Laatst bijgewerkt: 24-03-2024; 16:01
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2023.


Zondag 15 jan 2023.
2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo Primeur: Het volgende verslag van de receptie is gemaakt met behulp van ChatGPT, een tekstgenerator.Op zondag 15 januari 2023 om 10.00 uur werden we hartelijk ontvangen bij Joke en Leo bij hen thuis voor de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar. De sfeer was gezellig en uitnodigend, en wij wisselden nieuwjaarswensen uit.
Na de ontvangst werd er een uitgebreide ontbijttafel opgediend door Leo en Joke, met warme en koude broodjes, diverse soorten beleg en zelfs gebraden spek met roerei. Er was koffie, thee en jus d'orange beschikbaar voor ons.
Na het ontbijt maakten wij een stevige wandeling door kunststadje Ootmarsum.
Bij terugkomst zaten wij gezellig rond een knapperend houtvuur, en dronken wij als eerste drankje een nieuwjaarsborrel genaamd "Mümmelmann". Daarna konden wij kiezen tussen een pilsje of wijntje. Wij bespraken gebruikelijke verhalen en actualiteiten, waardoor het samenzijn nog gezelliger werd.
Aan het einde van de bijeenkomst namen wij afscheid van Joke en Leo en bedankten wij hen voor de gastvrijheid en het heerlijke eten en drinken. Het was een geslaagde nieuwjaarsborrel en wij keken uit naar de volgende bijeenkomst.
Hierna volgen nog enkele foto's van die bijeenkomst:
2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo 2023-01-15 BVA Nieuwjaarsreceptie bij Leo


Zondag 19 mrt 2023.
2023-03-19 BVA Heintje Henk Alberink was aan de beurt om de organisatie van de bijeenkomst van de maand maart voor zijn rekening te nemen. Op zondag 19 maart had hij met ons afgesproken om 10.00 uur bij "Camping De Witte Berg" in Nutter nabij Ootmarsum.
Deze camping heeft de laatste jaren in positieve zin, mede ingegeven door corona, een ware metamorfose ondergaan. Vakantiepark de Witte Berg biedt verschillende faciliteiten, zoals een restaurant, midgetgolf, fietsverhuur en een buitenzwembad. Het is dus een ware belevenis om daar als kampeertoerist te vertoeven.
Maar wij kwamen er dus uiteraard niet om te gaan kamperen. We nestelden ons aan een tafel bij het raam met uitzicht op de camping. Daar lieten we ons de koffie met krentenwegge goed smaken.
Aanvankelijk zou Henk ons mee willen nemen in het zwembad, maar daar zat nog geen water in. Dus zochten we een andere bezigheid. Daarbij kwamen we uit bij het Funbowlen, wij waren een van de eersten die van deze nieuwe baan gebruik maakten. Je speelt op een snellere baan, met speciale lichteffecten.
We hebben er gretig gebruik van gemaakt, alleen wisten we na afloop niet wie er nu eigenlijk gewonnen had. Ook zou een groep verkeerd gebruik van de baan hebben gemaakt (het gebruik van trottoirbanden is bij ons professionals niet toegestaan.) Dus kwam er uiteindelijk geen prijsuitreiking.
Terug aan de tafel moesten we genoegen nemen met een pilsje of een wijntje. De grensoverschrijdende opmerkingen waren niet van de lucht, de politieke toestand in het land van "BBB" en de oorlog in Oekraïne passeerden de revue.
Ter afsluiting van de bijeenkomst namen we als versnapering nog een bal gehakt met patat.
En dat was het dan.
Hierna volgen nog enkele foto's van die bijeenkomst:
2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje 2023-03-19 BVA Funbowlen Heintje


