Laatst bijgewerkt: 17-1-2022; 18:26
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2021.


Zondag 20 jan 2021.
Extra nieuwsbericht van onze feestcommissie.

2021-01-20 Witte Huis
Tr*mp Events wordt voortaan De Wappie Feestfabriek.
2021-01-20 Wappie
Op 20 januari heeft Tr*mp z'n ambt moeten neerleggen, en daarmee heeft hij ons dus, ongewild of niet, opgezadeld met een naamprobleem voor onze feestcommissie.
Indertijd toen we als naam voor onze activiteiten commissie, Tr*mp Events hebben gekozen, konden we nog niet vermoeden dat deze naam veel weerzin bleek op te roepen bij grote groepen mensen zowel hier als overzee.
Ook bij ons begon deze naam bij het verstrijken van de ambtstermijn steeds meer te schuren. We vonden het een geschikt moment om nu dan ook afscheid te nemen van Tr*mp Events.
Natuurlijk moest er een nieuwe naam komen, die hebben we na rijp beraad gevonden. Een risico lopen om de opvolger van Tr*mp als nieuwe naamgever te benoemen, ging ons toch net een beetje te ver.
We hebben het nu meer gezocht in een naam die enig recht zou doen aan de huidige en bizarre pandemie waarin we terecht zijn gekomen.

Welnu dit is het geworden: "De Wappie Feestfabriek".

Deze naam verdiende enige uitleg: "Wappie komt van het woord viruswappie: Het is een onaardig woord voor mensen die de ernst van het coronavirus ontkennen, daar valse informatie over verspreiden en daarom niet serieus genomen worden. Daarmee willen wij niets ontkennen, integendeel. En Wappie ligt wel aardig in de bek. Zelfs Youp refereerde eraan in zijn aankondiging voor zijn Nieuwjaars conference.
De naam Feestfabriek is een bekend fenomeen in de evenementenwereld. Zo kent de Zwarte Cross ook een feestfabriek".
Daarmee was de nieuwe naam voor onze feestcommissie geboren: "De Wappie Feestfabriek"


Zondag 16 mei 2021.
Eerste bijeenkomst na de lockdown
50 jaar logo
Bijeenkomst van leden om enkele belangrijke beslissingen te nemen.
Op zondag 16 mei was er dan eindelijk weer een bijeenkomst. Deze bijeenkomst had als speciaal doel om de festiviteiten rond ons 50-jarig jubileum in 2022 in goede banen te leiden.
Met in achtneming van de 1,5 meter regeling schoven we ons bij Jan in de Lutte achter de tafel. Ondertussen had Ria al gezorgd voor een lekker bakje koffie met heerlijke gebak. Later ging Ria ook nog rond met een schaal met gebruinde kippenpootjes.
Om tot de kern van de zaak te komen. Er werd unaniem besloten om met het jubileum een busreis te organiseren en wel met een lang weekend met twee overnachtingen. Tevens wordt nog onderzocht of we nog een gezellige middag gaan organiseren, waarbij we ook nog de oud-spelers en/of gastspelers zullen gaan uitnodigen.
Voor deze organisatie werd een speciale commissie in het leven geroepen. In deze commissie namen zitting: Ben Mittendorff, Herman Damink en Johan Burink. Deze commissie kan direct aan de slag.
Daarmee was het officiële gedeelte van de bijeenkomst voltooid en kon er worden overgegaan op de informele modus. Door het hele corona gedoe hadden we elkaar sinds de fietsdag niet meer gezien. Dus verhalen waren er genoeg en de biertjes stonden lekker koel.
De bijeenkomst werd daarna afgerond en iedereen kon tevreden naar huis. Al is de terugreis op de fiets niet iedereen goed bekomen.
Hier nog een paar foto's:
2021-05-16 Bijeenkomst De Lutte 2021-05-16 Bijeenkomst De Lutte


Maandag 28 jun 2021.

