Laatst bijgewerkt: 16-05-2015; 13:39
Persoonlijke pagina van
Johan Burink.Profielschets van een supertalent.
Kenmerkend voor zijn speelstijl was zijn ongelofelijk spelinzicht en zijn neusje om altijd op het juiste moment op de juiste plek te kunnen verschijnen.
Abraham De Nederlandse sportpers schreef van het grootste talent op de velden in de omgeving van Agelo sinds de invoering van het eten met mes en vork. Hij was een zogenaamd trainingsbeest en zijn wedstrijdmentaliteit diende als voorbeeld voor zijn teamgenoten, waardoor de prestaties van het hele team tot ongekende hoogten werden opgestuwd.
In deze hoogtijdagen kwamen de tegenstanders met lood in hun voetbalschoenen naar Agelo om na afloop weer af te druipen. Deze eigenschappen en zijn verbazingwekkend groot uithoudingsvermogen gepaard aan zijn ongelofelijk doorzettingsvermogen verklaard waarom hij regelmatig na afloop uitgeroepen werd tot de meest waardevolle speler van het team oftewel MVP.
Beroemd waren vooral zijn passes over langere afstand (op de stropdas). Daarentegen kon hij ook met een subtiel effectballetje zijn voorhoedespelers vrij voor de radeloze keeper van de tegenpartij zetten.
In het door Aogel United gehanteerde 4-3-3 systeem kwam hij met zijn kwaliteiten het beste tot zijn recht op het middenveld op de mid-mid plaats. Hij was onbetwist de beste middenvelder die Aogel United ooit in zijn gelederen heeft gehad. Als spelbepalende teamspeler op die plaats zakte menig tegenspeler de moed in de schoenen en gaven zich gewonnen, meestal was het al bij de rust dat ze rijp voor vervanging waren.
Minpunt(ja, die waren er ook nog) in zijn spel was vooral zijn slechte koptechniek en een technisch hoogstandje op het speelveld moest je ook niet vaak van hem verwachten.
Door meerdere blessures aan zijn kniegewrichten was hij genoodzaakt zijn schoenen reeds vroegtijdig aan de wilgen te hangen. In totaal wist hij nog tot een totaal van 663 wedstrijden in het eerste elftal te komen. De legendarische nummer 15 moest het hoofd buigen door lichamelijke tekortkomingen en zou gemist worden op de Nederlandse voetbalvelden.
De landelijke en regionale dagbladen spraken van het verlies van Nederlands grootste talent in het café-voetbal.
Hij vervolgde zijn carrière in de voetballerij als scheidsrechter. Over zijn functioneren als scheidsrechter waren de meningen zowel bij Aogel United als bij de tegenstander nogal uiteenlopend van aard.


Onderscheidingen.
1. Op 19 juli 1981 werd mij een plaquette en bloemen overhandigd voor het spelen van de 500ste wedstrijd voor Aogel United.
1981-07-19 Johan ontvangt een plaquette voor het spelen van zijn 500ste wedstrijd [voor een vergroting klik je op de afbeelding]

2. Op 22 maart 1997 werd mij een oorkonde overhandigd voor 25 jaar bewezen diensten voor Aogel United.
1997-03-22 Johan ontvangt oorkonde voor 25 jaar bewezen diensten voor Aogel United [voor een vergroting klik je op de afbeelding]

3. Op 11 mei 2004 werd ik onderscheiden met het prestigieuze Abrahambeeldje voor het bereiken van de 50-jarige leeftijd.
Abrahambeeld vervaardigd door Berend Seiger [voor een vergroting klik je op de afbeelding]

4. Op 17 maart 2012 werd mij een zilveren pen met inscriptie overhandigd voor het 40-jarig jubileum als secretaris van Aogel United.
Zilveren pen voor 40 jaar secretarisschap [voor een vergroting klik je op de afbeelding]

5. Op enig feestavond werd mij een aandenken overhandigd voor het optreden als scheidsrechter van de vele wedstrijden in binnen- en buitenland.
Fluit voor sportieve inzet [voor een vergroting klik je op de afbeelding]


En dan hier de rest van de familie:

