Laatst bijgewerkt: 17-09-2017; 17:23
Persoonlijke pagina van
Ben Burink.Profielschets van Ben Burink.

De keeper 18 maart 1972 werd Aogel United opgericht. Ik was op dat moment de jongste van het stel en had dus weinig in te brengen. Er werd eenvoudig gesteld en aan mij medegedeeld: "Ie möt ma reserve keeper wo'n". Maar door m`n voetbaltalent werden ze wel wakker geschud. Ik was namelijk wel de enige speler die op alle plaatsen in het veld inzetbaar was, m.a.w. ik was een multifunctionele speler.

In de jaren 80 is er vaak een beroep op mij gedaan wat betreft het veldonderhoud, zoals maaien en het lijnen trekken. Dit laatste doe ik nog steeds. Het lijnen trekken zie ik als "warming up". Voor iedere wedstrijd loop ik ± 650 meter achter de kalkwagen. Niemand van de andere spelers maken deze meters vooraf, met name Harry Wiegink niet, die betreedt pas het heilige gras wanneer de scheidsrechter aanfluit voor de wedstrijd. Door m'n hogeschool voetbalkwaliteiten heb ik ook de "warming up" niet nodig, evenmin als de trainingen. Wij zijn geen voetballers uit de patatgeneratie.

Met rugnummer 18 vermaakte ik telkens het publiek met een geweldig staaltje voetbal. Het doet je goed wanneer de naam "BURINK" door het stadion galmt. Ook als keeper had ik succes. Wanneer ik de (on)mogelijke ballen uit de lucht plukte, bracht ik de bal nauwkeurig weer in het spel terug, waaruit menig doelpunt werd geschoord. Ik was meer het type "Edwin van der Sar", namelijk een allround voetballer met handschoenen. Maar dan zonder het penaltysyndroom.
Wel mis ik die verdomd goedgeplaatste pegels (terugspeelballen) van Leo Alberink die nauwkeurig aan de binnenkant van de paal werden geplaatst. Of het puntertje van Jan Vloothuis, deze zien we nu ook nooit meer op de velden. Evenzo mis ik het gemene elleboogje van Benno Mittendorff: "Hij ging zo noast mie ligg'n".

Het goede spel en inzicht van mij kwam ook de scouts van KOSC ter ore. In het eerste gesprek werd me één rekje eieren en twee zak val-appels geboden om bij KOSC te komen spelen. Dit was het viervoudige van wat Herman Damink is geboden. Die is er toen ook nog voor gezwicht. De gehele club zou uit elkaar vallen bij mijn vertrek, daarom heb ik geweigerd.
Ik wil mijzelf niet op de borst kloppen, maar ik was wel diegene die de club naar een hoger niveau heeft gebracht.
Tijdens mijn leiderschap bij "Zenderen Vooruit" heb ik ook deze ploeg telkens naar een hoger niveau getild. Namelijk van F-niveau naar E-niveau en van E-niveau naar D-niveau.

Inmiddels heb ik reeds 1000 wedstrijden gespeeld voor de club. Noodgedwongen sta ik de laatste jaren onder de lat. Af en toe had ik daar een engeltje op de lat in plaats van een wijntje (Grandelletje)

In de derde-helft, oftewel tijdens de "cooling down", kon ik ook goed meekomen. Ik nam ook telkens weer de jongens op sleeptouw naar de eerstvolgende wedstrijd, wanneer ze vermoeid waren en de druk niet aan konden.
Wel moest ik de jongens ook telkens herinneren dat er betaald moest worden na een gezellig samen zijn. Een taak van de penningmeester. Inmiddels ben ik 29 jaar penningmeester van de club en heb ik thuis mijn bouwactiviteiten (carport) kunnen afronden. Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de sponsoring, in het bijzonder de kascommissie (de Harry's). Mijn vrouw is momenteel druk bezig een nieuw bouwplan voor te bereiden.

Door alle jaren heen heb ik, ondanks alles, er toch geen spijt dat ik niet ben gaan voetballen voor een internationale topclub, want m'n topclub blijft toch Aogel United.


Hier volgen enkele links die je eens in je leven gezien moet hebben.

o De digitale website van Zenderen: Dorp Zenderen
o De startpagina voor iedere gerenomeerde keeper: Keeper.startkabel.nl
o Een initiatief van alle bekende keepers: Keeperscollectief.nl
o Ik ben assistentscheidsrechter van het 4e elftal van ZV: Zenderen Vooruit
o Hier nog een keepers website: Rody Hoegee.nl
o Het team van Cor(gastspeler van AU) Zenderen Vooruit-2
o De site van Jong Zenderen


Hieronder ziet u een redelijk gelukte actie van een keeper die mij probeert te imiteren.

Higuita

Een eigen pagina op deze site.
Toen de website van Aogel United dan eindelijk in de lucht was, en geïntroduceerd op de feestavond van 11 maart 2006 in Sibculo, werd er een oproep gedaan om een profielschets in te leveren door alle leden.
Reeds bij de eerste kopijaanlevering kwam aan het licht dat er onder de leden een grotere behoefte bleek te bestaan om zelf ook een persoonlijke tint aan de site te kunnen geven. Daarom is het besluit gevallen om voor elk lid van Aogel United ruimte op deze site te reserveren. Ieder lid krijgt daartoe een pagina tot zijn beschikking, waarmee hij kan doen en laten wat hij wil (wel binnen de algemene fatsoensnormen).Hier kan hij zijn gal spuwen en/of mededelingen plaatsen. Het spreekt voor zich dat de webmaster niet verantwoordelijk wil zijn voor de inhoud van deze pagina's. Kopij met een verplichte profielschets kan alleen ingeleverd worden via e-mail naar het bekende adres.


 Je luistert nu naar: The Verve met Bittersweet Symphony - Met tekst.

[Hieronder kun je het geluid uitschakelen.]


 Beeldmateriaal van Herman.

Ben Burink Ben Burink Ben Burink Ben Burink Ben Burink
Ben Burink Spelerspas van Ben voor de Hilten-Runde.

Spelerspas van Ben Burink voor de Hilten Runde