Zondag 16 apr 2023.
2023-04-19 BVA BB Zenderen Ben Burink organiseerde de bijeenkomst van de maand april. Op zondag 16 april waren we om 10.00 uur aanwezig bij hem thuis aan de Grote Bavenkelsweg in Bornerbroek.
Als binnenkomer werden we daar getrakteerd op koffie met krentenwegge. Vervolgens werden de wandelschoenen aangetrokken om een flink eind te gaan wandelen door de rijke natuur van Zenderen.
Zo vroeg in de morgen was het gras nog redelijk nat van de regen, maar dat was natuurlijk geen probleem voor ons. Verder was het prachtig wandelweer.
Vanuit het huis vertrokken we door het weiland. Na een honderdtal meters kwamen we allereerst aan bij de in aanbouw zijnde woning van Cor. Cor heeft reeds menig wedstrijdje met ons meegespeeld en de strijd voor ons beslist. We stonden nog uitgebreid stil bij dit prachtig gelegen bouwwerk. Ook hebben wij nog beslist welke kleur voegsel de buiten muren moesten krijgen. Er waren vier proefvakken ingevoegd. Wij kozen voor de vierde mogelijkheid en dus koos Cor daar ook voor.
We vervolgden onze wandeling langs de wateren van de pas aangelegde "Doorbraak". Als natuurliefhebbers is daar enorm veel te genieten van de flora en fauna.
Onderweg kwamen we nog bij een historische plek in het bos. Hier had namelijk een lanceerinstallatie gestaan voor "V1" raketten in de Tweede Wereldoorlog. Uit de betonnen restanten konden we als kenners wel opmaken, dat het hier een aanmerkelijk groot bouwwerk betrof.
We, nog steeds onder de indruk, weer op weg om het laatste gedeelte van de wandeling af te ronden. Thuis gekomen bij Ben, schaarden we ons om de stamtafel. Natuurlijk zorgde hij voor de drankjes. Ook de schaaltjes met borrelnootjes ontbraken niet. Dus konden we beginnen om het nieuws van de dag en weken met elkaar door te nemen. En nieuws was er meer dan zat.
Ondertussen was ook Titia, de vrouw des huizes teruggekomen van het sporten. Even later kwam ook Harry Krabbe nog ten tonele. Hij was niet in staat om de wandeling mee te lopen wegens een voetblessure. Dit ongemak had hij opgelopen, echt ongelogen waar, bij het "walking football". Ondertussen kwam Titia met rijkversierde broodjes met hamburgers. Deze smaakten heerlijk en dus konden we ook nog een tweede exemplaar verorberen. Het was weer een topbijeenkomst, maar de tijd van gaan, was aangebroken. Hierna komen nog enkele kiekjes van Harry:
2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen 2023-04-16 BVA BB Zenderen


Zaterdag 13 mei 2023.
2023-05-13 Jaarfeest Erve Broam
Na de geweldig mooie jubileums reis in 2022 naar Rüdesheim was nu de "Wappie Feestfabriek" aan zet om het jaarfeest van 2023 te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan. Op zaterdag 13 mei verzamelden we ons om 19.00 uur bij de monumentale boerderij van "Erve Broam" aan de Nijenkampsweg in Agelo.
Daar werden we verwelkomd door Kristel, de grote animator van dit hele gebeuren. Ook werden we die avond in de weggelopen door Joep en Loet, twee machtige Sint-Bernard honden.
Omdat het weer geweldig mooi zomers was wilden we buiten aan de megagrote tafel buiten zitten. Dus moest die tafel nog wel even ontdaan worden van de nodige vogelpoep, maar dat was ook zo gepiept. Als binnenkomer werden we daar getrakteerd op koffie met cake. En wat later met knalpotties van Krombacher. Aan deze tafel werd er ook nog even op de vrolijke toer geappt met Jan Vloothuis die wegens ziekte er helaas niet bij kon zijn.
Aogel United was en is een sportieve vereniging. Dus maakten we ons op voor enkele activiteiten om de spiertjes weer in vorm en de geest weer helder te krijgen. De beoogde spellen waren van oorsprong geënt op werken op het boerenbedrijf.
Allereerst was er het appelschillen om een zo lang mogelijke schil te krijgen. Menig een keek beteuterd in de rondte als de schil te vroeg door een al te scherp mesje voortijdig in tweeën uiteenviel.
Dan was er nog het zoeken van een speld in een berg hooi. Hierbij werd je geduld aardig op de proef gesteld. Het leek wel of de speld de vorm van een strootje had aangenomen.
Bij het hooivork darten speelden klasse, kracht een souplesse een belangrijk rol. Bij de meesten onder ons waren deze drie eigenschappen ver te zoeken.
Spijkerslaan was een gevaarlijke en moeilijke bezigheid. Nu was het wel zo dat er geen harder stuk eikenhout op de boerderij te vinden was, waardoor er een keer de spijker rakelings langs onze neuzen voorbij kwam suizen.
De spectaculairste bezigheid was wel het hangen aan een overall die vastgeknoopt was aan een heftruck. Boer Leo bediende deze truck. Johan was als eerste aan de beurt. Hij werd een beetje gepiepeld door de boer, die begon met trillende lepels. (Later liet Leo zien dat hij de lepels ook we heel geleidelijk omhoog kon laten gaan.) Daardoor was het snel gedaan en verdween een goede tijd uit het gezicht. Maar het grootste compliment ging toch naar Joke. Zij oogstte alom veel bewondering en ontzag door veruit de langste tijd aan de overall te blijven hangen.
Na deze activiteiten was tijd om de bar van binnenuit te gaan bekijken. Kristel en haar gevolg voorzagen ons van de nodige drankjes en werden er de nodige verhalen opgerakeld.
Na verloop van tijd werd er voedsel voor ons binnengebracht. "Wappie" had ervoor gekozen om op deze avond een Tapas buffet te laten aanrukken. Dat bleek een goede keuze te zijn. Alles was overheerlijk, alleen jammer dat we de aangeboden lekkernijen niet allemaal hebben opgegeten. Wij kunnen blijkbaar niet meer die grote hoeveelheden achter de kiezen krijgen.
Nu volgde er nog de prijsuitreiking van onze activiteiten. Hierbij mocht Joke de algemene populariteits prijs in ontvangst nemen. Johan kreeg nog onder luid gelach de pechprijs in handen.
Hierna waren we ook wel zo'n beetje aan het einde van dit jaarfeestje gekomen. Hier volgen enkele foto's van Harrie:
2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo 2023-05-13 Jaarfeest ERve Broam Agelo


