Laatst bijgewerkt: 01-03-2021; 10:27
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2010.


Zondag 17 jan 2010
De nieuwjaarsreceptie van A.U. begon om 10.00 uur bij Harry en Josefien Wiegink. Als traditionele Nieuwjaarsborrel werd ons een heerlijke kruidenbitter ingeschonken. Daarna konden we aanschuiven aan een uitgebreid ontbijt. En daar was helemaal niets mis mee, er was zelfs nog keuze uit een hard en/of een zachtgekookt scharrelei. Voldaan konden we ons daarna opmaken voor een fikse wandeling door de wit besneeuwde natuur. Het doel van de wandeling was een bedrijfsbezichtiging bij Heisterkamp Dranken en Wijnkopers. De rondleiding werd toegelicht door een drietal ingehuurde werknemers van Heisterkamp. Opmerkelijk was er wel veel belangstelling voor de uitleg over de grote kluiskraak enige tijd geleden. Na een afscheidsdrankje aanvaardden we de terugtocht naar huize Wiegink. Daar werd de middag afgesloten met de gebruikelijke verhalen onder het genot van een hapje en een drankje.

Zondag 28 feb 2010
De koffie met krentenwegge stond bijna klaar bij Jan en Corrie toen we bij hun binnen kwamen vallen. Jan was namelijk de organisator van de bijeenkomst nieuwe stijl van de maand februari. We hadden daarbij zelfs een primeur: Voorzitter Ben Mittendorff was zelfs vanuit Tunesië naar Ootmarsum gekomen om aan deze bijeenkomst deel te nemen. Na de koffie begaven we ons op pad, door het druilerige weer, naar de glasgalerie van glaskunstenaar Frans Houben. Frans himself gaf ons op een luchtige wijze uitleg over zijn hobby en beroep nl. Het werken met glas op een artistieke manier. Na deze interessante excursie keerden we al wandelend door het oude stadje Ootmarsum terug naar café Bernhard. Daar werd onze bijeenkomst voortgezet met de nodige versnaperingen.

Dinsdag 30 mrt 2010
De bijeenkomst nieuwe stijl begon met een ontbijt in de openlucht op het Springendal. Organisator was Leo Wiegink, bijgestaan door Joke. De opkomst was met 11 man en een jachthond zeer goed te noemen. Op het programma stond een fikse wandeling van z o'n dik uur door het prachtige natuurgebied van Het Springendal. De flora en fauna waren om deze tijd van het jaar net bezig uit de winterslaap te ontwaken. De wandeling voerde ons over smalle paadjes en brede lanen door bos en hei, langs de bekende bronnen en over heuvelachtig terrein. Het eindstation was zoals gepland bij Camping "Bij de Bronnen" in Nutter. Daar in de kantine deden we ons tegoed aan een pilsje en diverse borrelhapjes.

Zondag 25 apr 2010
De bijeenkomst nieuwe stijl begon op zondag 25 april net als vroeger met het rondlummelen op de speelplaats van 'n Boaken, de lagere school van Agelo. Voor de meesten geen onbekende plaats. Daarna voerde Henk Alberink het peloton fietsers richting de Ageler Es. De volgende stop was bovenop de Kuiperberg bij de Oriënteertafel. Het uitzicht was daar overweldigend bij het prachtige weer, al stond een bomenpartij volgens sommigen nog aardig in de weg. Na een lange, maar toeristische, etappe kwamen we in Duitsland uit bij "Heinz" op de Lönsberg. Na een paar Brinkhoffjes hebben we met ons allen nog even een elftal halve haantjes met patat verorberd. Onderweg naar Agelo haakte het grootste gedeelte van de meute af bij café De Grens. De grote opkomst maakte van deze bijeenkomst wederom een succesverhaal.

Zondag 2 mei 2010
Fc Twente kampioen FC Twente Kampioen van Nederland!!...
FC Twente is een Nederlandse professionele voetbalorganisatie uit Enschede die op 1 juli 1965 werd opgericht. Kernwaarden van FC Twente zijn "voetbal, ambiance en solidariteit". Tevens zijn dit de belangrijkste pijlers die de club probeert uit te dragen onder het geïnspireerde motto "meer dan een club". De traditionele uitrusting van FC Twente bestaat uit een volledig rood tenue. De "Tukkers" spelen hun thuiswedstrijden in De Grolsch Veste. Tot medio 1998 was Stadion Het Diekman de thuisbasis van de club.
Sinds de oprichting in 1965 speelt de club betaald voetbal. Met uitzondering van het seizoen 1983/84 kwam de club constant uit in de Eredivisie. Op de UEFA ranglijst van de beste voetbalclubs in Europa stond FC Twente voor het jaar 2012 als derde Nederlandse club op de 36e plaats. Op de eeuwige ranglijst van de Eredivisie bevindt de club zich vanaf het najaar van 2009 op de vierde plaats. FC Twente werd voor het eerst in haar historie landskampioen in het seizoen 2009/10.

