Laatst bijgewerkt: 1-03-2021; 12:11
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1999.


Donderdag 28 jan 1999.
Leo Wiegink zag kans om een excursie(bestaande uit een film, een rondleiding en een proeverij) bij onze eigen huisbrouwerij "De Grolsch" in Enschede te regelen. Het was zeer leerzaam om te zien hoe onze nationale drank geproduceerd werd en uiteindelijk in het fust en de fles terecht kwam. Uiteraard werd ons de kans gegund om in de fraai aangeklede bar de produkten van Grolsch op hun kwaliteit te keuren. We wisten natuurlijk al lang dat het met de kwaliteit wel in orde was. Aansluitend aan deze excursie stond een bezoek gepland aan "Ribhouse Texas" in Geesteren voor een gezellige voortzetting met een drankje en een diner.
[voor uitnodiging klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Bezoek Grolsch en diner Ribhouse Texas op 1999-01-28 Bezoek Grolsch en diner Ribhouse Texas op 1999-01-28

Woensdag 12 - Zondag 16 mei 1999.
De vereniging van onze voetbalvrienden van Waldsturm Frensdorf uit Nordhorn bestond 25 jaar. Dit vierden ze met een feestweek die klonk als een klok. De hele week waren er sportieve activiteiten en diverse attracties op en om het speelveld. Zaterdagmiddag was er een kleine delegatie van Aogel United aanwezig.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
25 jarig bestaan van Waldsturm Frensdorf op 1999-05-12

Vrijdag 14 mei 1999.
De jaarlijkse klootschietwedstrijd tegen een samengesteld team van KV "Wilskracht" kon wegens hevige regenbuien geen doorgang vinden. De traditionele barbecue na afloop kon daardoor wel eerder een aanvang nemen. Bij ons thuishonk aan de Voortsweg in Agelo werd de barbecue op temperatuur gebracht, de koelkast was dat reeds veel langer.

Woensdag 24 mei 1999.
Ter verbroedering en ter bevordering van de integratie van asielzoekers in de Agelose samenleving speelde Aogel United een wedstrijd tegen de bewoners van het asielzoekers centrum in Agelo. Dit centrum had zich medio 1998 gevestigd in, wat wij zeggen, òòns Café Zomerlust. Een gunstig bijeffect van dit treffen was dat Aogel United enkele van deze spelers kon gaan inzetten als gastspeler. De voornaamste aanwinsten voor AU waren Amiri en Blado, afkomstig uit resp. Afghanistan en Armenië.

Vrijdag 4 jun 1999.
Een geweldig nostalgisch feest bij Café-restaurant Ossenvoort in Ootmarsum op uitnodiging van Henk en Gerda. Deze avond werd opgeluisterd met muziek uit de sixties en seventies. Herinneringen uit die goede oude tijd werden opgehaald onder het genot van het bekende hapje en drankje.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Henk en Gerda Ossenvoort organiseren een nostalgische feestavond op 1999-06-04

Vrijdag 25 jun 1999.
Huis Mensink De jaarlijkse barbecue van Aogel United vond ook dat jaar plaats bij onze uitvalsbasis bij Herman Mensink in Agelo. Het barbecue vlees met alles erop en eraan was weer goed verzorgd door Herman en Riky. De drank was voornamelijk van onze huisbrouwer Grolsch. Het overschot aan vlees werd de volgende zondag na de wedstrijd nog opgepeuzeld.