Vrijdag 23 jun 2023.
De jaarlijkse BBQ.
Op vrijdag 23 juni stond weer de jaarlijkse BBQ op het programma. Ook dit jaar waren we daarvoor bij Leo op de boerderij uitgenodigd.
De zon scheen nog volop toen we om 19.00 uur langzaam konden opstarten met de koffie. De partytent van Harry hebben we door het prachtige weer niet hoeven op te zetten. Ondanks dat de groep niet zo heel erg groot was (slechts 13 personen) werd het toch nog een gezellige boel.
Leo had de gezorgd voor voldoende BBQ-vlees van zijn huisslager Linderman. Het ontbrak ons aan niets. Bijna was Leo vergeten dat hij ook nog een schaal met heerlijke bowl in zijn keuken had gemaakt, maar beter laat dan nooit. De schaal werd helemaal opgesoupeerd. Natuurlijk hebben we nog verscheidene beugelflesjes bier van de brouwer uit Enschede laten ploppen.
Gezelligheid was troef. Het weer, de mooie avond, een gezellig muziekje en de nodige smeuïge verhalen maakten van de avond een geslaagd feestje.
Bij het scheiden van de markt moesten we nog de organisatoren voor de fietsdag op vrijdag 1 september aanwijzen. De animo was groot en we hebben dus een keuze moeten maken. Het lot viel op het volgende trio: Gerard Engbers, Frans Smellink en Harry Krabbe.
Daarmee was de koek op en konden we voldaan huiswaarts keren.


