Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 22:55
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2005.


Zondag 2 jan 2005.
Huis Mensink Nieuwjaarsreceptie in Huize Mensink. Allereerst werd er stil gestaan bij het plotselinge overlijden van de buurman. Bij het vorderen van de ochtend werden onder het genot van een hapje en een drankje diverse onderwerpen onder de loep genomen. Het jaarverslag van 2004 van Johan Burink gaf ook stof tot nadenken. Al met al een geslaagde receptie.

Zondag 9 jan 2005.
Bezichtiging van de gloednieuwe melkstal van de familie Stevelink. Aan de Steenmatenweg in Agelo hebben H. Stevelink & zonen hun melkveebedrijf aan de modernste eisen van deze tijd aangepast. Tijdens de rondleiding werd duidelijk dat niets aan het toeval is overgelaten. Volgens de kenners onder ons, is het bedrijf met een compleet nieuwe melkinstallatie, zo ingericht dat de familie Stevelink nog in lengte van jaren succesvol vooruit kan. Uiteraard was er na afloop nog een variant op de bekende derde helft.

Zaterdag 12 mrt 2005.
3-jaarlijkse feestdag naar Rotterdam en Delft. Alkrada had weer veel tijd en moeite gestopt in deze feestdag. Het resultaat was er dan ook naar. Om 08.00 uur was het vertrek met de touringcarbus "De Avonturier" uit Rossum. Door het krappe tijdschema werd het ontbijt genuttigd in de bus. In Rotterdam volgde een rondvaart door de haven. Op de "Abel Tasman" van rondvaartbedrijf Spido werden we comfortabel door de havens van Rotterdam geloodst. Het was een informatieve en leerzame cruise. Aansluitend was er voor de dames en heren een uitgebreide lunch gereserveerd boven in de Euromast met uitzicht over Rotterdam. Ondanks de lauwe koffie hebben we het ons goed laten smaken. Daarna ging het op weg naar Delft. Twee lieftallige jonge dames hebben ons rondgeleid door een winderig en koud stadje. Na de rondleidingen had het merendeel van het gezelschap wel enige behoefte aan een glaasje Grolsch. Het werd echter Heineken in Eetcafé Billy Beer.Na hier enkele uren vertoefd te hebben, werd de terugtocht naar Twente aanvaard. Onderweg werd het restant van de blikjes, hardgekookte eieren en broodjes aan de man gebracht. Als afsluiting van een geslaagde dag had Alkrada een diner georganiseerd bij café-restaurant Rouwers in Agelo. Het was een dag om weer aan terug te denken.
[voor uitnodiging en foto's klik je op een van onderstaande afbeelding]
Uitstapje van Aogel United naar Rotterdam op 2005-03-12 Uitstapje van Aogel United naar Rotterdam op 2005-03-12 Uitstapje van Aogel United naar Rotterdam op 2005-03-12 Uitstapje van Aogel United naar Rotterdam op 2005-03-12

Maandag 25 apr 2005.
Om ± 10.00 uur was het verzamelen bij ons thuishonk in Agelo voor het vervaardigen van de Abraham voor ons 50-jarig lid Leo Alberink. Doordat de nodige voorbereidingen reeds perfect waren uitgevoerd was de arbeid die avond slechts een peulenschilletje. Als vrijgezel had Leo zijn zoektocht naar vrouwelijk schoon al opgegeven. Om hem een hart onder de riem te steken hadden we gedacht een Sarah voor hem te fabriceren. Dit alles onder het actuele motto: "Boer zoekt vrouw, kinderen geen bezwaar" naar het gelijknamige tv-programma uit die dagen. Voor de gigantische tent in zijn voortuin werd deze Sarah pontificaal naast de andere Abrahams neergezet. In de braadpan had Sarah nog "spek met bakleewerworst" hetgeen Leo zich direct goed liet smaken. Verder een gezellige avond.