Zondag 30 mei 2010
De bijeenkomst nieuwe stijl van zondag 30 mei had een start bij Fraans Marie in Albergen. Organisator was Ben Burink. Het begon met regen, dus eerst koffie drinken bij Alwie. Tegen 10.45 uur zijn we gestart met de zware, helse en barre tocht met steps door weer en wind. Het was ondertussen wel droog geworden. Slechts 10 personen wisten de barre omstandigheden te trotseren en de afstand van ongeveer 9 km te volbrengen. Door drie keer een extra fourageringsstop (blokjes kaas en worst) in te stellen, was de tocht redelijk vol te houden. Ongeveer 200 meter voor Fraans Marie deden de onheilspellende donkere wolken aan de lucht weinig goeds voorspellen. Het tempo werd door deze dreiging wel iets opgevoerd. Maar het is wonderwel droog gebleven. Daarna was er aandacht voor het binnenste van de mens.

Vrijdag 25 jun 2010
Vrijdag 25 juni was er weer de jaarlijkse BBQ voor alle leden. Ook dit jaar vond die weer plaats bij Leo op de boerderij. Natuurlijk had Leo z'n zaakjes weer goed voor elkaar en was alles tot in de puntjes verzorgd. Mede door het mooie weer die avond, was het weer een geslaagde barbecue. Er is wel nog aardig wat vlees overgebleven, want er was tamelijk ruim ingeslagen.

Zaterdag 26 jun 2010
Zaterdag 26 juni was Aogel United uitgenodigd om deel te nemen aan het Kleinfeldturnier in Quendorf. Helaas hebben we dit moeten afzeggen. Tevens was daar na afloop de bekeruitreiking van de Grafschafter Freizeit Fuβball Liga. Nino Hochbau werd de winnaar van deze competitie. Fc Lau-Brechte wist beslag te leggen op de beker van het bekertoernooi.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Grafschafter Freizeit Fuβball Runde seizoen 2009/2010

Zondag 27 jun 2010
Zondag 27 juni was wel een bijzonder warme dag voor een bijeenkomst nieuwe stijl. Dit keer was Johan Burink de organisator. Verzamelpunt was de tuin aan de Bachstraat 25 in Tubbergen. Na een bakje koffie met broodjes werd begonnen aan een pittige fietsroute rondom Tubbergen. Onderweg passeerden we enkele prachtige en nog onbekende natuurgebieden. Vanwege de hitte moesten we onderweg een extra pauze inlassen bij Camping 'n Kaps. Daarna werd de route nog met enkele etappes ingekort en werd het eindpunt al snel bereikt. Dit eindpunt staat bekend als Hotel Fortkamp in Tubbergen. Op het prachtige terras voor de oranje geschilderde voorgevel was het uitermate goed vertoeven en konden we weer op normale temperatuur komen. Hier ontsproot dan ook een ludiek idee aan de geesten van de aanwezigen. Zelfs de pilsjes begonnen steeds beter te smaken en de gehaktbal was daar nog beter dan iedereen al beweerde.

Vrijdag 20 aug 2010
Op vrijdag 20 augustus stond weer de traditionele wedstrijd tegen RK Wilsum op de agenda. Helaas hebben we moeten besluiten om aan onze jaarlijkse ontmoeting met RK Wilsum een einde te maken. Door gebrek aan voldoende spelers aan beide zijden is een jarenlange traditie ten einde gekomen. Ook voor het grillen na afloop van de wedstrijd was er niet voldoende animo. Het verstek laten gaan van de oude garde bij dit prachtige evenement was wel de grootste teleurstelling. Helaas maar waar.

