ook een kleine vertegenwoordiging van Aogel United aanwezig om onze jarenlange relatie verder te onderhouden. Tot onze verbazing wist onze delegatie de plaatsen 1 en 2 te bemachtigen met het daar traditionele "Torwandschieβen".
[voor openingsprogramma klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Opening nieuw sportcomplex van Waldsturm Frensdorf op 2001-07-15 Opening nieuw sportcomplex van Waldsturm Frensdorf op 2001-07-15

1 sep '01.
V.v. Stepelo(eerder Nachtegaal) speelde op 1 september haar allerlaatste reüniewedstrijd op het terrein van TVO, met aansluitend een reünie. Aogel United speelde in de loop der tijd menige wedstrijd tegen deze vereniging. De krachtsverschillen tussen de twee teams was altijd minimaal, waardoor er dus steeds een spannende wedstrijd voor het publiek op de mat werd gelegd. Na deze laatste wedstrijd zal deze vereniging voor eens en voor altijd historie zijn.
[voor krantenartikel klik je op onderstaande afbeelding]
Afscheid v.v. Stepelo op 2001-09-01

9 sep '01.
Aogel United moest aantreden in een uitwedstrijd voor het bekertoernooi tegen Fc Lau Brechte. In deze eerste van de twee bekerwedstrijden verloor Aogel United kansloos met 0 - 8. Tot de pauze(ruststand was 0 - 1) kon AU nog redelijk meekomen, doch daarna werden we door conditionele achterstand op een grote achterstand gezet. Het tweede deel volgde op 7 oktober. Deelnemers aan de bekerronde waren: SSV Quendorf, Fc Blanke, Nino Hochbau, SV Suddendorf-Samern, Fc Lau Brechte, SG Sieringhoek en Aogel United.

7 okt '01.
De tweede bekerwedstrijd tegen Fc Lau Brechte werd na een ruststand van 1 - 2 verloren met 1 - 3. Het resultaat van de twee wedstrijden betekende het einde van het bekeravontuur van Aogel United voor het seizoen 2001/2002. Het was teleurstellend dat Aogel United niet Europees kon overwinteren.

21 okt '01.
In een wedstrijd tegen Sieringhoek speelde Gerrit Wiegink zijn laatste wedstrijd voor Aogel United. Een ernstige ziekte dwong hem om met het voetballen te stoppen. Als eerste keeper van het team verliest AU een waardevolle kracht met het terugtreden van Gerrit. Hij kwam tot een totaal van 1001 wedstrijden voor Aogel United. Uiteraard blijft Gerrit de verrichtingen van Aogel United nauwlettend volgen.

dec '01.
Halverwege de competitie stond Aogel United op een gedeelde vierde plaats. Fc Lau Brechte en SSV Quendorf stonden puntgelijk samen op de eerste plaats. Ook het bekertoernooi was gevorderd tot de halve finales. AU was daarvoor reeds uitgeschakeld.
[voor tussenbalans klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Tussenbalans beker en competitie seizoen 2001/2002 Tussenbalans beker en competitie seizoen 2001/2002

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2001.

Jan: 1 - Een zware cafébrand in Volendam eist het leven van veertien jonge mensen en meer dan 150 jongeren lopen ernstige brandwonden op.

Jan: 26 - Bij een zware aardbeving (7,9 op de schaal van Richter) in India, in de buurt van de Pakistaanse grens, vallen 22 000 doden.

Mrt: 21 - De MKZ-crisis breekt uit in Nederland.

Apr: 1 - Nederland beleeft een primeur als de wet van kracht wordt die het huwelijk tussen twee personen van gelijk geslacht, in de volksmond ook wel het homohuwelijk genoemd, mogelijk maakt.

Mei: 23 - FC Bayern München wint de Champions League. In de finale in Milaan zegeviert de Duitse voetbalclub na strafschoppen (5-4) ten koste van het Spaanse Valencia.

Jul: 11 Herman Brood pleegt op 54-jarige leeftijd zelfmoord door van het Hilton Hotel in Amsterdam te springen.

Sep: 11 - Terroristische aanvallen op de Twin Towers van het World Trade Center in New York, en het Pentagon in Washington D.C..

Okt: 7 - Aanval Amerikaanse en Britse strijdkrachten op doelen in Afghanistan. Begin van de strijd tegen terrorisme.

Nov: 9 - In het tv-programma Zembla onthult Ad Bos een omvangrijke fraude bij de aanbesteding van openbare werken door de overheid.

Muziek: Album top tien van 2001.
1.K-otic - Bulletproof
2.Alessandro Safina - Insieme A Te
3.Anastacia - Not That Kind
4.Destiny's Child - Survivor
5.K3 - Alle Kleuren
6.Andrea Bocelli - Cieli di Toscana
7.U2 - All That You Can't Leave Behind
8.Live - V
9.Twarres - Stream
10.Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia