Laatst bijgewerkt: 1-03-2021; 11:58
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 2003.


Zondag 5 jan 2003.
Huis Mensink Herman en Riky Mensink hadden Aogel United weer uitgenodigd om bij hun de nieuwjaarsreceptie te houden. Om 11 uur was bijna iedereen aanwezig en kon de nieuwjaarsborrel genuttigd worden. Bovendien hadden Herman en Riky een voortreffelijk buffet in de keuken voor ons klaargezet. Johan Burink overhandigde aan iedereen het sportieve jaarverslag van de vereniging. Dit leverde weer stof op voor de levendige gesprekken.

Dinsdag 14 jan 2003.
In ons thuishonk in Agelo moesten we weer de zoveelste Abraham optuigen. Dit keer was hij voor Herman Damink. Tegen middernacht werd de Abraham en het bijbehorende bord met tekst voor zijn huis in Ootmarsum geplaatst. Daarna nodigden Herman en Tine ons uit om toch vooral maar even binnen te komen. Dit verzoek konden we natuurlijk niet afslaan.

Woensdag 15 jan 2003.
Abraham
Feest van de 50 jarige Herman Damink bij café-restaurant Oald Oatmöske in oud Ootmarsum. Tijdens dit oergezellige feest overhandigde Johan Burink het bekende beeld ( voorstellende een voetballer op hogere leeftijd) aan de jubilaris. Uiteraard was hij daar zeer tevreden mee, temeer daar hij zelf aan de wieg stond van het ontstaan van dit kunstzinnige beeldje.

[voor uitnodiging klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Herman Damink ziet Abraham op 2003-01-15 Herman Damink ziet Abraham op 2003-01-15

Vrijdag 14 mrt 2003.
Ringen
Feest bij Kegelcentrum Nijhuis in Mander ter gelegenheid van het 25 jarige huwelijk van Ben en Ria Mittendorf. Onze voorzitter die normaal in zijn woning in Tunesië verbleef, organiseerde speciaal voor zijn familie, vrienden en bekenden dit feest in Nederland. De catering en de entertaining waren die avond weer uitstekend verzorgd, waardoor iedereen zich geweldig heeft vermaakt.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeeldingen]
Ben en Ria zijn 25 jaar getrouwd op 2003-03-14

Donderdag 27 mrt 2003.
Abraham Aogel United heeft een unieke drieling in haar gelederen. Gerrit, Harry en Jan Wiegink speelden alledrie in het sterrenteam van AU. En deze week zouden ze 50 jaar worden. In het thuishonk van Aogel United moesten alle zeilen bijgezet worden om een drietal Abrahams te fabriceren. AU zou AU niet zijn als dit uiteraard niet zou lukken. Tegen middernacht werden de aanwezigen in drie groepen verdeeld die elk een Abraham bij een van de drieling zou bezorgen. Op alle drie locaties verliep alles naar wens en de Abrahams kregen een prominente plaats bij de voordeur. Daarna werd iedereen naar binnengeroepen voor de gebruikelijke borrel.

Vrijdag 28 mrt 2003.
Abraham Harry, Gerrit en Jan Wiegink vierden hun 50ste verjaardag bij café-restaurant Groot Agelo. Aogel United kon dit zeer unieke feit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Er werd een drietal koetsen met paard van stal gehaald. In elke koets nam een Abraham plaats en een jubilaris. Eerst werd Gerrit in Agelo bij het ouderlijke huis aangedaan. Daarna ging het in volle galop richting Ootmarsum waar bij Harry de volgende stop was. De derde halte was een paar straten verder bij Jan. Onder toeziend oog van duizenden toeschouwers werd koers gezet richting Groot Agelo. Rond acht uur arriveerde de bonte stoet bij Café Groot Agelo, daar stond reeds een grote menigte het drietal op te wachten. Tijdens de feestavond kon Herman Damink aan het drietal het bekende Abraham-beeldje uitreiken. De drieling was zichtbaar verguld met deze attentie. De avond kreeg nog een vervolg met een buffet en de gezelligheid nam alleen maar toe naarmate er meerdere offers aan Bacchus werden gedaan. Aogel United had tot ieders tevredenheid een prominente plaats ingenomen rond de festiviteiten van de drieling.
[voor diverse bijlagen klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
De drieling van Aogel United wordt 50 jaar op 2003-03-28 De drieling van Aogel United wordt 50 jaar op 2003-03-28 De drieling van Aogel United wordt 50 jaar op 2003-03-28 De drieling van Aogel United wordt 50 jaar op 2003-03-28

