Laatst bijgewerkt: 16-09-2017; 11:01
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1983.


Vrijdag 21 jan 1983.
ooievaar

Geboren Erwin. Zoon van Henk en Annelies Stevelink.Zondag 6 mrt 1983.
Aanvang van de "Meisteschaftsrunde Sturmvögel Hilten 1983". In de eerste competitiewedstrijd moest Aogel United aantreden tegen Nino Hochbau uit Nordhorn. De uitwedstrijd werd jammerlijk met 2 - 5 verloren. De volgende Mannschaften namen deel aan editie 1983: Heseper SV, Blau-Weiβ Kalle, Waldsturm Frensdorf, Rot-Weiβ Bimolten, Nino Hochbau, Fc Blanke I, Fc Blanke II, Sturmvögel Hilten, Blau-Weiβ Bookholt en Aogel United. Een extra punt van aandacht was dit jaar dat de nummer laatst zou degraderen naar de Hohenkörben-Runde.

Zondag 8 mei 1983.

Opnieuw won Aogel United weer eens haar eigen toernooi in Agelo. Met twee gelijke spelen en drie winstpartijen wist Aogel United het ook sterk opererende Bubo met een punt voor te blijven. Door enkele afzeggingen op het laatste moment moest het programma danig omgegooid worden, er werd overgegaan van het 2-poulesysteem naar het ½-competitiesysteem. Deelnemende teams waren: K.P.J. Beuningen, Damrakkers, SV Bubo, Sturmvögel, Fc Zomerlust en Aogel United.

Zaterdag 14 mei 1983.
De Agelose Klootschietersvereniging "Wilskracht" bestond 12½ jaar. Ook Aogel United was als vereniging op de receptie uitgenodigd.

Zondag 5 jun 1983.
ooievaar

Geboren Martine. Dochter van Herman en Tine Damink.Dinsdag 7 jun 1983.
Het nederlaagtoernooi van 't Witte Peard uit Ootmarsum werd beëindigd met een verdiende tweede plaats. De wedstrijd werd met 2 - 1 gewonnen.

Zondag 12 jun 1983.
Het toernooi van onze voetbalvrienden (De Sturmvögel) over de grens bracht AU niet verder dan een vijfde plaats. Met slechts een winstpartij en een gelijkspel was de rol van Aogel United snel uitgespeeld.

Vrijdag 17 juni 1983.
RingenBruiloft van Harry en Josefien Wiegink in café Waaijer in Langeveen. Ook Aogel United was prominent aanwezig.

[voor tekst van de voordracht klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Voordracht op bruiloft Harry & Josefien op 1983-06-17 Voordracht op bruiloft Harry & Josefien op 1983-06-17 Voordracht op bruiloft Harry & Josefien op 1983-06-17

Zaterdag 18 jun 1983.
V.v. KOSC bestond 50 jaar. Voor dit Gouden Jubileum verscheen ook Aogel United op de receptie om deze club te feliciteren. Deze receptie werd gehouden in Hotel van der Maas in Ootmarsum.
[Voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Receptie voor 50 jaar bestaan KOSC 1983-06-18

Donderdag 23 jun 1983.
ooievaar

Geboren Hans. Zoon van Jan en Ria Vloothuis.Vrijdag 24 jun 1983.
Het Eefleens nederlaagtoernooi vulde de rijke bekerkast van Aogel United aan met een beker voor de tweede plaats. De wedstrijd op het terrein van de Molenberg werd verloren met 1 - 0. De prijsuitreiking was na de laatste wedstrijd op 29 juni in café De Grens in Ootmarsum.

Zaterdag 2 jul 1983.
Johan van de Kes was een gewaardeerde speler van de Damrakkers. En de Damrakkers dragen wij als Aogel United een warm hart toe. Bij het beéindigen van zijn actieve carrière als speler verzocht hij Aogel United voor het spelen van zijn afscheidswedstrijd. Aogel United voelde zich zeer vereerd en aldus geschiede. Ook de derde helft en het voorprogramma waren door zijn sportkameraden tot in de puntjes verzorgd.
[voor een krantenartikel klik je op onderstaande afbeelding]
Afscheid van Johan Steggink van de Damrakkers op 1983-07-02

Zondag 18 sep 1983.
Vanuit Haaksbergen vertrok Aogel United met de beker voor de vierde plaats van het BuBo toernooi. Met een winst en een verliespartij in de poule werd AU tweede in de poule. De kruisfinale tegen Sv Stepelo eindigde onbeslist in 2 - 2. De strafschoppen werden door Stepelo echter beter genomen. In de verliezersfinale om de derde en de vierde plaats werd met 1 - 2 verloren van Sv Bubo.

Zaterdag 22 okt 1983.
Aanvang van de zaalvoetbalcompetitie in de sporthal van Denekamp. De diverse verenigingen hadden stuk voor stuk illustere namen. Ook Aogel United paste daar prachtig tussen. Henk Willemsen was de grote animator van deze prestigieuze zaalvoetbal competitie in de Dorper Esch. Uiteraard werd ook nog veelvuldig gebruik gemaakt van het inpandige Sportcafé-/Restaurant.
[voor het handgeschreven schema klik je op onderstaande afbeelding]
Handgeschreven schema voor zaalvoetbal competitie

Zaterdag 12 nov 1983.
Feestavond voor alle leden bij Hotel Zomerlust.

Donderdag 24 nov 1983.
Ringen

Bruiloft van Ben en Titia Burink. Ook het koor van Aogel United leverde op deze avond een muzikale bijdrage aan het welslagen van deze dag.