Zaterdag 21 aug 2010
Ringen Joke en Leo Wiegink waren op 2 augustus 25 jaar getrouwd. Dit werd gevierd met een bruiloft bij "De Noordergraaf" in Harbrinkhoek. 21 Augustus was een warme en aangename zaterdagavond. Zowel binnen als buiten was het goed vertoeven. Het bruidspaar liet enige tijd op zich wachten, maar verscheen toch met veel toeters en bellen in een heuse verlengde Hummer. Wat er volgde was een avond met veel sketches, dans en een optreden van de eeuwige rocklegende Elvis. Onder muzikale leiding van de vertrouwde disco Smileface en de kookkunsten van de chef-kok werd het een onvergetelijke avond.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Leo en Joke Wiegink 25 jaar getrouwd op 2010-08-02

Zaterdag 4 sep 2010
Zaterdag 4 september was weer een prachtige dag voor onze jaarlijkse fietsdag. Herman en Johan waren hiervan de organisatoren. Het startpunt bevond zich bij Herman in Ootmarsum. De koffie met koek en krentenwegge viel goed in de smaak. Daarna werd er begonnen aan de prachtige fietsroute die Herman uitgedokterd had. Volgens sommigen was de eerste etappe te lang want er werd gesmeekt om een stop om de bidons bij te kunnen vullen. Daar werd geen gehoor aan gegeven, want er moest een deadline gehaald worden. In Mander kwamen we aan bij onze plaats van activiteit van deze dag. Op de locatie van Artica in Mander troffen we een tiental ronkende antieke tractoren aan. Er volgde een toerrit met deze bolides door de prachtige natuur. Op de parkeerplaats bij de brandtoren aan de Hooidijk was een tussenstop gepland. Tine en José brachten ons hier eten en drinken. Onze fotograaf kon zich hier uitleven op de machines met hun trotse berijders. De route terug naar het beginpunt trok veel bekijks van omstanders. Na dit evenement vervolgden we onze fietstocht, met onderweg veel vals plat, naar Heinz van het bekende "Zum Lönsberg" in het Duitse Hesingen. Hier hebben we een drietal uren doorgebracht met het verorberen van enkele haantjes en een paar schnitzels. Natuurlijk vloeide ook het bier rijkelijk. Met halsbrekende toeren werd in het donker over het heideveld de weg terug afgelegd. In Ootmarsum werd nog de "De Poort" met een laatste bezoek vereerd. Daarna was een schitterende dag weer ten einde.
[hieronder zie je een dia serie over deze fietsdag]


[voor het Picasa fotoalbum klik je op: Picasa album]

Zondag 17 okt 2010
De bijeenkomst nieuwe stijl van zondag 17 oktober werd georganiseerd door Herman Damink. Bij ons verzamelpunt in Fleringen waren enkele personen toch weer redelijk laat ter plekke. Van daaruit vertrokken we naar "De Boderie" in Albergen. De Boderie is een plattelandswinkel, pluimveebedrijf, minicamping en boerderij ineen. Thea en Gerrit Lansink runnen dit bedrijf en zijn daarin vooruitstrevend en timmeren voortdurend aan de weg. Thea en Gerrit hadden voorheen een boerenbedrijf in Agelo, dus helemaal onbekend waren ze niet voor ons. Na ontvangst werden we getrakteerd op koffie met gebak in de pas gerealiseerde nieuwbouw. Daarna leidde Gerrit ons rond over het bedrijf en had overal een levendig verhaal bij. Alles kwam aan ons voorbij: geen kippen, eieren-inpaklokaal, appartementen, katten, honden, campingplaats, Poitou-ezels, golfbaan, skelters, winkel met (vergader)ruimte enz. enz. Uiteraard hebben we vervolgens bij elkaar gezeten in de ontvangstruimte. Daar kregen we natuurlijk een promotievideo te zien van het bedrijf. Maar als klap op de vuurpijl had Gerrit ook nog speciaal voor ons een heel oud filmpje uit zijn Agelo-tijd met zijn ouders en verdere familie. Enkelen onder ons herkenden nog de mensen op dit oude filmdocument. Het biologische weizenbier smaakte perfect bij deze entourage. Ook de kaas, worst en de warme hap droegen bij aan een geslaagde bijeenkomst.

