Historische gebeurtenissen van Aogel United in het jaar 1977.

Dinsdag 18 feb 1977.
Vergadering in Gaststätte Steinweg in Hilten onder leiding van Gustav Hartger. Op deze avond werd besloten tot de oprichting van een competitie van vrijetijdsvoetbalclubs. Aogel United was de eerste en enige Nederlandse deelnemer aan deze Liga of Runde. Deze competitie kreeg de volgende naam mee: Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten-Lemke 1977. Tijdens deze vergadering werd tevens de gang van zaken en het reglement vastgesteld. De eerste deelnemende clubs waren: Rot-Weiβ Bimolten, Blau-Weiβ Bookholt, Blau-weiβ Kalle Tinholt, Waldsturm Frensdorf, Sturmvögel Hilten-Lemke en Aogel United. De delegatie van Aogel United toog na afloop van de vergadering richting Nordhorn. De rekening bij het Lido bedroeg toen slechts 60 harde Nederlandse guldens.

Zondag 6 mrt 1977.
Er werd een begin met de nieuwe competitie(Meisterschaftsrunde) gemaakt. Aogel United verloor de eerste wedstrijd tegen Sturmvögel Hilten-Lemke met 4 - 5.

Maandag 18 apr 1977.
Bijeenkomst in Café Nachtegaal in Stepelo op uitnodiging van v.v. De Nachtegaal. Deze vereniging was van zins een groots toernooi te organiseren met 8 deelnemende clubs. Het toernooi kreeg de naam: Zilveren Bal Toernooi. De wedstrijden worden op zondag gespeeld met als afsluiting een feestavond waarop ook de prijsuitreiking plaats zal vinden. De deelnemende verenigingen waren: Fc Bannink, A.V.C., Crossclub, Jack Pot, De Nachtegaal, D.V.V., Bubo en Aogel United.

Zaterdag 21 mei 1977.
Bij het 8-café toernooi in Lattrop werd slechts een zevende plaats behaald.

Vrijdag 3 jun 1977.
Nederlaagtoernooi van de Eefleens in Reutum(Molenberg). Hier was geen ereplaats voor AU weggelegd. Door de 2 - 0 nederlaag was er uiteindelijk geen eervolle plaats voor Aogel United weggelegd.

Zondag 26 jun 1977.
Ringen
Bruiloft van Jan en Ria Vloothuis.

Donderdag 28 jul 1977.
Een vierde plaats op het toernooi van de Sturmvögel viel ons ten deel.

Donderdag 11 aug 1977.
Ringen
Bruiloft van Harry en José Krabbe.

Zondag 28 aug 1977.
Het toernooi van S.V. BuBo in Haaksbergen werd dit jaar met een verdiende vierde plek afgesloten. Aogel United eindigde in de poule op de tweede plaats. In de finalewedstrijd om de derde en vierde plaats werd met 1 - 2 verloren van de Fc Linde Boys.

Zaterdag 3 sep 1977.
Dit keer werd er op het toernooi van de Damrakkers een derde plek uit het vuur gesleept. De prijsuitreiking vond plaats bij café Ten Dam in Oud-Ootmarsum.

Zondag 4 sep 1977.
Aanvang toernooi Nachtegaal. De eerste wedstrijd tegen de Crossclub werd met maar liefst 15 - 1 gewonnen. Als winnaar van poule 1 belandde Aogel United in de kruisfinales op 2 oktober en daarna in de finale op 8 oktober.

Zaterdag 8 okt 1977.
Aogel United speelde in de finale van het toernooi om de Zilveren Bal van Fc Nachtegaal. De tegenstander A.V.C. werd in een ongelijke strijd verslagen met de cijfers 7 - 2. Vriend en vijand waren het er over eens dat Aogel United de enige club was die aanspraak kon maken op de toernooizege. 's Avonds was er een daverende feestavond bij Café De Rustende Jager in Bentelo. Met een entreeprijs van Hfl 17,50 was de opkomst gigantisch en het feest een ware happening. In de loop van de avond kon Aogel United de prijs voor de overwinning( jawel de beker met de grote oren) in ontvangst nemen.

Vrijdag 4 nov 1977.
Siegerehrung und Pokalübergabe der "Meisterschaftsrunde Sturmvögel Hilten-Lemke 1977". Bij de bekeruitreiking in Gaststätte Steinweg mocht Aogel United de prijs voor de derde plaats in de competitie uit handen van Staffelleiter Gustav Hartger in ontvangst nemen. Kampioen werd Waldsturm Frensdorf uit Nordhorn. Na afloop van de bekeruitreiking werd er koers gezet richting Nordhorn door de afvaardiging van AU. [voor de eindstand klik je op onderstaande afbeelding]
Eerste eindstand Hilten-Runde
 Memorabele gebeurtenissen van het jaar 1977.

Jan: 20 - In de Verenigde Staten wordt Jimmy Carter beëdigd als 39ste president.

Mrt: 27 - Een Boeing 747 van de KLM botst door zware mist op een andere Jumbojet op het vliegveld van Tenerife. 583 mensen komen om in de grootste vliegtuigramp ooit.

Apr: 3 - Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk gaan voor het eerst over op de zomertijd.

Apr: 9 - Jan Raas wint voor de eerste keer de Amstel Gold Race.

Mei: 8 - Ajax wordt landskampioen in de Nederlandse eredivisie.

Mei: 20 - Om 23:53 uur vertrekt van het Parijse station Gare de Lyon voor de laatste keer de Oriënt-Express.

Mei: 23 - Zuid-Molukkers gijzelen een basisschool in het Drentse Bovensmilde en een trein bij De Punt.

Jun: 28 - Wil Hartog wint de 500 cc-klasse van de TT Assen.

Aug: 16 - Elvis Presley overlijdt in Memphis, Tennessee, USA.

Aug: 20 - Een nieuw tijdperk in de astronomie begint met de lancering van de ruimtesonde Voyager 2.

Nov: 26 - De dames Snip en Snap treden, na veertig jaar, voor het laatst op.

Muziek:Album top tien van 1977.