Zondag 27 jun 1999.
SG Sieringhoek schreef bij monde van Dieter Wieking een vergadering uit voor de verenigingen: SV Susa, SG Bad Bentheim, SSV Quendorf(voorheen Kaiserkicker Quendorf), TuS Gildehaus Ü 40, SG Sieringhoek en Aogel United. Deze vergadering vond plaats in het Dorfgemeinschaftshaus in Sieringhoek. Het doel van deze vergadering was om te komen tot een meer gelijkwaardige en voor elke vereniging interessantere competitie. Want voorheen bleken de onderlinge krachtsverschillen teveel uit elkaar te liggen, waardoor er regelmatig monsterscores op het bord verschenen. De bedoeling was nu om over te gaan tot een tweepoules-systeem met aansluitend kruis en finalewedstrijden, met als inzet promotie en degradatie. De nieuwe opzet zou begin 2000 zijn beslag moeten krijgen. Om het najaar van 1999 met wedstrijden te overbruggen, zijn er een aantal vriendschappelijke wedstrijden gepland. Een voortgangsvergadering zou op 5 december 1999 plaatsvinden, wederom in Sieringhoek.
(voor protocol klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Protcol van de vergadering in Sieringhoek op 1999-06-27 Protcol van de vergadering in Sieringhoek op 1999-06-27

Zondag 11 jul 1999.
Op het terrein van De Molenberg moest Aogel United aantreden tegen Fc Eefleens op hun jaarlijks nederlaagtoernooi. Bij de rust was de stand reeds 0 - 5 in het nadeel van Aogel United. Doch in de tweede helft werd met degelijk spel beter tegenstand geboden, waardoor op het eind de stand 1 - 6 op het scorebord prijkte. Met dit resultaat eindigde Aogel United in het toernooi op de vierde plaats. De prijsuitreiking was na afloop van de wedstrijd bij Café De Molenberg.

Donderdag 15 jul 1999.
Traditioneel was er de wedstrijd tegen onze vrienden van De Witmakers uit Reutum. De wedstrijd op het terrein in Agelo was spannend en had een redelijk hoog niveau. Na het laatste fluitsignaal stond er een stand van 1 - 1 op het scorebord. De gezamenlijke barbecue na afloop van de wedstrijd in ons thuishonk was gezellig en duurde nog tot de kleine uurtjes.

Vrijdag 20 aug 1999.
Peuleke Rossum De jaarlijkse fietstocht voerde ons over de Twentse wegen van ruwweg Agelo, Weerselo, Oldenzaal en Rossum. Een van de hoogtepunten was het diner aan de stamtafel van het Peuleke in Rossum. Deze robuuste tafel werd naar buiten getild om bij het schijnsel van de volle maan de overvloedige maaltijd te kunnen nuttigen.


Zaterdag 2 okt 1999.
Ter afsluiting en bekeruitreiking van het seizoen 1998/1999 werd er een kleinveld voetbaltoernooi georganiseerd op het terrein van Waldsturm Frensdorf in Nordhorn. Aogel United schitterde weer door afwezigheid, slechts een kleine afvaardiging was er ter opluistering aanwezig. Aogel United eindigde in de competitie van 1998/1999 op de negende en daarmee laatste plaats met slechts 3 punten uit 16 wedstrijden. Vanwege het klassenverschil tussen de verschillende teams werd de vraag om een andere competitie-indeling steeds actueler en bijna ieder team zag daar de noodzaak van in. In de periode van het najaar 1999 waren er slechts vriendschappelijke wedstrijden gepland.
[voor eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eindstand Alte Herren Liga seizoen 1989/1999

Zaterdag 2 okt 1999.
Na afloop van de prijsuitreiking op het terrein van Waldsturm Frensdorf kwam de competitieleiding met een degelijk uitgewerkt plan voor een nieuwe competitieopzet. De start van deze competitie stond gepland op het begin van het jaar 2000. Het plan behelsde een systeem met twee poules en een bekerronde. Na afronding van de poulewedstrijden volgden er nog diverse kruiswedstijden tussen de twee poules en (super)cup wedstrijden.
[voor nieuwe opzet klik je op een van onderstaande afbeeldingen]
Nieuwe voorstellen competitie op 1999-10-02 Nieuwe voorstellen competitie op 1999-10-02