[voor de tekst van muzikale bijdrage klik je op onderstaande afbeelding]
Muzikale bijdrage AU aan bruiloft van Ben en Titia op 1983-11-24 Muzikale bijdrage AU aan bruiloft van Ben en Titia op 1983-11-24 Muzikale bijdrage AU aan bruiloft van Ben en Titia op 1983-11-24

Vrijdag 9 dec 1983.
Ringen
Bruiloft van Gerrit en Sini Wiegink bij Mensink(Bays) in Reutum. Aogel United had voor deze avond geen lied maar een toneelstuk in enkele bedrijven ingestudeerd. Hennie Groeleken en Bennie Burink gaven er blijk van dat ze rijp waren om in Carré een staande ovatie in ontvangst te nemen zo perfect waren hun optredens. Het voltallige publiek kon op de dansvloer bij Bays tevens een natuurgetrouwe maquette van Aogel aanschouwen. Daar werd enige uitleg bij gegeven en de notaris kwam nog even langs om enkele zaken af te wikkelen.
[voor teksten behorende bij de opvoering klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Creatieve opvoering van AU op bruiloft van Gerrit en Sini op 1983-12-09 Creatieve opvoering van AU op bruiloft van Gerrit en Sini op 1983-12-09 Creatieve opvoering van AU op bruiloft van Gerrit en Sini op 1983-12-09

Maandag 12 dec 1983.
Het eerste nederlaag toernooi van de Damrakkers leverde slechts een vijfde plaats op. Na een ruststand van 0 - 1 werd de wedstrijd met 0 - 4 verloren.

Dec 1983.
De "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten 1983" werd met een negende plaats afgesloten. De prijsuitreiking was op 14 februari 1984 in Gaststätte Steinweg in Hilten. Voor meer informatie kijkt men aldaar.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Uitslagen en eindstand competitie 1983

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1983.

Jan: 9 - Amerikaanse wetenschappers stellen voor het eerst ergens in het heelal een 'zwart gat' vast.

Jan: 28 - De Franse acteur en komiek Louis de Funès overlijdt op de leeftijd van 68 jaar.

Feb: 17 - Algehele herziening van de Nederlandse Grondwet.

Mrt: 1 - introductie van de cd op de Nederlandse markt.

Apr: 18 - Amerikaanse ambassade in Beiroet (Libanon) wordt opgeblazen waarbij 63 mensen omkomen.

Apr: 26 - Twee F-16 straaljagers verongelukken bij Hoogeveen.

Apr: 28 - De militaire regering van Argentinië erkent dat van de tienduizenden mensen die in de jaren '70 bij de 'smerige oorlog tegen het terrorisme' zijn 'verdwenen', mag worden aangenomen dat ze niet meer leven.

Mei: 12 - In Nederland is er een zware zomerstorm, die tien mensen het leven kost.

Mei: 15 - De eerste Nederlandse reageerbuisbaby, Stefanie, wordt geboren in het Rotterdamse Dijkzigtziekenhuis.

Jul: 21 - Op het Vostokstation op de Antarctica wordt een buitentemperatuur gemeten van -89,2 graden Celsius, de laagste buitentemperatuur ooit op aarde vastgesteld.

Jul: 23 - Op het eiland Sri Lanka breken bloedige onlusten uit tussen de meerderheid van boeddhistische Singhalezen en de minderheid van hindoeïstische Tamils.

Aug: 10 - In de monding van de Oosterschelde wordt de eerste betonnen pijler voor de stormvloedkering afgezonken.

Aug: 19 - Radio Caroline komt vanaf een nieuw zendschip in de lucht.

Aug: 27 - In het Wagener-stadion in Amstelveen wint de Nederlandse mannenhockeyploeg voor het eerst in de geschiedenis de Europese titel.

Sep: 17 - Bende van Nijvel overvalt de Colruyt winkel in Nijvel. Resultaat zijn 3 doden.

Okt: 5 - De Poolse vakbondsleider Lech Walesa krijgt de Nobelprijs voor de Vrede toegekend.

Okt: 8 - Simon Carmiggelt schrijft, een dag na zijn 70e verjaardag, zijn laatste "Kronkel" in Het Parool.

Okt: 29 - In Den Haag vindt de grootste demonstratie uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Aan de demonstratie tegen het plaatsen van kruisraketten op Vliegbasis Woensdrecht doen ongeveer 550.000 mensen mee.

Okt: 30 - De eerste democratische verkiezingen in Argentinië na zeven jaar militaire bezetting.

Nov: 9 - Freddy Heineken wordt, samen met zijn chauffeur Ab Doderer, ontvoerd door vijf mannen (Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer, Jan Boellaard en Martin Erkamps).

Nov: 30 - Na drie weken komt de politie op het spoor van de schuilplaats en Freddy Heineken en Ab Doderer worden bevrijd.

Nov: 30 - Microsoft brengt de eerste MS-Word versie op de markt.

Dec: 17 - In de laatste wedstrijd van de kwalificatieronde voor het EK voetbal 1984 wint Spanje met 12-1 (!) van Malta, net voldoende om zich te plaatsen ten koste van Nederland.

Muziek: Bestverkochte singles in 1983:
1.The Shorts - Comment Ça Va
2.Irene Cara - Fame
3.Billy Joel - Goodnight Saigon
4.Doe Maar - Pa
5.Nena - 99 Luftballons
6.Stars On 45 - Proudly Presents The Star Sisters
7.Michael Jackson - Beat It
8.UB40 - Red Red Wine
9.Lionel Richie - All Night Long (All Night)
10.Culture Club - Karma Chameleon

Bestverkochte album in 1983:
1.Michael Jackson - Thriller