Op 28 juni is nog vrij plotseling Ingrid Luttikhuis overleden. Na een kortstondig ziekbed heeft ze de niet te winnen strijd dan toch moeten staken. We herinneren haar als de altijd plezierige en aimabele persoon op de diverse bijeenkomsten van Aogel United.
Zaterdag 4 sep 2021.
Fietsdag Aogel United
2021-09-04 Fietsdag AU
Op de met zon overgoten zaterdag van 4 september was weer de fietsdag van AU op de kalender gezet. Herman Damink was in zijn uppie de organisator van deze jaarlijkse happening. Om precies 13.45 uur stonden we startklaar bij Herman voor de deur. We kregen direct al de mededeling dat het aantal kilometers beperkt zou blijven, maar daar waren steekhoudende argumenten voor.
We koersten richting Agelo en hielden al halt bij "'t Oale Melkfabriek". Op de voorgevel van dit monumentale pand prijkt de authentieke naam "Nooit gedacht". Sinds jaar en dag was en is dit het markantste gebouw bij de entree van Ootmarsum vanuit Agelo. Menigeen herinnerde zich nog het rammelen van de melkbussen.
Op het koninklijke bordes werden we hartelijk ontvangen door Frank Groothuis en zijn collega Raf Kruse. In het opgeknapte pand werden we voorzien van koffie met gebak. Ondertussen konden we ons vergapen aan de vele oude foto's en oude uitgestalde attributen van de melkfabriek. Menig persoon op de foto's waren voor menigeen onder ons nog herkenbaar.
Tegenwoordig is "Börger BeNeLux" van Arjan Kruse nu gevestigd in dit industrieel erfgoed. Met de oude "baskuul" (P.S. deze bleef vast staan op een 85 kilo) als preekgestoelte gaf Frank vervolgens een uitgebreide en duidelijke presentatie over de diverse industriële pompen die het bedrijf over de hele wereld aan de man probeert te brengen. Natuurlijk kon ook de gebruikelijke rondleiding met uitleg niet ontbreken aan het middagje melkfabriek.
Weer op de pedalen, begaven we ons richting centrum Agelo, om uit te komen op de boerderij van Gerrit en Siny. Lui achter overhangend in de tuinstoelen konden we al keuvelend onze eerste pilsjes laten smaken. Ook had Siny gezorgd voor diverse hapjes, die gretig aftrek vonden. Hier werden ook de verhalen van voor en tijdens het coronatijdperk uitgewisseld.
Na lange tijd fietsten we weer richting centrum Agelo. Bij "Damink Aogeler Rund" stond voor ons een bijzondere BBQ van het model locomotief op ons te wachten. Koen had voor ons voldoende beefburgers van beesten van de eigen boerderij voor ons klaar gelegd. Dus bbq'en maar, heerlijk met een lekker pilsje erbij.
Alsof we nog niet genoeg genuttigd hadden, maakten we ons op weg naar restaurant "Groot Agelo". Hier hebben we met elkaar uitgebreid en lekker gedineerd en gedronken.
Hiermee kwam ook een eind aan onze gezellige fietsdag.
Hier komen nog enkele kiekjes van Harry:
2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United 2021-09-4 Fietsdag Aogel United