Vrijdag 1 sep 2023.
2022-08-27 Fietsdag AU
Fietsdag AU 2023.
Vrijdag 1 september was het dan weer zover. Op deze dag stond weer de jaarlijkse fietsdag op het programma. Het was waarschijnlijk de eerste keer dat we een vrijdag hadden uitgekozen, maar ja, met al die pensionado's was dit opeens een ongelofelijke optie.
Dit jaar bestond het organiserende trio uit Gerard Engbers, Harry Krabbe en Frans Smellink. Het startpunt van de fietsroute was in Rossum bij "Eetcafé De Bisschop". Aanvankelijk hadden we bij Hutten willen beginnen, maar die was helaas toen nog gesloten.
Maar "De Bisschop" was een uitstekend alternatief voor koffie met appelgebak. Binnen troffen we zowaar nog een oud gastspeler, Willy Hesselink, aan. Dit was een onverwacht leuk begin van de fietstocht. Ter afsluiting namen we nog ter gewenning een flesje bier of een wijntje.
Bij het vertrek aldaar kregen we te maken met het oude fenomeen: Wie weet de te volgen route. De organisatoren waren het onderling nog niet eens over de reeds uitgestippelde route. Dus zijn we maar rechtsaf gegaan en zo is het toch nog goed gekomen. We kregen die dag een schitterende fietsroute voor de kiezen.
We begonnen te fietsen vanuit Rossum via binnendoor weggetjes richting Oldenzaal. Daar aan de buitenkant van de Essen, reden we over schilderachtige fietspaden, afgewisseld met wegen door de bouw. Vanaf het "crematorium" , dat we rechts lieten liggen, kregen we zowaar nog mooiere routes voorgeschoteld. We waren duidelijk aangekomen op het "Hulsbeek".
Onze volgende stop was bij "De Kartbaan Oldenzaal". Natuurlijk had de organisatie een kartwedstrijdje voor ons in petto. Na een uitgebreid te volgen protocol waren we gereed met passende kleding en helm. Gelukkig konden we onze stramme benen nog net in het karretje krijgen, niet zeker wetend of we er ook nog wel weer uit konden komen.
Enfin, de race kon beginnen. Voor ons heren heeft kart racen toch nog wel iets magisch, in aanleg hebben we net zoveel talent als "Max". Alleen deze middag is daar niet veel van gebleken. Ben Burink was het meest bedreven in het besturen van zijn kart. Hieronder tussen foto's kun je de resultaten van deze middag zien.
De kartbaan heeft een prachtig terras met uitzicht op de baan. Daar hebben we gretig gebruik van gemaakt. Onze dorst werd gelest met Bier en wijn de honger werd gestild met een bittergarnituur.
Na dit gebeuren stond er een grote fietsetappe op de planning. Vol goede moed mede door het prachtige weer trapten we ons van Oldenzaal richting Weerselo. Onderweg was er een grootscheepse plaspauze ingesteld. In Weerselo was café De Troll onze eerste halteplaats. Hier voegde Henk zich ook nog bij ons gezelschap. Buiten aan de grote ronde tafel deden we ons tegoed aan een hapje en een drankje. We hadden elkaar natuurlijk ook nog diverse, deels hilarische, verhalen mede te delen.
Vanaf deze locatie vertrokken we richting eetcafé "Antje en Billie". Ook hier smaakte het goudgele bier heerlijk en werden de verhalen steeds smeuïger.
Ondertussen werd de kok deftig aan het werk gezet. De uitgebreide vleesschotels waren weer van de uitstekende buitencategorie. Nagenoeg alles werd verorberd. Ondertussen was het al aardig donker aan het worden. Het tijdstip om afscheid te nemen was aanstaande.
De organisatoren hadden ons een attractieve dag voorgeschoteld. Iedereen vond het weer een van de meest geslaagde evenementen van het jaar.
Hier volgen enkele foto's van Harrie:
2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United 2023-09-01 Fietsdag Aogel United