Vrijdag 29 apr 2005.
Abraham

Feestavond ter gelegenheid van het Leo's 50ste verjaardag en van zijn tweelingbroer Frans in de immens grote tent op erve Alberink. Het was een perfect georganiseerde feestavond met alles er op en eraan. Alle aanwezigen, die in groten getale verschenen, hebben zich naar vermogen uitgeleefd die avond. De jubilarissen waren na afloop zeer tevreden over de afloop van hun party.
[voor uitnodiging klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Leo en Frans Alberink zien Abraham op 2005-04-29 Leo en Frans Alberink zien Abraham op 2005-04-29

Vrijdag 20 mei 2005.
De traditionele wedstrijd tegen De Witmakers uit Reutum werd met 7 - 5 gewonnen. De ruststand was 2 - 1. Zoals de eindstand deed vermoeden was het een gelijkopgaande strijd en had de winnaar ook Witmakers kunnen heten. Na afloop was er de traditionele gezamenlijke barbecue bij De Molenberg.

Vrijdag 24 jun 2005.
De jaarlijkse BBQ op het erf van landbouwer Alberink in Agelo. Deze traditionele BBQ was weer ouderwets gezellig en de laatste gasten hadden er pas na middernacht meer dan genoeg van.

Vrijdag 8 jul 2005.
Bekeruitreiking bij de Gaststätte Kerkhoff in Quendorf van de "Grafschafter Freizeit-Fuβball 2004/05". Staffelleiter Heinz Wipper kon de kampioensbeker uitreiken aan het team van Nino Hochbau. Tevens werd Nino gehuldigd als de winnaar van de bekerronde. Aogel United eindigde op de zevende plaats in de competitie van 2004/05. De beloning was een lederen bal. Wederom hebben twee teams( n.l. Quendorf I en Fc Lau-Brechte I) te kennen gegeven te stoppen met deelname aan de competitie van 2005/06. Bovendien twijfelde Fc Lau-Brechte II nog over terugtreding. Er bleven dus nog maar slechts 6 teams over. Dit betekende dat het aantal teams tot het nog aanvaardbare minimum was genaderd.
[voor eindstand of regelement klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Eindstand Grafschafter Freizeit Fuβball Runde seizoen 2004/2005 Eindstand Grafschafter Freizeit Fuβball Runde seizoen 2004/2005

Zaterdag 9 jul 2005.
Jaarlijkse fietsdag voor alle leden. Start van deze traditionele fietstocht was bij onze uitvalsbasis bij Mans. De organisatie was dit jaar in handen van Harry Wiegink, dus dat zat wel goed. De eerste pitstop was bij Camping De Witte Berg in Nutter. De tocht leidde ons verder door de natuurgebieden van het Springendal, alwaar bij de toren de eerste tussenstop met versnaperingen gepland was. Via watermolen Bels werd een tweede grote pauze ingelast bij de forellenvijver van de Broekbeke in Geesteren. De vangst bij deze vijvers was overweldigend volgens insiders. Het diner dat genuttigd werd bij de visvijver was meer dan geweldig. Via Vasse(Bolscher) en Agelo(Max) werd het eindpunt bereikt bij 'n Deurloop in Ootmarsum. Om ± 02.00 uur werd de aftocht geblazen.
[voor foto's klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
2005-07-09 Jaarlijkse fietsdag van Aogel United 2005-07-09 Jaarlijkse fietsdag van Aogel United 2005-07-09 Jaarlijkse fietsdag van Aogel United 2005-07-09 Jaarlijkse fietsdag van Aogel United 2005-07-09 Jaarlijkse fietsdag van Aogel United

Zondag 10 jul 2005.
Aogel United behaalde een zesde en daarmee de laatste plaats op het nederlaagtoernooi van de Eefleens bij de Molenberg. Op de dag na de fietsdag werd een fikse nederlaag met 2 - 12 geleden. De prijsuitreiking was direct na afloop bij de Molenberg.

