Laatst bijgewerkt: 03-03-2014; 21:28
Abrahambeeld.


Aogel United heeft voor haar trouwe leden een uitzonderlijke onderscheiding in het leven geroepen. In aanmerking hiervoor komen alle leden die de respectabele leeftijd van 50 jaar hebben bereikt. Een andere voorwaarde is ook dat hij de onderscheiding zelf moet bekostigen.

Abrahambeeld vervaardigd door Berend Seiger [voor een vergroting klik je op de afbeelding]

Het Abrahambeeldje.

Abraham Onderscheidingen zoals die uitgereikt worden ter gelegenheid van Koninginnedag, of de Oscaruitreiking zijn aan de leden van Aogel United niet besteed. Al kent onze vereniging wel degelijk personen, die er volgens onze eigen optiek, wel aanspraak op zouden kunnen maken. Een nominatie zou allerminst op zijn plaats zijn geweest.

Deze gedachte spookte al geruime tijd door het hoofd van Herman Damink. Hij zou en moest iets vinden voor de leden die zich op een of andere manier verdienstelijk hadden gemaakt voor de vereniging.

Alleen het vinden van een aansprekende verdienste was het moeilijkste aan deze opdracht. Hij kwam op het idee om bij het bereiken van de 50-jarige leeftijd een onderscheidingsteken uit te reiken aan de prominente jubilaris. Gezien onze levensstijl was het volgens hem een markante prestatie om die leeftijd te bereiken. Een reden voor een onderscheiding was dus gevonden.

Nu was het zaak om er een toepasselijke onderscheiding bij te zoeken. Een lintje of een oorkonde voor de Abraham vielen al snel af, omdat deze toch al snel in de oude sigarendoos bij de bidprentjes zou komen te liggen. Het zou iets tastbaars moeten zijn voor boven op de schoorsteenmantel of televisie, zodat er 's avonds bij bezoek over de club gekeuveld zou kunnen worden.

Het is dus begrijpelijk dat Herman uitkwam op een Abrahambeeldje. Op zoek naar een beeldende kunstenaar, kwam hij terecht bij Berend Seiger uit Oldenzaal. Deze bekende kunstenaar boetseerde een paar voorbeelden en daaruit werd een exemplaar uitgezocht dat aan alle eisen voldeed.

Het beeldje zou worden gegoten in brons en is echt uniek te noemen, want dit model is gegarandeerd exclusief voor Aogel United vervaardigd. Voor de prijs van Hfl 250,00 zouden er een 10-tal gemaakt kunnen worden.
Het beeldje met een hoogte van ± 23 cm stelt een voetballer voor op een leeftijd van boven de vijftig jaar. De ietwat kromme houding van het figuur op de sokkel verraadt ongetwijfeld zijn hogere leeftijd. Zonder in discussie te treden kunnen we stellen dat dit beeldje een gouden greep is geweest, waarmee de jubilaris zeer tevreden kan zijn.

Herman Damink zal verkleed als Abraham het felbegeerde beeldje uitreiken aan de 50-jarige op diens Abraham feest. Daarbij heeft hij een zeer toepasselijke speech op schrift gesteld.

De volgende leden komen in aanmerking voor een exemplaar voor het beeldje: Henk Alberink, Leo Alberink, Bennie Burink, Johan Burink, Herman Damink, Gerard Engbers, Henk Stevelink, Gerrit Wiegink, Harry Wiegink, Jan Wiegink, Leo Wiegink, Herman Mensink, Ben Mittendorff, Harry Krabbe, Jan Vloothuis.