Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 14:55
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1991.


Vrijdag 18 jan 1991.
Bekeruitreiking van de "Meisterschaftsrunde 1990" in Gaststätte Zum Blauen Bock in Alte Piccardie. Siegfried Hölter kon Fc Kronenstübchen feliciteren met het behalen van het behaalde kampioenschap. Aogel United sloot het seizoen af met een reguliere zevende plaats. De grote delegatie van Aogel United bezocht na afloop nog enkele horecagelegenheden in de grensstreek.

Donderdag 21 feb 1991.
Loting voor de vierde uitvoering van de "Volksbankenpokal der Grafschafter Freizeit- Fuβballmannschaften". Deze loting vond plaats in Gaststätte Dorfkrug in Hesepe en stond onder leiding van Manfred Handlöchten. In de eerste ronde moest Aogel United in een thuiswedstrijd aantreden tegen Fc Blanke.

Zondag 24 mrt 1991.
Frans Alberink was de eerste uit het illustere gezelschap die de 1000 wedstrijden in het tricot van Aogel United vol maakte. Terwijl andere verenigingen zich al druk gingen maken als een speler al 250 wedstrijden in het eerste had gespeeld, begint bij Aogel United de teller pas te lopen bij 1000 wedstrijden. In een thuiswedstrijd tegen Itterbeck was het dan zover. Uiteraard werd de jubilaris in de rust van de wedstrijd in de bloemetjes gezet. Ook kreeg hij van zijn medespelers een passend cadeau aangeboden. Na afloop van de wedstrijd werd aangeschoven aan een rijk gevulde tafel.
[voor krantenbericht klik je op onderstaande afbeelding]
Frans Alberink speelt 1000 ste wedstrijd voor AU op 1991-03-24

Maandag 1 apr 1991.

Tot groot verdriet voor iedereen binnen Aogel United kwam door een noodlottig ongeval de vijfjarige Robert om het leven. Robert was de zoon van Jan en Ria Vloothuis.Maandag 1 apr 1991.
Wederom uitschakeling in de eerste ronde van het Pokalturnier 1991. In een doelpuntrijke wedstrijd werd met 3 - 5 verloren van Fc Blanke I uit Nordhorn. In de rust was de achterstand al opgelopen tot 0 - 3. Hoewel Aogel United nog wel drie keer wist te scoren kon een nederlaag niet meer afgewend worden.

Donderdag 16 mei 1991.
ooievaar

Geboren Stef. Zoon van Harry en Josefien Wiegink.Vrijdag 28 jun 1991.
ooievaar

Geboren Timo. Zoon van Johan en Ria Burink.Zondag 1 sep 1991.
Wegens een verhuizing naar het Gelderse Neede heeft Frans Alberink het lidmaatschap van Aogel United opgezegd. Frans speelde maar liefst 1006 wedstrijden voor Aogel United. Door zijn vertrek werd een vaste eerste elftal speler gemist.

Vrijdag 25 okt 1991.
RingenFeest ter gelegenheid van het 12½ jarige huwelijk van Frans en Ingrid Luttikhuis. Dit feestelijke gebeuren vond plaats in Kir Royal in Hengelo.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Uitnodiging bruiloft Frans en Ingrid op 1991-10-25

Zondag 17 nov 1991.
Gerard Engbers speelde zijn 1000 ste wedstrijd voor Aogel United in de wedstrijd tegen de Losse Flodders II uit Beltrum. Tijdens de rust van de wedstrijd werd Gerard namens zijn medespelers bloemen en een cadeau overhandigd daarbij toegesproken door voorzitter Mittendorff. Na afloop van de wedstrijd bood Gerard zijn medespelers een warme maaltijd aan en was het nog lang gezellig in Hotel Zomerlust.

Dec 1991.
Evenals het jaar daarvoor eindigde Aogel United in de competitie van de "Hohenkörbenrunde 1991" op de zevende plaats, Meister oftewel kampioen werd Kaiser Kicker Quendorf. De prijsuitreiking zou ergens in januari 1992 plaatsvinden in Alte Piccardie.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Hohenkörben Runde 1991

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1991.

Jan: 16 - Golfoorlog - Operatie Desert Storm ter bevrijding van Koeweit van Irak begint.

Feb: 27 - Golfoorlog - Bevrijding van Koeweit en een wapenstilstand waarbij Irak moet ontwapenen.

Mrt: 3 - Een amateurvideo legt vast hoe politieagenten In Los Angeles de zwarte Rodney King mishandelen; het begin van grote "rassenrellen" in de VS.

Mrt: 31 - Het einde van het Warschaupact.

Mei: 30 - In Zwickau (Saksen) loopt de allerlaatste Trabant van de lopende band. Van deze tweetaktauto zijn er in de vroegere DDR meer dan drie miljoen gemaakt. Deze laatste gaat rechtstreeks het museum in.

Jun: 20 - De Duitse Bondsdag wijst Berlijn aan als de nieuwe hoofdstad.

Sep: 19 - Twee Duitse toeristen ontdekken Ötzi, de oudste menselijke mummie ooit gevonden in Europa.

Nov: 24 - Queen-zanger Freddie Mercury overlijdt op 45-jarige leeftijd in Londen aan de gevolgen van aids.

Dec: 21 - Ineenstorting Sovjet-Unie - In Alma-Ata wordt de Sovjet-Unie officieel opgeheven. De voormalige Sovjetrepublieken richten het GOS op; Georgië en de drie Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen) sluiten zich niet bij het GOS aan.

Muziek: Album top tien van 1991.
1.Dire Straits - On Every Street
2.R.E.M. - Out Of Time
3.Soundtrack - Grease
4.Lenny Kravitz - Mama Said
5.Roxette - Joyride
6.Phil Collins - Serious Hits Live
7.Bob Marley & The Wailers - Legend
8.Eurythmics - Greatest Hits
9.Queen - Innuendo
10.Gloria Estefan - Into The Light