Zondag 17 okt 2021.
2021-10-17 BVA Molen Oude Hengel
De eerste bijeenkomst nieuwe stijl na het corona-gedoe vond plaats op zondag 17 oktober van 2021. Organisator was Gerard Engbers, bijgestaan door Marjo.
Gerard had ons, als toekomstig molenaar, uitgenodigd bij de korenmolen van Oude Hengel in Ootmarsum. Een saillant detail is wel dat we vroeger nog voor de oprichting van AU zijn begonnen te voetballen in een weide van Oude Hengel nabij Hotel Zomerlust in Agelo.
Om klokslag 10.00 uur had Marjo de koffie klaar en kregen we een plak krentenwegge in de vuist.
Gerard had Rob Barenbrug uitgenodigd voor een demonstratie met uitleg van deze oude korenmolen. Rob is voorzitter van "De Molenstichting Oude Hengel". Hij begon zijn vurig betoog aan de koffietafel aan de hand van een tekening aan de wand. Die was jammerlijk genoeg wel van een vreemde molen. Neemt niet weg dat Rob een heldere uiteenzetting gaf van het molenaars bestaan uit vroegere tijden. Menigeen onder ons had de molen wel eens in werking gezien, het was een weerzien van herkenning.
Onder leiding van Rob en Gerard begaven we ons een verdieping omhoog via de nauwe trapjes. Op de houten omloop werd de molen gereed gemaakt om te gaan draaien. De wieken stonden al recht op de wind. Nu moest het zeil nog op de juiste manier aan de vier wieken vastgemaakt worden. Dit is voor ons pensionado's een nogal tricky bezigheid, maar Gerard klom onbevreesd de wieken in om de klus te klaren.
De wieken konden gaan draaien. Voor ons leken ging dat nog vrij hard. Boven in de kap kregen we nog meer uitleg over de werking van diverse onderdelen.
Teruggekomen op de grond, namen we afscheid van de twee molenaars.
Natuurlijk dachten we er nog niet aan al huiswaarts te keren, daarom had Gerard gereserveerd bij café "De Wal". Aan de lange tafel hebben we d'r een "poar nömn'n" en nog een gehaktbal met patat opgepeuzeld.
Onze penningmeester nam de gelegenheid te baat om de kascontrole van vorig jaar onder de hamer te brengen. De kascommissie kon deels ongezien tekenen omdat de leesbril was vergeten.
Hiermee was de eerste bijeenkomst na de coronaperikelen een feit. Het was een ware verademing om weer een keer bij elkaar te komen na de lockdown.
Hier komen nog enkele foto's van Harry van het gebeuren:
2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel 2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel 2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel 2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel 2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel 2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel 2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel 2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel 2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel 2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel 2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel 2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel 2021-10-4 BVA Molen Oude Hengel


Zondag 21 nov 2021.
2021-11-21 BVA Tankenberg
Harry Krabbe regelde de bijeenkomst nieuwe stijl van de maand november. Deze vond plaats op zondag 21 november 2021.
Harry liet ons verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats nabij de locatie van "Natuurmonumenten" op de Tankenberg in De Lutte. De groep was dit keer niet erg groot, maar de gezelligheid was er niet minder om. De omgeving op de Tankenberg leent zich er bij uitstek voor om een wandeling te maken.
Dat hebben we dus ook maar gedaan. Het was een prachtige route en de natuur toonde in alle pracht de mooie herfstkleuren. Behalve wandelaars maken ook veel MTB'ers gebruik van de speciaal aangelegde routes. Harry kon vertellen, als volleerd reisgids, dat de wandelpaden aangelegd waren met puin uit de tweede wereld oorlog. Aangekomen op de parkeerplaats werd er overlegd om nog een kopje koffie te gaan nuttigen in een lokaal in het centrum van De Lutte.
Onze keuze viel op "'t Dorpscafe Lutters Kwartier". Na controle van de QR-codes deden we ons tegoed aan koffie met appelgebak met slagroom. Ondertussen schoof ook Henk Alberink zich nog aan aan de tafel. Na gebruik van enkele biertjes of wijn werkten we voor de inwendige mens nog een gehaktbal met patat naar binnen. Verder was het weer ouderwets gezellig. Maar ook aan de gezelligheid kwam daar een eind.
En wie weet wanneer en of we binnenkort door de corona nog weer een bijeenkomst kunnen hebben.
Dit keer komen de foto's van Johan:
2021-11-21 BVA Tankenberg 2021-11-21 BVA Tankenberg 2021-11-21 BVA Tankenberg 2021-11-21 BVA Tankenberg 2021-11-21 BVA Tankenberg 2021-11-21 BVA Tankenberg 2021-11-21 BVA Tankenberg 2021-11-21 BVA Tankenberg 2021-11-21 BVA Tankenberg 2021-11-21 BVA Tankenberg 2021-11-21 BVA Tankenberg 2021-11-21 BVA Tankenberg 2021-11-21 BVA Tankenberg


 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2021.

Jan: 6 - In Washington wordt het Capitool, waar de Amerikaanse Senaat bijeen was om de stemmen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen te bekrachtigen, bestormd door aanhangers van president Trump. In de zaal vallen schoten en er valt een dode. In totaal vallen er 5 doden en worden 82 mensen aangehouden.

Jan: 15 - Het kabinet-Rutte III besluit collectief zijn ontslag aan te bieden, als gevolg van de rapporten over de kinderopvangtoeslagenaffaire.