Vrijdag 19 aug 2005.
De traditionele wedstrijd in en tegen RK Wilsum werd die avond gespeeld in regenachtige weersomstandigheden. Doordat nog menige speler op vakantie was, moest Aogel United aantreden met een gelegenheids elftal. Met een jeugdig viertal(Wouter, Rutger, Cor en Timo) in de gelederen werd er de eerste helft fris van de lever gespeeld en de tegenstander onder druk gezet. Dit resulteerde in een verdiende voorsprong met de rust: 2 - 0. In de tweede helft lieten onze Duitse sportvrienden zien waarin ieder Duits team goed zijn n.l. vechten tot het laatste fluitsignaal. Met hun kenmerkende vechtersmentaliteit wisten ze nog terug te komen in de wedstrijd. In en spannende tweede helft met veel doelpunten was AU aanvankelijk de kluts volkomen kwijt maar wist in het laatste gedeelte de schade nog beperkt te houden. Met de eindstand van 4 - 4 kregen beide partijen waar ze, gezien het spelbeeld, ook recht op hadden. Ter afsluiting was er na de wedstrijd het gebruikelijke "Grillen". Ter sprake kwam hier ook nog de overeenkomst tussen deze wedstrijd en de wedstrijd tussen onze nationale elftallen (ook gelijk (2 - 2) en Nederland eerst op voorsprong). Het barbecuevlees met "boeklapp'n", wurst en carbo's werd met de nodige drank gulzig naar binnen gewerkt. Onze Duitse vrienden maakten nog een foto-impressie van deze avond.
[voor foto's klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
2005-08-19 Interland tegen RK Wilsum 2005-08-19 Interland tegen RK Wilsum 2005-08-19 Interland tegen RK Wilsum 2005-08-19 Interland tegen RK Wilsum 2005-08-19 Interland tegen RK Wilsum 2005-08-19 Interland tegen RK Wilsum

Zondag 28 aug 2005.
's Avonds rond half tien was het weer verzamelen in ons thuishonk in Agelo. Hier moest van zeer schamele middelen nog een redelijke Abraham geknutseld worden. Door het grote creatieve vermogen van enkele leden was dit wonderbaarlijk gelukt. Zelfs de tekst op een bord was geen probleem: kort maar krachtige tekst. Hiermee werd er richting Gerrit Hagedoorn en Ingrid in Hengelo gekoerst. Aldaar werd onze Abraham naast zijn medelotgenoten in de tuin gepoot. Daarna was het nog lang rumoerig aan de Oldenzaalsestraat.

Maandag 29 aug 2005.
Abraham
Het Abrahamfeestje van Gerrit Hagedoorn was bij Jan Waaijer in Langeveen. Gerrit en Ingrid hadden gezorgd voor een sfeervolle ambiance in de dito zaal van Waayer. De diskjockey bracht met uitgelezen muziek en afgestemd sfeerlicht de zwang erin. De koks hadden achter de schermen hun huiswerk goed gemaakt, want van het perfecte buffet werd gretig gebruik gemaakt. Ook de obers deden hun werk naar ieders tevredenheid.
[voor uitnodiging klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Gerrit Hagedoorn ziet Abraham op 2005-08-29 Gerrit Hagedoorn ziet Abraham op 2005-08-29