Vrijdag 30 mei 2003.
Het team van KV Wilskracht was, zoals verwacht, te sterk voor Aogel United op het technische nummer dat het klootschieten toch wel is. De jaarlijkse klootschietontmoeting werd dan ook een afgetekende overwinning voor Wilskracht. De enige winst die Aogel United nog kon behalen was dan wel tijdens de daaropvolgende barbecue in het clubgebouw van KV Wilskracht. Het is echter onbekend wie daar gewonnen heeft omdat er onvoldoende meetgegevens binnen zijn gekomen.

Dinsdag 10 jun 2003.
Bespreking op topniveau in de Gastwirtschaft Kerkhoff in Quendorf op verzoek van Heinz Wipper. Het doel was om overleg te plegen over de voortgang van de diverse competities omdat er weer enkele teams zouden gaan stoppen. Er werd besloten om de Hiltenrunde en de Alte Herren Runde samen te voegen tot een competitie. Bovendien zou er een bekerronde gespeeld worden. We zouden de competitie ingaan met negen teams. Als competitieleider zou de reeds vertrouwde Heinz Wipper(samen met Jürgen Ehses) gaan optreden. Deze nieuwe constructie betekende voor Aogel United wel dat het een paar keer tegen een team met zeer jonge spelers moest aantreden. Uitslagen met dubbele cijfers lagen dus in het verschiet.

Zondag 15 jun 2003.
Blado(een asielzoeker van het eerste uur) speelde zijn laatste wedstrijd voor Aogel United in een thuiswedstrijd tegen SuSa AH. In totaal speelde Blado 38 wedstrijden voor AU. Aogel United verloor hierdoor een waardevolle en sportieve speler. Door het niet verkrijgen van de gewilde A-status was hij gedwongen om terug te keren naar Armenië.

Vrijdag 20 jun 2003.
Op de drukke agenda van Aogel United stond die avond weer de jaarlijkse barbecue. De locatie was evenals voorgaande jaren bij Leo Alberink. Deze plek stond natuurlijk garant voor een perfect georganiseerde BBQ. Het prachtige weer en de dito sterrenhemel maakten dat het een gezellige bijeenkomst werd.

Dinsdag 1 jul 2003.
Ringen
Op uitnodiging van Herman en Tine Damink was er een feestavond ter gelegenheid van hun 25 jarige huwelijk. Dit feest werd gehouden in het idyllisch gelegen "De Weemhof" in Ootmarsum. Een hoogtepunt van die avond was ongetwijfeld het optreden van de plaatselijke harmonie, waar Herman fervent lid van is.

Zondag 6 jul 2003.
Op het terrein van de Molenberg in Reutum werd Aogel United winnaar van het Eefleens nederlaagtoernooi 2003. De wedstrijd was heel lang spannend omdat het enige doelpunt heel laat in de tweede helft viel. Het was een goede wedstrijd met doelkansen over en weer. Tegen het eind van de wedstrijd wist Aogel United een van de kansen te verzilveren en was de tijd te kort voor de Eefleens om het resultaat nog een ander aanzien te geven. Deze 1 - 0 overwinning was voldoende om de toernooizege op te eisen. Uit handen van Herman Pross werd de ereprijs in ontvangst genomen na afloop van de wedstrijd in café De Molenberg.