Zaterdag 9 okt 1999.
RK-Wilsum had met zelfwerkzaamheid een verenigingsgebouw vanuit de grond opgebouwd. Het was nu tijd om dit gebouw officieel in te wijden en te openen. Ook Aogel United werd hierbij uitgenodigd. De aanwezigheid van de Agelose delegatie werd zeer op prijs gesteld. Onze vereniging bood bij deze gelegenheid een fraai schilderij aan die nog steeds in het verenigingsgebouw te bewonderen valt. Na de officiële opening door de burgermeester was er een informeel feestje met Kuchen, andere versnaperingen en Duits bier. Hiermee werd het mooie nieuwe verenigingsgebouw alle eer aangedaan.
[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
RK-Wilsum opent nieuw clubgebouw op 1999-10-09

Zaterdag 4 dec 1999.
Ringen
Fabian en Bianca Teikotte gaven elkaar het jawoord in het gemeentehuis en in de kerk in Tubbergen. De feestelijke avond had plaats bij 't Oale Roadhoes in Tubbergen. Aogel United was als vereniging ook weer rijk vertegenwoordigd op deze prachtige avond.

[voor uitnodiging klik je op onderstaande afbeelding]
Bruiloft van Fabian en Bianca op 1999-12-04

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1999.

Jan: 1 - De euro wordt giraal ingevoerd. Een euro wordt 2,203 71 Nederlandse gulden waard.

Feb: 8 - Langste ochtendspits ooit van bijna 1000 km op de Nederlandse autosnelwegen door sneeuwval.

Mrt: 12 - Tsjechië, Hongarije en Polen treden, als eerste voormalige Warschaupact leden, toe tot de NAVO.

Mrt: 24 - Bij een brand in de Mont Blanctunnel in de Alpen tussen Frankrijk en Italië komen 39 mensen om. De tunnel gaat voor bijna drie jaar dicht.

Apr: 5 - Libië levert de twee verdachten van de Lockerbie-aanslag in 1988 uit aan Schotland voor berechting in Nederland.

Apr: 25 - Feyenoord wordt voor de 14e maal in zijn bestaan landskampioen door een gelijkspel (2-2) tegen NAC Breda.

Mei: 1 Marianne Vaatstra wordt vermoord.

Mei: 26 - Manchester United wint de Champions League. In de finale in Barcelona zegeviert de Engelse voetbalclub met 2-1 ten koste van het Duitse Bayern München.

Mei: 27 - Het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag (Nederland) klaagt Slobodan Milosevic en vier anderen aan voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in Kosovo.

Jun: 2 - Groningen - The Rolling Stones treden op in het Stadspark.

Jul: 19 - Volgens de VN wordt de 6 miljardste mens geboren. Het is een baby uit Sarajevo die de eer krijgt.

Jul: Tijdens het EK zwemmen wint Pieter van den Hoogenband zes gouden medailles.

Aug: 17 - Een zware aardbeving van 7,4 op de schaal van Richter treft Turkije. Er vallen naar schatting meer dan 17 000 doden en 44 000 gewonden.

Sep: 16 - Het televisieprogramma Big Brother gaat van start.

Dec: 2 - Noord-Ierland krijgt intern zelfbestuur.

Dec: 10 - De Nobelprijs voor de Natuurkunde wordt uitgereikt aan de Nederlanders Gerard 't Hooft en Martinus Veltman.

Dec: 25-31 - Eerste uitzending van de Top 2000, uitgezonden op de Nederlandse radiozender Radio 2. Op nummer een staat Queen met Bohemian Rhapsody.

Dec: 31 - Het Panamakanaal komt volledig in Panamese handen.

Muziek: Album top tien van 1999.
1.Andrea Bocelli - Sogno
2.Ilse DeLange - World Of Hurt
3.Shania Twain - Come On Over
4.ABBA - 25 Jaar Na 'Waterloo' (De Grootste Hits In Nederland)
5.George Michael - Ladies And Gentlemen (The Best Of George Michael)
6.Vengaboys - Greatest Hits! Part I
7.U2 - The Best Of 1980 - 1990 & B-Sides
8.Toy-Box - Fantastic
9.BLØF - Boven
10.Backstreet Boys - Millennium