Feb: 23 - De Britse krant The Guardian bericht dat minstens 6500 arbeidsmigranten zijn overleden tijdens werkzaamheden voor het WK voetbal 2022 in Qatar, vanwege massale uitbuiting van werkkrachten.

Mrt: 17 - Bij de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland komt de VVD voor de vierde keer op rij als grootste partij uit de bus, gevolgd door D66.

Mrt: 23 - Het containerschip Ever Given loopt vast in het drukbevaren Suezkanaal en blokkeert daarmee het internationale scheepvaartverkeer.

Mrt: 25 - Dat Ollongren als verkenner wordt gefotografeerd met aantekeningen met daarop "Omtzigt, functie elders", is hét politieke moment van 2021. "Dat moment veroorzaakte een kettingreactie waar we de gevolgen nog steeds van merken."

Apr: 13 - De Amerikaanse president Biden kondigt aan dat alle troepen van de VS tegen 11 september (precies 20 jaar na de aanslagen in New York en Washington) weg zullen zijn uit Afghanistan.

Apr: 21 - De Europese Raad en het Europees Parlement bereiken een voorlopig akkoord over een klimaatwet waarmee Europa in 2050 klimaatneutraal moet zijn.

Mei: 23 - De Wit-Russische autoriteiten dwingen een Ryanair-vlucht die onderweg was naar Vilnius om een landing in Minsk te maken, zodat oppositielid Roman Protasevitsj en zijn vriendin kunnen worden gearresteerd. Verschillende EU-landen veroordelen de actie.

Jun: 29 - In Canada wordt voor de derde dag op rij een hitterecord gebroken. In het Canadese dorp Lytton (Brits-Columbia) wordt het 49,5 °C. In de regio van Vancouver vallen ca. 70 doden.

Jul: 6 - Misdaadverslaggever Peter R. de Vries wordt neergeschoten aan de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Er worden twee verdachten aangehouden.[14] De Vries overlijdt een week later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Jul: 11 - Italië wint het Europees kampioenschap mannenvoetbal van Engeland na strafschoppen.

Jul: 15 - In Duitsland en België vindt op grote schaal verwoesting plaats door langdurige en intensieve neerslag. Op kleinere schaal worden delen van Nederland, Luxemburg en Frankrijk getroffen.

Aug: 13 - In de Afghaanse provincie Uruzgan veroveren de Taliban de hoofdstad Tarin Kowt en het voormalige Kamp Holland, waar eerder de Nederlandse Task Force Uruzgan was gelegerd.

Sep: 5 - Na 36 jaar wordt op het circuit van Zandvoort weer een Grand Prix Formule 1 van Nederland verreden. Max Verstappen wint de race.

Sep: 19 - Op het Canarische eiland La Palma barst een vulkaan in de bergketen Cumbre Vieja uit.

Sep: 5 - Een deel van de tribune in het uitvak van het Goffertstadion in Nijmegen begeeft het tijdens een wedstrijd tussen N.E.C. en Vitesse, doordat uitzinnige supporters op en neer springen in het vak. Er vallen geen doden of zwaargewonden.

Nov: 1 - Regeringsleiders vanuit de gehele wereld komen bijeen in Glasgow voor de klimaatconferentie.

Dec: 12 - Max Verstappen wint als eerste Nederlandse coureur ooit het wereldkampioenschapin de Formule 1.

Dec: 13 - De vier onderhandelende partijen VVD, D66, CDA en CU bereiken een akkoord over een nieuw Nederlands kabinet.

Dec: 18 - In Nederland kondigt premier Rutte een nieuwe volledige lockdown af, die zal gelden tot in ieder geval 14 januari. Alleen supermarkten en andere essentiële voorzieningen blijven open.
 De Top 2000 van het jaar 2021 door NPO-2.

Pos. 2021 Titel Artiest Jaar
1. Bohemian Rhapsody Queen 1975
2. Roller Coaster Danny Vera 2019
3. A Whiter Shade Of Pale Procol Harum 1967
4. Hotel California Eagles 1977
5. Piano Man Billy Joel 1974
6. Radar Love Golden Earring 1973
7. Stairway To Heaven Led Zeppelin 1971
8. Nothing Elase Matters Metallica 1992
9. Black Pearl Jam 1992
10. Avond Bouwdewijn De Groot 1997