Jul 2003.
In het verenigingsgebouw van Fc Lau-Brechte uit Ochtrup, nabij hun speelveld, werden de prijzen uitgereikt van het seizoen 2002/2003. Aogel United eindigde dat seizoen op de vierde plaats. Dit seizoen werden de punten moeizaam bij elkaar gesprokkeld en daarom was een vierde plaats wel het hoogst haalbare.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Alte Herren Liga seizoen 2002/2003

Vrijdag 22 aug 2003.
De wedstrijd tegen RK Wilsum kende een ruststand van 1 - 3 in het voordeel van RK Wilsum. Ook na de thee waren onze sportvrienden uit Wilsum te sterk voor ons en bouwden hun voorsprong uit tot een eindstand van 4 - 6. Na afloop van de wedstrijd lieten de koks van Wilsum zien dat ze de kunst van het perfect bereiden van barbecuevlees nog niet verleerd waren. De conversatie werd gevoerd in gebrekkig Duits en een mengelmoes van plat Twents, maar iedereen begreep de essentie van het verhaal.

Zaterdag 30 aug 2003.
De fietstocht van Aogel United was weer als vanouds. Doch met het ouder worden van de fietsers werden ook de uit de hand gelopen incidenten minder in aantal. Maar toch was ook deze dag weer geslaagd, ook omdat de opkomst ieder jaar weer groot genoemd mag worden.

Zondag 7 sep 2003.
Begin van het seizoen 2003/2004 van de Hiltenrunde nieuwe stijl. De "Grafschafter Freizeit-Fuβball Meisterschaftsrunde" ontstond door samenvoeging van de oude Hiltenrunde en de Alte Herren Runde. In de eerste wedstrijd moest Aogel United thuis spelen tegen het team van Nino Hochbau AH. Deze doelpuntrijke en daardoor zeer aantrekkelijke wedstrijd werd uiteindelijk met 3 - 5 jammerlijk verloren. De deelnemers aan de editie 2003/2004 van de Hiltenrunde waren: Suddendorf-Samern AH, Fc Lau Brechte 1, Fc Lau-Brechte AH, Rot-Weiβ Bimolten/Hohenkörben, SSV Quendorf 1, SSV Quendorf AH, Heseper SV III, Nino Hochbau AH en Aogel United.

Zondag 7 sep 2003.
Ter versterking van de verdediging aan de rechterkant werd Henk Krop als elftalspeler verwelkomd. Henk speelde zijn eerste wedstrijd op 7 september 2003 tegen Nino Hochbau uit Nordhorn.

Vrijdag 12 sep 2003.
Om 10.00 uur was er een bijeenkomst bij ons thuishonk in Agelo. Daar werd weer een ouwe Abraham van stal gehaald en gefatsoeneerd. Tegen het eind van de avond werd deze bezorgd bij Henk Stevelink. Samen met andere vrienden, bekenden en familieleden werd in Huize Stevelink tot in de kleine uren al een voorproef genomen op het komende feest.

Zaterdag 13 sep 2003.
Abraham


Op uitnodiging van Henk Stevelink begaven we ons naar Café Rouwers in Agelo voor zijn Abrahamfeest. Het werd een avond met zang, dans, muziek en het nodige voedsel. Herman Damink reikte tijdens de avond het exclusieve Abrahambeeldje uit aan de jubilaris.

[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Henk Stevelink ziet Abraham op 2003-08-13

Zondag 21 sep 2003.
Tegen K.P.J. Beuningen speelde Ben Burink zijn 1000ste wedstrijd voor Aogel United. Door een administratieve blunder werd deze prestatie pas de volgende wedstrijd tegen Heseper SV III op 12 oktober 2003 beloond met de bloemen en het cadeau. Ben had in het thuishonk gezorgd voor voldoende eten en drinken.

[voor foto's klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd 2003-09-21 Ben Burink speelt 1000ste wedstrijd


Zondag 21 sep 2003.
In de thuiswedstrijd tegen Beuningen maakte Jan Wonnink zijn debuut in het elftal van Aogel United. Jan en zijn vrouw hadden hun intrek genomen in het oude asielzoekerscentrum en was bezig met het opvoeden van kinderen met sociale problemen. Zijn twee passies zijn ADO-Den Haag en de Rolling Stones.