Zondag 15 okt 2023.
2023-10-15 BVA JB Tubbergen Johan Burink stond op de lijst om de bijeenkomst van de maand oktober te organiseren. Op zondag 15 oktober was het dan zover. We waren met een beperkt groepje om 10.00 uur aanwezig bij hem thuis aan de Bachstraat in Tubbergen.
De beste binnenkomer bij onze bijeenkomsten is wel de koffie met krentenwegge, zo ook hier. Angstig werd tijdens de koffie de buienradar regelmatig geraadpleegd, daar er een wandeling op het programma stond.
Gewapend met paraplu en goed humeur werd er gestart tijdens een regenbuitje. Doch de hoeveelheid regen stelde eigenlijk niets voor. Johan had een architectuur route in en rond Tubbergen uitgestippeld.
Allereerst was daar het nieuwbouwplan "Weleveld", hier stonden de werkzaamheden echter op een laag pitje door bezwaren van een enkel persoon. Een paar straten verder komen we in de Industriestraat bij het nieuwbouwproject "De Boskamp". Van deze rij woningen krijgt Floris een prachtige nieuwe eindwoning met oprit. Zonder bezwaren blijkt een bouwproject ook heel snel alle trajecten te kunnen doorlopen.
We vervolgden onze route richting het "Dr. Schaepman monument" op de top van de Tubberger es.
Maar allereerst doorliepen we nog het nieuwbouwproject "De Esch" op het voormalige terrein van het tuincentrum. Dit plan heeft door bezwaren van eerdergenoemd persoon een viertal jaren vertraging opgelopen. Timo heeft hiervan een woning weten te bemachtigen al heeft het al met al lang geduurd.
We daalden de es af aan de andere kant van Tubbergen, waarna we na enkele honderden meters een prachtig gerenoveerde boerderij met bijgebouwen passeerden. Vervolgens kwamen we voorbij de bassins van de waterzuivering.
Onze weg liep daarna over het terrein van toenmalige "Havezate Eeshof". De havezate is helemaal in ere hersteld als beeldbepalend gebouw. Rondom deze havezate bevinden zich tal van gebouwen van diverse zorginstellingen.
Aan de andere kant van de Eeshof kwamen we bij het terrein van Tubbigs voetbaltrots TVC'28. De nieuwste aanwinst van TVC was wel de onlangs in gebruik genomen imposante circulaire tribune aan het hoofdveld.
Hier eindigde dan wel de architectuur route van deze dag. Vanaf hier kozen we de kortste weg naar huis aan de Bachstraat.
Eenmaal aan de tafel gezeten, kwamen de knalpotties en de fles wijn tevoorschijn. Ondertussen ging Ria bezig met het bereiden van een heerlijk gerecht. Na enige tijd kwam er een schaal met reepjes shoarma op tafel. Samen met sla, knoflooksaus en verse broodjes was lekkere hap compleet. De complimenten waren voor de kok.
De gesprekken aan tafel hadden als onderwerp de aan de gang zijnde oorlogen, die ons allen treffen. Een goed tweede gespreksitem was wel lichamelijke kwaaltjes en tekortkomingen waar wij als pensionado's steeds frequenter mee te maken kregen.
Zolang we nog zondags bij elkaar kunnen komen voor zo'n bijeenkomst als deze, is de kou nog uit de lucht. Dus gaan we op naar de laatste bijeenkomst van het jaar in november.
Hierna komen nog enkele foto's van Harrie:
2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen 2023-10-15 BVA JB Tubbergen


Zondag 19 nov 2023.
2023-11-19 BVA HD Ootmarsum De bijeenkomst van de maand november werd georganiseerd door Herman Damink. Op zondag 19 november waren we om 10.30 uur present bij hem thuis aan de Parkstraat in Ootmarsum.
Herman en Tine verwelkomden ons met een lekker bakje koffie geserveerd met de ons wel bekende krentenwegge.
Herman gaf meteen te kennen dat er die morgen geen activiteiten op het programma stonden. Daar was iedereen het wel roerend mee eens. Het is geen verplichting om er iets bij te organiseren. Herman is hiermee trendsetter geworden. Er was zelfs sprake van dat Mans nog zou verschijnen, maar dat was helaas niet het geval.
Besloten werd dus om plaats te nemen aan de grote tafel. Na de koffie werden we in de gelegenheid gesteld om ook nog van een wijntje of een biertje te genieten.
Jullie kunnen wel raden wat de onderwerpen van gesprek waren in deze warrige tijden. De hoofdmoot werd gevuld met alle ins en outs van de verkiezingen, waarbij de meningen van diverse personen nogal uiteenliepen. Af en toe werd het zelfs een klein beetje luidruchtig in de kamer.
Een goede tweede was, niet te vergeten, de oorlog in Oekraïne. Deze dramatische gebeurtenis is nog lang niet ten einde, was de algemene opinie.
Rond de middag kwam Herman in beweging en nestelde zich achter het fornuis. Als een volleerd top kok begon hij kippenbilletjes en kippenvleugeltjes te braden. Vroeger hebben we menige schaal met deze lekkernijen mans gemaakt. Ook Herman liet zien dat hij in de keuken niet te verslaan is. Samen met gefrituurde friet smulden we van al het gebraden lekkers.
Na enige tijd werd het tijd om afscheid te nemen, dit was de laatste bijeenkomst van het jaar.
Hierna komen nog enkele foto's van Harrie:
2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum 2023-11-19 BVA HD Ootmarsum


 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2022.