Zondag 31 okt 2010
Ringen Ria en Johan Burink waren op zondag 31 oktober 25 jaar getrouwd. De bijbehorende bruiloft werd gehouden bij dancingdiscotheek "Bays" in Reutum. Niet zoals menigeen verwacht had, werd deze niet gehouden in de grote zaal maar in de oergezellige disco van Bays. Natuurlijk ontbrak in deze entourage niet de muzikale noot. Een speciaal optreden van Rene van der Veen was een van de hoogtepunten van deze avond.
[voor uitnodiging klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Johan en Ria Burink 25 jaar getrouwd op 2010-10-31 Johan en Ria Burink 25 jaar getrouwd op 2010-10-31

Zondag 21 nov 2010
Gerard Engbers organiseerde de laatste bijeenkomst nieuwe stijl van 2010. Verzamelpunt was een parkeerplaats op het Springendal. Koffie met krentenwegge werd ons door Marjo aangeboden. Inmiddels had Chris van Benthem zich bij ons gevoegd. Hij is een erkend wichelroedeloper en nam ons op zijn spirituele zoektocht mee naar enkele interessante plekjes. Daar konden we allen met de wichelroede onze bovennatuurlijke gaven en krachten leren ontdekken. En waarachtig, we kwamen tot enkele opzienbarende ontdekkingen. Chris had bij ieder bijzonder punt een opmerkelijk verhaal. Aardstralen, leylijnen, Maya cultuur, kosmische energieën, auto's op nulpuntenergie, Mummelmann enz., had hij op zijn repertoire, zo simpel is het. Onze bijeenkomst sloten we af bij Café De Grens. Daar trakteerden we ons zelf op koffie met pepernoten, gebakken vis met frietjes en paar glaasjes Grolsch. Daar mee kwam een leerzame ochtend ten einde.

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2010.

Jan: 4 - De Burj Khalifa in Dubai, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld, wordt geopend.

Jan: 8 - Het Togolees voetbalelftal wordt, terwijl het op weg is naar de Africa Cup, in de Angolese provincie Cabinda onder vuur genomen door de separatistische FLEC-beweging.

Jan: 12 - Haïti wordt getroffen door een zware aardbeving, waarvan het epicentrum vlakbij de hoofdstad Port-au-Prince ligt. Het dodental overstijgt de 230.000.

Mrt: 29 - Twee terroristische zelfmoordaanslagen op de metro van Moskou kosten aan enkele tientallen mensen het leven.

Apr: 20 - Door een explosie op het boorplatform Deepwater Horizon ontstaat een olieramp in de Golf van Mexico.

Mei: 2 - Griekenland, dat in een diepe staatsschuldencrisis verkeert, bereikt overeenstemming met het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Unie over maatregelen om een staatsbankroet af te wenden.

Mei: 2 - Voetbalclub FC Twente wint in de Eredivisie van NAC Breda en behaalt zo zijn eerste landskampioenschap in de geschiedenis.

Jun: 11 - juli: 11 - In Zuid-Afrika wordt het 19e Wereldkampioenschap voetbal georganiseerd.

Jul: 11 - Spanje wint het wereldkampioenschap voetbal door in de finale Nederland te verslaan.

Jul: 24 - Tijdens de Love Parade in Duisburg vallen 21 doden door verdrukking bij de ingang van het festivalterrein; er raken meer dan 500 mensen gewond.

Aug: 1 - In Afghanistan eindigt de Nederlandse operatie Task Force Uruzgan, om te worden opgevolgd door de coalitiepartners.

Aug: 6 - Merab Zjordania wordt de nieuwe eigenaar van SBV Vitesse uit Arnhem.

Sep: 1 - De Amerikaanse president Obama kondigt het einde af van de Amerikaanse militaire operaties in Irak.

Okt: 1 - In Nederland treedt het kraakverbod in werking.

Okt: 31 - Het Nederlands korfbalteam wint het Europees kampioenschap korfbal door in de finale België met 25-21 te verslaan.

Nov: 23 - De spanning op het Koreaanse Schiereiland neemt toe nadat Noord-Korea granaten afvuurt op het Zuid-Koreaanse eiland Yeonpyeong.

Nov: 28 - Klokkenluidersite WikiLeaks ontketent een politieke crisis door het openbaar maken van 250.000 vertrouwelijke Amerikaanse diplomatieke telegrammen.

Nov: 29 - Sneeuwval zorgt voor de drukste avondspits ooit in Nederland, met een totale filelengte van 884 kilometer.

Muziek: Album top tien van 2010.
1.Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor
2.Marco Borsato - Dromen durven delen
3.Nick & Simon - Fier
4.K3 - MaMaSé!
5.Jan Smit - Leef
6.The Baseballs - Strike!
7.John Mayer - Battle studies
8.Michael Bublé - Crazy love
9.Susan Boyle - I dreamed a dream
10.Lady Gaga - The fame