Zondag 9 nov 2003.
Op 9 november 2003 speelde Maik Koopman zijn eerste wedstrijd voor Aogel United op de linksbuiten plaats. Die eerste wedstrijd was tegen SSV Quendorf AH. Hij kon terugzien op een uitermate goede debuutwedstrijd.

Zondag 14 dec 2003.
Aogel United werd uit het Pokalturnier 2003/2004 gestoten door S.S.V. Quendorf AH. De thuiswedstrijd werd een echte bekerwedstrijd met bloed, zweet en tranen. Toch kon Aogel United niet voorkomen dat Quendorf voor de rust al op een 0 - 2 voorsprong kwam. Na de theepauze ging de strijd gelijk op en wisten beide teams nog twee keer te scoren. Hierdoor werd de einduitslag 2 - 4. De deelnemers aan het bekertoernooi waren: Fc Lau Brechte 1, Fc Lau Brechte AH, Rot-Weiβ Bimolten/Hohenkörben 1, SSV Quendorf 1, SSV Quendorf AH, Heseper SV III, Nino Hochbau AH en Aogel United.

Dec 2003.
Tijdens de winterstop van de "Grafschafter Freizeit-Fuβball Meisterschaftsrunde" toonde een uitdraai van de "Tabellenstand" dat Aogel United op een achtste plaats stond, met 7 punten uit 8 wedstrijden. Voor Agelose begrippen kon dit als een zeer fraai resultaat aangemerkt worden, gezien de sterkte van de diverse teams. Of hadden we de lat niet al te hoog gelegd? Het team van Fc Lau-Brechte AH mocht zich dit jaar kronen tot "Herbstmeister".
[voor tussenstand klik je op onderstaande afbeelding]
Tussenstand "Grafschafter Freizeit-Fuβball Meisterschaftsrunde" seizoen 2003/2004

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 2003.

Jan: 26 - In Sjanghai, China landt een vliegtuig uit Taipei. Het is de eerste vlucht tussen de beide China's sinds 1949.

Feb: 15 - Over de hele wereld betogen miljoenen mensen tegen een eventuele oorlog in Irak. In Amsterdam ongeveer 75.000 mensen.

Mrt: 14 - Opening van de Westerscheldetunnel, laatste dag van de autoveerdiensten van de Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland over de Westerschelde.

Mrt: 20 - Amerikanen en Britten starten Tweede Golfoorlog tegen Irak.

Apr: 9 - Het regime van Saddam Hoessein stort ineen. Bagdad valt in handen van de Amerikaanse troepen.

Aug: 17 - Bertus Lüske wordt in de Watergraafsmeer op straat geliquideerd.

Aug: 26 - Dijkverzakking in Wilnis.

Sep: 30 - De Franse luchtvaartmaatschappij Air France neemt de KLM over.

Okt: 24 - Het supersonische passagiersvliegtuig Concorde maakt zijn laatste vlucht.

Nov: 17 - De Japanse magneetzweeftrein Maglev haalt tijdens een onbemande testrit een recordsnelheid van 560 kilometer per uur.

dec: 13 - Saddam Hoessein wordt gevonden in de kelder van een boerderij dicht bij zijn geboorteplaats Tikrit. Zijn arrestatie wordt bekendgemaakt door de Amerikaanse bewindvoerder in Irak, Paul Bremer, met de woorden: "Dames en heren, wij hebben hem!" (Ladies and gentlemen, we've got him!)

Muziek: Album top tien van 2003.
1.Robbie Williams - Escapology
2.Norah Jones - Come Away With Me
3.Frans Bauer - 'n Ons Geluk
4.Dido - Life For Rent
5.K3 - Oya Lélé
6.Coldplay - A Rush Of Blood To The Head
7.Simply Red - Home
8.BLøF - Omarm
9.Phil Collins - Testify
10.Justin Timberlake - Justified