Laatst bijgewerkt: 03-03-2014; 20:54
Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1975.


Maandag 20 apr 1975.
Vanuit de eigen jeugdopleiding werd Leo Wiegink overgeheveld naar de eerste selectie van Aogel United. Zijn eerste wedstrijd speelde hij op het toernooi van BuBo in Haaksbergen.

Maandag 20 apr 1975.
Openingstoernooi van de voetbalvelden bij Bannink (Banninks Hanna)in Haaksbergen. De opening werd nog verricht door Epi Drost, topspeler van FC Twente. De sportieve resultaten waren aan de matige kant, waardoor er niet mee gestreden kon worden voor een topklassering. Aogel United won met 4 - 1 van Bubo en verloor met 1 - 0 van FC Prins, beiden uit Haaksbergen.

Zaterdag 17 mei 1975.
Er werd een begin gemaakt met een toernooi, dat georganiseerd werd door het team van de Nino-textielfabrieken in Nordhorn. Deze wedstrijden werden voornamelijk 's zaterdags afgewerkt op het gravelterrein van Nino. Op de terugweg naar Agelo werd meestal een stop gehouden bij "Veltmoat"in Denekamp. Alwaar een maaltijd werd genuttigd. Ook de droge kelen werden gesmeerd. Het eerste jaar werd door Aogel United een achtste plaats behaald.

Zondag 25 mei 1975.
Aogel United was ter versterking nog op zoek naar een multifunctionele speler die op meerdere plaatsen inzetbaar zou zijn. Deze speler werd gevonden in de persoon van Jan Vloothuis uit Weerselo. Zijn eerste wedstrijd speelde hij op 25 mei 1975.

Zaterdag 31 mei 1975.
Tijdens het kroegentoernooi in Lattrop werd dit jaar geen aansprekende resultaten behaald. Aogel United wist zich niet te kwalificeren voor de ereplaatsen. Met een gelijkspel en twee verliespartijen kon de thuiswedstrijd aanvaard worden.

Zondag 29 jun 1975.
Het ontbeerde Aogel United nog aan een ervaren tweede keeper. Henny Groeleken was de aangewezen persoon om die leegte op te vullen. Veelvuldig werd hij gesignaleerd in Agelo en het lag voor de hand dat hij gecontracteerd zou worden. Tot op latere leeftijd speelde hij nog in het eerste elftal van Vogido. Met de ervaring zat het dus wel goed. Zijn eerste wedstrijd keepte hij op 29 juni 1975 op het toernooi van de Sturmvögel.

Zaterdag 16 aug 1975.
Aogel United behaalde een vierde plaats op het toernooi van The Hot Angels uit Oldenzaal. Op het terrein van de Molenberg werd gepeeld tegen: Van Gils uit Oldenzaal, café Boerrigter uit Ootmarsum en de Royal Air Force die in Duitsland gelegerd waren.

Woensdag 20 aug 1975.
Met de klootschietvereniging "Wilskracht" uit Agelo werd een wedstrijd gespeeld om een wisselbeker. De winst in deze partij was voor Aogel United. Uitslag 8 - 1.

Zondag 24 aug 1975.
Wederom werd er een vierde prijs binnen gesleept. En wel op het toernooi van de K.P.J. Ootmarsum. Hier werd geen beste beurt gemaakt met alleen maar verliespartijen tegen resp.: K.P.J. Ootmarsum, K.P.J. Beuningen en Sturmvögel.

Zondag 7 sep 1975.
Een zesde plek was er voor ons weggelegd op het toernooi van BuBo uit Haaksbergen. Ook hier werden drie wedstrijden verloren en wel tegen: Bubo, café Bouwman en Duiven allen uit Haaksbergen.

Zondag 14 sep 1975.
Op het toernooi van de K.P.J. Beuningen werd een derde plaats bemachtigd. Hier wisten we twee wedstrijden te winnen werd er een gelijk gespeeld en een verloren.

Zondag 21 sep 1975.
Om persoonlijke redenen gaf Frans Keupink aan zijn voetbalcarrière bij Aogel United te willen beëindigen. Zijn laatste wedstrijd speelde hij tegen de Nachtegaal uit Beckum op 21 september 1975. Hij kwam tot een totaal van 76 wedstrijden voor Aogel United.

Zondag 5 okt 1975.
De tweede keer dat Aogel United op het eigen toernooi een eerste plaats behaalde. Met drie overwinningen en een gelijkspel was AU niet meer te achterhalen door de andere deelnemers. Deelnemende teams: AU, Sturmvögel, BuBo, K.P.J. Ootmarsum en Nachtegaal.

Zondag 9 nov 1975.
Jan Stevelink kon zijn werkzaamheden niet meer combineren met de voetbalactiviteiten van Aogel United. Jan speelde zijn laatste wedstrijd op 9 november 1975. Jan speelde in totaal 95 wedstrijden voor Aogel United.

 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1975.

Mrt: 22 - Hans Vultink wordt wereldkampioen biljarten.

Mrt: 22 - Teach-In wint in Stockholm het Eurovisiesongfestival met "Dinge-dong".

Apr: 19 - Op 19 april brandt het hotelschip Prinses Irene af in Keulen. Het schip met patiënten van De Zonnebloem aan boord vergaat en 22 mensen komen om.

Apr: 25 - De allerlaatste aflevering van de populaire televisieserie Swiebertje wordt uitgezonden.

Jun: 1 - De autogordel dragen wordt verplicht in Nederland.

Jul: 15 - Apollo-Soyuz Test Project, waarbij de Amerikaanse Apollo en de Sovjet-Russische Sojoez-19 in de ruimte aan elkaar koppelen: de eerste samenwerking in de ruimte tussen de twee landen.

Jul: 22 - Bill Gates en Paul Allen sluiten een overeenkomst met Altair voor de levering van software in de computertaal Basic. Dit is de start van hun bedrijf Microsoft.

Aug: 31 - Hennie Kuiper wordt in Yvoir wereldkampioen wielrennen.

Sep: 15 - Het zeer succesvolle album van Pink Floyd komt uit: "Wish You Were Here".

Nov: 25 - Suriname wordt een onafhankelijke republiek.

Dec: 2 - Een groep Zuid-Molukse jongeren kaapt een trein vlak bij het Drentse dorp Wijster.

Muziek: Album top 10 van 1975.
1.Vroeger Of Later - Robert Long
2.Het Gebeurde In Het Westen - Ennio Morricone
3.Nana's Book Of Songs - Nana Mouskouri
4.Sailor - Sailor
5.Paloma Blanca - George Baker Selection
6.Good Old Boys - Randy Newman
7.Tubular Bells - Mike Oldfield
8.One Of These Nights - The Eagles
9.Tumbleweeds - The Tumbleweeds
10.24 Carat Purple - Deep Purple