Woensdag 25 jan 1978.
Ringen
Bruiloft van Ben en Ria Mittendorff.

Vrijdag 3 mrt 1978.
Algemene ledenvergadering in Hotel Zomerlust. Tijdens deze vergadering werden de heren Ben Mittendorff en Gerard Engbers als nieuwe bestuursleden geïnstalleerd. In de nieuw in te stellen kascommissie nemen plaats de heren Harry Krabbe en Harry Wiegink.
[klik voor de documenten op een van onderstaande afbeeldingen]
notulen vergadering 1978-03-03 notulen vergadering 1978-03-03

Medio mrt 1978.
Medio maart 1978 begon Aogel United met de voorbereiding van het plan om een nederlaagtoernooi voor teams van horecagelegenheden uit Ootmarsum en omstreken te beginnen. Zoals afgesproken in de vergadering stelde Dhr. H. Mensink voor dit toernooi een wisselbeker beschikbaar. Deelnemende horecabedrijven waren: 't Zölderke, Boerrigter, Ten Dam, Ossenvoort, Baasdam en Pikkemaat. Winnaar in 1978 werd het team van Café Ten Dam uit Oud-Ootmarsum.

Zaterdag 1 apr 1978.
Het jaarfeest werd dit jaar gevierd met een kegelavond bij Naats op de Bult in Oldenzaal.

Zondag 9 apr 1978.
De tweede editie van de "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten-Lemke 1978" werd begonnen met een wedstrijd tegen Waldsturm Frensdorf. Uitslag: 3 - 3.

Dinsdag 9 mei 1978.
Aogel United had zich opgegeven voor het Trefpunt-volleybal-toernooi in Weerselo. Op 9 mei 1978 werd daarmee een begin gemaakt. Gunstige resultaten meldde het archief van Aogel United niet. Het motto was dan ook: Meedoen is belangrijker dan winnen.

Dinsdag 16 mei 1978.
Het toernooi van Café Bouwman uit Haaksbergen werd gehouden op de terreinen van Café Bannink. Van de twaalf deelnemende teams wist Aogel United de finale te bereiken. In deze finale werd echter na een goede wedstrijd met 3 - 0 verloren van v.v. Steneker.

Zaterdag 20 mei 1978.
Op het 8-cafétoernooi in Lattrop op de velden van Dinkelland werd een eervolle derde plaats behaald. Deelnemende café's: Wubbenhof, Teunissen, Broenink, Ten Dam, Goossink, Arends, Hulsmeijers en Mensink. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats werd met 1 - 0 gewonnen van het team van café Hulsmeyers uit Breklenkamp.

Woensdag 24 mei 1978.
Aanvang nederlaag toernooi AU. Deelnemende café's waren: 't Zölderke, café Baasdam(Eefleens), Café Boerrigter, Café Ten Dam, Café Ossenvoort en café Pikkemaat. Winnaar van dit toernooi werd café Ossenvoort met een 6 - 3 overwinning.

Vrijdag 9 jun 1978.
Op het nederlaagtoernooi van de Eefleens werd een vijfde plaats behaald. De wedstrijd werd met 1 - 4 verloren.

Zaterdag 24 jun 1978.
Zonder een wedstrijd te verliezen, kon AU de overwinningsbeker van het Fc Hot Angels toernooi aan haar bekerkast toevoegen. In de grote finale wist Aogel United met 2 - 0 van J.P.S. uit Oldenzaal te winnen.

Zondag 25 jun 1978.
Bij het toernooi van de Sturmvögel Hilten-Lemke bereikte Aogel United de finale. Doch daarin werd met 2 - 0 verloren van de Damrakkers uit Oud-Ootmarsum.

Zaterdag 1 jul 1978.
Ringen

Bruiloft van Herman en Tine Damink bij Bays in Reutum. Aogel United deed in de loop van de avond nog een voordracht met zang en dans.

