Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 13:15
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1987.


Zaterdag 3 jan 1987.
Alternatieve nieuwjaarsreceptie van Aogel United.
[voor uitnodiging nieuwjaarsreceptie klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging alternatieve nieuwjaarsreceptie 1987-01-03

Vrijdag 23 jan 1987.
ooievaar

Geboren Monique. Dochter van Gerrit en Sini Wiegink.Zondag 5 apr 1987.
Aanvang van de "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten 1987" met een uitwedstrijd tegen Blau-Weiβ Bookholt. Deze wedstrijd, die nooit een wedstrijd was, werd echt met 1 - 11 verloren. Erwin Schläfke nam de functie van "Staffelleiter" over van Helmut Derks door bestuurswisselingen bij de Sturmvögel. K.K. Quendorf was gedegradeerd en de Sturmvögel zijn weer naar de Hiltenrunde gepromoveerd. De deelnemende teams aan de Runde van 1987 zijn dus: Heseper SV, Blau-Weiβ Bookholt, Rot-Weiβ Bimolten, Waldsturm Frensdorf, Blau-Weiβ Kalle, NINO, Fc Blanke, Fc Bogen Streng, Sturmvögel en Aogel United.

Donderdag 28 mei 1987.
Op uitnodiging van de Blokdrivers-Oost was Aogel United aanwezig bij de opening van hun nieuwe clubhuis. De opening werd verricht door de heer Mr JG Norbart burgemeester van Denekamp.
[voor uitnidiging Blokdrivers klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging Blokdrivers opening clubhuis op 1987-05-28

Vrijdag 24 jul 1987.
Het Eefleens nederlaagtoernooi werd afgesloten met een vierde plaats. De wedstrijd die gespeeld werd op het terrein bij de Molenberg werd met 2 -4 verloren na een ruststand van 0 - 4. De prijsuitreiking was na afloop bij Café Jan Blom in Ootmarsum.

Dinsdag 11 aug 1987.
ooievaar

Geboren Anne. Dochter van Harry en Josefien Wiegink.Donderdag 10 sep 1987.
Een derde plaats werd behaald op het nederlaagtoernooi van Fc Zomerlust. De ruststand in deze gelijkopgaande strijd was 0 - 1 in het nadeel van AU. Doch in de zeer spannende tweede helft konden we nog de gelijkmaker laten aantekenen. Einduitslag dus: 1 - 1. De prijsuitreiking was op 9 oktober na het spelen van de laatste wedstrijd bij café Zomerlust.

Woensdag 23 sep 1987.
Een eervolle tweede plaats viel Aogel United ten deel op het nederlaagtoernooi van de Damrakkers. De ruststand bij deze wedstrijd was 0 - 0. De eindstand was 4 - 2, in het voordeel van Aogel United. Het publiek was de grote winnaar in deze enerverende wedstrijd met zes prachtige doelpunten in de tweede helft. Deze uitslag was toch niet voldoende om de eindoverwinning in dit toernooi op te eisen.

Zaterdag 10 okt 1987.
ooievaar

Geboren Noortje. Dochter van Johan en Ria Burink.Vrijdag 23 okt 1987.
ooievaar

Geboren Marloes. Dochter van Frans en Ingrid Luttikhuis.Zondag 13 dec 1987.
Geplaagd door een slepende ziekte speelde Frans Luttikhuis op 13 december 1987 zijn laatste wedstrijd. De wedstrijd tegen BuBo uit Haaksbergen bleek zijn laatste te zijn. Frans speelde in totaal 293 wedstrijden voor Aogel United.

Dinsdag 15 dec 1987.
ooievaar

Geboren Martijn. Zoon van Gerard en Marjo Engbers.Woensdag 16 dec 1987.
Bekeruitreiking van de "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten 1987" in Gaststätte Steinweg in Hilten. Aogel United presteerde dat jaar matig en eindigde op de zevende plaats. Kampioen werd Heseper SV uit Hesepe. Sturmvögel Hilten degradeerde voor de tweede keer naar de Hohenkörben Runde. Na afloop zocht de delegatie van AU zijn heil nog in enkele kroegjes in Nordhorn of was het dit keer toch bij Booyink Marie in Mander.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Hilten Runde 1987

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1987.

Jan:De Brabander Jan de Rooy wint de Dakar-rally in de categorie vrachtwagens.

Mrt: 6 - De Britse veerboot Herald of Free Enterprise kapseist voor de Belgische kust. 193 mensen, voornamelijk Britten, komen om het leven.

Mrt: 21 - Voor een recordbedrag van 17 miljoen Nederlandse gulden verhuist voetballer Ruud Gullit van PSV naar AC Milan.

Mei: 13 - In Athene wint Ajax de Europa Cup voor Bekerwinnaars door in de finale Lokomotiv Leipzig met 1-0 te verslaan. Marco van Basten maakte na 21 minuten het doelpunt.

Mei: 28 - PSV wordt voor de 2e keer op rij kampioen van Nederland, door in Venlo het Rotterdamse Excelsior met 3-2 te verslaan.

Mei: 28 - De 19-jarige West-Duitser Mathias Rust landt met een sportvliegtuigje op het Rode Plein in Moskou.

Jun: 27 - Egbert Streuer en Bernard Schnieders winnen de zijspanklasse van de TT Assen.

Jun: 28 - In het Wagener-stadion in Amstelveen wint de Nederlandse vrouwenhockeyploeg de eerste editie van de strijd om de Champions Trophy. Het mannenteam eindigt als tweede.

Jul: 26 - De Ierse wielrenner Stephen Roche wint voor de eerste keer de Ronde van Frankrijk.

Aug: 30 - In Moskou prolongeert de Nederlandse hockeyploeg de Europese titel door in de finale Engeland na strafballen te verslaan.

Sep: 9 - Ferdi E. ontvoert in zijn eentje Ahold-topman Gerrit Jan Heijn en vermoordt hem dezelfde dag nog.

Sep: 13 - In Londen winnen de Nederlandse hockeysters de Europese titel door gastland Engeland in de finale na strafballen te verslaan.

Okt: 28 - Bomincident tijdens de EK-voetbal kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Cyprus.

Dec: 9 - Begin van de Palestijnse intifada op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever en Gazastrook.

Muziek: Album top tien van 1987.
1.Paul Simon - Graceland
2.U2 - The Joshua Tree
3.Madonna - True Blue
4.Fleetwood Mac - Tango In The Night
5.Robert Cray Band - Strong Persuader
6.Diverse artiesten - Miami Vice II
7.Prince - Sign "?" The Times
8.Level 42 - Running In The Family
9.Barbra Streisand - One Voice