Zondag 18 sep 2005.
Start van de Grafschafter Freizeit Fuβball Competitie seizoen 2005/2006 met een uitwedstrijd tegen Rot-Weiβ Bimolten/Blau-Weiβ Hohenkörben. De eerste helft ging redelijk gelijk op maar Aogel kon niet voorkomen dat de tegenstander een keer scoorde. Na de pauze werd de overmacht te groot en wist Bimolten/Hohenkörben nog 5 keer het net te vinden. De eindstand was daarmee 0 - 6. De wedstrijd kende een wel zeer ongelukkig einde doordat luttele seconden voor het laatste fluitsignaal Thomas Stegink van Bimolten/Hohenkörben zijn been brak. In een verslagen stemming moest er nog zeker een half uur op de ziekenwagen gewacht worden. De eerste wedstrijd van het seizoen 2005/2006 was daarmee meteen teneinde. De deelnemers aan de editie 2005/2006 waren: Bimolten/Hohenkörben 1, Fc Lau-Brechte AH, SSV Quendorf AH, Suddendorf-Samern AH, Nino Hochbau AH en Aogel United AH. Hiermee is wel het minimale aantal deelnemers bereikt, om een fatsoenlijk en competitief seizoen tot een goed einde te brengen.

Zondag 2 okt 2005.
Aanvang van de Grafschafter Freizeit-Fuβball Pokalrunde 2005/2006 met een uitwedstrijd tegen SSV Quendorf AH. Omdat AU slechts met 8 man kon aantreden werd er overeengekomen dat Aogel United de bekerwedstrijd met de reglementaire uitslag van 0 - 5 had verloren. Aogel United kreeg een paar spelers van Quendorf in de gelederen, waardoor er toch nog op vriendschappelijke basis een wedstrijd gespeeld kon worden. Deze werd met 1 - 1 gelijkgespeeld. Aan het bekertoernooi van 2005/2006 namen de volgende teams deel: SV Suddendorf-Samern AH, Bimolten/ HohenkÖrben 1, Nino Hochbau AH, SSV Quendorf AH en Aogel United. De eerste en de tweede ronde zou bestaan uit een uit en een thuiswedstrijd. Daarna brak er het zogenaamde knock-out systeem in werking.

Zaterdag 22 okt 2005.
Rond 10 uur werd er weer verzameld bij ons thuishonk in Agelo om wederom een Abraham in elkaar te flansen voor de 50-jarige Gerard Engbers. Door een gedegen voorbereiding van enkele heldere geesten had dit niet zoveel voeten in aarde. Ook de bijbehorende tekst was in dit geval snel gevonden en creatief op het bord aangebracht. Tegen middernacht togen we richting Ootmarsum en werd onze Abraham temidden van de anderen geplaatst. Gelukkig kwam Gerard nog naar buiten om het resultaat te aanschouwen en ons binnen te roepen. In de overvolle huiskamer was gezorgd voor een hapje en een drankje. Om 12 uur precies kon Gerard de felicitaties van eenieder in ontvangst nemen.

Zondag 23 okt 2005.
Abraham
Op uitnodiging van Gerard Engbers was Aogel United aanwezig op zijn Abraham party bij Hotel 'De la Poste'(daarna Het Koetshuis geheten). Op deze gezellige avond werden er meerdere voordrachten opgevoerd waarbij de levensloop van Gerard onder en vergrootglas werd gehouden. Ook Aogel United kon daarbij niet achter blijven en had daarvoor Mart Smeets en Jan Mulder uitgenodigd om acte de presence te geven. Met geraffineerde sketches werden er enkele highlights uit het leven van Gerard nader toegelicht. Ook ontving hij uit handen Van Mart Smeets het exclusieve Abrahambeeldje als teken van verdienste. De crew van Studio Sport hadden in Schotland ook nog enige research verricht en kwamen op de proppen met zijn verre familieleden. Glen Mac Writer en Garry Old Narrowman waren eveneens 50 jaar en fervente doedelzak spelers. Ze gaven een voorstelling ten beste op deze muziekinstrumenten.
[voor uitnodiging klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Gerard Engbers ziet Abraham op 2005-10-23 Gerard Engbers ziet Abraham op 2005-10-23

Donderdag 6 nov 2005.
Na de reglementaire nederlaag van 0 - 5 van de eerste wedstrijd in het bekertoernooi, was er vandaag dus de return tegen SSV Quendorf. Aogel United begon om de 5 - 0 achterstand in te lopen voortvarend aan de wedstrijd. Maar met de rust was de stand nog 1 - 1 en daarna was de tijd de grootste tegenstander van Aogel United. Volgens de ongeschreven wet in het voetbal valt het doelpunt aan de verkeerde kant n.l. in het doel van de niet scorende en aanvallende partij. Dit was ook in deze wedstrijd het geval. De wedstrijd werd met 2 - 3 verloren, waarmee Aogel United uitgeschakeld was voor de volgende ronde.