Ria Burink Noortje Burink Floris Burink Timo Burink


Hier volgen enkele interessante (Tubbergse) links:

o Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters: COVS
o De voetbal vereniging van Tubbergen: TVC '28
o Galerij van amateurfotograaf van Tubbergen o.a. van TVC: Geje
o De website van Bigband & Showorkest: New Edition
o Hier is hij vaak overdag te vinden: Heisterkamp Dranken
o Het weerstation van Tubbergen: Frans Smienk
o Tubbergen en de krant: Tubantia
o De Glaskunst manifestatie van Tubbergen: Glasrijk Tubbergen
o De website van het elfde van TVC: TVC-11
o De website van de gemeente Tubbergen: Gemeente Tubbergen
o De website van de V.V.V. van Tubbergen: V.V.V. Tubbergen
o Aktueel nieuws uit de gemeente Tubbergen: Tubbergen.nieuws.nl
o Initiatief van de ondernemers van Tubbergen: Tubbergen bruist

Spelregels van het hedendaagse veldvoetbal.

Als praktiserend scheidsrechter op de Nederlandse en Duitse velden moet ik helaas regelmatig constateren, dat het grote gros van de spelers de regels van het edele voetbalspel niet machtig zijn. Deze onmacht maken ze dan verbaal duidelijk aan het arbitrale trio. Zolang ze nog niet handtastelijk worden, kan ik er nog wel vrede mee hebben.
Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat men nog geen vinger naar mij heeft uitgestoken. Er zijn echter ook schrijnender gevallen bekend. Kijk de kranten, internet en social media er maandags maar op na.

Voor al die onbenullen die het spelletje nog steeds niet snappen, volgen hier de regels voor het veldvoetbal volgens de FIFA.
[voor de volledige tekst van de spelregels klik je op volgend PDF-logo] PDF


Seizoen 2014/2015 is mijn zesde en tevens laatste seizoen als mede-leider van TVC-11.

TVC'28 - 11 Kampioen in het seizoen 2014/2015.
Samen met mijn compaan Hennie Stopel heb ik geprobeerd een beetje leiding te geven aan dit stelletje jonge gasten. Steeds was er de hoop dat dit in een of ander seizoen zou leiden tot een groots sportief resultaat. De doelstelling voor dit zesde seizoen was weer het kampioenschap. Of we dit konden waarmaken, zou afhangen van meerdere factoren. Aan de instelling van de jongens heeft het in ieder geval niet gelegen.
En het is waarachtig in het seizoen 2014/2015 gelukt om de titel in de wacht te slepen met soms oogstrelend voetbal.
En wat is er nu nog mooier dan afscheid nemen op het hoogtepunt met een welverdiend kampioenschap.
Floris en Timo spelen samen met hun vrienden in dit uitgelezen gezelschapsteam.

Het kampioenschapsteam van het seizoen 2014/2015.
2015-05-10 TVC'28-11 wint kampioenschap in de 7e Klasse [voor een vergroting klik je op de afbeelding]

Klik op het TVC-logo om op de website van TVC te komen: TVC Tubbergen


Een eigen pagina op deze site.
Toen de website van Aogel United dan eindelijk in de lucht was, en geïntroduceerd op de feestavond van 11 maart 2006 in Sibculo, werd er een oproep gedaan om een profielschets in te leveren door alle leden.
Reeds bij de eerste kopijaanlevering kwam aan het licht dat er onder de leden een grotere behoefte bleek te bestaan om zelf ook een persoonlijke tint aan de site te kunnen geven. Daarom is het besluit gevallen om voor elk lid van Aogel United ruimte op deze site te reserveren. Ieder lid krijgt daartoe een pagina tot zijn beschikking, waarmee hij kan doen en laten wat hij wil (wel binnen de algemene fatsoensnormen).Hier kan hij zijn gal spuwen en/of mededelingen plaatsen. Het spreekt voor zich dat de webmaster niet verantwoordelijk wil zijn voor de inhoud van deze pagina's. Kopij met een verplichte profielschets kan alleen ingeleverd worden via e-mail naar het bekende adres.


 Je luistert nu naar: Mark Owen met Child.

[Hieronder kun je de MP3-speler uitschakelen.]


 Beeldmateriaal van Johan.

Johan Burink Johan Burink Johan Burink Johan Burink Johan Burink