[voor songtekst klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Songtekst op bruiloft van Herman en Tine Songtekst op bruiloft van Herman en Tine

Zaterdag 5 aug 1978.
Van Gils meubelen uit Oldenzaal organiseerde een groots opgezet toernooi met gerenommeerde deelnemers. Het strijdtoneel bevond zich op de velden van Saasveldia in Saasveld. In een enerverende finalewedstrijd tegen Camping Aamsveen wist Aogel United de overwinning naar zich toe te trekken. De uitslag van deze finale was 6 -1. Deelnemende teams: Keizersbets Boys, Eppink, Fc Aamsveen, D.P.S., T.V.C., Marktzicht, Ijmuiden Boys, Boerrigter, G.M. Sport '77 en Aogel United.

Zaterdag 26 aug 1978.
Ook het toernooi van café Ten Dam werd als eerste beëindigd. Deelnemende teams: Damrakkers, Eefleens, K.P.J. Losser en Aogel United. Er viel slechts een verliespartij te noteren.

Zondag 3 sep 1978.
In Haaksbergen werd dit jaar ook het toernooi van BuBo gewonnen. Deelnemende teams: 't Stien'nboer, Fc Prins, Spanbedde, Fc Bannink. v.v. BuBo, Fc Bouwman, Fc Nachtegaal en Aogel United. De finale tegen Fc Bouwman eindigde in 2 - 2. In de daaropvolgende strafschoppenserie trok Aogel United aan het langste eind.

Zaterdag 28 okt 1978.
Ingebruikname van het nieuwe speelterrein, gelegen naast het horeca etablissement van Zomerlust, door het spelen van een wedstrijd tegen een buurtelftal uit Agelo. Met deze ingebruikname beschikte de familie Mensink over twee zeer fraai aangelegde velden bij haar horeca onderneming. Uiteraard betekende dit ook een aanwinst voor de thuisspelende vereniging Aogel United. 's Avonds was er een feestavond waarbij tevens de gehele gemeenschap van Groot- en Klein Agelo aanwezig was.
[voor krantenartikelen klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Krantenartikelen bij opening nieuw veld op 1978-10-28 Krantenartikelen bij opening nieuw veld op 1978-10-28 Krantenartikelen bij opening nieuw veld op 1978-10-28

Vrijdag 17 nov 1978.
Bekeruitreiking van de "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten-Lemke 1978" in Gaststätte Steinweg in Hilten. Evenals in de voorgaande aflevering eindigde Aogel United in deze competitie weer op de derde plaats. Kampioen werd Rot-Weiβ Bimolten uit Bimolten.
[klik voor eindstand van de competitie op onderstaande afbeelding]
Eindstand van de competitie van 1978

Zondag 19 nov 1978.
De combinatie werk en voetbal bij Aogel United bleek voor René Peeze een onmogelijke. Zijn laatste wedstrijd speelde hij dan ook op 19 november 1978 tegen K.P.J. Ootmarsum. Hij speelde totaal 93 wedstrijden in het shirt van Aogel United.

Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1978.

Mrt: 16 - Voor de kust van Bretagne, bij Portsall, gemeente Ploudalmézeau, loopt de olietanker Amoco Cadiz met ruim 200.000 ton ruwe olie aan de grond en veroorzaakt een olieramp.

Mei: 9 - PSV wint in het eigen stadion de UEFA-Cup door een 3-0-overwinning op het Franse Bastia.

Jun: 25 - In de finale van het WK voetbal verliest het Nederlands elftal met 3-1 van gastland Argentinié. Bij een stand van 1-1 in de laatste minuut van de reguliere speeltijd treft Rob Rensenbrink de paal.

Jul: 11 - Op de Spaanse camping Los Alfaques te Sant Carles de la Ràpita raakt een met vloeibaar gas gevulde tankauto van de weg en ontploft op een camping met als gevolg meer dan tweehonderd doden, onder wie 10 Nederlanders en 36 Belgen.

Jul: 23 - De Franse wielrenner Bernard Hinault wint de Ronde van Frankrijk, de Nederlander Gerrie Knetemann de slotrit op de Champs-Elysées.

Aug: 27 - Gerrie Knetemann wordt op de Nürburgring wereldkampioen wielrennen.

Okt: 11 - Koningin Juliana opent de nieuwe Moerdijkbrug.

Nov: 7 - Johan Cruijff speelt zijn laatste wedstrijd met Ajax tegen Bayern München en verliest met 8-0.

Muziek: Album top 10 van 1978.