Dec 2005.
De eerste helft van de competitie van 2005/2006 eindigde Aogel United op een gedeelde vijfde plaats met een iets slechter doelsaldo. Er was dus nog perspectief om de laatste degradatieplaats te verlaten. Daartoe moest er in de tweede competitiehelft wel aanzienlijk beter gepresteerd worden. En AU zou vaker met een voltallige selectie moeten aantreden, want de meeste punten werden gemorst in wedstrijden met een ondertal aan spelers of niet geheel fitte spelers.
[voor tussenstand klik je op onderstaande afbeelding]
Tussenstand Grafschafter Freizeit Fuβball Meisterschaft seizoen 2005/2006

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2005.

Jan: 14 - De ruimtesonde Huygens landt op de Saturnusmaan Titan.

Jan: 31 - In Irak worden voor het eerste in decennia verkiezingen gehouden waaraan meer partijen meedoen. Ondanks aanslagen van militante soennieten is de opkomst onverwacht hoog.

Apr: 2 - Paus Johannes Paulus II overlijdt aan de gevolgen van een septische shock en hartstilstand. Op 19 april wordt, na een conclaaf van slechts anderhalve dag, de Duitse kardinaal Joseph Ratzinger verkozen tot zijn opvolger. Hij neemt de naam Benedictus XVI aan.

Jun: 28 - De aandeelhouders van Koninklijke Olie en van Shell gaan akkoord met een volledige fusie. De nieuwe onderneming heet Royal Dutch Shell, is ingericht naar Engels recht en heeft haar hoofdkwartier in Den Haag.

Jul: 7 - Terroristische aanslagen in Londen in het openbaar vervoer; 52 doden en minimaal 700 gewonden.

Aug: 8 - Iran verklaart aan de verrijking van uranium voor vreedzame doeleinden te willen gaan werken.

Aug: 13 - Talpa begint met het uitzenden van programma's.

Aug: 17 - 23 - Israël trekt zich terug uit de Gazastrook. Het Israëlische leger evacueert de 8000 achtergebleven kolonisten tegen hun wil.

Aug: 9 - De orkaan Katrina trekt verwoestend over de stad New Orleans.

Sep: 11 - De Nederlandse judoka Dennis van der Geest wordt in Caïro wereldkampioen judo in de open klasse.

Okt: 19 - In Irak begint het strafproces tegen voormalig dictator Saddam Hoessein.

Okt: 27 - Elf uitgewezen asielzoekers komen om in een brand in het detentiecentrum op Schiphol-Oost.

Nov: 1 - Voor het eerst brengt een Russische president een bezoek aan Nederland: Vladimir Poetin.

Dec: 9 - Laatste ritten van de traditionele Londense Routemaster-dubbeldekkerbus in de gewone dienstregeling. Er blijven nog wel Routemasters rijden op de museumlijnen.

Dec: - De gewichtsconsulente Sonja Bakker scoort met haar boek "Bereik je ideale gewicht" een megabestseller. Nederland slaat massaal aan het "Sonjabakkeren".

Muziek: Album top tien van 2005.
1.Katie Melua - Piece By Piece
2.Anouk - Hotel New York
3.Robbie Williams - Intensive Care
4.Jan Smit - Jansmit.com
5.Coldplay - X&Y
6.Guus Meeuwis - Tien Jaar Levensecht
7.Kane - Fearless
8.Madonna - Confessions On A Dance Floor
9.Keane - Hopes And Fears
10.Il Divo - Il Divo