Jan: 30 - In Pakistan vindt een aanslag plaats op een moskee in Pesjawar, waarbij naar schatting meer dan honderd mensen om het leven komen.

Feb: 6 - In Turkije en Syrië vindt een zware aardbeving plaats met tienduizenden doden tot gevolg.

Mrt: 15 - In Nederland worden Provinciale Statenverkiezingen gehouden, die worden gewonnen door de BoerBurgerBeweging.

Apr: 4 - Finland wordt lid van de NAVO.

Mei: 6 - Koning Charles III van het Verenigd Koninkrijk wordt officieel gekroond, net als koningin-gemalin Camilla in Westminster Abbey.

Mei: 31 - Sevilla FC en AS Roma spelen de finale van de UEFA Europa League 2022/23 in de Puskas Arena te Boedapest. Sevilla wint voor de zevende keer deze beker na verlengingen in de strafschoppenreeks.

Jun: 6 - De Kachovkadam in het zuiden van Oekraëne wordt verwoest, met grootschalige overstromingen ten gevolge.

Jun: 7 - ACF Fiorentina en West Ham United spelen de finale van de UEFA Europa Conference League 2022/23 in de Fortuna Arena te Praag. West Ham United wint de wedstrijd met 1-2.

Jun: 9 - Oekraïne start een tegenoffensief tegen de Russische invasie op drie fronten: ten westen van Voehledar, ten zuiden van Velyka Novosilka en rond de stad Bachmoet.

Jun: 10 - Manchester City en Inter Milaan spelen de finale van de UEFA Champions League 2022/23 in het Atatürk Olympisch Stadion te Istanboel. Manchester City wint de wedstrijd met 1-0.

Jun: 24 - Jevgeni Prigozjin, de leider van de Wagnergroep, verklaart dat zijn troepen het Russische militair hoofdkwartier in de Zuid-Russische stad Rostov aan de Don hebben bezet.

Jul: 1 - Koning Willem-Alexander biedt namens een deel van de Nederlandse regering excuses aan voor het slavernijverleden.

Jul: 7 - De Nederlandse premier Mark Rutte biedt het ontslag van zijn voltallige kabinet-Rutte IV aan, het kabinet valt vanwege verschil van inzicht over het oplossen van de asielcrisis.

Aug: 1 - In de Verenigde Staten dient speciaal aanklager Jack Smith een federale aanklacht in tegen ex-president Donald Trump vanwege diens rol bij de mogelijke poging tot het beïnvloeden van de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2020.

Sep: 28 - Bij twee schietincidenten in Rotterdam vallen drie doden. De verdachte, volgens de politie een student van de Erasmus Universiteit, sticht daarnaast ook twee branden.

Okt: 7 - Bij een verrassingsaanval vuurt Hamas vanuit de Gazastrook ruim tweeduizend raketten op doelen in Zuid-Israël, terwijl gewapende terroristen Israël binnendringen. Er vallen honderden doden en gewonden. Ook ontvoeren Hamasleden Israëlische burgers. Dezelfde dag richten Hamasterroristen ook een bloedbad op het muziekfestival Supernova Sukkot Gathering aan, meer dan 260 mensen komen om het leven. Israël reageert met aanvallen op Palestijnse doelen.

Okt: 18 - Joran van der Sloot bekent na 18 jaar de moord op Natalee Holloway.

Nov: 22 - In Nederland vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De PVV van Geert Wilders wordt veruit de grootste partij. De partijen die het kabinet-Rutte IV vormden lijden alle fors verlies.

Dec: 20 - Hoofdverdachte Desi Bouterse wordt in hoger beroep definitief veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf vanwege zijn rol in de Decembermoorden van 1982..
 De Top 2000 van het jaar 2023 door NPO-2.

Pos. 2022 Titel Artiest Jaar
1. Bohemian Rhapsody Queen 1975
2. Roller Coaster Danny Vera 2019
3. Hotel California Eagles 1977
4. Piano Man Billy Joel 1974
5. Coldplay Fix You 2005
6. Stairway To Heaven Led Zeppelin 1971
7. Black Pearl Jam 1992
8. Avond Bouwdewijn De Groot 1997
9. Nothing Else Matters Metallica 1992
10. Queen Love Of My Life 1975